radekwojfo Posted December 23, 2008 Posted December 23, 2008 Witam mam Suczkę rasy Shih tzu Dzisiaj mija jej 12 dzień cieczki. Na początku miała Nabrzmiałą macicę, ale dzisiaj już nie jest taka nabrzmiała.. Od 6 Dnia Cieczki reguralnie chodzę z Suczką do Reproduktora ale nic.. Dzisiaj byłem z nią u Innego ale nadal nic kuli ogon i chce go gryźć jak on do niej podchodzi.. Proszę o Pomoc .. Kiedy ona będzie gotowa mu dać?? a może minęły już jej dni płodne, bo macica nie jest już nabrzmiała??: Quote
mArGoSiA Posted December 23, 2008 Posted December 23, 2008 Co mu dać? prezent pod choinkę?:cool3: a tak serio. Suczka ma rodowód i prawa hodowlane? Quote
radekwojfo Posted December 23, 2008 Author Posted December 23, 2008 [quote name='mArGoSiA']Co mu dać? prezent pod choinkę?:cool3: a tak serio. Suczka ma rodowód i prawa hodowlane?[/QUOTE] Tak MAm rodowodową z prawami hodowlanymi Suczkę rasy Shih Tzu. Quote
Teba Posted December 23, 2008 Posted December 23, 2008 Radku chyba Cię piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii. Suka miała powiększoną macicę? A jak to sprawdziłeś masz w domu aparat do USG i sobie oglądasz przed snem? :evil_lol: Zmieniasz suce reproduktora jak rękawiczki- jeśli tak robisz to znaczy, że absolutnie nie powinna mieć szczeniaków, bo TY nie masz zielonego pojęcia o hodowli psów. A schroniska są przepełnione, kundli w naszym kraju mamy już nadmiar. Quote
alice101 Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 [quote name='Tebusa']Radku chyba Cię piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii. Suka miała powiększoną macicę? A jak to sprawdziłeś masz w domu aparat do USG i sobie oglądasz przed snem? :evil_lol: Zmieniasz suce reproduktora jak rękawiczki- jeśli tak robisz to znaczy, że absolutnie nie powinna mieć szczeniaków, bo TY nie masz zielonego pojęcia o hodowli psów. A schroniska są przepełnione, kundli w naszym kraju mamy już nadmiar.[/quote] popieram w 100% :evil_lol::evil_lol::evil_lol: najwyrazniej suczka ma wiecej rozumku niz wlasciciel daruj sobie te kundelki:diabloti::diabloti::diabloti::diabloti: a tak wlasciwie to jak t otak zmieniasz repa i wlasciciele rodowodowego by sie na to zgodzili przy 1 cieczce?:crazyeye: Quote
Misia1981 Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 Hejka mam kłopot...Moja suczka ma cieczki co 8 miesięcy,ostatnia miała w listopadzie zeszłego roku , bylismy z nia na krycie w 11 i 13 dni cieczki... Kłopot w tym ze ona w pierwszy dzień cieczki słabo krwawiła a potem juz nie...Była kryta dwoma psami najpierw jednym a 11 dniu a potem drugim w 13 dniu...Pożniej zrobiła sobie ze tak powiem tygodniowa przerwę i po tygodniu zaczęła krwawić przez jakiś tydzień, pózniej ze sie tak wyraże po 5 dniach od tego krwawienia zaczęła sie zachowywac jak pies czyli zaczęła gwałcić co sie dało...:roll:...I tak przez pare dni miała....W końcu zdecydowaliśmy się z nia znowu pojechac do psa na kolejne krycie to juz było w 14 dniu od tego drugiego krwawienia ...Pies chętny za każdym razem było sczepienie a młodych nie ma niestety bo suka nie jest w ciązy...Ona będzie miec 3 lata w marcu i wtedy była pierwszy raz kryta i nie wiem co sie stało z jej cieczka bo przedtem takich nie miała...Zreszta ma je mniej więcej co 7-8 miesięcy...Załamka trzy razy na kryciu i nawet dwa psy ja kryły i nic...Co o tym sądzicie mieliście taki przypadek kiedykolwiek? Quote
gidelskie-psy Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 Sądzę ze sunia bez rodowodu czego dowodzi podejście do tematu(dwoma samcami kryć suke przy jednej cieczce???????????????),i nie ma ochoty aby jej szczeniaki zasilily bezpańskie psy w schronisku:diabloti: Quote
Misia1981 Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 Akurat psy były z rodowodem i to od tej samej właścicielki...Tylko nie wiem co z moja sunią sie stało ze taką dziwna cieczkę miała i w sumie 3 razy kryta i tu nic hmm...I w sumie nie wiem czy jeszcze próbowac bo w marcu będzie mieć 3 lata a następna cieczke powinna miec w lipcu a znajomej sunie juz w tym czasie zazwyczaj maja za soba jeden moit odchowany i martię się czy juz nie będzie za pózno ... Quote
