Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='rafantynka']Może tu ktoś coś dla siebie znajdzie, sama szukam więc wklejam [url]http://www.nadmorze.pl/wczasy-z-psem[/url][/QUOTE]

Dziękuje. W Pobierowie byłam tam więc moge polecic jeżeli ktos by sie tam wybieral :) Byłam z psem tam wczesniejszym i bylo wporządku ;)

Posted

[quote name='rafantynka']Może tu ktoś coś dla siebie znajdzie, sama szukam więc wklejam [URL]http://www.nadmorze.pl/wczasy-z-psem[/URL][/QUOTE]
Dziękujemy :)

Ja jeszcze dodam: domek w Dębinie na samodzielnej działce
[url]http://www.fajnewczasy.pl/noclegi/debina/domki_letniskowe/25708[/url]

oraz Objazda
[url]www.u-kaziuka.letnik.pl[/url]

Posted

[quote name='Kenzo']Fajny ten domek w Dębinie!!!;)
a wiadomo ile do morza?;)[/QUOTE]
Miało być ponizej 2km wg faceta. Wiem tylko,ze parę dni temu - gdy ja intensywnie szukałam - był wolny od 20lipca do końca VIII. Ale chyba teraz sporo ludzi szuka, to trzeba by się pośpieszyć.
Facet przesłał mi jeszcze dodatkowe foty. Jeśli ktoś chce, moge przesłać na maila :)

Posted

[quote name='konwalia62']Miało być ponizej 2km wg faceta. Wiem tylko,ze parę dni temu - gdy ja intensywnie szukałam - był wolny od 20lipca do końca VIII. Ale chyba teraz sporo ludzi szuka, to trzeba by się pośpieszyć.
Facet przesłał mi jeszcze dodatkowe foty. Jeśli ktoś chce, moge przesłać na maila :)[/QUOTE]

2 km do morza???????????????

O, to ja dziękuje;)domek fantastyczny ale ja zawsze wybieram miejscówki, gdzie do morza max 300 metrów;) W Chałupach to miałam 50 metrów:D

Wiecznie gdzieś dojeżdżam, stoję w korkach..na wakacjach żądam spokoju i lenistwa;)

Posted

Ja własnie jak w Wisełce byłam to szlo sie z 2-3km przez piękny las - multum ludzi z psami wlasnie z naszego ośrodka szli ;) Pojechałabym tam jeszcze raz ale nie mam namiarów - 5 razy juz tam bylam i pojechalabym 6 ;)

Posted

[quote name='konwalia62']No cóż, nie każdego stać na lokalizację na brzegu morza...[/QUOTE]

Kochana, ja w Chałupach płaciłam 25zł doba;) Spokojnie, nie nalezę do tych, co płacą 100zł za dobę;)

Posted

[quote name='Kenzo']Kochana, ja w Chałupach płaciłam 25zł doba;) Spokojnie, nie nalezę do tych, co płacą 100zł za dobę;)[/QUOTE]
W takim razie wyrazy uznania - SZCZERE - za umiejętność szukania! Bo jak ja szukam, to zawsze przy samym morzu jest dużo drozej, nawet przy gorszych warunkach lokalowych :(

Posted

Ja za domek w sezonie (lipiec/sierpień) 4 osoby+pies+kot zapłacę 100zł - ale szukałam w necie długo i cierpliwie. Za 150zł było już łatwo znależć. Myślę więc,że przed sezonem to znajdziesz za 100zł bez trudu.
Mnie interesował wyłacznie domek: 2 pokoiki, kuchnia, łazienka i duży ogród

Posted

[quote name='Kenzo']Konwalia, daj linka do tego Twojego domku;)[/QUOTE]
Ale "mój" domek jest parę km od morza, wiec nie wiem, czy Cię to interesuje, bo pisałaś,ze wybierasz zawsze lokalizacje"na plaży".

Posted

Zgadza się, wygodna jestem:D co nie zmienia faktu, że jestem mobilna to raz a dwa, zauroczył mnie ten ogród:D Tak serio mówiąc chce porostu zobaczyć jak to wygląda...Wiesz, wyczuwam straszną ironię w Twoich wpisach (odpisach) do mnie...mam nadzieje, że to tylko złudzenie;)

Ja kocham domy i ośrodki na samej plaży i nie widzę w tym nic złego!!Generalnie w Chałupach do morza 50m-25zł doba, w Darłówku do morza 200 m-40zł doba, w Grzybowie do morza 200-300 m- 45zł doba, Niechorze było najdroższe bo 65zł doba, ale to był JEDYNY ośrodek, który chciał mnie przyjąć od 1 lipca do 8 lipca...z dwoma psami...:)a ja o urlopie dowiedziałam się 25 czerwca...nie było wyjścia, albo 65 zeta, albo siedzenie w domu...u Tomasza do plaży ludzkiej jest 50 m, do dzikiej 300m;)

Posted

W zeszłym roku byłyśmy w Sztutowie z 3 psami i tam jest wielu kwaterodawców przyjaznych psom. Na plażę wchodziłyśmy o kilka sektorów dalej, gdzie juz nie było ratownika i widziałyśmy, ze wielu ludzi z psami tak robiło.

Posted

My nad morzem nigdy nie łapaliśmy kleszczy;) i też ich nie widywaliśmy chodzących po psiakach. Mam nadzieje, ze w tym roku nic się nie zmieniło.

Co do zakazów. Z psem na plaże nie wolno, można jedynie na niestrzeżoną albo dziką.

Posted

Ja co do kleszczy mam inne doswiadczenia niestety. Moje psisko łapie tam sporo kleszczorów. Zreszta według map, robionych wprawdzie na zamówienie firmy farmaceutycznej więc wiarygodnośc pod znakiem? wybrzeże jest bardzo zakleszczone:(

Posted

Ja myślę, ze to może zależeć od tego, jak daleko od plaży się mieszka. Bo w tych przybrzeżnych laskach kleszczy jest podobno mało, no ale juz dwa km dalej moze byc różnie...

• 2 weeks later...
Posted

Moja paskuda kleszcze własnie w tych nadmorskich laskach łapie. Moze mamy niefart poprstu.
Macie moze cioteczki jakies fajne miejsce w KĄTACH RYBACKICH, gdzie z psem witaja z otwartymi ramionami i czy mozna tam z psami na jakas dzika plaże wejsc bez problemu?
i oczywiscie jeszcze jak jest z zaludnieniem na tych plazach?

• 2 weeks later...
Posted

Wróciliśmy, psiaki spisały się na medal , torba transportowa 1 klasa !! Jeśli chodzi o kleszcze , w przed dzień wyjazdu znalazłam na każdej po dwa . U młodszej jeden łaził śnięty , jeden wkręcony, u starszej jeden na kudełkach i jeden wkręcony. Prócz tego łażącego pozostałe były nieżywe ( ususzone ) . Wnioskuję więc , że fiprex + obroża kiltix działają ! :D