modliszka84 Posted January 23, 2009 Author Posted January 23, 2009 kontakt do mnie 793 046 770 owszem, jest w umowie adopcyjnej taki zapis, ale co to zmienia... Elwis musi przebywac w cieple, a w schronisku będzie miał zapewniony jedynie boks z betonową wylewką i budę. Cały problem wynika stąd, że Elwis w schronisku nie chorował. Był ponad pół roku i poruszał się normalnie, nie miał problemów z łapami. Nie wiem z jakiego powodu w ciągu kilku dni zaniemógł zupełnie, po konsultacji u weta okazało się że to dysplazja. Quote
Zbójini Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 a wet widział to "zaniemognięcie"? k...wa ludzie co jest? nikt nie może wziąć tego psa na DT??? sami klikający i hopający tylko tu są? Jak byłby niewidomy to była by bitwa jak o Erniego a z gównianą, za przeproszeniem dysplazją to nie wzbudza odpowiedzniej dawki współczucia??? Może, przepraszam za dosadność, trzeba wydłubać mu oczy zeby ktoś się nim zainteresował??? Ja mam go wziąć do Gdańska na czwartego żeby nie został odprawiony za TM ? Do garażu czy jak? Co to za ściema z tym Emirem??? To były te wolontariuszki u niego czy nie w końcu? Quote
jaanna019 Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 wiesz może który wet w białymstoku zajmuje się psem, z nim tez chcialabym pogadać Quote
jaanna019 Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 [quote name='Zbójini']a wet widział to "zaniemognięcie"? k...wa ludzie co jest? nikt nie może wziąć tego psa na DT??? sami klikający i hopający tylko tu są? Jak byłby niewidomy to była by bitwa jak o Erniego a z gównianą, za przeproszeniem dysplazją to nie wzbudza odpowiedzniej dawki współczucia??? Może, przepraszam za dosadność, trzeba wydłubać mu oczy zeby ktoś się nim zainteresował??? Ja mam go wziąć do Gdańska na czwartego żeby nie został odprawiony za TM ? Do garażu czy jak? Co to za ściema z tym Emirem??? To były te wolontariuszki u niego czy nie w końcu?[/quote] Mnie właśnie zastanawia ten brak chęci pomocy ze strony Emira, przecież Elwis nie różni się tak bardzo od Erniego, no klapniętym uchem. Też chciałabym wiedzieć jak to z tymi odwiedzinami był:cool1: a diagnoza jest pewna? Ktoś to u weta potwierdzał, czy tylko pan z płucami tak mówi? Quote
Zbójini Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 Asika a może jak Erni pojedziedo Wawy to Wy mogłybyscie go wziąć?... Chociaż do wiosny... Quote
Guest monia3a Posted January 24, 2009 Posted January 24, 2009 Czytam i czytam i jest mi wstyd, że nie mogę pomóc :-( Do siebie nie mogę wiąść przez zołzowatą Herę, która zbyt mocno czuje się panią domu i nie toleruje innych dorosłych psów w domu, koty jakoś mają u niej łaskę. Jedyne miejsce gdzie mogłabym go zabrać to zimny warsztat i co prawda jest to rozwiązanie ale na krótką chwilę. Mamy w tej chwili pod opieką ponad 13 psów i nasze dt pękają w szwach ale niestety to i tak są dt w kojcach nie w domkach. Dziś przychodzą do mnie znajomi ostatnia nadzieja ale bardzo mała, bo oni są raczej kotolubni. Quote
Zbójini Posted January 24, 2009 Posted January 24, 2009 jak zimny? jest sucho? Jaka jest temperatura? Quote
Zbójini Posted January 24, 2009 Posted January 24, 2009 chyba lepsze to niż TM? Byle do wiosny... Quote
Guest monia3a Posted January 24, 2009 Posted January 24, 2009 Temperatura jak w warsztacie, okno cały czas uchylone ( nie domyka się ), betonowa podłoga i nietety pies przebywałby sam :shake: człowieka widziałby przy spacerach. Długo pracuję, zdaża się że do 19-20 jedyne co wolne to wekeendy, dlatego nie wiem czy to jest dobre rozwiązanie na dłużej :shake: na chwilę i owszem . Quote
