Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='mestudio']Kolejna bieda przerażona okropnie.
Czy on jest z tych piesków, które nie dają się absolutnie dotknąć człowiekowi tak jak Pieguska, która jest u mnie w DT? Czy może przejawia jednak jakieś chęci w kierunku człowieka?[/QUOTE]

Z informacji jakie mam, Cykor raczej nie przejawia zhęci w kierunku do człowieka...na ten moment nie przejawia,ale wszystko może zmienić się jak ten kontakt zależeć będzie od jego potrzeby i woli...wtedy NOŻE chęci te zacząć okazywać...ale może,a nie musi...a jeśli nawet to nie wiadomo kiedy...

Dlatego ja osobiście optuję za sytuacją i miejscem,gdzie nie będzie on niejako przymuszany do tego kontaktu...gdzie sobie bezpiecznie będzie mógł człowieka mijać, a podchodzić kiedy poczuje taką potrzebę...A WIERZĘ,ŻE TO NASTĄPI WCZEŚNIEJ,CZY PÓŹNIEJ!

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='mestudio']Kolejna bieda przerażona okropnie.
Czy on jest z tych piesków, które nie dają się absolutnie dotknąć człowiekowi tak jak Pieguska, która jest u mnie w DT? Czy może przejawia jednak jakieś chęci w kierunku człowieka?[/QUOTE]

Z informacji jakie mam, Cykor raczej nie przejawia zhęci w kierunku do człowieka...na ten moment nie przejawia,ale wszystko może zmienić się jak ten kontakt zależeć będzie od jego potrzeby i woli...wtedy MOŻE chęci te zacząć okazywać...ale może,a nie musi...a jeśli nawet to nie wiadomo kiedy...

Dlatego ja osobiście optuję za sytuacją i miejscem,gdzie nie będzie on niejako przymuszany do tego kontaktu( i nie ważne czy to będzie u p.Kazimierza, czy mestudio)...gdzie sobie bezpiecznie będzie mógł człowieka mijać, a podchodzić kiedy poczuje taką potrzebę...A WIERZĘ,ŻE TO NASTĄPI WCZEŚNIEJ,CZY PÓŹNIEJ!

Posted

[quote name='danka4u1']O! Mestudio, jak dobrze, że zawitałaś do nieszczęśliwego, wystraszonego Cykorka.
DZIEWCZYNY, [U]kto ma podjąć decyzję o ewentualnym miejscu pobytu Cykorka. Ja nie czuję się upoważniona do tego, bo nie znam psa tak dobrze jak Wi i jestem od niedawna na wątku[/U].
Dalej rozsyłam zaproszenia do Cykorka...[/QUOTE]

Rozsyłaj...oczywiście,że tak- brakuje mu jednak troszeczkę do pełnego bezpieczeństwa...

A co do decyzji...jeśli ją podejmuje Budrysek (wiem,że informacje o hotelikach zbiera ona,ale kto podejmuje decyzję-nie wiem) to niestety dziś i jutro prawie,że jej nie będzie...ma niestety zajęcia w terenie...jeśli jej się uda,to wpadnie, ale tego pewna nie jestem.:shake:

Posted

[quote name='Monday']Słuchajcie, te 130zł jak nie znajdą się deklaracje, to zawsze można bazarkami nadrobić.

Z tego co czytam, to chcecie Cykora na dożywocie dać?? Może głupio zabrzmiało....ale czy tak?
Czyli co z ogłoszeniami? Nie szukamy domu?
Bo już nie wiem...[/QUOTE]

Cykorek jest starszym psem, by nie powiedzieć starym...a jeszcze ten jego paniczny strach przed kontaktem z człowiekiem...musimy więc realnie patrzeć na szanse adopcji...i [B]brać pod uwagę jego bardzo długi pobyt w hoteliku!
[/B]
[B]Jednak nie rezygnowałabym z ogłaszania go.[/B]..uczciwie pokazującego jego stan psychiki, jego niechęć obecną do kontaktu z człowiekiem...jego potrzebę bliskiego kontaktu z psami(to bardzo dla niego ważne!!!)...CUDA SIĘ ZDARZAJĄ I MOŻE CYKOR JEDNAK ZNAJDZIE SWÓJ DOM!!! A może w ogłoszeniach pisać też,że szukamy domu choćby tymczasowego dla niego?...ale to już kwestia do przemyślenia.

