GoskaGoska Posted April 20, 2009 Posted April 20, 2009 na dobry poczátek ogloszenie dla Imbirka na gumtree wroclaw: Imbirek pies,ktory czeka z pełnym serce miłości Schroniko Wro - Zwierzaki Psy Koty Konie Papużki i Inne - Gumtree Wrocław Quote
xmartix Posted April 21, 2009 Posted April 21, 2009 jestem , zapisuje sie, tle tych psów już :-( Quote
majqa Posted April 23, 2009 Posted April 23, 2009 Postaram się Imbirku podziałać dziś (góra jutro) z tekstem i ogłoszeniami dla Ciebie. Quote
majqa Posted April 23, 2009 Posted April 23, 2009 Imbir. Pies, który potrafi rozgrzać serce. Ten, kto twierdzi, że zwyczajność nie może być niezwykła, tkwi w błędzie. Uosobienia powszechnie rozumianego piękna, ludzie i rzeczy rodem ze świecznika/ piedestału mają tę dziwną właściwość, że nie wiedzieć czemu, szybko powszednieją. Miejsce zachwytu nad doskonałością zaczyna przejmować nuda. W istotach bez skazy tkwi jakiś rodzaj nienormalności, zyskują w pierwszym wejściu, w kolejnych, na ogół, tracą. Ot, niemal regułą się staje to, iż cudne opakowanie tworzy połączenie z mierną zawartością. Czyż nie na niej, zgodnej z pokładanymi nadziejami i oczekiwaniami, tak naprawdę, nam zależy? We wrocławskim schronisku jest wizualnie niepozorny piesek. Stojąc, po tamtej stronie rzeczywistości, w kolejce po inteligencję, zrównoważenie, oddanie człowiekowi, pogodę ducha i posłuszeństwo, przegapił okienko z napisem "urok ziemskiej szaty". Gdy zorientował się, było już za późno. Przyszedł na świat, by zbierać na nim żniwo odtrącenia i obojętności. Nie pojawia się na jego drodze nikt, kto zechciałby zadać sobie odrobinę trudu, podejść do niego i zapragnąć poznać. Ów nienazwany ktoś nie wie nawet, ile traci, nie dostrzegając prawdziwego, psiego diamentu, a takim jest opisany, 4 letni Imbir. Opanowane, miłe, nie przejawiające agresji, ujmujące charakterem stworzenie, zaklęte w cztery łapki, naznaczone piętnem bezdomności, czeka na zmiłowanie. Jeden gest, jedno postawienie na szalę decyzji, władne jest przesądzić o darowaniu mu lepszego jutra. Może kiedyś tak się stanie i Imbir opuści swe więzienie? Błagamy pomóżcie spełnić jego marzenie! Osoby zainteresowane Imbirem proszone są o kontakt, dzwoniąc na numer 0-605095144 lub pisząc na adres [email protected] Quote
majqa Posted April 23, 2009 Posted April 23, 2009 Dodałam Imbirka na: www.ojej.pl gieldaogloszen.pl ogloszenia.interpress.net.pl spacerek.net info-max.eu/index.php olx.pl mamoferte.pl darmobranie.pl oglosili.pl ogloszenia.jard.pl najpewniej.pl fistak.pl wa.stacja.biz anonseogloszenia.pl oglosze.pl rozglos.net zwierzeta.i-bazar.pl adopcjapsa.pl ojoj.pl gumtree.pl Quote
Koperek Posted April 23, 2009 Author Posted April 23, 2009 Słuchajcie pomyłka jest w pierwszym poście!!! Psy tak podobne, że nawet ja się złapałam- wstyd wolontariuszki!:oops::oops::shake: majqa dziękuję pięknie za tyyyle ogłoszeń! Tylko foty to dwoch różnych psów... Już piszę, jak to wygląda: 1) Pies zwany IMBIREM pojechał do Niemiec za pośrednictwem Negri! 2) Pies na pierwszych dwóch fotach jest nieco mniejszy i trochę bardziej żwawszy i z charakterkiem ;) Quote
majqa Posted April 23, 2009 Posted April 23, 2009 O ja pierniczę. Koperuś, niech już wobec tego zostanie tak jak jest, a on będzie w tym układzie Imbirem Prim. :roll: Dane kontaktowe są na Ciebie więc poradzisz sobie, jak ktoś zadzwoni w sprawie Imbira. :evil_lol: Quote
Koperek Posted April 23, 2009 Author Posted April 23, 2009 majqa napisał(a):O ja pierniczę. Koperuś, niech już wobec tego zostanie tak jak jest, a on będzie w tym układzie Imbirem Prim. :roll: Dane kontaktowe są na Ciebie więc poradzisz sobie, jak ktoś zadzwoni w sprawie Imbira. :evil_lol: Pewnie, że będę wiedziała! ;) No teraz to już napewno zapamiętam!:p Quote
xmartix Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 to może zamknąć wątek skoro nic się nie dzieje? Quote
Agnieszka(Visenna) Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 ten pies to Bobi, pojechal dzisiaj do Niemiec. Quote
iwa77 Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 AGA - NIE MASZ RACJI !!!! BOBI który dzisiaj pojechał do Niemiec ma numer 941/07 i to nie jest piesek z tego wątku !!!! Quote
xmartix Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 ja już nie wiem który pies ma ten watek :shake: najlepiej ten zamknąć i założyć dla niego nowy bo straszne zamieszanie jest Quote
Koperek Posted November 4, 2009 Author Posted November 4, 2009 [quote name='xmartix']ja już nie wiem który pies ma ten watek :shake: najlepiej ten zamknąć i założyć dla niego nowy bo straszne zamieszanie jest[/QUOTE] Grunt, że ja wiem ;) Wątku zamykać nie będę, bo nie mam takiej kompetencji- mogę jedynie zmienić tytuł na faktyczny, czyli PIES W NOWYM DOMKU!:) ...bo i tak jest. Nowego wątku także zakładać nie ma sensu, bo i nie ma komu- każdy jeden pies, który na obecnym się pokazał MA DOM :) Quote
iwa77 Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 Koperek - numer 498/08 , na szyi 78 z boksu nr. 5 czyli pies który jest pokazany w pierwszym poście tego wątku NADAL JEST W SCHRONIE . Zamierzam się wziąć za niego . Quote
Koperek Posted November 5, 2009 Author Posted November 5, 2009 iwa77 napisał(a):Koperek - numer 498/08 , na szyi 78 z boksu nr. 5 czyli pies który jest pokazany w pierwszym poście tego wątku NADAL JEST W SCHRONIE . Zamierzam się wziąć za niego . To nie tak. Pies na zdjęciu (dwóch w pierwszym poście) jest już dawno w domu w Niemczech za pomocą Negri. A numer ewidencyjny nie byl jego tylko bardzo możliwe, że psa, którym chcesz się zająć ;) Quote
Recommended Posts