rekus Posted January 16, 2009 Posted January 16, 2009 moze sprobujcie na poczatek troche odchudzic psa, i jesli pies ma biegunke i zyganie to pozwolcie mu dojsc do siebie i nie pchajcie w niego na chama zarcia, dwu dniowa glodowka czyni cuda wieksze niz sniadanko, biadek i kolacja.glupi zwierzak o tym wie dlatego nie chce jeść, a wy homo niby sapiens robicie mu krzywde. Quote
marta23t Posted January 16, 2009 Author Posted January 16, 2009 rekus ale chyba nie doczytałeś tematu? pies je normalnie. biegunkę i wymioty miał ale ustało. a problem dotyczy płuc i zmian na nich i diagnozy..ja nie wmuszam psu jedzenia! Quote
marta23t Posted January 16, 2009 Author Posted January 16, 2009 alergia to diagnoza weterynarza a nie nasze doszukiwanie Quote
rekus Posted January 16, 2009 Posted January 16, 2009 nie doszukujcie sie alergi u psa z problemami krążeniowymi. Quote
rekus Posted January 16, 2009 Posted January 16, 2009 no to kup mu jesce chipsy niech dojada przed telewizorem a wy szykajcie alergi i nowotorow. jak zyga i ma sranie to glodowka, aty mu pchasz trzy posilki 2xRC i 1xryzyk lub 2xryzyk i 1xRC dziennie jak gornikowi przodowemu. ile ten pies wazy i ile powinien wazyc w/g wzorca? Quote
rekus Posted January 16, 2009 Posted January 16, 2009 biegunka i wymioty ustaly po zastrzykach, dwoch ,tak? Quote
gusia0106 Posted January 16, 2009 Posted January 16, 2009 [quote name='marta23t']rekus ale chyba nie doczytałeś tematu? pies je normalnie. biegunkę i wymioty miał ale ustało. a problem dotyczy płuc i zmian na nich i diagnozy..ja nie wmuszam psu jedzenia![/quote] Marta, olej tego gościa. Wszędzie tylko sieje zamęt.... Quote
gusia0106 Posted January 16, 2009 Posted January 16, 2009 Przeczytaj temat od początku - to nie jest problem żołądkowo - jelitowo - otyłościowy............... Quote
rekus Posted January 16, 2009 Posted January 16, 2009 tak, alergia lub nowotwor i najlepszym lekarstwem bedzie trzymanie kciukow. ile ten pies wazy a ile powinien? Quote
rekus Posted January 16, 2009 Posted January 16, 2009 plucka juz wiecie ze ma bee, serducho tez wycierpialo, a jak watroba? no i z czego te plucka zalane? czytalem od poczatku ,dlatego zamiast trzymac kciuki zadaje pytania. Quote
marta23t Posted January 16, 2009 Author Posted January 16, 2009 Gusia dzięki kochana:loveu: tak biegunka i wymioty ustały po 2 zastrzykach / w sumie to 4 bo 2 jednego dnia i 2 kolejnego/. prawdopodobnie była to zwykła niestrawność lub reakcja na silny stres po badaniach. ponieważ w kale była krew zastrzyki mają uchronić przed rozwinięciem stanu zapalnego. pies miał usg całego ciała - nie ma ciał obcych, uszkodzonych jelit... Quote
rekus Posted January 16, 2009 Posted January 16, 2009 jakie zastrzyki??? niestrawnosc i nacieki na plucach? Quote
rekus Posted January 16, 2009 Posted January 16, 2009 [quote name='gusia0106']Przeczytaj temat od początku - to nie jest problem żołądkowo - jelitowo - otyłościowy...............[/quote] wiec niestrawnosc czy strawnosc jak jest? Quote
rekus Posted January 16, 2009 Posted January 16, 2009 po zastrzykach oddychal w nocy normalnie tzn spokojnie cicho?? jakie to byly zastrzyki?? Quote