Posted

[quote name='Javena']Moja skromna deklaracja wysłana. Trzymaj sie Cykorku. Ciocie mysla o Tobie.[/QUOTE]

Cioteczko, a może podrzuciłabyś nr konta dla Cykorka cioteczce BasiaD ?...już coś poszłoby szybciej...

Edit: [B]zerknęłam na pierwszą stronę i...ZNALAZŁAM NR KONTA DLA CYKORKA...[/B]

[COLOR=yellowgreen][I][B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=yellowgreen][COLOR=red]KONTO CYKORKA:[/COLOR][/COLOR][/FONT][/SIZE][/B][/I]

[CENTER][COLOR=yellowgreen][I][B][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=yellowgreen][FONT=Batang][SIZE=4][COLOR=royalblue][B][B][I]Stowarzyszenie humanitarno-ekologiczne Dla Braci Mniejszych[/I][/B][/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][/COLOR][/FONT][/SIZE][/B][/I][/COLOR]
[COLOR=yellowgreen][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=yellowgreen][I][B][FONT=Batang][COLOR=darkred][I][B][SIZE=4][FONT=Batang][COLOR=darkred]ul.Folwark 8[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B][/I][/COLOR][/FONT][/B][/I][/COLOR][/FONT][/SIZE][/COLOR]
[COLOR=yellowgreen][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=yellowgreen][FONT=Batang][COLOR=darkred][I][B][I][B][SIZE=4][FONT=Batang][COLOR=darkred]34-300 Żywiec[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B][/I][/B][/I][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/SIZE][/COLOR][/CENTER]

[CENTER][COLOR=yellowgreen][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=yellowgreen][FONT=Batang][COLOR=darkred][I][B][I][B][SIZE=4][FONT=Batang][COLOR=darkred]46 1140 2017 0000 4202 1012 0220[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B][/I][/B][/I][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/SIZE][/COLOR][COLOR=yellowgreen]
[SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=yellowgreen][I][B][FONT=Batang][COLOR=darkred][B][FONT=Times New Roman][I][SIZE=4][COLOR=royalblue]tytułem : [COLOR=red]Pomoc dla Cykorka[/COLOR][/COLOR][/SIZE][/I][/FONT][/B][/COLOR][/FONT][/B][/I][/COLOR][/FONT][/SIZE][/COLOR][/CENTER]
[/COLOR]

Posted

[[quote name='zuzlikowa']myślę,że nie od rzeczy byłoby podjąć szybką decyzję i ze względu na samego cykora,ale i na miejsca, które wiecznie na niego czekać nie będą...zbyt dużo psiaków w potrzebie!!![/quote]
[color=red]kto tutaj rządzi na tym wątku?????[/color]

Posted

SŁUCHAJCIE, Z TEGO CO WYCZYTAŁAM TO BUDRYSEK, ALE JEJ NIE BEDZIE CHYBA W TEN WEEKEND (tak doczytałam). JA TEŻ SIĘ DENERWUJĘ CO DALEJ Z CYKORKIEM, BO WYDAJE MI SIĘ, ŻE WYSTARCZY DOPIĄĆ WSZYSTKO NA OSTATNI GUZIK I NASZ MAŁY BOHATER BEDZIE MIAŁ NAMIASTKE NORMALNOŚCI.

Posted

Chyba nic, dzień spędziłam u Olinka, który miał założony wątek w czerwcu...dziś ma juz deklaracje, jasną sytuację i DOM.:multi:
[COLOR=red] HOPAJ CYKORKU !!!!!;) :shake:[/COLOR]

Posted

[quote name='dudson13']Cały czas czekamy na wiadomości[/QUOTE]
Założycielką watku jest Klaudus; napiszcie do niej. Trzeba szybko uporządkować wątek i cos postanowić, bo domki nie maja zwyczaju czekać...

Posted

[quote name='zuzlikowa']Rozsyłaj...oczywiście,że tak- brakuje mu jednak troszeczkę do pełnego bezpieczeństwa...

