Mona4 Posted October 22, 2007 Posted October 22, 2007 fiu fiu ale pienosci:loveu::loveu::loveu::loveu:
jolisia34 Posted October 22, 2007 Posted October 22, 2007 To jest mamusia dziewczynek. [IMG]http://img87.imageshack.us/img87/5243/gibsyylm2.png[/IMG]
jolisia34 Posted October 22, 2007 Posted October 22, 2007 Tatuś jest ładniejszy,z tymi pasemkami wygląda jakby miał bealajage.Luna ma umaszczenie podobne do niego.Lajla ma prawie cały płaszyk czarny.
Patikujek Posted October 22, 2007 Posted October 22, 2007 Jest stronę czy dwie wcześniej(taki z pasemkami czarnymi:) A maleństwa są przepiękne, jak fajnie że coraz więcej rasowych biewerów mamy w Polsce
Guest Agata_B Posted October 22, 2007 Posted October 22, 2007 Witam Jolu :) Gratuluję zakupu maluchów. Są cudne! W szczególności podoba mi się ta sunia z jaśniejszym pysiem. Czy mogłabys mi powiedziec jak kupic takiego biewera? tzn gdzie trzeba zadzwonic? Ile miałas Biewerkow do wyboru? Pozdrawiam
jolisia34 Posted October 22, 2007 Posted October 22, 2007 :lol:[quote name='Yorkie']Witam Jolu :) Gratuluję zakupu maluchów. Są cudne! W szczególności podoba mi się ta sunia z jaśniejszym pysiem. Czy mogłabys mi powiedziec jak kupic takiego biewera? tzn gdzie trzeba zadzwonic? Ile miałas Biewerkow do wyboru? Pozdrawiam[/quote] Ja szukałam na niemieckich stronach z ogłoszeniami.Jak mi się któreś spodobały to dzwoniłam i prosiłam o więcej fotek na emaila.I w końcu wybrałam.One były dwie w miocie i piesek.:lol:
Ramona Posted October 22, 2007 Posted October 22, 2007 O jejku ale cuda a szczególnie ten tatus mi sie szalenie podoba a maluszki to dopiero rewelacyjne juz je widze jak sa duze :iloveyou::iloveyou::iloveyou:
Migotka Posted October 22, 2007 Posted October 22, 2007 Super szczeniaczki , mama także ale[B] TATUŚ [/B]to już marzenie... ciekawe jaki ma pycholek z przodu ???? możesz zdradzic w jakiej hodowli kupiłaś ??? :painting:
jolisia34 Posted October 22, 2007 Posted October 22, 2007 Tak naprawdę nie wiem jak nazywa sie ta hodowla.Pieski są w domu,razem z ludźmi,czyste,zadbane i widać że kochane.Moje sunie są wesołe i chętnie się bawią.Ale jak różne mają charaktery.Luna jest przebojowa,odważna i strasznie całuśna.Lajla ostrożna,spokojna i ma dystans do wszystkich.Ale to dopiero dwa dni i jeszcze wszystko może się zmienić.;);) Ale są takie słodkie,jak pewnie wszystkie szczeniaki.Moje yorkusie mają już 5 i 7 lat,więc zapomniałam jak to było jak były takie malutkie.
Migotka Posted October 22, 2007 Posted October 22, 2007 Naprawde daleko byłaś po te pieseczki :crazyeye::crazyeye: to drugi koniec Niemiec, udało mi sie zdobyć pycholek tatusia :multi: zobaczcie s[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img137.imageshack.us/img137/3297/122542241ez5.jpg[/IMG][/URL] ami jaki śliczny...
jolisia34 Posted October 22, 2007 Posted October 22, 2007 Zastanawia mnie jeden fakt.We wzorcu biewera jest napisane że muszą mieć trzy kolory:biały,stalowy i złoty.A ja widziałam będąc w Niemczech rodowód pieska ktorego mama miała w rodowodzie napisane dwa kolory:czarny i biały.Nie wiem czy to prawidłowe,ale skoro wydano rodowód to chyba tak.[IMG]http://img145.imageshack.us/img145/8355/59613998qb0.jpg[/IMG]
Migotka Posted October 22, 2007 Posted October 22, 2007 Dwa kolory ?? hmm:hmmmm::hmmmm::hmmmm::hmmmm: ..........To ten piesek ????? po tamtych rodzicach 2 kolorowych ???? :crazyeye:
jolisia34 Posted October 22, 2007 Posted October 22, 2007 :shake:No właśnie,ale w rodowodach miały wpisane dwa.Sama byłam w szoku.
Mraulina Posted October 23, 2007 Posted October 23, 2007 Rodowód jest świadectwem pochodzenia, nie jakości. Różne organizacje kynologiczne mają różne przepisy... Są organizacje, w których po rodowodowych psach rodzą się rodowodowe szczenięta bez żadnych formalności. Ale u nas piesek musi mieć wystawy i przegląd....... Ja bym dwukolorowego biewera nie kupowała. U nas może nie zostać zakwalifikowany do hodowli....... a w każdym razie mało prawdopodobne, żeby został... A mówiłaś, że znasz wzorzec....... Chyba wtulono Ci peta, Jolisiu.......
Migotka Posted October 23, 2007 Posted October 23, 2007 Myślę ,że Jolisia34 wkleiła tylko fotke tego pieska ... a nie kupiła go :shake: ....
tigrunia Posted October 23, 2007 Posted October 23, 2007 No przecież napisała, ze widziała w niemczech w rodowodzie jakiegoś pieska , ze ma dwa kolory a nie że w rodowodzie jej pieska są dwa kolory. Ten ze zdjecia to na pewno ten, który ma w rodowodzie tak wpisane a nie jej piesek
Ramona Posted October 23, 2007 Posted October 23, 2007 Jolisiu az ci zazdroszcze takich pieknosci <buja w obłokach> Sa przepekne i oby sie zdrowo chowały:)
Kaladan Posted October 23, 2007 Posted October 23, 2007 [QUOTE]Myślę ,że Jolisia34 wkleiła tylko fotke tego pieska ... a nie kupiła go :shake: ....[/QUOTE] Tak, na zdjęciach, które jolisia wklejała wcześniej widać wyraźnie, że dziewczynki mają też brąz na pyszczku :)
Fibi Posted October 23, 2007 Posted October 23, 2007 [quote name='jolisia34']Tak naprawdę nie wiem jak nazywa sie ta hodowla.Pieski są w domu,razem z ludźmi,czyste,zadbane i widać że kochane.Moje sunie są wesołe i chętnie się bawią.Ale jak różne mają charaktery.Luna jest przebojowa,odważna i strasznie całuśna.Lajla ostrożna,spokojna i ma dystans do wszystkich.Ale to dopiero dwa dni i jeszcze wszystko może się zmienić.;);) Ale są takie słodkie,jak pewnie wszystkie szczeniaki.Moje yorkusie mają już 5 i 7 lat,więc zapomniałam jak to było jak były takie malutkie.[/quote] Gratuluje slicznych panienek, sa tak slodkie, ze mozna od razu zapragnac biewerka, chociaz sie wczesniej o tym nie myslalo:eviltong: A jak Twoje starsze psiaki zareagowaly, nie bylo im przykro, ze "konkurencja" sie pojawila?
białeyorki Posted October 23, 2007 Posted October 23, 2007 [quote name='jolisia34']Zastanawia mnie jeden fakt.We wzorcu biewera jest napisane że muszą mieć trzy kolory:biały,stalowy i złoty.A ja widziałam będąc w Niemczech rodowód pieska ktorego mama miała w rodowodzie napisane dwa kolory:czarny i biały.Nie wiem czy to prawidłowe,ale skoro wydano rodowód to chyba tak.[IMG]http://img145.imageshack.us/img145/8355/59613998qb0.jpg[/IMG][/quote]Widzę że u niemców nawet pies który nie pasuje do wzorca otrzymuje rodowód,nie mogę się doczekac kiedy i u nas to nastąpi .W tedy i moje białaski miały by szansę zmierzyć się pom ponami,a tak to tylko zdjęcia pozostaly do oglądania.Ale to nic moje pieski sobie rosną i robią sie coraz ładniejsze zapraszam do alegratki sa ich nowe zdjecia.:evil_lol:
Mona4 Posted October 23, 2007 Posted October 23, 2007 Rodowod dostanie,nawet gdyby byl fioletowy:lol:,ale z wpisem niehodowlany!! niewystawowy.
Recommended Posts