marta23t Posted January 16, 2009 Author Posted January 16, 2009 zastrzyk dostał na nieżyt jelit- zazwyczaj przy biegunkach i wymiotach stosuję 24 godzinną głodówkę i podaję sectę- tym razem byłam u weta ponieważ z obawy o jej stan zdrowia nie mogłam czekać 24 godzin czy przejdzie. na płuca kazał jak już wyżej pisałam wyeliminować to co może powodować alergię i zrobić rtg za 3 miesiące. dziś mam wizytę u kolejnych wetów / zaraz wychodzę/, żeby obejrzeli badania i sprawdzić czy potwierdza diagnozę. i dzięki za stwierdzenie na odległość, nie widząc wyników ani psa, że ma raka:angryy: to już wolę trzymanie kciuków i ciepłe słowo zamiast takie stwierdzenia w sytuacji kiedy jest mi przykro i się martwię o życie członka rodziny!!!!!!!!!!! Quote
marta23t Posted January 16, 2009 Author Posted January 16, 2009 nazwę zastrzyku podałam we wcześniejszych postach Quote
marta23t Posted January 16, 2009 Author Posted January 16, 2009 serce funkcjonuje prawidłowo-badanie ekg. powiększenie jest spowodowane naciskiem płuc. na płucach zmiany drzewiaste, gronowe-wetka nie umie określić podłoża. pies waży 4,5-5 kg i ta waga jest utrzymywana od 3 lat. nie jest otyły. Quote
rekus Posted January 16, 2009 Posted January 16, 2009 mała od szczeniaka oddychała szybciutko ale problemy z charczeniem, oddychaniem przez nos i chrapaniem zaczęły się od ostatniej niezdiagnozowanej choroby- a więc może i leczonej źle. tak sobie myślę, że zmiany w sercu i płucach mogą być spowodowane komplikacjami po niewyleczonej chorobie? a może to wada wrodzona??? nie wiem czym objawia się opisywane wszędzie napuchnięcie brzucha? mała tak ciężko oddycha i charczy w nocy a to by wskazywało na serce:shake: Quote
rekus Posted January 16, 2009 Posted January 16, 2009 widzisz sama potrafisz wysnuwac madre wnioski, sporobuj podazyc z innym wetem w tym kierunku. Quote
rekus Posted January 16, 2009 Posted January 16, 2009 a jakie wnioski miala pani wet co do tych leukocytow w moczu? sprobuj do Orlowskiego [URL="http://www.klinwet.pl/go.php"]KLINIKA NA MIESZKA I[/URL] , moze latwiej wskaze ci swiatelko w tunelu niz twoja. nie zapomnij przekazac mu objawy o jakich pisalas tu na forum, od poczatku. Quote
OLUTKA55 Posted January 16, 2009 Posted January 16, 2009 ale tak jednym słowem czy zycie jest zagrozone? Quote
marta23t Posted January 16, 2009 Author Posted January 16, 2009 byłam dziś u 2 wetów; dr Pawlaka i na Mieszka. I wyobraźcie sobie, że 3 lekarzy powiedziało mi, że badania muszę powtórzyć; ekg nie jest opisane ale lekarz widzi arytmię / skoki od 170 do 230/-więc w sumie nie wiadomo co z tym sercem. zdjęcie powiedzieli, że nadaje się do wyrzucenia, jest pomazane, niewyraźne, blade:angryy::mad: zapłaciłam 90 zł konowałom za nic:angryy: jetsem tak wściekła że.......:mad: muszę robić badania od początku. czy zagraża życiu-nie wiem bo nie wiem już nic:placz: Quote
EMT Posted January 16, 2009 Posted January 16, 2009 [quote name='rekus'] nie wiem czym objawia się opisywane wszędzie napuchnięcie brzucha? [/QUOTE] Skoro będziesz powtarzać badania to zrób również USG jamy brzusznej - jeśli suczka ma wodobrzusze, to na USG wyjdzie woda. W bardziej posuniętych przypadkach, jeśli suczka miałaby już wodę w płucach - wyszłoby to również na RTG płuc. Quote
Chefrenek Posted January 16, 2009 Posted January 16, 2009 A czy wodobrzusze nie jest właśnie od serca?:roll: Quote
Recommended Posts