A co do decyzji...jeśli ją podejmuje Budrysek (wiem,że informacje o hotelikach zbiera ona,ale kto podejmuje decyzję-nie wiem) to niestety dziś i jutro prawie,że jej nie będzie...ma niestety zajęcia w terenie...jeśli jej się uda,to wpadnie, ale tego pewna nie jestem.:shake:[/QUOTE]

Skontaktowałam się z BUDRYSEK...i decyzje podejmuje ona i Hund!
Sytuacja wygląda tak,że dt u Paja odpadł, mestudio przyjęłaby Cykora na czas szukania mu stałego dt lub ds,ale nie na stałe...pozostaje stała propozycja p.Kazimierza w Lwówku Śl(jutro trzeba byloby sie z nim skontaktować i ew.potwierdzić!).

[B]Cykor mógłby jechać już w przyszłym tygodniu[/B]... potrzebne są fundusze na transport i jednak dozbieranie jeszcze nieco deklaracji.

Powtarzam tak na szybko,więc jeśli coś nie do końca przekazałam,to Budrysek sprostuje...niestety może to nastąpić jutro lub pojutrze...
Budrysek ma teraz (!!!) Festyn na rzecz zwierząt w Żywcu...organizacja, zbieranie środków...to wszystko powoduje,że jeszcze teraz tam jest...i to w wirze pracy.
[B]Jeśli możecie, pomóżcie zebrać środki na transport i jeszcze nieco deklaracji...WYGLĄDA NA TO,ŻE W PRZYSZŁYM TYGODNIU CYKOR MÓGŁBY JECHAĆ DO HOTELIKU...[/B]

Posted

[quote name='MonAmiPet']Witam, właśnie przeczytałam o Cykorku,
W jakim jest mieście??
W poniedziałek wyślę 50zł
Mam nadzieję, że uda mu się na chwilę poczuć ciepło człowieka:)[/QUOTE]

Cykorek jest w schronisku w Żywcu.
Dziękuję!
Jak dobrze pójdzie,to już w przyszłym tygodniu mógłby jechać...

Posted

[quote name='UBOCZE']Zaglądam do Cykorka...

Czy coś już w jego sprawie postanowione?[/QUOTE]

[quote name='danka4u1']Chyba nic, dzień spędziłam u Olinka, który miał założony wątek w czerwcu...dziś ma juz deklaracje, jasną sytuację i DOM.:multi:
[COLOR=red] HOPAJ CYKORKU !!!!!;) :shake:[/COLOR][/QUOTE]

Decyzje są, ale możliwości przekazania niestety nie było...Organizacja takiej dwudniowej imprezy to wyłączenie ze świata dogo...a to impreza ważna dla psiaków i kociaków Żywca...ważna min.dla tego kto zajmie miejsce Cykora w schronie...

Posted

[quote name='zuzlikowa']Skontaktowałam się z BUDRYSEK...i decyzje podejmuje ona i Hund!
Sytuacja wygląda tak,że dt u Paja odpadł, mestudio przyjęłaby Cykora na czas szukania mu stałego dt lub ds,ale nie na stałe...pozostaje stała propozycja p.Kazimierza w Lwówku Śl(jutro trzeba byloby sie z nim skontaktować i ew.potwierdzić!).

[B]Cykor mógłby jechać już w przyszłym tygodniu[/B]... potrzebne są fundusze na transport i jednak dozbieranie jeszcze nieco deklaracji.

Powtarzam tak na szybko,więc jeśli coś nie do końca przekazałam,to Budrysek sprostuje...niestety może to nastąpić jutro lub pojutrze...
Budrysek ma teraz (!!!) Festyn na rzecz zwierząt w Żywcu...organizacja, zbieranie środków...to wszystko powoduje,że jeszcze teraz tam jest...i to w wirze pracy.
[B]Jeśli możecie, pomóżcie zebrać środki na transport i jeszcze nieco deklaracji...WYGLĄDA NA TO,ŻE W PRZYSZŁYM TYGODNIU CYKOR MÓGŁBY JECHAĆ DO HOTELIKU...[/B][/QUOTE]
Dzieki zuzlikowa za wyczerpujące informacje. Tego nam wszystkim było trzeba.
Na temat hoteliku u pana Kazimierza nic nie wiem- zresztą i tak decyzja nie należy do mnie- szkoda, że nie może być u Mestudio. Ten znam.
Postaramy się dozbierać jeszcze pieniążkow na posag dla Cykorka.
[COLOR=red]Bardzo dziękujemy za te informacje; noc bedzie spokojniejsza dla wszystkich, ktorym los tego psa nie jest obojętny, a takich ludzi dobrej woli jest tutaj dużo.[/COLOR]
[COLOR=#ff0000] [/COLOR][COLOR=black][B]DOBRANOC WSZYSTKIM[/B][/COLOR]

