Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 1 month later...
  • Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jak długo dochodzi protokół z wystawy w W-wie do ZG? Przecież chyba powinien być już od razu, bo Poczty Polskiej im nie potrzeba....
Dla mnie to mega ważne, bo muszę najpóźniej na kilka-kilkanaście dni przed wystawą zagraniczną przesłać mailem kopię mł. CH PL, inaczej nie mam po co jechać a już się zgłosiłam!! Więc dyplom muszę dostać w ciągu niecałego miesiąca. :(

Posted

[quote name='Banshee.']Jak długo dochodzi protokół z wystawy w W-wie do ZG? Przecież chyba powinien być już od razu, bo Poczty Polskiej im nie potrzeba....
Dla mnie to mega ważne, bo muszę najpóźniej na kilka-kilkanaście dni przed wystawą zagraniczną przesłać mailem kopię mł. CH PL, inaczej nie mam po co jechać a już się zgłosiłam!! Więc dyplom muszę dostać w ciągu niecałego miesiąca. :([/QUOTE]
Ale certyfikat na Mł.CH.PL nie daje uprawnień do klasy championów....Więc nie rozumiem...

pzdr.

Posted

doczekalam sie :multi:

CH.PL. skonczony w Opolu 29.04, wystawiony 9.07, wyslany 11.07, dzis u mnie ;)

bylam ciekawa czy wpisza 3 czy 4 CWC bo Fela lapala sie jeszcze na stare warunki ale podalam im 4 wystawy - na dyplomie tylko 3 sa ujete

Posted

[quote name='Elitesse']doczekalam sie :multi:

CH.PL. skonczony w Opolu 29.04, wystawiony 9.07, wyslany 11.07, dzis u mnie ;)

bylam ciekawa czy wpisza 3 czy 4 CWC bo Fela lapala sie jeszcze na stare warunki ale podalam im 4 wystawy - na dyplomie tylko 3 sa ujete[/QUOTE]

U nas podobnie, wpisałam 4 wystawy, zamieścili trzy na dyplomie :eviltong:
Championat ukończony w Gostyninie 27.05, a dyplom przyszedł 16.06 :)

Posted

[quote name='Asiaczek']Ale certyfikat na Mł.CH.PL nie daje uprawnień do klasy championów....Więc nie rozumiem...
pzdr.[/QUOTE]

W niektórych krajach z mł.ch chyba można wystawiać w klasie championów... kiedyś pisałam takie pytanie do węgierskiego związku, odpisali, że mogę zgłosić psa do championów, a miał tylko mł.ch.pl

Posted

Czekam na jakiekolwiek potwierdzenie o wniosek na mł. championa od miesiąca i zero reakcji. Nie da się do naszego przekochanego związku dodzwonić nawet po stu próbach, już się strasznie denerwuję, a przecież wniosek wysyłałam nawet dwa razy. będę teraz kilka dni w W-wie, więc chciałabym przy okazji pójść do zg i poprosić o dyplom, ale teoretycznie nie jestem właścicielem psa, więc co muszę mieć żeby wniosek wydali mi?

Posted

[quote name='mychaaaaa']W niektórych krajach z mł.ch chyba można wystawiać w klasie championów... kiedyś pisałam takie pytanie do węgierskiego związku, odpisali, że mogę zgłosić psa do championów, a miał tylko mł.ch.pl[/QUOTE]
Na stronie Węgier znalazłam taka informację:
[FONT=Verdana][SIZE=1][COLOR=#062647]Dogs which have the Hungarian Junior Champion title, are not entitled to be entered in Champion Class, except at the Champion Show.

Więc gdzies tutaj jest przekłamanie...

pzdr.[/COLOR][/SIZE][/FONT]

Posted

[quote name='Asiaczek']Na stronie Węgier znalazłam taka informację:
[FONT=Verdana][SIZE=1][COLOR=#062647]Dogs which have the Hungarian Junior Champion title, are not entitled to be entered in Champion Class, except at the Champion Show.

Więc gdzies tutaj jest przekłamanie...

pzdr.[/COLOR][/SIZE][/FONT][/QUOTE]

No to może mnie Pani z węgierskiego ZK oszukała, bo planowaliśmy zgłosić Haniego na Węgry, a miał tylko mł. championat. Zapytałam więc czy mogę go zgłosić do klasy championów, odpisała, że jest to ok :eviltong:

Posted

My Championat Polski ukończyliśmy w Raciborzu 10.06. Tegoż samego dnia po powrocie z wystawy wypełnilam formularz w internecie i przelałam pieniądze do ZG. Dzisiaj w kopercie dostałam Perrutkowy dyplom wystawiony z datą 03.08 :) Całkiem nie źle :)

Posted

[quote name='mychaaaaa']No to może mnie Pani z węgierskiego ZK oszukała, bo planowaliśmy zgłosić Haniego na Węgry, a miał tylko mł. championat. Zapytałam więc czy mogę go zgłosić do klasy championów, odpisała, że jest to ok :eviltong:[/QUOTE]

Nikt nikogo moim zdaniem nie oszukał bo tu chodzi o wystawę championów :cool1: Mając Mł. Ch. możesz zgłosić mimo że nie masz dorosłego Ch.:eviltong:

Posted

[quote name='Adamant']Nikt nikogo moim zdaniem nie oszukał bo tu chodzi o wystawę championów :cool1: Mając Mł. Ch. możesz zgłosić mimo że nie masz dorosłego Ch.:eviltong:[/QUOTE]

No to może i tak być ;)

Posted

Nam zależy na tym żeby dostać mł. CH UA, a bez polskiego dyplomu nic nie zdziałamy. Byłam wczoraj w zarządzie głównym i bardzo mnie rozbawili. Nie mają jeszcze sprawozdania z wystawy w W-wie! Powiedzieli że czas na przesłanie do 30 dni, a nie 45. Jest w takim razie już po terminie. Nie wytrzymam na prawdę, w tym kraju już żadna instytucja nie funkcjonuje tak jak powinna. Mamy niecałe 10 dni do wystawy. :( Mam obiecane że zajmą się na początku moim wnioskiem jak dojdzie do nich sprawozdanie (z tego samego miasta ; )), ale mogę się założyć że skończy się na obiecankach, tracę już nadzieję na cokolwiek, cała kasa pójdzie w błoto.

Posted

Dokładnie na tym samym mi zależało - tylko o championat "dorosły"
Na szczęście do nas przyszedł dyplom ch.pl 07.08.2012 i juz jestem spokojna o ewentualne wydanie ch.Ua :)