Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 486
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Ada-jeje']Chyba Ula napisalas to o Sobie, to Ciebie nikt nie przebije w podejmowaniu nie przemyslanych decyzji i nie chcesz chyba zebym podawala konkrety.[/quote]

......:-o

jesli pani to w czyms potrzebne to prosze bardzo, ale sytuacji chyba nie poprawi.

Posted

Ula a czy Bonia ma książeczke zdrowia z aktualnym szczepieniem na wścieklizne? bo wiesz co pomyslałam sobie że możnaby bylo dać ogłoszenie na krakowskim gumtree, o osobę która bedzie podrózować w najbliższym czasie z Krakowa do Lublina i może ktoś by tylko asekurował jej podróż po uprzednim zakupieniu jej biletu, a ja bym ją tutaj odebrała. Jutro wykonam jeszcze kilka telefonów może ktoś ze znajomych bedzie się wybierał teraz w tamte okolice, choć przyznam że okres niespecjalnie pomyslny z racji sesji i większość raczej na pupach teraz siedzi. Generalnie, jeśli powiedziałaś A to trzeba teraz zrobiś wszystko żeby to tymczasowe B było a nad stałym C mam nadzieję że już będziemy zastanawiać się na spokojnie:).
Ps. Malwina kota goni we śnie:)

Posted

Nie ma szczepienia na ten rok, ale można zrobić.
Jedyne co z wielkim trudem załatwiłam, to żeby przetrzymać ją od poniedziałku do piątku, w weekend się nie da ponieważ nie ma mnie i nikt się nie zajmie :shake:

Posted

czy na całym Śląsku nie ma nikogo, kto mógłby pojechać????? pociagiem byłoby najtaniej....

wątpię, żeby ktoś obcy - nie-dogomaniacki - zdecydowałby się zabrać obcego psa:shake:

dołożę się do kosztów...tylko zróbcie coś....

Posted

[quote name='fiefiurka']Ula jesteś jeszcze? daj mi proszę swoje gg, to pilne[/quote]

Moje gg jest podane, pod avatarkiem, wystarczy kliknąć słonko (2926968).

Dzwonili ludzie o Boncie, ale nieodpowiedni :shake::shake::shake:

Posted

Zawieźcie sunie pociągiem po prostu...

Pies to nie zabawka i jak już ktoś firmujący się fundacją decyduje się pomóc to niech robi to z głową. Macie DT... z reguły to jest najbardziej potrzebne. Jak nie ma samochodowego transportu to jedźcie pociągiem.

Powoli to mi się odechciewa czytać pierdół pisanych na forum. Najpierw łzawe teksty, radość, hopsa hopsa, że piesek uratowany, taki biedny, trzęsący się, a po kilku dniach szantaż, że wywalisz ją na ulicę, za namową właścicielki...

Co do hoteli, nie wierzę aby w całej PL nie było miejsca.

W końcu jak się ratuje psa to nie po to aby był on kartą przetargową do szantażu na dogomanii.

Przepraszam za ostre słowa krytyki

Posted

Doddy hotel, jest ale na zewnatrz, nastepny stres dla suki, nastepne miejsce, i jesli myslisz ze my nie mamy zamiaru nic robic w tej sprawie to sie grubo mylisz, tylko nikt nie jest w stanie sie rozdwoic jutro, skoro tak nas zlajalas to moze tez cos podpowiesz. Jutro rano musimy byc w Olkuszu w UM, po spotkaniu trzeba jechc odebrac sunie z hotelu, i zeby bylo jeszcze smutniej, to jutro tez Koszalek ktory jest u Uli na DT musi byc uspiony. (Nie ma juz ratunku dla niego i bardzo sie meczy) Jutro tez malagos jedzie zawiezc Krowka do Czestochowy. To juz wszystkie osoby ktore sa zaangazowane w ratowanie psow.

Posted

Czekałam na ten tekst i się tego spodziewałam, że przeczytam coś w stylu: "Ty to coś pomóż, zamiast pisać" :lol:

Pewnie się zdziwisz, ale czytam wątek od początku i nie przybłąkałam się tu dziś. Ale jak nie mam nic do powiedzenia, to nie piszę bez sensu hopsa, ładne zdjęcia, biedna suczka itp. teksty.

Biorąc psa, bierzecie za niego odpowiedzialność. Jesteście dorosłe, myślące, macie fundacje a piszecie tu jak nawiedzone małolaty, które siedzą na dogomanii od tygodnia i się im pieska zachciało ratować, a po 2 dniach jednak im się znudziło bo coś nie poszło po łatwiźnie.

Każdy kto poważnie zajmuje się pomocą nie ma z reguły na większość rzeczy czasu - taki urok zajmowania się żywymi zwierzętami a nie plastikowymi pieskami z ogrodniczego.

Wierzcie mi, że u nas nie ma 15 osób do działania. Ale nawet w pojedynkę, czy w te kilka osób działamy tak, by nie było żadnych problemów z już pozyskanymi psami, by nie było lamentu, że musimy psa uśpić, że wróci do schroniska bo zabrakło kasy, bo coś zdemolował itd.

Polecam Wam na drugi raz przemyśleć dokładnie Waszą działalność i działanie z głową. Wtedy może tytuł wątków nie będzie się zmieniać z:
"Uratowana od uśpienia" na " Eutanazja z powodu braku transportu"...

Przepraszam, ale bardzo szanowałam Waszą działalność i właśnie rozwagę. Dziś niestety obraz diametralnie mi się zmienił...

Posted

dobrze Doddy, następnym razem odeślę ludzi do Ciebie, gdy będą siedzieli w gabinecie z psem do uśpienia, podejmiesz "mądrą i dorosłą decyzję", za co będziemy Ci wdzięczne.

Posted

Jeśli jest potrzeba, to przetrzymam sunię dzisiaj i rano na 7:00 zawiozę na zakopiankę, gdzie przejmą ją państwa z Rabki i zabiorą w dalszą drogę, Fiefiurka pojedzie po nią do Opola Lubelskiego i weźmie do domku.

Posted

Ula sunie jest u mnie i mozesz podejsc po nia o ktorej Ci bedzie pasowac.
Co prawda jest klopot z rozdzielaniem ich po pokojach ale jakos dajemy rade na obecna chwile. Bylismy z sunia i Jeje na spacerze w parku, ale balismy sie sunie spuscic ze smyczy zeby nie zwiala. Zapoznanie sie z Jeje nie bylo tragiczne dwa krotkie warkniecia na siebie i Jeje olal kolezanke wolal patyk.
Do domu wrocilismy juz razem ale nie da rady w takim tempie zapoznac ja z Megi i Pepisia, dlatego Boncia jest w tej chwili zamknieta w mojej sypialni.:-(

Posted

Adi zapoznal Boncie na ogrodzie z Pepisia, najgrozniejszym potworem w moim domu i choc tata Jeje oraz Megi nie daja rady ja ustawic to podono udalo by sie to Bonci ktora od razu postawila malego gryzonia do pionu.
I na zmiane teraz jest ze mna w pokoju na gorze spiac sobie smacznie na wersalce, a reszta bandy na dole.

Posted

To mam po nią przyjść, czy może być u pani do niedzieli, bo przez weekend i tak nie mogę jej trzymać, nie ma mnie. Potem mogę, do końca miesiąca przynajmniej.