Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nesca nie daje znać - jak przebiegają Jej rokowania.
Ja w międzyczasie wyadoptowałam 4 psy- Toffika,Łasucha, Puszka i dzisiaj Atenę. Nie ma jej już na wątku FOZu z powodu kontroli zdjęć jakie są na nim zamieszczane.Przyszło mi działać w ścisłej partyzantce. Moje wątki muszą wygasnąć.Jest to żródło informacji dla interweniujących.

Posted

[quote name='mmlasowice']Nesca nie daje znać - jak przebiegają Jej rokowania.
Ja w międzyczasie wyadoptowałam 4 psy- Toffika,Łasucha, Puszka i dzisiaj Atenę. Nie ma jej już na wątku FOZu z powodu kontroli zdjęć jakie są na nim zamieszczane.Przyszło mi działać w ścisłej partyzantce. Moje wątki muszą wygasnąć.Jest to żródło informacji dla interweniujących.
To jeśli "interweniujący" to czytają, to niech ich szlag trafi, czego im z całego serca życzę...... :czytaj:

Posted

Jak już pisałam na wątku 11 lutego 2010r - Pow.Lek .Wet ma ustawowe prawo interwencji. Jest bardzo ambitny i nie ustąpi. Ustąpił i stępuje nadal urzędnikom w sprawie czipowania psów przy akcji szczepienie p/wściekliźnie ( aby z władzą zwierzchnią żyć w zgodzie : to mój dopisek). Napomknęłam tą kwestię , ale spłynęło to po Nim jak woda po kaczce.Teoretycznie przyznał mi rację - ale stanowiska co do likwidacji podopiecznych fundacji w miejscu mojego zamieszkania NIE ZMIENIŁ. Twardo postanowił zakończyć "problem" z dniem 31.03.2010r
Ja również nie mam zamiaru dłużej morodować się w pojedynkę z całokształtem zadań organizacji i jeszcze burzyć życie rodzinne. Dom rodzinny może tymczasowo służyć wyższym celom , jednak nie na wieki. Znalezienie innego lokum wiąże się z dużymi kosztami.

Posted

"Ja również nie mam zamiaru dłużej morodować się w pojedynkę z całokształtem zadań organizacji i jeszcze burzyć życie rodzinne"
Powyższe chyba swiadczy o tym ,że nie ma sensu interweniowac u powiatowego. Czy znow cos zle zinterpretowalam?

Posted

Zeus ( szczeniak w trakcie leczenia) i Nela wyadoptowani. Nela po roku wreszcie dzisiaj znalazła super dom.Niestety musieliśmy zatankować za 100zł i pojechać aż do Gołkowic k/ Jastrzębia Zdroju.Nie było wyjścia. Tango z wizytami przedadopcyjnymi na "prośbę" kto to z dogo może wykonać - korespondencja wymienna opinii na ten temat - nauczyła mnie liczyć na siebie. Byliśmy - Widzieliśmy -Zdecydowaliśmy. Tak chyba najszybciej i najpewniej.

Posted

mmlasowice napisał(a):
Jak już pisałam na wątku 11 lutego 2010r - Pow.Lek .Wet ma ustawowe prawo interwencji
...............

Podstawa prawna to dla mnie konkretny artykuł obowiązującego aktu prawnego.
Kompetencje powiatowego weta znam dlatego pytam o konkretny artykuł, na podstawie którego grozi interwencyjnym odbiorem psów??
A psy, przynajmniej Fiona została tymczasowo przekazana pod opiekę osobie prywatnej - fundacja przecież nie jest jej prawnym opiekunem??

Posted

mmlasowice napisał(a):
Zeus ( szczeniak w trakcie leczenia) i Nela wyadoptowani. Nela po roku wreszcie dzisiaj znalazła super dom.Niestety musieliśmy zatankować za 100zł i pojechać aż do Gołkowic k/ Jastrzębia Zdroju.Nie było wyjścia. Tango z wizytami przedadopcyjnymi na "prośbę" kto to z dogo może wykonać - korespondencja wymienna opinii na ten temat - nauczyła mnie liczyć na siebie. Byliśmy - Widzieliśmy -Zdecydowaliśmy. Tak chyba najszybciej i najpewniej.

widziałam właśnie Nele w dzienniku Zachodnim, super, ze znalazła dom - była chyba najdłuższą tymczasowiczką....to teraz kolej na Fione:)...Jej tez musi sie udac

Posted

Za ogłosznie Neli zapłaciłam 89,06 zł.W piątek wydane zostanie pgłoszenie Fiony, Kastora i Fafika.Ponad 300zł. Dokładną kwotę poznam , gdy dostanę e-mailem fakturkę do zapłaty PRZED EMISJĄ OGŁOSZENIA.

