Jump to content
Dogomania

Warszawa SZKIELET SZCZENIAKA, TERAZ KORNEL - MA DOM:)

Recommended Posts

• Replies 52
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

w sprawie adopcji to z Sasza ,ale wiesz ze najpierw wizyta przedadopcyjna musi byc , podpisanie umowy , zgoda na wizyty poadopcyjne i dobrze by bylo jakbys napisala nam tu cos o sobie :cool3:. Chociaz mysle , ze i tak trzeba moment odczekac , najpierw trzeba psa poogłaszac chyba i popatrzec czy ktos go nie szuka.

Posted

dokładnie, prawo daje 14 dni włacicielowi (od czasu znalezienia). nie mamy wielkich nadziei (choc trzeba sie z tym liczyć). niemniej jednak - pocztałas troche wątki adopcyjne? wiesz, co potrzebujemy wiedzieć na początku?

Posted

Przede wszystkim chętnie byśmy się dowiedzieli:
- trochę o Tobie, skąd jesteś
- czy mieszkasz w mieszkaniu swoim czy wynajętym
- miałaś już kiedyś/masz psa?
- jak domownicy zapatrują się na zwierzę

Posted

jeszcze jakbys dodala co z psiakiem gdy bedziesz musiala gdzies wyjechac , czy bedzie sie mial kto nim zajac
no i tak juz dodatkowo zupelnie z czystej ciekawosci :oops:, dlaczego akurat on ?

Posted

rozmawialam z Pania Magdą - wyglada to powaznie (przynajmniej przez telefon), mam dac znac kiedy przyjade (przyjedziemy? czy ktos chcialby sie ze mna wybrac?) na wizyte przedadopcyjna do nich. Mieszkaja na Goclawiu, maja 13-letnia corke. Szukali psa, i zdjecia tej bidy zauroczyly - po prostu..

Znajomi podjeli ostateczna decyzje, ze na psa, ktorym zajmowac sie bedzie ich corka - jeszcze za wczesnie - sa gotowi (z wielkim zalem, ale rozsadek zwyciezyl) oddac psiula w dobre rece. A tym, czy beda to dobre rece przejmuja sie tak samo jak ja..

Posted

Sasza napisał(a):
Orfeusz do dyspozycji nawet przed moim pytaniem:)
Co ja robie zle ze moje posty sa zawsze w dziwacznych miejscach?

Pani M. ma dzis wywiadowke, czy costam, ale jutro - chetnie sie spotka, fajnie gdybys ze mna poszla, bo mam tez jeszcze inny biznes do Ciebie, wymagajacy spotkania:cool3:

nie ma sprawy , hehe ja tez mam dzisiaj zebranie w szkole u młodej ale jutro luz , tylko daj mi znac o której :)

Posted

Orfeusz do dyspozycji nawet przed moim pytaniem:)
Co ja robie zle ze moje posty sa zawsze w dziwacznych miejscach?

Pani M. ma dzis wywiadowke, czy costam, ale jutro - chetnie sie spotka, fajnie gdybys ze mna poszla, bo mam tez jeszcze inny biznes do Ciebie, wymagajacy spotkania:cool3:

Posted

Byłam dzisiaj z Sasza na wizycie w nowym domku chłopaka :loveu:. Piesku bedziesz mial super panią i sliczna tricolor koteczke za kolezanke.
Nowa pani psiaka ma zadatki na dogomanke a rodzicom gratuluje ze tak super wychowali córkę , jest odpowiedzilana młodą damą :multi:

Posted

Witam. Szkielet szczeniaka ma już swój dom, nazywa się Korneliusz/Kornel :) Bardzo szybko się zadomowił, polubił wszystkich domowników (najbardziej Magdę, jego panią), narazie oprócz kota. Apetyt mu dopisuje, uwielbia spacery. Śpi z panią na łóżku, a na jego posłaniu kości i zabawki. Jest strasznym pieszczochem, i zazdrośnikiem (jeżeli głaszcze się kota, od razu przybiega i domaga się tego samego). Wysyłam obiecane zdjęcia. Pozdrawiamy :)

Posted

czyzby to nowy kornelowy dom sie odezwał :cool3:?
dziękujemy za danie psu domu....

a to jakies zdjęcie było wklejone? nie otwiera mi się....

czekamym co będzie za tydziem, dwa -kiedy pies sie poczuje u siebie. wtedy będzie to prawdziwy kornel - ciekawa jest, jaki on naprawdę jest :loveu:

Posted

[quote name='magdalena14']
Witam. Szkielet szczeniaka ma już swój dom, nazywa się Korneliusz/Kornel :) Bardzo szybko się zadomowił, polubił wszystkich domowników (najbardziej Magdę, jego panią), narazie oprócz kota. Apetyt mu dopisuje, uwielbia spacery. Śpi z panią na łóżku, a na jego posłaniu kości i zabawki. Jest strasznym pieszczochem, i zazdrośnikiem (jeżeli głaszcze się kota, od razu przybiega i domaga się tego samego). Wysyłam obiecane zdjęcia. Pozdrawiamy :)

Magda, witam serdecznie:)
wiedzialam ze sie z Kornelkiem polubicie, widac bylo po oczach (i Twoich i jego)
super, ze ma taka wlascicielke, mloda, odpowiedzialna i w ogole fajna:cool3:

odzywaj sie jak najczesciej

Posted

Rozmawialam z Pania Agnieszka, Mama Magdy - u Kornela wszystko oki, troche goni kota, troche zazdrosny o glaski, ale za to bardzo karny (odpuszcza kotu, jak dostanie takie polecenie. Dotra sie. Panstwo zakochani w nim, natomiast Kornel na krok nie odstepuje Magdy:)

Zdjecia dostane mailem, i wstawie na watek

• 3 weeks later...