Tekla64 Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 kociatek jak to kociate najbardzie lubia spac hihih ale masz piekne kociska Quote
M&S Posted October 19, 2011 Author Posted October 19, 2011 [quote name='Tekla64']kociatek jak to kociate najbardzie lubia spac hihih ale masz piekne kociska[/QUOTE] Poza spaniem uskuteczniają gonitwy i walki kotów:evil_lol: Dzięki, też mi sie podobają:lol: Quote
Tekla64 Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 wiem co uskuteczniaja poza ale z racji bycia kotem spia i tak najwiecej hihihi moje jeszcze zawsze i o kazde porze uskuteczniaja zebractwo, swietnie reagua na otwieranie lodowki nie wazne co w danej chwili robia, nawet obranie kierunku lodowki juz je mobilizuje ale jednak koty sa kotam a psy sa psami moga calkiem fajnie razem egzystowac ale jednak sa inne Quote
M&S Posted October 19, 2011 Author Posted October 19, 2011 Moje łażą za mną jak Aiko, fajnie gadają i nie reagują na "kici, kici":evil_lol: Quote
jonQuilla Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 [COLOR=olive][FONT=Georgia][B]Mój poprzedni kot miał wyczulony słuch na tłuczek do mięsa...gdy tylko rozbijane były kotlety w kuchni to przybiegał z drugiego końca mieszkania, drzwi nie stanowiły przeszkody bo potrafił otwierać :evil_lol:[/B][/FONT][/COLOR] :loveu::loveu::loveu: [FONT=Georgia][COLOR=olive][B][url]http://img585.imageshack.us/img585/8682/sam0790s.jpg[/url][/B][/COLOR][/FONT] Quote
taxelina Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 Tym kociakom to wszedzie wygodnie :loveu: Quote
M&S Posted October 19, 2011 Author Posted October 19, 2011 [quote name='jonQuilla'][COLOR=olive][FONT=Georgia][B]Mój poprzedni kot miał wyczulony słuch na tłuczek do mięsa...gdy tylko rozbijane były kotlety w kuchni to przybiegał z drugiego końca mieszkania, drzwi nie stanowiły przeszkody bo potrafił otwierać :evil_lol:[/B][/FONT][/COLOR] :loveu::loveu::loveu: [FONT=Georgia][COLOR=olive][B][URL="http://img585.imageshack.us/img585/8682/sam0790s.jpg"]http://img585.imageshack.us/img585/8682/sam0790s.jpg[/B][/COLOR][/FONT][/URL][/QUOTE] Fajnego kota miałaś:lol: [quote name='deer_1987']Tym kociakom to wszedzie wygodnie :loveu:[/QUOTE] Tak, ale to już nie są kocięta, obaj skończyli rok, prawie dorosłe kociszcza:evil_lol: Quote
Asiaczek Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 [quote name='M&S']Moje łażą za mną jak Aiko, fajnie gadają i nie reagują na "kici, kici":evil_lol:[/QUOTE] Moja koleżanka miała kocurka o imieniu Lemur, który na kici-kici uciekał, gdzie pieprz rośnie:) Hahaha..... Kocur był w pieknym niebieskim kolorze, jezeli dobrze pamiętam, to był pers. I ona obawiała się, że ktoś zwabi go do siebie na "kici-kici" i ukradnie. a kot swobodnie biegał sobie po ogródku... No i tak go nauczyła. A gdzie fotki trzeciej kici?:) Pzdr. Quote
M&S Posted October 19, 2011 Author Posted October 19, 2011 [quote name='Asiaczek'] A gdzie fotki trzeciej kici?:) Pzdr.[/QUOTE] Nie wiem, muszę poszukać fotek Zuzi.... Quote
dianusia921 Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 Witamy :) [URL]http://img585.imageshack.us/img585/8682/sam0790s.jpg[/URL] uwielbiam te Twoje kicie :loveu: Maniek ma cudny pyszczek, osobiście bardziej mi się podoba taki ciemniejszy, ale nie żeby Borys był gorszy, też jest piękniś :loveu: To jeszcze jest trzeci kiciak ?! Przepraszam przeoczyłam... To ja chcę jeszcze koteczkę zobaczyć :) Quote
