Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ostatnio mój psiak rozwalił smycz. Taką rozciąganą, automatyczną. Jest już po prostu za ciężki. Weszłam więc sobie na stronkę Man-Mata, by skompletować obrożę i smycz taśmową regulowaną. Ale takiej tam nie ma :( Czy ktoś może wie czy smycz jest dostępna do kupienia a tylko nie ma jej na stronce? Lub ewentualnie gdzie można by ją kupić jak tam jej nie ma? :( Sprawa jest dość pilna, więc będę wdzięczna za odpowiedzi. Chciałam kupić psiakowi naprawdę porządny sprzęt, bo wszyscy o tej firmie wypowiadaja się w superlatywach. Napisałam do nich maila, ale wciąż nie ma odpowiedzi...ech...

Posted

automatycznych smyczy ManMat nie oferuje na pewno. Ale mozesz pojsc do jakiegos wiekszego sklepu zoologicznego i tam powinny byc automatyczne - wtedy kup ta najwieksza (np. do 50 kg, dla ras ogromnych) - wtedy chyba juz nie rozwali :) Tylko takie smycze niestety sa drogie, cos kolo 60zl.. :-?

Posted

Ale ja nie chcę automatycznej. Chcę kupić smycz z taśmy, regulowaną - czyli taką z kółeczkami, na które można ją przepinać, zaleznie jaką chce się mieć długość. Wiem, że Man-Mat automatycznych nie ma. ;)

Posted

aa ;)

a takich ManMat tez nie oferuje. Ale widzialam takie smyczne z tej serii "w indianskie wzorki" ;) tez mozna dostac w zoologicznych sklepach. ManMat oferuje jedynie zwykle smycze tasmowe, linki do tropienia, albo smycze z amortyzatorem

Posted
Ja używam smyczy automatycznej już półtora roku , jeżeki dobierzesz odpowiednio ciężar psa do smyczy to będzie służyć długo >

poprawka: dla huskiego (przynajmniej mlodego i rozbrykanego) trzeba zawsze kupowac te wytrzymalsze na wieksza wage, nawet jesli piesek wazy mniej. W tym podziale nie przewidzieli, ze psy pociagowe maja wieksza sile niz wskazywalaby na to masa ;)

Posted

Nat masz przestarzałe informacje :wink: Man Mat ma smycze regulowane, bo jak byłam ostatnim razem u Maćka po obrożę dla mojej Tayi to takie właśnie regulowane w łapki oglądałam :wink:

Posted

No nareszcie ! :) Własnie o taka smycz mi chodzi :) Tylko w Polsce nie jest ona chyba dostępna :( Przynajmniej nie ma jej na stronce polskiego ManMata...a maila z odpowiedzią wciąż nie ma...

Posted

Te smycze dostępne są u nas bo ja właśnie byłam w domu u Maćka Tuszkiewicza on mieszka we wrocku i zajmuje się dystrybucją sprzętu Man Mata. I on właśnie miałe te regulowane smycze bo je ogladała,a le nie pamiętam ile kosztowała, a jeśli chodzi o stronkę to nie była dawno uaktualniana....

Posted

W niektorych sklepach internetowych tez mozna kupic sprzet manmata,ale np karuska nie polecam ze wzgledu na cene. Na wystawie we Wroclawiu manmat mial stoisko(nie byl to Maciek) i tez mieli takie smycze z koleczkami i w lapki i w manmatowski wzorek. Mysle,ze jednak najlepiej zadzwonic do Macka i zapytac czy ma takie smycze :wink:

Posted

Czy nie wie ktoś czy mail ze strony ManMata jest aktualny? A jeżli ktoś ma maila do wyżej wspomnianego Maćka to proszę o przesłanie go na priva. Z góry dziękuję.

Na stronie Karuska są smycze regulowane w jakieś wzorki, ale zastanawiam się czy są mocne. Dziś Szaman zerwał porządną skórzaną smycz... :-?

• 11 months later...
Posted

Witam! jeżeli potrzebujesz smyczy automatycznej to polecam tylko Flippy Controller taśma :) jeżeli nie to oczywiście ManMata lub rogza to zgłoś się na priva ...

Posted

hihihihi...
ano właśnie - mój pies jest dokładnie o rok starszy, tyle też większy i silniejszy :D
tak więc czasy gdy urwał skórzaną smycz dawno poszły w niepamięć ;) teraz ma tylko mocne taśmowe, w tym jedną z Man - Mata - notabene polecam takie smycze, bo sa naprawdę bardzo solidne ;)