Błyskotka Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 A psy z uprawnieniami są ? Hodowla zarejestrowana w ZKwP jest ? Quote
Martens Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 Misia, odpuść sobie nawet jeśli suka z rodowodem i hodowlanką. Takie problemy z cieczkami mogą być skutkiem zaburzeń hormonalnych co może źle się skończyć i dla suki, i ewentualnych szczeniąt. Quote
Misia1981 Posted January 22, 2009 Posted January 22, 2009 Hejka no własnie nie wiem co z nia jest nie tak bo psy sprawdzone były bo po jednym z nich suka tej samej właścicielki miała aż 7 szczeniaków co sie rzadko zdarza w tej rasie....W sumie to moja suka ma cieczke tak co 8 miesiecy ale tą naprawdę jakąs dziwną nawet sama właścicielka reproduktorów sie zdziwiła i nie wie co jest grane...To w sumie była jej 4 cieczka i pierwsze krycie ona bedzie mieć 3 lata i nie wiem czy nie byłoby za pózno na pierwszy miot jesli by sie udało wogole..... Quote
evel Posted January 22, 2009 Posted January 22, 2009 hmm. a jaka to rasa? może rzeczywiście ma problemy hormonalne, wtedy lepiej sobie odpuścić szczeniaki, bo mogą być poważne problemy :shake: Quote
Misia1981 Posted January 22, 2009 Posted January 22, 2009 To jest York. Tak szczerze mówiąc to gdyby miała poniżej 2 kg to bym z góry sobie darowała szczeniaki ale ona jest z tej górnej granicy czyli przeszło 3 kg ...Nie wiem być może powinnismy ja pokryć we wcześniejszych dniach cieczki tak też powiedziała właścicielka reproduktorów...Hmm nie wiem już co o tym mysleć chyba że to naprawdę był niewłaściwy termin krycia i pozostawimy ją w czasie kolejnej cieczki na parę dniu u psa i zobaczymy co bedzie...... Quote
evel Posted January 22, 2009 Posted January 22, 2009 Misia, a że tak spytam - mała ma rodowód i hodowlankę? Quote
evel Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 [quote name='AdaK']A ja mam pytanie. Jesli reproduktor nie chce pokryć suczki to to oznacza że on jest "nieodpowiedni" czy też po prostu nie chce? Bo moja znajoma wzięła swojego goldena na pokrycie suczki w typie Samoyed i nie wyszło.[/quote] bardzo dobrze, że nie wyszło. kundelków na świecie jest za dużo i nie warto produkować następnych. a sam pies... może po prostu nigdy nie krył suki i nie bardzo wie o co chodzi? Quote
_ogonek_ Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 A ja mam pytanie. Jesli reproduktor nie chce pokryć suczki to to oznacza że on jest "nieodpowiedni" czy też po prostu nie chce? Bo moja znajoma wzięła swojego goldena na pokrycie suczki w typie Samoyed i nie wyszło. Quote
_ogonek_ Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 [B]evl[/B] wiesz ja tylko tak pytałam, a te szczeniaki to podobno jakieś ładne miały wyjść. Co do tego krycia. Oni zaczęli się bawić wcale nie przystąpili do "czynu". Quote
znikam Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 [quote name='AdaK']Co do tego krycia. Oni zaczęli się bawić wcale nie przystąpili do "czynu".[/quote] gdyby nie limit 10 znaków napisałabym po prostu - zgroza. Quote
evel Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 [quote name='AdaK'][B]evl[/B] wiesz ja tylko tak pytałam, a te szczeniaki to podobno jakieś ładne miały wyjść. Co do tego krycia. Oni zaczęli się bawić wcale nie przystąpili do "czynu".[/quote] Słoneczko, "jakieś ładne" to są szczeniaki w schroniskach w liczbie kilku ładnych tysięcy, zdychają na parwo, głodują, zabijają je wirusówki, a ktoś próbuje dopuścić psy, wyprodukować kundle i mówić, że chciał ładne szczeniaki? :grab: Quote
evel Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 to nie było personalnie do Ciebie, tak się ogólnie użalał nad ludzkim debilizmem... no i wiem, że nie każdy od razu wszystko wie, kiedyś sama nie wiedziałam np. że psy bez rodowodu nie są rasowe i nie bardzo się przejmowałam, czy ktoś sobie rozmnaża burki czy nie... :oops: cóż, teraz jest inaczej... :roll: [SIZE=1]P.S. Znikają posty, pojawiają się, skaczą, wariują... :mad:[/SIZE] Quote
_ogonek_ Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 To było kilka lat temu. O rzczach takich jak biedne psy itd. dowiedziałam się niedawno (dwa lata temu). Quote
Recommended Posts