Dzisiaj zwizytowałam domy chętne na tę trójkę . Pożal się Boże . Szkoda słów na komentarz.

Posted

wiq daj na pierwsza stronne numer konta mmlasowice, bo ciezko szukac po calym watku....napisala do mnie bardzo fajna dziewczyna, ze chce wspomóc jakiegos psa - konkretnie Sati - ze Sati juz nie ma poleciłam Fionke....bedzie Nam pomagac

a ja przypominam ze na luty brakuje Nam 110zł jeszcze...moze Ktos jakis bazarek moze zrobic???:modla::modla:
numer :
FOZ " Ulga w Cierpieniu" Fundacja Opieki nad Zwierzętami Skrzywzonymi przez Ludzi
nr konta: 24 8463 0005 2001 0001 2045 0001

Posted

wrzuciłam w pierwszy.

ja zrobię bazarek w pt, ale inne też mile widziane - nie wiem, czy z naszych fantów się taka kwota uzbiera.. :P
a tu marzec za pasem...

Posted

Telefony dzwonią - ludzie nie bardzo wiedzą czego chcą. Ci , potrzebujący duże psy : nie mają pojęcia jak się z nimi obchodzić.
Dzisiaj przyjęłam "zamówienie" biznesmena na dokoptowanie Jego stróżom psów obronnych - wilczurów.Obiekty do pilnowania potężne , stróże średnio kumaci - więc jak Ich przeszkolić? Właściciel firmy uważa ,że może od szczeniaka - to może Panowie się nauczą? Jego Prokurent bardziej kumaty , uważa - ze najlepsze są odchowane z adopcji - i tango trwa.

Posted

mmlasowice napisał(a):
Telefony dzwonią - ludzie nie bardzo wiedzą czego chcą. Ci , potrzebujący duże psy : nie mają pojęcia jak się z nimi obchodzić.
Dzisiaj przyjęłam "zamówienie" biznesmena na dokoptowanie Jego stróżom psów obronnych - wilczurów.Obiekty do pilnowania potężne , stróże średnio kumaci - więc jak Ich przeszkolić? Właściciel firmy uważa ,że może od szczeniaka - to może Panowie się nauczą? Jego Prokurent bardziej kumaty , uważa - ze najlepsze są odchowane z adop,cji - i tango trwa.

to raczej nasza Onka nie nadaje sie w takie warunki...Ona jak najbardziej do domu z rodzina, pilnowac owszem, ale swoje podworko

ciekawe czy piatek przyniesie dla Fiiony jakis domek - trzymam kciuki

Posted

Wróciłam z adopcji 6 letniego "ratlerka" Jackyego (Dżekiego). Został w rodzinie w Radzionkowie. Piesek po ciężkich przejściach , z urazami do mężczyzn/były właściciel alkoholik- głodził go / Pchły właziły mu nawet pod powieki. Moje drobne kochanie miało gonek do góry . gdy zwiedzał nowe mieskanko.Oby nie było zwrotu.

Jutro sądny piatek. Redakcja Dziennika Zachodniego jest bardzo zaangażowana w efekty ogłoszeń. Nie spodziewałam się tego. Myślałam ,ze traktują swoją pracę wyłącznie komercyjnie.

Posted

Realny koszt ogłoszeń w dz. Zachodnim:
------------------------------------------------------

1/fotooferta Fiona - cena z bonusem : 78,00zł
2/fotooferta Kastor - cena z bonusem : 78,00zł
AD 1+2 najdroższe wydanie wekendowe na teren całego Śląska

3/ Fafik fotooferta - cena z super bonusem 6,00zł ( poszukiwanie właściciela + ewentualna adopcja)
AD 3 wydanie DZ.Z. dodatek TARNOGÓRSKI / BO TUTAJ ZNALEZIONY/- NAJDROŻSZE WYDANIE WEKENDOWE