Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Elza trafiła do Konińskiego Schroniska 23 stycznia 2008 roku, po śmierci swojego właściciela, ma około 10 lat. Jest starszą przecudowną suczką. Toleruje inne psiaki, codziennie przebywa z nimi na ogólnym wybiegu. Elza to spokojna i bardzo wierna sunia.
Jeśli okażesz jej minimum zainteresowania - otrzymasz maksimum miłości...

Zna różne komendy, na spacerach pieknie chodzi na smyczy oraz bez, pilnuje sie i jest bardzo posłuszna. Elza bardzo przywiązuje sie do człowieka i jeśli juz wybierze sobie kogoś takiego to nie odstępuje go na krok. Jest niezwykle łagodną, mądrą i stateczną sunią, czeka na dom pełen miłości, którego już nie straci.

Miała szanse na wspaniałe życia w nowym przytulnym domku niestety, kilka tygodni po adopcji, wróciła do schroniska.
Co prawda nowa pani stwierdziła, że zostawia ja na tydzień z powodu wyjazdu, ale to wszystko było nie prawdą.
To beznadziejne babsko oddało po prostu psa bo po jakimś czasie uznała, ze ma ważniejsze sprawy.
Kto oddaje swojego psa do schroniska podczas gdy trafi mu sie wyjazd????
Elza jest na prawdę cudowna, wierna suczką, zna komendy, chodzi przy nodze, to wspaniały pies.
I jak wiele wspaniałych psów trafiła do schroniska po raz kolejny...
Trzeba zdać sobie sprawę, że pierwszy pobyt psa w schronisku jest dla niego traumatycznym przezyciem ale po jakimś czasie dochodzi do siebie, ma wciąż nadzieję, że los sie odmieni, że jeszcze wyłoży się przy fotelu swojego pana, pójdzie z nim dumny na spacer...
Powrót do schroniska jest tragedią, pies często zamyka się w sobie, traci nadzieję, czuje, że była to jego ostatnia szansa. Szansa, która się juz nie powtórzy...

Posted

epe napisał(a):
Karolcia!
Zmodyfikuj tytuł wątku! Dopisz,że to sunia ON! Więcej osób wtedy zajrzy tutaj!:lol:

no z ust mi to wyjęłaś, epe :cool3:

• 2 weeks later...
Posted

Witam serdecznie mam pytanie jak sunia zachowuje sie w stosunku do dzieci? i do kotów?
Własnie pochowałam mojego cudownego Onka Areska wyadoptowanego ze schronu po 10 latach i strasznie mi smutno bez jego cudownej posiwiałej sznupki:placz:
Proszę o odpowiedz

Posted

Jeśli nie miała styczności z kotami to nie zareaguje na nie agresja bardziej obawiam sie o dziecko - ma niespełna 2 latka i jest bardzo hyyy przytulaśna :lol: tzn kocha położyć główkę na psie pociągnąc czasem za ogonek kotka itp. co może czasami meczyć
Aresik też w schronie lubił dzieci ale jak córcia kilka razy całym ciałem położyła sie na nim i robiła "mój mój " to warknął ;) Potem jakoś sie dogadali...
Jak myślicie ma szanse sprawdzić się nasze życie razem?