Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mamusia Gucia (dużej ilości imion posiadaczka:loveu:) czuje się zdecydowanie lepiej. Qpa konsystencji stałej, ryż wsuwa, POKAZUJE !!!! że chce wyjść - od razu mówiłam, że to domowa sucz :evil_lol:
Dzisiaj kontrola u weta.
Komu wysłać MMSA do wstawienia :razz:

• Replies 86
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Gucio ma 158 wejść i jednego obserwatora :p na allegro
I jeśli nawet nam Gucio ucieknie do domku ( czego zyczymy jemu i sobie) to takich małych berbeci nam nie zabraknie. W Kruszewie są dwie malusie sunie z czterema maluchami :shake: a W Ostrowi jeszcze jedna też z dwójką :placz:

Posted

Na razie zastanawia się, czy podoła z 2 szczeniurami. Ma jeszcze dzwonić i pytać co i jak. Bo zalety posiadania 2 psów mniej więcej takiej samej wielkości, w przybliżonym wieku są oczywiste, ale też 2 szczeniury to nie lada wyzwanie. Gucio nie musi już natychmiast pędzić do DS, także do weekendu myślę, że można dać czas na przemyślenia.

Obserwatorów na allegro nie znoszę. na moich aukcjach zwierzaki mają po kilku, nawet kilkunastu. Zawsze jakaś iskierka radości i nadziei się pojawia, aukcja się kończy i nikt nie dzwoni. Albo dzwoni dekiel :angryy:

Posted

Bazyliah napisał(a):
Na razie zastanawia się, czy podoła z 2 szczeniurami. Ma jeszcze dzwonić i pytać co i jak. Bo zalety posiadania 2 psów mniej więcej takiej samej wielkości, w przybliżonym wieku są oczywiste, ale też 2 szczeniury to nie lada wyzwanie. Gucio nie musi już natychmiast pędzić do DS, także do weekendu myślę, że można dać czas na przemyślenia.

Obserwatorów na allegro nie znoszę. na moich aukcjach zwierzaki mają po kilku, nawet kilkunastu. Zawsze jakaś iskierka radości i nadziei się pojawia, aukcja się kończy i nikt nie dzwoni. Albo dzwoni dekiel :angryy:

My to sie w ogole zastanaiwamy jak to mozliwe, zeby miec tylko jednego zwierzaka - przecie mu smutno samemu :evil_lol:

A "dekiel" to bardzo trafne okreslenie - zapamietamy :lol:

Posted

Szczeniury zagryzają mi psa :roll: Gucio odgryza uszy, a potem chce chyba gardło wyrwać, bo pakuje się do paszczy Dzitki. Mieści się prawie cały.
Kradnie suchą karmę psom dorosłym - karma dla psów dużych ras, nie mieści mu się w pysiu, ale dzielnie nad tym pracuje. Dałam mu więc suchą dla szczeniąt. Wpylił całą michę :crazyeye: Sensacji żołądkowych brak.

Posted

Bazyliah napisał(a):
Szczeniury zagryzają mi psa :roll: Gucio odgryza uszy, a potem chce chyba gardło wyrwać, bo pakuje się do paszczy Dzitki. Mieści się prawie cały.
Kradnie suchą karmę psom dorosłym - karma dla psów dużych ras, nie mieści mu się w pysiu, ale dzielnie nad tym pracuje. Dałam mu więc suchą dla szczeniąt. Wpylił całą michę :crazyeye: Sensacji żołądkowych brak.

Żeby tylko Twój pies sie nie zadławił szczeniakiem :diabloti:

Posted

Gucio zaginął... Gdzie jest Gucio? Latam, biegam, wołam, cmokam, gwiżdżę, dom na nogi postawiłam.
Może Dzitka przełknęła zawartość paszczy ;)

A Gucio sobie śpi w najlepsze. W łazience, w wanience dziecięcej. Jak ten kurdupel tam wlazł jest dla mnie wielką zagadką...

Tymi jasnymi plamami na zadzie się proszę nie martwić, to zaschnięta ślina Dzitki ;)

Posted

Chyba będę musiała Gucia wyadoptować razem z wanienką. Znów w niej śpi.

Koleżanka dziś mi powiedziała, że schudłam. To z pewnością dzięki porannej gimnastyce z Guciem :evil_lol:

Posted

Bazyliah napisał(a):
Krecik już nie jest Krecik, ale Gucio.
Rozmowa z TŻ:
- Wiesz jak się nazywa? Krecik
- Co?
- Gucio
- Ale fajne ma imię.

Więc musi być Gucio i już :lol:

Gucio jest polecany dla osób pragnących się odchudzać, a nie mających samozaparcia do porannych ćwiczeń. Otóż podczas mycia zębów podgryza gołe palce u stóp. Poranne podskoki i wymachy nóg od razu lepiej człowiekowi robią. Hop, hyc, i raz, i dwa :lol:

jayo , oto poranna gimnastyka o której pisze Bazyliah :cool3:

Posted

Bazyliah napisał(a):
Wczoraj puściłam kilka ogłoszeń. Dziś telefon się urywał. Wstępnie jestem umówiona na poniedziałek. Mam nadzieję, że kobitka okaże się w porządku.

To bylo do przewidzenia :-) bazyliah, trzymamy kciuki, zeby byl najlepszy :-)
Jak cos z tego przebierania domkow zostanie - pamietaj o kolejnych maluchach ..

Posted

jayo napisał(a):
To bylo do przewidzenia :-) bazyliah, trzymamy kciuki, zeby byl najlepszy :-)
Jak cos z tego przebierania domkow zostanie - pamietaj o kolejnych maluchach ..

Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło :eviltong:
Zadzwonił dzisiaj do mnie mój znajomy i jestesmy ustawieni na odbiór malucha :cool3:. Zgadza się na kastracjje, wizyty domowe i inne chociaz nie ma potrzeby bo mieszka odemnie ulicę dalej ;) więc kontrola i wspólne spacerki napewno się odbędą.

Trzymajcie kciuki :lol:

Posted

Zabierają nam Gucia. I kto nam teraz będzie pomagał w pracach remontowych? Gucio był bardzo dzielny - nosił śrubokręty i inne narzędzia, przeprowadzał kontrolę jakości wykonanej pracy.

PS. Chciałam założyć drzwi do kuchni, żeby móc jakoś dzielić towarzystwo w razie czego. Okazało się po wyjęciu 1 deski boazerii, że to wszystko na odrobinę kleju było przyczepione i pół ściany na mnie poleciało :roll: Z powrotem nie da się tego naprawić, bo po wyleceniu już nie pasuje. Co za matoł to robił :angryy: Także chciał-nie chciał, muszę to rozebrać, bo niebezpiecznie się zrobiło. Szlag by to...

Posted

Owieczka napisał(a):
Bazyliah, lepiej jak teraz to odpadło niż po założeniu drzwi :diabloti:

Się nie ciesz, bo dziś do mnie przyjeżdzasz i wejdziesz do rzeczonego przedpokoju :eviltong:
Mało tego - okazało się, że dekiel kładł najpierw boazerię, póżniej podłogę. W efekcie będę miała do wymiany podłogę, bo aż takiej dziury nie zamaskuję.