M&S Posted October 19, 2011 Author Posted October 19, 2011 [quote name='dianusia921']Witamy :) [URL]http://img585.imageshack.us/img585/8682/sam0790s.jpg[/URL] uwielbiam te Twoje kicie :loveu: Maniek ma cudny pyszczek, osobiście bardziej mi się podoba taki ciemniejszy, ale nie żeby Borys był gorszy, też jest piękniś :loveu: To jeszcze jest trzeci kiciak ?! Przepraszam przeoczyłam... To ja chcę jeszcze koteczkę zobaczyć :)[/QUOTE] Hello:) Dzieki, fajne są, ale bardzo różne. Maniek teraz wyładniał;) jeszcze niedawno miał "plackowatą" buzię, ma inną figurą i inną sierść niż Borys. Borys jest taki "bułowaty", ale jest kotem naręcznym. Maniek natomiast jest zdystansowany, nie lubi byc noszony na rękach. Rozklada sie natomiast przed człowiekiem, brzuchem do góry i wrzeszczy, zeby głaskać. Oba są baaardzo rozmowne. Są po tym samym ojcu. Tak jest jeszcze Zuzuia:loveu:, trikolorka, ale dama dorosła, skończyła 10 lat. Zdjęcia Zuzki są gdzieś wcześniej.... Quote
M&S Posted October 19, 2011 Author Posted October 19, 2011 [quote name='dianusia921']Witamy :) [URL]http://img585.imageshack.us/img585/8682/sam0790s.jpg[/URL] uwielbiam te Twoje kicie :loveu: Maniek ma cudny pyszczek, osobiście bardziej mi się podoba taki ciemniejszy, ale nie żeby Borys był gorszy, też jest piękniś :loveu: To jeszcze jest trzeci kiciak ?! Przepraszam przeoczyłam... To ja chcę jeszcze koteczkę zobaczyć :)[/QUOTE] Hello:) Dzieki, fajne są, ale bardzo różne. Maniek teraz wyładniał;) jeszcze niedawno miał "plackowatą" buzię, ma inną figurą i inną sierść niż Borys. Borys jest taki "bułowaty", ale jest kotem naręcznym. Maniek natomiast jest zdystansowany, nie lubi byc noszony na rękach. Rozklada sie natomiast przed człowiekiem, brzuchem do góry i wrzeszczy, zeby głaskać. Oba są baaardzo rozmowne. Są po tym samym ojcu. Tak jest jeszcze Zuzia:loveu:, trikolorka, ale dama dorosła, skończyła 10 lat. Zdjęcia Zuzki są gdzieś wcześniej.... Quote
jonQuilla Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 [quote name='M&S']Fajnego kota miałaś:lol:[/QUOTE] [FONT=Georgia][COLOR=olive][B] Z porównaniem do obecnego kocura to był wspaniały chociaż też nie przepadał za głaskaniem ale przynajmniej nie atakował z partyzanta nóg :evil_lol: Czy Ty wystawiasz swoje koty?[/B][/COLOR][/FONT] Quote
M&S Posted October 19, 2011 Author Posted October 19, 2011 [quote name='jonQuilla'][FONT=Georgia][COLOR=olive][B] Czy Ty wystawiasz swoje koty?[/B][/COLOR][/FONT][/QUOTE] Myślałam o tym, ale Maniek się nie nadaje, zwariowałby chłopak. Borys dałby rade, ale kocie wystawy są dla mnie zbyt statyczne i wystawiania kotów nie będzie. Wolę wystawiać psy:):) Quote
jonQuilla Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 [quote name='M&S']Myślałam o tym, ale Maniek się nie nadaje, zwariowałby chłopak. Borys dałby rade, ale kocie wystawy są dla mnie zbyt statyczne i wystawiania kotów nie będzie. Wolę wystawiać psy:):)[/QUOTE] [FONT=Georgia][COLOR=olive][B] w gruncie rzeczy to nawet nie wiem jak przebiega wystawianie kota ;) orientujesz się czy u kotów hodowlankę podobnie uzyskuje się jak u psów?[/B][/COLOR][/FONT] Quote
M&S Posted October 19, 2011 Author Posted October 19, 2011 Chyba trochę inaczej. Mozna podobno bez wystawiania, w klubie danej rasy uzyskać papier hodowlany. Ale na 100% nie jestem pewna. Quote
łamAga Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 Witamy :lol: zawsze byłam ciekawa jak wystawia sie koty , niedługo bede mogła sie o tym przekonać :multi: śliczne masz te kociaki :loveu: Quote
