Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Imbir. Pies, który potrafi rozgrzać serce.

Ten, kto twierdzi, że zwyczajność nie może być niezwykła, tkwi w błędzie. Uosobienia powszechnie rozumianego piękna, ludzie i rzeczy rodem ze świecznika/ piedestału mają tę dziwną właściwość, że nie wiedzieć czemu, szybko powszednieją. Miejsce zachwytu nad doskonałością zaczyna przejmować nuda. W istotach bez skazy tkwi jakiś rodzaj nienormalności, zyskują w pierwszym wejściu, w kolejnych, na ogół, tracą. Ot, niemal regułą się staje to, iż cudne opakowanie tworzy połączenie z mierną zawartością. Czyż nie na niej, zgodnej z pokładanymi nadziejami i oczekiwaniami, tak naprawdę, nam zależy? We wrocławskim schronisku jest wizualnie niepozorny piesek. Stojąc, po tamtej stronie rzeczywistości, w kolejce po inteligencję, zrównoważenie, oddanie człowiekowi, pogodę ducha i posłuszeństwo, przegapił okienko z napisem "urok ziemskiej szaty". Gdy zorientował się, było już za późno. Przyszedł na świat, by zbierać na nim żniwo odtrącenia i obojętności. Nie pojawia się na jego drodze nikt, kto zechciałby zadać sobie odrobinę trudu, podejść do niego i zapragnąć poznać. Ów nienazwany ktoś nie wie nawet, ile traci, nie dostrzegając
prawdziwego, psiego diamentu, a takim jest opisany, 4 letni Imbir.
Opanowane, miłe, nie przejawiające agresji, ujmujące charakterem
stworzenie
, zaklęte w cztery łapki, naznaczone piętnem bezdomności, czeka na zmiłowanie. Jeden gest, jedno postawienie na szalę decyzji, władne jest przesądzić o darowaniu mu lepszego jutra.
Może kiedyś tak się stanie i Imbir opuści swe więzienie?
Błagamy pomóżcie spełnić jego marzenie!

Osoby zainteresowane Imbirem proszone są o kontakt, dzwoniąc
na numer 0-605095144 lub pisząc na adres
[email protected]

Posted

Słuchajcie pomyłka jest w pierwszym poście!!! Psy tak podobne, że nawet ja się złapałam- wstyd wolontariuszki!:oops::oops::shake:

majqa dziękuję pięknie za tyyyle ogłoszeń! Tylko foty to dwoch różnych psów...

Już piszę, jak to wygląda:
1) Pies zwany IMBIREM pojechał do Niemiec za pośrednictwem Negri!

2) Pies na pierwszych dwóch fotach jest nieco mniejszy i trochę bardziej żwawszy i z charakterkiem ;)

Posted

O ja pierniczę. Koperuś, niech już wobec tego zostanie tak jak jest, a on będzie w tym układzie Imbirem Prim. :roll: Dane kontaktowe są na Ciebie więc poradzisz sobie, jak ktoś zadzwoni w sprawie Imbira. :evil_lol:

Posted

majqa napisał(a):
O ja pierniczę. Koperuś, niech już wobec tego zostanie tak jak jest, a on będzie w tym układzie Imbirem Prim. :roll: Dane kontaktowe są na Ciebie więc poradzisz sobie, jak ktoś zadzwoni w sprawie Imbira. :evil_lol:

Pewnie, że będę wiedziała! ;) No teraz to już napewno zapamiętam!:p

• 3 weeks later...
  • 5 months later...
Posted

[quote name='xmartix']ja już nie wiem który pies ma ten watek :shake: najlepiej ten zamknąć i założyć dla niego nowy bo straszne zamieszanie jest[/QUOTE]
Grunt, że ja wiem ;)
Wątku zamykać nie będę, bo nie mam takiej kompetencji- mogę jedynie zmienić tytuł na faktyczny, czyli PIES W NOWYM DOMKU!:) ...bo i tak jest.
Nowego wątku także zakładać nie ma sensu, bo i nie ma komu- każdy jeden pies, który na obecnym się pokazał MA DOM :)

Posted

Koperek - numer 498/08 , na szyi 78 z boksu nr. 5 czyli pies który jest pokazany w pierwszym poście tego wątku NADAL JEST W SCHRONIE . Zamierzam się wziąć za niego .

Posted

iwa77 napisał(a):
Koperek - numer 498/08 , na szyi 78 z boksu nr. 5 czyli pies który jest pokazany w pierwszym poście tego wątku NADAL JEST W SCHRONIE . Zamierzam się wziąć za niego .

To nie tak. Pies na zdjęciu (dwóch w pierwszym poście) jest już dawno w domu w Niemczech za pomocą Negri. A numer ewidencyjny nie byl jego tylko bardzo możliwe, że psa, którym chcesz się zająć ;)