Posted

[quote name='zuzlikowa']Skontaktowałam się z BUDRYSEK...i decyzje podejmuje ona i Hund!
Sytuacja wygląda tak,że dt u Paja odpadł, mestudio przyjęłaby Cykora na czas szukania mu stałego dt lub ds,ale nie na stałe...pozostaje stała propozycja p.Kazimierza[/B][/QUOTE]

A skąd taka informacja, że ja przyjęłabym Cykorka na chwilę, a nie na stałe? Zupełnie z nikim o tym nie pisałam. Napisałam tylko, że w weekend przejrzę wątek. Prosiłam też o informacje na temat pieska - czy boi się ludzi do tego stopnia, że nie można mu zapiąć smyczki bo próbuje gryźć. Chciałabym coś wiedzieć o nim zanim podejmę decyzję i musza to być bardzo konkretne i szczere informacje o jego zachowaniu względem człowieka.
Proszę o informacje.

Posted

[quote name='mestudio']A skąd taka informacja, że ja przyjęłabym Cykorka na chwilę, a nie na stałe? Zupełnie z nikim o tym nie pisałam. Napisałam tylko, że w weekend przejrzę wątek. Prosiłam też o informacje na temat pieska - czy boi się ludzi do tego stopnia, że nie można mu zapiąć smyczki bo próbuje gryźć. Chciałabym coś wiedzieć o nim zanim podejmę decyzję i musza to być bardzo konkretne i szczere informacje o jego zachowaniu względem człowieka.
Proszę o informacje.[/QUOTE]

[B]No, to jednak pokręciłam.[/B]:oops:..tak zrozumiałam Budrysek z urywanych zdań w trakcie pełnej zamieszania rozmowy(tak jak wspomniałam wielka kilkudniowa impreza na rzecz zwierząt)...to, jest tak jak odczuwa się naciski,by szybko działać,a odpowiedzialne za te działania osoby nie mają możliwości fizycznej(ani czasowej,ani realnej) skoncentrować się w danym momencie na jednym psiaku i muszą podejmować decyzje o wyborze priorytetowych działań w danej chwili! Festyn i wszystko co z nim związane miało wielkie znaczenie dla nastawienia środowiska Żywca do zwierząt, do schroniska...może pomóc wielu psiakom i kociakom.
Dałam się wpuścić w atmosferę wczorajszych postów i nie do końca znając wszystkie realia organizacyjne,zażądałam i od Budrysek, by wypowiedziała się wprost co do losów Cykora, nie zważając na sytuację w jakiej się teraz znajduje i czy może skoncentrować się na Cykorze.To nauczka dla mnie- nigdy więcej nie wtrącaj się...nie naciskaj wtedy gdy ktoś musi zająć się czymś innym...nie mniej ważkim.
[B]Mestudio...bardzo proszę o szybkie podjęcie decyzji i nie branie pod uwagę moich uwag, jeśli nie do końca zgodne są ze znanymi Ci faktami...niepotrzebnie się wyrychliłam i namieszałam.[/B]:shake:
Budrysek jak tylko będzie miała możliwość wejdzie na wątek i wszystko dokładnie napisze...

Posted

Zuzlikowa, spokojnie. Nic się nie dzieje złego. Ja tylko potrzebuję konkretnej odpowiedzi na moje zapytanie. Jest to dla mnie bardzo ważne w tej chwili. Tak zwykle wychodzi jak się przekazuje informacje przez kilka osób, to normalne.
Chciałam to napisać już w tamtym poście, ale nie chciałam się wymądrzać za bardzo:-).