Jump to content
Dogomania

Spajky z Orzechowiec jest w DT i szuka domku stałego - prosimy o wsparcie ...

Recommended Posts

• Replies 721
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wróciła mi dzisiaj przesyłka z bazarku, za dwie nie mam nadal kasy ... opadają ręce...

Lunamermaid, miej błagam cierpliwość do mnie, bo sama już jej nie mam.

Spajkuś ... prosi o dom.

Posted

Na parówy go trzeba dać...
[url]http://www.dogomania.pl/threads/173391-PARA-WKI-PARA-WY-PARA-WECZKI-WAE-TEK-ZBIORCZY-siAE-robi[/url]
Już go daję.
Przypominam sie , że mam z bazarku na orzeszki i głównie Spajkiego 121 zł, jak tylko trzeba to przeleję.

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

Miesiąc minął i nikt biedaczka nie odwiedził....A u mnie straszne zmiany i to na gorsze na razie...Właścicielka mieszkania,w którym obecnie przebywamkazała mi pozbyć się do końca marca wszystkich zwierząt.Mogę zostawić tylko 2 sztuki.
Najprawdopodobniej będę od lipca musiała przenieśc się do mieszkania w bloku...i co ze Spajkim???

Posted

Oj, niedobrze:shake: Trzeba porobić dużo ogłoszeń , no i Allegro....kto go robił wcześniej Spajkowi? Ja w weekend mogę porobić troszkę ogłoszeń, tam gdzie potrafię, tylko potrzeba garść konkretnych informacji o Spajkusiu....

• 1 month later...
Posted

I znowu cichutko u Spajka,który życzy cioteczkom wesołych Świąt!!!

Początkiem czerwca czeka nas przeprowadzka.Znalazłam dla nas nowy dom,250 km od Jaworzna...niedaleko Kraśnika na lubelszczyźnie.Może tam bedzie nam lepiej? zobaczymy...

• 2 weeks later...
Posted

Eeee tam zaraz zapomniały...tyle tych watków w subskrypcjach, że zanim się człowiek dokopie...Spajkulino wyglada rewelacyjnie, śladów po pobycie w schronie nie ma:) wyczytałam, że się będziecie przeprowadzać, skoro koło Krasnika to całkiem niedaleko nas, z przynajmniej znacznie bliżej niz teraz:) Serdeczne pozdrowionka!!

• 2 months later...
Posted

Spajkuś jeszcze się nie przeprowadził.A jak do tego dojdzie to niestetyu nie koło Kraśnika tylko w opolskie,jeszcze dalej...

I mam wrażenie,że zostanie u mnie na zawsze....Bo kto by chciał małego,starego psiaka,który zaczyna miec problemy zdrowotne z kręgosłupem chyba i który na dodatek nie umie chodzić na smyczy?

A on jest takim pieszczochem,lgnie do ludzi,chce być glaskany i przytulany...Bardzo boi się burzy,pcha się wtedy do domu.Ostatnio też tak było -m wzieliśmy go do domu to położył się w pokoju na podlodze i ...spał w najlepsze.Burza już wtedy nie była straszna,bo miał swoich ludzi obok siebie.

Muszę iść z nim do weta,bo zaczyna miec problemy z tylnymi łapkami.Nagle zaczyna popiskiwac przy chodzeniu a potem leży i nie bardzo może się podnieść.Przednie łapiny w porządku a tylne nie chcą go nosić.Musimy sprawdzić co mu dolega.Szkoda tylko,że teraz to wyszło,bo miesiąc temu byl szczepiony i można było od razu sprawdzić.

Spajkunio pozdrawia cioteczki!!!

