_jamaica19 Posted December 13, 2008 Posted December 13, 2008 Chcialabym się dowiedziec jakie są najlepsze witaminy w tabletkach dla psa. Fado nie toleruje nic co się posupuje więc duża czesc odpada niestety. Karmię go barfem i chciałabym uzupełnic mu ta diete witaminami:loveu::loveu: Dzis używam Milti Vit Canis- karma uzupełniająca witaminowao-mineralno-aminokwasowa dla psów, ale nie mam pojecia czy to jest dobre:)? Quote
Tascha Posted December 13, 2008 Posted December 13, 2008 Jesli karmisz barfem to raczej nie powinno byc potrzeby dodawania preparatów witaminowych- o ile oczywiście dobrze bilansujesz posiłki psa; nalezy pamietac, ze "sztuczny" dodatek witamin ma sens przy uzupełnianiu niedoborów w organizmie, a jesli podajemy witaminy na codzień to łatwo mozna przedobrzyć - czy sama łykasz codziennie "multiwitamine"? o tej porze roku dobrze jest wzbogacic diete psa o większa ilośc tłuszczów - oczywiście o ile spacery sa równie intensywne jak latem; bardzo dobre sa preparaty w kapsułkach , zawierajace w swym składzie różne tłuszcze w odpowiednich proporcjach; mozesz je podawać na przemiennie z surowym żółtkiem;) napisz jak wygladaja posiłki Twojego psa- np tygodniowy jadłospis; Quote
mam psa Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 czasami sie obawiam ze ludzie karmiąc naturalnie staraja sie dodatkowo "zapakować" w psa jakieś extra suplementy w max ilości, aby mieć 101% pewność że pies ma wszystko, czasami chyba zupełnie niepotrzebnie , bywa że ze szkodą dla psa. Quote
gene Posted September 9, 2010 Posted September 9, 2010 Moje psy od niedawna wyjadają mi ziemię z trawnika (w jednym miejscu). Karmię je suchą karmą i to niestety nie z górnej półki. Domyślam się, że czegoś im zaczyna brakować. Czy podawać im kompleksowy zestaw witamin i minerałów czy może chodzi o jeden (kilka) element? Quote
Recommended Posts