Jagienka Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 My też :oops: A co do rozpisywania, to się rozpisuj!!! To miód na Nasze serducha :loveu: Quote
Koniczynkakr Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 Wieści ciąg dalszy... co do łysiejących placuszków to u Negy zauważyłam malusi na główce, ale jest naprawde malusi, dziś jedziemy do wetki w towarzystwie weszki więc sie wszystkiego dowiemy. Poza tym wychodzi z niej mała rozrabiara, ale wtedy co potrzeba uważnie słucha co się do niej mówi i np posłusznie zostaje na miejscu albo czeka na smakołych no po prostu jest rozkoszna. Aaaaaaa wczoraj była pierwsza kąpiel!!! Zachowanie suni przeszło nasze naśmielsze oczekiwania, grzecznie stała w wannie i poddawała się wszelkim zabiegom heheheheh póżniej 15 minut tuliła się do mnie w ręczniku po czym oddała się molestowaniu piszczącego kurczaczka:) Nie wiem czy to normalne tak rozpisywać się ale jakos nie umiem się powstrzymać, strasznie jesteśmy z niej dumni:) Pozdrawiam Quote
karusiap Posted February 4, 2009 Author Posted February 4, 2009 czekamy na wiecej i wiecej:loveu: kochana dziewczynka:) Quote
AMIGA Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 Wspaniale się czyta takie opowieści :multi: Quote
weszka Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 Normalnie zuch dziewczynka :loveu: Zobaczymy się dzisiaj i będzie zapoznanie z Dirki :razz: Quote
halbina Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 [IMG]http://www.cosgan.de/smiliegenerator/ablage/639/287.png[/IMG] Quote
fizia Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 [IMG]http://img101.imageshack.us/img101/9485/dsc1497jz8.jpg[/IMG] Quote
weszka Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 Widziałam się dzisiaj z Negrusią :) Była baaardzo dzielna u weta! Wcale się nie bała ani nie robiła żadnych cyrków. Zresztą pani wetka jest tak urocza że trudno przy niej szaleć czy się bać. Nie ma się póki co czym martwić jeśli chodzi o zdrówko a szczególy z pewnościa napisze [B]koniczynka[/B] więc ja tylko krótko melduję ;) Quote
Koniczynkakr Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 No cóż jako początkująca psia mama naczytałam się o pierwszych wizytach u weterynarza i byłam lekko przerażona jak Negra to zniesie. Zaopatrzyłam się w smakołyki, zabawki itp by ewentualnie rozładowac napięcie hihihi ale mała rozbójnica zawojowała lecznice bez stresu:) Ma lekki problem z jazdą samochodem, tzn wtula się we mnie i lekko wzdycha raz po raz patrząc na mnie wzrokiem pytającym "czy długo jeszcze?":) heheheh no ale daliśmy radę. Zapoznanie z Dirki na 6!!!! Dirul - święta i cierpliwa sunia - stanęła na wysokosci zadania i miło przyjęła nową koleżankę. Wetka generalnie nie miała zastrzeżeń do zdrowia Negruni, mamy ją obserwować pod kątem tej malutkiej łysinki na główce która wygląda raczej jak źle przystrzyżone włoski a nie placek łysinki. Dostaliśmy witaminiki i mamy się stawić na szczepienie przeciwko wściekliźnie za ok 2 tyg. Wetka jest po porstu świetna, sunia wogóle sie nie bała, grzecznie dała się przebadać z każdej strony i pod każdym kątem:) Udzielono nam wielu rad behawioralnych które mam nadzieje uda nam się wprowadzić w życie. Dzięki Tobie Weszka i Dirulcowi za asystę:) Pozdrawiam wszystkie dogomaniaczki:) Quote
AMIGA Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 A mała się Dirulca nie wystraszyła?? To super, że malutka jest zdrowa:multi::multi: Quote
weszka Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 Było małe szczeknięcie na przywitanie ale później okazało się że ta wielka kudłata suka jest całkiem fajna :p Quote
karusiap Posted February 5, 2009 Author Posted February 5, 2009 Ale cudnie,Negrunia bedzie miala towarzyszke zabaw:loveu:ciesze sie,ze u lekarza w porzadku.Niby dziewczyna z ulicy,ale jednak te dobre geny:evil_lol:potrafi sie zachowac;) Quote
karusiap Posted February 9, 2009 Author Posted February 9, 2009 dzwonila Pani chetna na sunie.Dobrze ,ze w trakcie rozmowy powiedziala,ze miala juz z hotelu psa (Czarek AgiG),ktorego oddala po paru dniach bo skakal na nia i corke...jak na suczke...ale ze szczeniaki sa sukami,to nie bedzie tego problemu. Powiedzalam tej Pani co mysle na ten temat i raczej sie juz fatygowala do hotelu nie bedzie. Quote
Ank@ Posted February 9, 2009 Posted February 9, 2009 [quote name='karusiap']dzwonila Pani chetna na sunie.Dobrze ,ze w trakcie rozmowy powiedziala,ze miala juz z hotelu psa (Czarek AgiG),ktorego oddala po paru dniach bo skakal na nia i corke...jak na suczke...ale ze szczeniaki sa sukami,to nie bedzie tego problemu. Powiedzalam tej Pani co mysle na ten temat i raczej sie juz fatygowala do hotelu nie bedzie.[/quote] Mam propozycję. Mogłybyście ( i nie tylko Wy, ale także wszyscy krakowscy wolontariusze) wrzucać takich ludzi na 'czarne kwiatki' To tylko chwila dla nas a może uchronić psiaka przed niepotrzebnym stresem. Na czarnych kwiatkach w woj. małopolskim jest zaledwie kilka pozycji. Nikt tam nie wrzuca nieodpowiedzialnych ludzi. Może warto .... :roll: Quote
karusiap Posted February 11, 2009 Author Posted February 11, 2009 [quote name='fizia']Co słychać u dziewczynek?[/quote] rosna...niestety w hotelu:( Zeskrobiny nic nie wykazaly,co nie znaczy,ze nic tam nie ma:roll: Quote
karusiap Posted February 11, 2009 Author Posted February 11, 2009 Ale Negrunia ma cudnie:multi::multi: Niestety Lola ma dosc duze zmiany na mordasku:(we wtorek kontrola,zobaczymy. Bardzo prosze o allegro,bo nam weszka z torbami pojdzie;) Quote
weszka Posted February 11, 2009 Posted February 11, 2009 A Negra pojechała na ferie do Zakopca :) nie ma sprawiedliwości :( Z zeskrobinami niestety ciężka sprawa - źle się hoduje w warunkach lab. i przy pobraniu też mogą być jakieś błędy zwłaszcza jak zmiana jest mała. Może nic nie wyszło bo nic nie ma - jak byliśmy z Negrą to wetka powiedziała że jej to nie wygląda na nic złego, a jest za małe żeby pobrać zeskrobinę i wynik nie będzie wiarygodny. Skończyło się dziewczynkom allegro - ja chwilowo mam zablokowane konto i dość spory rachunek do zapłaty za ostatnie różne psie aukcje. [B]Asior [/B]czy mogłabyś w międzyczasie zrobić im aukcję? Quote
karusiap Posted February 11, 2009 Author Posted February 11, 2009 [quote name='fizia']Odnowiłam alegratkę[/quote] dziekuje:) Quote
karusiap Posted February 11, 2009 Author Posted February 11, 2009 Dzieki AdzeG, Foksi i nie wiem komu jeszcze:oops::loveu:mamy mozliwosc wziac w sobote na psia aukcje dwa psy.Mysle,zeby wziac Tole i Lole,bo Kacprus jeszcze bez badan i nie chce go meczyc,Amika nie chce stresowac , Yeti moglby zrobic pogrom wsrod innych psow a Drwal i Apollo hmmm;) Jesli ktos moglby pomoc z transportem bede wdzieczna. Quote
Asior Posted February 11, 2009 Posted February 11, 2009 To moze wstrzymajmy się do soboty z allegro, bo jestem pewna że znajdą na aukcji domki ;) Quote
karusiap Posted February 11, 2009 Author Posted February 11, 2009 [quote name='Asior']To moze wstrzymajmy się do soboty z allegro, bo jestem pewna że znajdą na aukcji domki ;)[/quote] A tak troszke boje sie aukcji,bo to tak z biegu w sumie. Mysle tez o tym,ze bedzie trzeba pilnowac maluchow z ta nuzyca,zeby z innymi psami za bardzo sie nie stykaly. Jutro zadzwonie do wetki czy moga spokojnie jechac. Quote
AMIGA Posted February 12, 2009 Posted February 12, 2009 W jakich godzinach jest ta aukcja? Tzn głównie chodzi mi o to do której godziny? Bo w sobotę idę do teatru wieczorem na godz 18 chyba. No a wcześniej trzeba by się trochę "odpicowac" Chyba żebyśmy tak zrobiły, że ja bym rano maluszki przywiozła, a ktoś potem by je odwiózł. Bo myślę, ze zaraz po aukcji i tak by małe pojechały do hotelu, bo przecież trzeba będzie najpierw sprawdzić domki? Quote
karusiap Posted February 12, 2009 Author Posted February 12, 2009 aukcja jest 10-17.Ale ja tez nie dam rady byc chyba na calej. Super by bylo p.Olu.Jakos to wlansie trzeba bedzie pokombinowac;) Quote
Recommended Posts