M&S Posted October 19, 2011 Author Posted October 19, 2011 [quote name='deer_1987']A jak relacje koty Aiko?[/QUOTE] Fantastycznie, kochaja sie badzo. Ocierają sie o Aika, mruczą jak go widzą. Pozwalaja sobie "odgryzać" głowy i inne kończyny. Tylko Zuzi za bardzo nie może molestować, bo to pani w pewnym wieku i sobie na to nie pozwala:cool3: [quote name='dOgLoV']Witamy :lol: zawsze byłam ciekawa jak wystawia sie koty , niedługo bede mogła sie o tym przekonać :multi: śliczne masz te kociaki :loveu:[/QUOTE] To bedziesz musiała koniecznie do Wwy na wystawę przyjechać!!!!!!! Dzięki:p Quote
Asiaczek Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 [quote name='jonQuilla'][FONT=Georgia][COLOR=olive][B] w gruncie rzeczy to nawet nie wiem jak przebiega wystawianie kota ;) orientujesz się czy u kotów hodowlankę podobnie uzyskuje się jak u psów?[/B][/COLOR][/FONT][/QUOTE] Wystawianie kotów. Koty przez cały czas trwania wystawy sa w specjalnych klatkach, zabezpieczonych przez organizatora. wystawa trwa od ok.9.00 do 18.00. Koty przez cały czas trwania wystawy musza byc w klatkach. Dokumenty otrzymuje się po BIS'ie. Gdy przychodzi czas oceny, albo specjalnie przeszkolona osoba bierze naszego kota i niesie do stolika sedziego albo my sami to robimy. Sędzia maca maca, patrzy, rozbawia czasami kicię i pisze ocenę. Oczywiście zna tylko numerek kota, który to numerek kot ma zawieszony na sznureczku na szyi. Jeżeli sedzia uwaza, że kot zasługuje na dalsze porównania - "odkłada" danego kota do specjalnej klatki (kot na ten czas nie wraca do "swojej" klatki), gdzie czeka na nastepne porównania. Co do ocen i uprawnień hodowlanych. W zalezności od tego, do jakiego stowarzyszenia należysz, tak inne sa sposoby zdobycia uprawnień hodowlanych. Ja należałam do SHKRwPL (Stowarzyszenie Hodowców Kotów Rasowych w Polsce) i tam gdy kocica dostała ocene "dosk" - to mogła byc juz raz pokryta. Gdy 2 razy dostała :dosk" - uprawnienia hodowlane miała juz na całe swoje zycie. Przy ocenach "bdb" - powinna mieć 2 oceny "bdb" do jednorazowego krycia. Przy kocurach kryteria były zaostrzone i tylko oceny :"dosk" wchodziły w grę. Natomiast wiem, że w innym stowarzyszeniu (ale zapomniałam jego nazwy) kicie nawet nie musiały byc wystawiane, aby mogły kryc/byc kryte. To tak w skrócie:) Pzdr. Quote
Asiaczek Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 [quote name='M&S'] To bedziesz musiała koniecznie do Wwy na wystawę przyjechać!!!!!!! Dzięki:p[/QUOTE] Aniu, wystawy kocie sa i w oznaniu i w Łodzi i w innych miastach. Nie tylko w W-wie... A niedługo za niecałe 2 tygodnie - Światowa Wystawa Kotów w Poznaniu:) Pzdr. Quote
M&S Posted October 19, 2011 Author Posted October 19, 2011 [quote name='Asiaczek']Aniu, wystawy kocie sa i w oznaniu i w Łodzi i w innych miastach. Nie tylko w W-wie... A niedługo za niecałe 2 tygodnie - Światowa Wystawa Kotów w Poznaniu:) Pzdr.[/QUOTE] Asiu, ja o wszystko wiem, ale ostatnio wystawy są u nas na Marsa, wiec mam baaaardzo blisko;) Quote
