Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wtatara, czy to rzeczywiście West, czy mieszanka? I tak z ciekawości - czy psy z takich mieszanek rzeczywiście mają włosy, czy sierść? Zawsze mnie to zastanawiało.

Monis, jesli sunia z Krakowa Cię urzeknie, nie zastanawiaj się! Na pewno bida jest niemniej potrzebująca niż dwaj moi podopieczni. :roll:

Trzymam kciuki żeby coś z tego wyszło.

Posted

szczecinianko, wszystkie ogłoszenia jakie juz ma psinka wkjejaj w 1 post by mozna było sprawdzić co juz jest zrobione i gdzie mozna jezcze ogłosić,by nie szukac po watku ani nie powielać ogłoszeń.;)
banerek również umieść w 1 poście do pobrania dla chętnych:lol:
ja jutro też zrobię ogłoszenia.

co to za białe cudenko,też szuka domku?

Posted

TO TRZEBA umiescic ogłoszenie Edzi i Reksia na gazeta.pl przygarnij pomoż
co do uczulenia ...
mam uczulenie jestem mega alergikiem ...
gdy dostałam 1 psiaka jamnika od sasiada weterynarza dostałam takiego uczulenia na twarzy ze wygladałm jak potwor hmmm nie bede opisywac krost i tych wszystkich innych rzeczy jaki mi powyskakiwały na twarzy i całym ciele
poleciałm oczywisice do dermatologa alergologa i do mojego sasiada by poinformowac ze jak lekarze stwieradz ze mam uczulkenie na psa to bede musila oddac kochana mała kluche :(
jakze bylo moje zdziwienie na słowa wsapaniałej starszej pani dermatolog oraz sasiada :
niech pani da czas organizmowii niech pani pije wapno i niech psiak pani buzie lize
niech wytwarzaja sie antyciała i organizm sie przyzwyczaja
iiiiiiiiiiiiii tak sie stało wygaldąłm jak potwor ale po 2 tygodniach geba gładka zero uczulenia jamniczka spała ze mna w łozku i wszycy byli szczesliwi
po smierci żeni przez rok nie bylo psa
po tym okresie pojawił sie loco
i ja znowu cała owrzodziała łaziłam
ipo tygodniu mineła teraz pojawil sie Strong i było to samo
czasami mysle ze.... nalezy dac szanse swojemu organizmowi i nam samym
aha cioteczki wszystkiego naj w Nowym Roku :)

Posted

wtatara a czy ta sunia jest w krakowskim schronisku czy u kogoś w domu tymczasowym? A czy mogłabyś się czegoś więcej dowiedzieć o niej? Kraków jest daleko i co z transportem jeśli bym się zdecydowała na tą sunię? A ta sunia to mix maltańczyka czy westa?

szczecinianko pokazałam mamie sunie i powiedziała, że oszalałam :) (ale w pozytywnym sensie), chyba coraz bardziej dochodzi do niej świadomość, że niedługo może się u nas pojawić psiak. Już rozmawiałam z tatą, on się zgadza na psa. :multi:

A co do mojej alergii na sierść psa. Jest niewielka, najbardziej jestem uczulona na roztocza.

Wszystkiego dobrego w Nowym Roku! Żeby pieski znalazły nowe, wspaniałe domy!

Posted

UWAGA, UWAGA!

Edzia jest już w nowym domu. :loveu:

Dziewczyna, która ją wzięła, była nią oczarowana. Edzia zdążyła już poszczekać na kota i zsikać się na kanapę. :evil_lol:

I serdecznie dziękuję wszystkim, którzy zaangażowali się w szukanie dla niej nowego domu! Wszystkim, którzy tu zaglądali i pisali. I pamiętajcie, że został jeszcze Reksio. :roll: http://www.dogomania.pl/forum/f28/szczecin-reksio-pies-prawie-idealny-128011/index2.html

Posted

[quote name='szczecinianka']UWAGA, UWAGA!

Edzia jest już w nowym domu. :loveu:

Dziewczyna, która ją wzięła, była nią oczarowana. Edzia zdążyła już poszczekać na kota i zsikać się na kanapę. :evil_lol:

I serdecznie dziękuję wszystkim, którzy zaangażowali się w szukanie dla niej nowego domu! Wszystkim, którzy tu zaglądali i pisali. I pamiętajcie, że został jeszcze Reksio. :roll: http://www.dogomania.pl/forum/f28/szczecin-reksio-pies-prawie-idealny-128011/index2.html

:multi::multi::multi::multi::multi:

Zmień tytuł.

Posted

Znalazła dom poprzez Dogo czy Allegro?

Ani dogo ani allegro. :razz:

Jestem naprawdę szczęśliwa. Nie spodziewałam się, że znajdzie dom tak szybko... W poniedziałek wyciągałyśmy bidę ze schronu, a dziś już grzeje ciepłe miejsce w domu. :loveu:

Posted

Do ludzi przemawia również to, że TOZ wydaje psiaki zaszczepione, odrobaczone i wykastrowane/wysterylizowane - wszystko na koszt TOZu. :loveu:
A biorąc psa ze schroniska, nie dość, że muszą zapłacić za niego koło 100zł, to jeszcze na 90% będzie chory i trzeba go będzie leczyć.