• 1 month later...
Posted

Z ciotek z tego wątku żadna nie jeździ od ponad roku do Orzechowców, nie mamy wogóle kontaktu ze schroniskiem żadnego. Jeździ tam tylko Neczka, która załatwiała z lunarmermaid dt . Neczka nie bywa na dogo, można się z nia kontaktować w inny sposób, podaje namiary na siebie w swoim podpisie. Ponieważ Spajki pojechał do lunarmermaid na dt, ma zapewne podpisane ze schroniskiem jakąś umowę na ten temat i tylko schronisko może podejmować jakiekolwiek decyzje na temat tego co ze Spajkim zrobić, żadna z nas nie ma takiej mozliwości.
Ja z ciekawości dzwoniłam dziś do lunarmermaid pytać o Spajkiego, dowiedziałam się, że owszem mieszka w garażu, ma dwa długie spacery dziennie, jedzenie , świeżą wodę i swoje posłanie, nie sprawia wrażenia nieszczęśliwego, wręcz całkiem nieźle sobie radzi. Sytuacja ma się rozwiązać w ciągu najbliższych 2-3 tygodni, tzn. mają zmienić miejsce zamieszkania, a co za tym idzie Spajki opuści garaż. Po za tym zapewniono mnie, że absolutnie pies do schronu żadnego nie trafi. Czy to wszystko prawda , nie wiem, nie jestem w stanie na żywo sprawdzić czy rzeczywiście Spajkiemu jest tam w miarę dobrze , jak długo tam zostanie, też pokaże tylko czas....
Zdjęcie z dzisiejszego spaceru dostałam MMSem:

[IMG]http://img832.imageshack.us/img832/2380/0000001i.jpg[/IMG]

Czy ktoś ewentualnie mógłby tam podjechać i zobaczyć jak się ma Spajki? jakie warunki ma w tym garażu? Czy lunarmermaid wyrazi na to zgodę?? Być może to uspokoiło by troche sytuację??
Ja wiem tyle, Spajki w dniu opuszczania schronu był ogromnie przerażonym psem, przywierał do podłoża i się nie ruszał, nigdy nie miał zapewne wcześniej kontaktu z człowiekiem, a spędził w schronie w tragicznych warunkach ok. 8 lat bodajże, lunarmermaid dała mu szansę, wiele sie u nich nauczył, pokonał strach, ona jest właściwie jego najbliższą osobą, nigdy żadnego innego człowieka nie miał ( na tym wątku było troche fot i filmików , które pokazują jego ogromne postępy ) Jeżeli wogóle miałby wracać do schronu to tylko do Orzechowców ( tak jest zapewne w umowie o ile dobrze pamiętam ) ale o tym może tylko schronisko zadecydować czy go odbiera, ewentualnie sama lunarmermaid psa oddać. Natomiast wiem, że byłoby to dla niego koszmarem i tragedią....
Trudno mi tu cokolwiek więcej napisać..
Jeżeli osoby znające bliżej temat i naocznie widzące warunki w jakich przebywa Spajki uznają za słuszne powiadomienie o tym schronu to tu jest kontakt:
tel. 16 672 07 07 (najlepiej dzwonić do godziny 15:00)
e-mail: [email][email protected][/email]

Lunarmermaid zapewnia, że nie zamierza go nigdzie oddawać i robi wszystko aby móc zmienić miejsce zamieszkania jaknajszybciej , aby psiak miał takie warunki jak wcześniej.

• 6 months later...
Posted

I nagle Spayki z powrotem w Orzechowcach. [url]www.schroniskoorzechowce.pl[/url]. Psy do adopcji i aktualności. A co na to Lunamermaid?

• 3 months later...
  • 1 month later...
Posted

[quote name='Becia66']czy ktoś wie, co u Spajkusia słychać ? :roll:[/QUOTE]
Tak... Spajky jest prze-smutnym, wystraszonym psem, który znów od kilku miesięcy musi spać w schroniskowej budzie.

[URL="http://imageshack.us/photo/my-images/339/566image2.jpg/"][IMG]http://img339.imageshack.us/img339/4631/566image2.jpg[/IMG][/URL]

[B]lunarmermaid[/B], [COLOR=red]zrobiłaś cokolwiek, żeby pomóc mu w znalezieniu domu, jak obiecywałaś odwożąc go do schroniska ? :angryy:
[/COLOR]