Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Przeczytalam cala rozmowe na temat "w telewizji powiedzieli..."

I nasunelo mi sie jedna uwaga.

Czy zauwazyliscie jak dzieci i starsi ludzie reaguja na bulteriery?

Najczesciej

-Mamo, zobacz jaki sliczny piesek!

-Mamo, o jaki ma pysk fajny!

Albo po prostu

-ja chce takiego pieska!

Dzieci nie maja tego calego obciazenia informacyjnego, nie wiedza, ktora rasa jest grozna, a ktora nie. Sa szczere i nasza rasa wzbudza u nich zachwyt. Buliki sa inne, nietypowe, a przez to interesujace.

Rodzice szybko im wbijaja do glowy, ze to grozne psy, a dzieci nadal odwracaja za bulikiem glowe.

Dzieci sa szczere i ich szczere reakcje zawsze mi dodaja otuchy...... ze moze jednak bulteriery sa ladne

Agatas

Posted

moje dzieci twierdzą ze bule są najpiękniejsze,najukochańsze,noszą zdjęcia shazy do przedszkola i szkoły.klasa mojego syna(3 SP)JEST KLASĄ FANÓW tej rasy .nigdy nie słyszałam od nich krytycznej uwagi.im się shaza kojarzy z króliczkiem albo misiem od coca-coli ze świątecznej reklamy a nie ze świnią i ja wiem ze to szczery zachwyt bo nic od nas nie chcą;) w przeciwieństwie do wielu innych znajomych(ha,ha)

Posted

Lukier Cukier jest z reguły oblegany przez osiedlowe dzieci :D swego czasu stanowiły one dla mnie duży problem, bo jak tylko zaczynały wołać Lukier Lukier to pies dostawał głupawki i miał w nosie moje komendy i zawsze wybierał dzieci , nie mnie :-?

Małe dzieci są pod wrażeniem jego dziwnej mordki, a w okresie Wielkanocnym usłyszałam "dziadku , popatrz łysy baranek" :lol:

Starsze dzieci z kolei o ile nie są pod wpływem niedorozwiniętych umysłowo dorosłych( którzy notorycznie wmawiają im, że ten pies jak świnia wygląda :evil: ) też reagują pozytywnie,a przynajmniej z ciekawością.

Może jestem jak Don Kichot , ale zawsze jak ktoś przy małym dziecku wyzywa mojego psa od świni albo od morderców nie przechodzę obojętnie i jakiś komentarz zawsze rzucę.

Efekt jest taki, że nikt przede mną i Lugerem w panice na osiedlu nie ucieka 8)

Posted

A mój syn Jan chce mieć pitbulla, jak wszyscy jego koledzy z Frodem jeszcze wyjdzie bo pręgowany ale z sukami nie da rady. michał kocha wszystkie jak mu nie zabierają jedzenia

Posted

Zoska [lat 3] oswiadczyla mi dzis ze ma male szczeniaczki w pokoju i ze mam isc zobaczyc... No i musialam podziwiac zielony pekniety balonik pod ktorym spaly 'male szczurki' - na moje pytanie gdzie jest ich mamusia wskazala bez zawahania na Julke i powiedziala 'ale ona jest mamusiu jeszcze glupia troche i dlatego ja musze sie nimi opiekowac, zeby ich nie zgniotla'

no i nianczy ten zielony balonik od rana :D

ciekawe co jej z tego wyrosnie :lol:

Posted
Ło Matko! Straszny bachor chce pożreć biednego bulka! :wink:

Hehehe..ciągnie bulisia za fafle, bo chce z niego zedrzeć skórę ;).

No i zdecyduj się tu człowieku na dzieci..a później musisz biedne buliki przed nimi bronić :lol: .

Posted
Dzieci bulki kochają za te ich mordki :D. Oto dowód :wink: :

alice.jpg

TO JEST EXTRA

mój syn jak miał 1,5 roku to kajtka (AST) ugryzł w język i pies tak piszczał ale szczękę miał tak rozdziawioną aby nie zrobić krzywdy dziecku :lol: :lol: :lol:

Ale jak był niemowlakiem to uratował dzieciaka przed upadkiem z łóżka.

Tak szczekał i wył i chcąc mu przylać (bo dzieciak spał) on zwiał do pokoju Arturka i zauważyłem co powinienem wcześniej zauważyć :-?

Posted
A dwie starsze Panie, które mijały bulle mojej koleżanki jedna do drugiej: Zobaczt to te bardzo złe MUSTAFY.

Tekst roku normalnie, dawno się tak nie uśmiałam. :cunao:

Posted

Bardzo mi sie podobają Bullteriery!!Pamiętam jak maialam 8-9 lat to przez moją ulicę przechodził taki pan z Bullterierem i zawsze z koleżankami uciekałam przed tym pieskiem na podwórko :D Heh!Zawsze wołałyśmy "Idzie pies morderca!" A teraz chce mi sie z tego straszliwie śmiać :P heh...Moze uda mi sie namówić rodziców na tego pieska :) Mam już Amstaffa i Owczarka Niemieckiego ale Bullteriery też są super!!

Pozdrawiam wszystkiech miłośnikó tej rasy:)

Posted
A dwie starsze Panie, które mijały bulle mojej koleżanki jedna do drugiej: Zobaczt to te bardzo złe MUSTAFY.

buuhhhhhhaaaaahhhhaaaaaaaa :laugh2_2: