Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jest stronę czy dwie wcześniej(taki z pasemkami czarnymi:)

A maleństwa są przepiękne, jak fajnie że coraz więcej rasowych biewerów mamy w Polsce

Guest Agata_B
Posted

Witam Jolu :)
Gratuluję zakupu maluchów. Są cudne!
W szczególności podoba mi się ta sunia z jaśniejszym pysiem.
Czy mogłabys mi powiedziec jak kupic takiego biewera? tzn gdzie trzeba zadzwonic?
Ile miałas Biewerkow do wyboru?
Pozdrawiam

Posted

:lol:[quote name='Yorkie']Witam Jolu :)
Gratuluję zakupu maluchów. Są cudne!
W szczególności podoba mi się ta sunia z jaśniejszym pysiem.
Czy mogłabys mi powiedziec jak kupic takiego biewera? tzn gdzie trzeba zadzwonic?
Ile miałas Biewerkow do wyboru?
Pozdrawiam[/quote]
Ja szukałam na niemieckich stronach z ogłoszeniami.Jak mi się któreś spodobały to dzwoniłam i prosiłam o więcej fotek na emaila.I w końcu wybrałam.One były dwie w miocie i piesek.:lol:

Posted

O jejku ale cuda a szczególnie ten tatus mi sie szalenie podoba a maluszki to dopiero rewelacyjne juz je widze jak sa duze :iloveyou::iloveyou::iloveyou:

Posted

Super szczeniaczki , mama także ale[B] TATUŚ [/B]to już marzenie... ciekawe jaki ma pycholek z przodu ???? możesz zdradzic w jakiej hodowli kupiłaś ??? :painting:

Posted

Tak naprawdę nie wiem jak nazywa sie ta hodowla.Pieski są w domu,razem z ludźmi,czyste,zadbane i widać że kochane.Moje sunie są wesołe i chętnie się
bawią.Ale jak różne mają charaktery.Luna jest przebojowa,odważna i strasznie całuśna.Lajla ostrożna,spokojna i ma dystans do wszystkich.Ale to dopiero dwa dni i jeszcze wszystko może się zmienić.;);) Ale są takie słodkie,jak pewnie wszystkie szczeniaki.Moje yorkusie mają już 5 i 7 lat,więc zapomniałam jak to było jak były takie malutkie.

Posted

Naprawde daleko byłaś po te pieseczki :crazyeye::crazyeye: to drugi koniec Niemiec, udało mi sie zdobyć pycholek tatusia :multi: zobaczcie s[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img137.imageshack.us/img137/3297/122542241ez5.jpg[/IMG][/URL]
ami jaki śliczny...

Posted

Zastanawia mnie jeden fakt.We wzorcu biewera jest napisane że muszą mieć trzy kolory:biały,stalowy i złoty.A ja widziałam będąc w Niemczech rodowód pieska ktorego mama miała w rodowodzie napisane dwa kolory:czarny i biały.Nie wiem czy to prawidłowe,ale skoro wydano rodowód to chyba tak.[IMG]http://img145.imageshack.us/img145/8355/59613998qb0.jpg[/IMG]

Posted

Rodowód jest świadectwem pochodzenia, nie jakości.
Różne organizacje kynologiczne mają różne przepisy... Są organizacje, w których po rodowodowych psach rodzą się rodowodowe szczenięta bez żadnych formalności. Ale u nas piesek musi mieć wystawy i przegląd.......
Ja bym dwukolorowego biewera nie kupowała.
U nas może nie zostać zakwalifikowany do hodowli....... a w każdym razie mało prawdopodobne, żeby został...

A mówiłaś, że znasz wzorzec.......
Chyba wtulono Ci peta, Jolisiu.......

Posted

No przecież napisała, ze widziała w niemczech w rodowodzie jakiegoś pieska , ze ma dwa kolory a nie że w rodowodzie jej pieska są dwa kolory. Ten ze zdjecia to na pewno ten, który ma w rodowodzie tak wpisane a nie jej piesek

Posted

[QUOTE]Myślę ,że Jolisia34 wkleiła tylko fotke tego pieska ... a nie kupiła go :shake: ....[/QUOTE]

Tak, na zdjęciach, które jolisia wklejała wcześniej widać wyraźnie, że dziewczynki mają też brąz na pyszczku :)

Posted

[quote name='jolisia34']Tak naprawdę nie wiem jak nazywa sie ta hodowla.Pieski są w domu,razem z ludźmi,czyste,zadbane i widać że kochane.Moje sunie są wesołe i chętnie się
bawią.Ale jak różne mają charaktery.Luna jest przebojowa,odważna i strasznie całuśna.Lajla ostrożna,spokojna i ma dystans do wszystkich.Ale to dopiero dwa dni i jeszcze wszystko może się zmienić.;);) Ale są takie słodkie,jak pewnie wszystkie szczeniaki.Moje yorkusie mają już 5 i 7 lat,więc zapomniałam jak to było jak były takie malutkie.[/quote]

Gratuluje slicznych panienek, sa tak slodkie, ze mozna od razu zapragnac biewerka, chociaz sie wczesniej o tym nie myslalo:eviltong:

A jak Twoje starsze psiaki zareagowaly, nie bylo im przykro, ze "konkurencja" sie pojawila?

Posted

[quote name='jolisia34']Zastanawia mnie jeden fakt.We wzorcu biewera jest napisane że muszą mieć trzy kolory:biały,stalowy i złoty.A ja widziałam będąc w Niemczech rodowód pieska ktorego mama miała w rodowodzie napisane dwa kolory:czarny i biały.Nie wiem czy to prawidłowe,ale skoro wydano rodowód to chyba tak.[IMG]http://img145.imageshack.us/img145/8355/59613998qb0.jpg[/IMG][/quote]Widzę że u niemców nawet pies który nie pasuje do wzorca otrzymuje rodowód,nie mogę się doczekac kiedy i u nas to nastąpi .W tedy i moje białaski miały by szansę zmierzyć się pom ponami,a tak to tylko zdjęcia pozostaly do oglądania.Ale to nic moje pieski sobie rosną i robią sie coraz ładniejsze zapraszam do alegratki sa ich nowe zdjecia.:evil_lol:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...