M&S Posted October 19, 2011 Author Posted October 19, 2011 [quote name='Asiaczek']Wystawianie kotów. Koty przez cały czas trwania wystawy sa w specjalnych klatkach, zabezpieczonych przez organizatora. wystawa trwa od ok.9.00 do 18.00. Koty przez cały czas trwania wystawy musza byc w klatkach. Dokumenty otrzymuje się po BIS'ie. Gdy przychodzi czas oceny, albo specjalnie przeszkolona osoba bierze naszego kota i niesie do stolika sedziego albo my sami to robimy. Sędzia maca maca, patrzy, rozbawia czasami kicię i pisze ocenę. Oczywiście zna tylko numerek kota, który to numerek kot ma zawieszony na sznureczku na szyi. Jeżeli sedzia uwaza, że kot zasługuje na dalsze porównania - "odkłada" danego kota do specjalnej klatki (kot na ten czas nie wraca do "swojej" klatki), gdzie czeka na nastepne porównania. Co do ocen i uprawnień hodowlanych. W zalezności od tego, do jakiego stowarzyszenia należysz, tak inne sa sposoby zdobycia uprawnień hodowlanych. Ja należałam do SHKRwPL (Stowarzyszenie Hodowców Kotów Rasowych w Polsce) i tam gdy kocica dostała ocene "dosk" - to mogła byc juz raz pokryta. Gdy 2 razy dostała :dosk" - uprawnienia hodowlane miała juz na całe swoje zycie. Przy ocenach "bdb" - powinna mieć 2 oceny "bdb" do jednorazowego krycia. Przy kocurach kryteria były zaostrzone i tylko oceny :"dosk" wchodziły w grę. Natomiast wiem, że w innym stowarzyszeniu (ale zapomniałam jego nazwy) kicie nawet nie musiały byc wystawiane, aby mogły kryc/byc kryte. To tak w skrócie:) Pzdr.[/QUOTE] Co fachowiec, to fachowiec:lol::lol::lol: Quote
jonQuilla Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 [quote name='Asiaczek']Wystawianie kotów. Koty przez cały czas trwania wystawy sa w specjalnych klatkach, zabezpieczonych przez organizatora. wystawa trwa od ok.9.00 do 18.00. Koty przez cały czas trwania wystawy musza byc w klatkach. Dokumenty otrzymuje się po BIS'ie. Gdy przychodzi czas oceny, albo specjalnie przeszkolona osoba bierze naszego kota i niesie do stolika sedziego albo my sami to robimy. Sędzia maca maca, patrzy, rozbawia czasami kicię i pisze ocenę. Oczywiście zna tylko numerek kota, który to numerek kot ma zawieszony na sznureczku na szyi. Jeżeli sedzia uwaza, że kot zasługuje na dalsze porównania - "odkłada" danego kota do specjalnej klatki (kot na ten czas nie wraca do "swojej" klatki), gdzie czeka na nastepne porównania. Co do ocen i uprawnień hodowlanych. W zalezności od tego, do jakiego stowarzyszenia należysz, tak inne sa sposoby zdobycia uprawnień hodowlanych. Ja należałam do SHKRwPL (Stowarzyszenie Hodowców Kotów Rasowych w Polsce) i tam gdy kocica dostała ocene "dosk" - to mogła byc juz raz pokryta. Gdy 2 razy dostała :dosk" - uprawnienia hodowlane miała juz na całe swoje zycie. Przy ocenach "bdb" - powinna mieć 2 oceny "bdb" do jednorazowego krycia. Przy kocurach kryteria były zaostrzone i tylko oceny :"dosk" wchodziły w grę. Natomiast wiem, że w innym stowarzyszeniu (ale zapomniałam jego nazwy) kicie nawet nie musiały byc wystawiane, aby mogły kryc/byc kryte. To tak w skrócie:) Pzdr.[/QUOTE] [FONT=Georgia][COLOR=olive][B] Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź :) Kiedyś byłam na wystawie kotów ale było to X lat temu i byłam tam obecna ze względu na szczury, których wystawa była połączona właśnie z tą kocią więc w sumie widziałam może dwa koty zamknięte w klatce, uwagę skupiłam na szczurach. Takie mam jeszcze pytanie...czy ciężko zdobyć ocenę dosk. u kota?[/B][/COLOR][/FONT] Quote
Asiaczek Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 [quote name='M&S']Asiu, ja o wszystko wiem, ale ostatnio wystawy są u nas na Marsa, wiec mam baaaardzo blisko;)[/QUOTE] A, to fakt:) Tereny wystawowe macie o przysłowiowy "rzut beretem":) Pzdr. Quote
Recommended Posts