Zbójini Posted January 24, 2009 Posted January 24, 2009 Post przeskoczył monia , zegar CI się spieszy. Quote
Guest monia3a Posted January 24, 2009 Posted January 24, 2009 [quote name='Zbójini']chyba lepsze to niż TM? Byle do wiosny...[/quote] Warsztat jest też na krótko, niestety :shake: zaczynamy już gromadzić materiały do generalnego remontu domu na wiosnę i nie będzie tam poprostu miejsca. Quote
Zbójini Posted January 24, 2009 Posted January 24, 2009 to dajesz ten warsztat jako DTA czy nie? Quote
modliszka84 Posted January 24, 2009 Author Posted January 24, 2009 Wetka to Maria Rudobielska ul. zwyciestwa 26b Quote
Zbójini Posted January 24, 2009 Posted January 24, 2009 Na owczarku są 2 konkretne propozycje pomocy finansowej, ja też dorzucę pare groszy w razie czego na utrzymanie. [url=http://www.owczarek.pl/forum/forum_posts.asp?TID=13545&PID=784557#784557]Forum Owczarek.pl: Elwis-w niedzielę eutanazja?nikt mu nie pomoże?[/url] Nie z takiej opresji były tu psy już wyciągane! Skupcie się! Quote
Guest monia3a Posted January 24, 2009 Posted January 24, 2009 [quote name='Zbójini']to dajesz ten warsztat jako DTA czy nie?[/quote] TAK ale niestety dopiero od 10 lutego czyli po feriach ze względu na plany wyjazdowe. Quote
clo Posted January 24, 2009 Posted January 24, 2009 czy ktos moze napisac do "wyjatek"?ona ostatnio oferowala,ze moze dac dt w takich awaryjnych sytuacjach jest z warszawy i ma suke onke. Quote
Zbójini Posted January 24, 2009 Posted January 24, 2009 [quote name='monia3a']TAK ale niestety dopiero od 10 lutego czyli po feriach ze względu na plany wyjazdowe.[/quote] to za przeproszeniem, nie zawracaj głowy:angryy: modliszka pisz do [B]wyjatek[/B] i obserwuj wątek na owczarku. odnowiłem Allegro bo się skończyło przedwczoraj i przegapiłem:oops: Quote
Zbójini Posted January 24, 2009 Posted January 24, 2009 Ta wyjątek? [url=http://www.dogomania.pl/forum/members/10427.html]Dogomania Forum - Zobacz Profil: Wyjątek[/url] napisałem zajawkę Quote
clo Posted January 24, 2009 Posted January 24, 2009 juz tez do niej napisalam:))bo miala dac domek bandiemu amstafowi z palucha ale nie wiem byla sprawa ze chyba szykowal sie dla niego ds.zbojini a ty w razie co nie mozesz go wziac zamiast erniego chociaz na jakas chwile.?kurcze gdybym sama nie miala dwojki plus fretki na powierzchni zalosnie malej to bym wziela...u rodzicow tez juz dwa kazde z nas ma jednego krezlaka...;/ cholera zaraz jeszcze popytam ludzi... Quote
clo Posted January 24, 2009 Posted January 24, 2009 a jaki on jest w stosunku do psow?nie doczytalam pewnie gdzies ale kombinuje do kogo by tu pisac.. Quote
modliszka84 Posted January 24, 2009 Author Posted January 24, 2009 Napisałam maile do ok 20 osób z mapy dogo ktore oferowaly DT. Zaraz napisze do wyjatek. Quote
Zbójini Posted January 24, 2009 Posted January 24, 2009 [quote name='clo']zbojini a ty w razie co nie mozesz go wziac zamiast erniego chociaz na jakas chwile.?[/quote] W razie czego moge na czwartego do garażu zeby nie zjadł Boniego... Niewidomy, młody, lękliwy ONek to co innego niż stary samiec w zasadzie w pełni sił ... Podejrzewam że jest z tysiąc osób na dogo, które mają lepsze warunki ale jak miałby być TM to co zrobić??? Quote
modliszka84 Posted January 24, 2009 Author Posted January 24, 2009 Ja tez napisałam do wyjątek. Elwis jest zgodny z psami i kotami. Quote
clo Posted January 24, 2009 Posted January 24, 2009 czyli zarowno do psow jak i do suk nie ma agresji?kombinuje.kombinuje...uruchomilam kilka osob i czekam na decyzje.. Quote
Recommended Posts