Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 52
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Brego nadal czeka. Z domku który miał być nic nie wyszło.
Do tego Pani Bregusia powiedziała postawiła warunek, że domek ma być w Wielkopolsce,żeby gdyby psu było źle - mogła go odebrać. A jakodjedzie daleko, to nie da rady.
Widać, że zależy Państwu na psiaku i szukają dobrego domku, ale ten warunek trochę ograniczył możliwości szukania domu.

Posted

supergoga napisał(a):
Brego nadal czeka. Z domku który miał być nic nie wyszło.
Do tego Pani Bregusia powiedziała postawiła warunek, że domek ma być w Wielkopolsce,żeby gdyby psu było źle - mogła go odebrać. A jakodjedzie daleko, to nie da rady.
Widać, że zależy Państwu na psiaku i szukają dobrego domku, ale ten warunek trochę ograniczył możliwości szukania domu.

Kurczę, trzeba go jeszcze bardziej rozreklamować. ;)

Posted

JUż sama nie wiem jak. Jest w allegro, w necie. Ponieważ kontakt jest do jego Pani, nie wiem czy i kto się kontaktuje. Wiem, że były chętne osoby ale z innych regionów Polski i prawdopodobnie z pwoyższego względu nic z tego nie wyszło.

• 2 weeks later...
Posted

Taka mniej wiécej jest moja sucz. Jak Brego. Nie tak zle jak biedny Koko, ale na tyle niedobra co Bregus, gorsza nawet, bo psów wcale nie toleruje.

Dobra wiadomosc- przy odpowiednim podejsciu, zlych zachowan mozna uniknác prawie calkowicie.

Posted

Myśle, że Pani niedokładnie przeczytała pierwszy post. Nikt z nas nie oddaje tego psa, a jego opiekunowie nie uczestniczą w tym portalu. My tylko próbujemy pomóc psu poszukać domu.
Więc raczej do nas wpis nie bardzo pasuje.
Ponadto z doświadczenia napisze jedno: niestety w wieku 4 lat kastracja nie rozwiąże wszystkich problemów - nie można po zabiegui oczekiwac cudów. A skoro Państwo boją się o małe dziecko, znaczy, że rzeczywiście jest kłopot.
Uważam że szukanie dobrego domu dla niego wcześniej, dając czas na jego znalezienie to lepsza opcja niż wywożenie do schroniska czy do lasu - jak czyni sporo innych osób. I dla tych ludzi ważne jest , jaki to będzie dom i gdzie.

Posted

Nauczona dośiadczeniem z Luckim, który własnie siedzi w hotelu - niestety nie będziemy juz jako Fundacja mogli fiirmowac adopcji Brego. Pomożemy szukac domu, owszem, ale już bez naszej umowy. Niestety później wszelkie kłopoty, problemy i koszty - spadają na nas.
I niesttey sporo osób pytało, odsyłałam do Pani Brega, ale nie mam żadnego kontaktu w temacie psa.

Posted

Goga i dobrze.:diabloti: dlaczego ma fundacja ponosić koszta i jeszcze podejmować decyzje np. co z psem agresywnym, bo właściciele nie mają sumienia np. uśpić i wysyłają psa w świat a on wraca z zawieszką ,,gryzący,, na barki fundacji:shake: byłaś za dobra a ludzie to wykorzystują.:shake:

• 2 weeks later...
Posted

Brego pojechał do domu. Mamy już pierwsze wieści. DOm jest odpowiedzialny. Oczywiście Breguś pokazuje charakterek - bo jakżeby inaczej. Ale Państwo mają doświadczenie i są konsekwentni. Nie rozpieszczają, prowadzą spokojnie. Mają jeszcze jednego spaniela, ale jest zupełnie inny niż Breguś.

Trzymajcie kciuki, żeby tym razem było dobrze.

Posted

supergoga napisał(a):
Brego pojechał do domu. Mamy już pierwsze wieści. DOm jest odpowiedzialny. Oczywiście Breguś pokazuje charakterek - bo jakżeby inaczej. Ale Państwo mają doświadczenie i są konsekwentni. Nie rozpieszczają, prowadzą spokojnie. Mają jeszcze jednego spaniela, ale jest zupełnie inny niż Breguś.

Trzymajcie kciuki, żeby tym razem było dobrze.

To ja zaciskam kciuki z całych sił. :kciuki: :kciuki:

Domek się znalazł w Wielkopolsce tak? :cool3:

• 2 weeks later...