*bila Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 Mam spory kłopot.. Rita i Rzabka trzeci raz rzuciły się na siebie... Rzabka zdecydowanie dominuje, choc to stara suczka. O ile Rita się podporządkowuje, jest w miarę ok. Kiedy Rita ma dość, jest naprawdę ostro... Ostatnio kiedy je rozdzielałam, Rita ugryzła mnie w ramię. Nie na mnie się rzuciła, rzacz jasna, to był przypadek, ja po prostu osłaniałam Rzabę. Nic poważnego. Martwię się bardzo, bo po takim incydencie Rata się chowa po kątach. Minął tydzień, Rita znów wychodzi. Konsultowałam się z psychologiem psim, teraz z weterynarzem. Weterynarz powiedział wprost, że suczki się nie zgodzą. Czuję się okropnie... Mam pomysł, że jesliby się dom dla Rity nie znalazł, buda i kojec byłyby rozwiązaniem. Rita bardzo dużo czasu spędza siedząc w kanapie, chyba potrzebuje schowanka. No i ciągle załatwia się często w domu...Weterynarz mówi, że jest tak zastraszona przez Rzabkę:shake: Nie jest dobrze... Quote
Becia66 Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 ciężka sprawa bila.....:shake:...nie wiem co powiedzieć..... Quote
SZPiLKA23 Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 a suczki nie moga przebywac w osobnych pokojach? Quote
majuska Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 [quote name='SZPiLKA23']a suczki nie moga przebywac w osobnych pokojach?[/quote] moim zdaniem nie do zrobienia to jest aby mieszkały w osobnych pokojach, przecież tak sie długo nie da, myślę , że dobrym pomysłem jest ten kojec z budą.... można spróbować Ritę poogłaszać znowu ....skoro przez tak długi czas dziewczyny sie nie dotarły, to nie widzę aby się to miało nagle zmienić, nawet mój dziadek Leopold( razem z Rita wyszli ze schronu ) przeszedł totalna metamorfozę przez ten czas.. Dziewczyny musimy jakoś pomóc. Quote
figa33 Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 niewesoło...:shake: , nie wiem co powiedzieć..:shake:, moje psy też się nie kochały na początku , a i teraz muszę mitygować dominanta, a Rita nie chce się podporządkować ? Quote
Becia66 Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 Rita jest podporządkowana, schodzi Żabce z drogi i zawsze jest ta drugą.....:roll: Tylko czasami jak Żabka przegnie to Rita nie wytrzymuje i stąd te bijatyki. Zadzwonię jutro do bili bo mam pomysł..... Quote
*bila Posted October 5, 2009 Posted October 5, 2009 Mam dobre wieści. Ritę weźmie moja przyjaciółka,a wiem, że to rodzina, która kocha psy. Dom, na wsi. Psiunię wezmą pod koniec pażdziernika, do połowy listopada najpóźniej. Póki co, Rita mieszka z nami i moje dzieci ją dopieszczają na wszelkie sposoby (o mnie Rzaba jest zazdrosna bardzo, więc ja rzadziej). Z Rzabką na razie ok, Rita schodzi jej z drogi. Nadal sika w domu, niestety...Poza tym słucha się i jest wesoła. Często chowa się w kanapie, chyba potrzebuje tego schowanka. Dzięki za wsparcie!!!! Quote
majuska Posted October 5, 2009 Posted October 5, 2009 Bila, super, trzymamy za Was kciuki, strasznie przykro, że dziewczyny się nie dogadały...i dobrze , że na taką wspaniałą osobe jak Ty trafiły:loveu: P.S. nie wiem czy wiesz, ale Leopold został juz u mnie na zawsze:p Quote
figa33 Posted October 5, 2009 Posted October 5, 2009 tez się martwiłam o Ritę..:-( fajnie ,że trafiła na taki odpowiedzialny domek jak Wasz mam nadzieję ,że Rituś będzie miała swoje miejsce już na zawsze... Quote
Becia66 Posted October 5, 2009 Posted October 5, 2009 Cieszę sie że domek na wsi, spokój, cisza i pewnie ogródek. I mam nadzieję że Ritek będzie jeden do kochania.... Quote
Recommended Posts