Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 417
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Katarzyna']
Czy majac Ml.Ch.Pl. i otrzymujaca CACa w klasie juz doroslej pies zostaje Ch.UA??[/quote]

niestety nie :shake:

CACIB jest honorowany :p

Posted

[quote name='Katarzyna']Tzn. jezeli jest Ml.Ch. i dostanie CACIBa jest Ch.UA? A jakby byl doroslym championem i dostal CACa?? Znajomi ukraincy mowili mi ze Ch.Ua jest za 1 CACa[/quote]
Nie - Ml ch nie ma nic do doroslego i nic nic ci nie daje
Tak - jeśli masz dorosły ch to za jednego CACa masz Ch Ua ;)

Posted

Championat UKA
6 x CAC z krajówek od 5 sędziów odstęp 1 rok i jeden dzień
4 x CAC - 3 krajówki + 1 międzynarodowa od 4 sędziów odstęp 6 miesięcy
2 x CAC na podwójnych międzynarodowych
2 x CAC na międzynarodówkach dla użytkowych

Na krajowych championatach ras - NSwR, NPwR - Champion UKA
oraz NJwR pies i suka otrzymują Mł. Ch. UKA.

Obcokrajowcy - pies posiadający Mł.Ch. i Ch. - 1 x CAC na "certyfikatnych" wystawach - nie wiem jak to przetłumaczyć :roll: też dostają championaty młodzieżowe i dorosłe.

to tak w skrócie :p

CACIB to już do Intera.

Posted

mam pytanie

[CENTER][CENTER][B][FONT=&quot]Долевой взнос для участия в выставке / [/FONT][/B][B][FONT=&quot]Entry[/FONT][/B][B][FONT=&quot] [/FONT][/B][B][FONT=&quot]fee[/FONT][/B][B][FONT=&quot] :[/FONT][/B][B][FONT=&quot] Для [/FONT][/B][B][FONT=&quot]граждан Украины в национальной валюте по курсу НБУ на день оплаты. [/FONT][/B][/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER][B][FONT=&quot]Для иностранных граждан[/FONT][/B][FONT=&quot] [B]взнос / For foreignes[/B] [B]40 [/B][/FONT][B][FONT=&quot]€[/FONT][/B][B][COLOR=red][FONT=&quot]
[/FONT][/COLOR][/B][/CENTER]
[CENTER]
[/CENTER]
[CENTER]
[/CENTER]
[CENTER]tłumaczenie[/CENTER]
[CENTER]
[/CENTER][/CENTER]

Opłata za uczestnictwo do udziału w wystawie / Entry fee: Dla obywateli Ukrainy w walucie krajowej według kursu banku w dniu wypłaty.
Dla zagranicznych obywateli opłata / Dla foreignes 40 €

czyli nas nie obowiazuje 20 euro jak ktos zaplaci do konca grudnia za 1 psa ???

bo on mi cos pisza ze my 40 euro???

Posted

[quote name='Iwona1984']mam pytanie

[CENTER][CENTER][B][FONT=&quot]Долевой взнос для участия в выставке / [/FONT][/B][B][FONT=&quot]Entry[/FONT][/B][B][FONT=&quot]fee[/FONT][/B][B][FONT=&quot] :[/FONT][/B][B][FONT=&quot] Для [/FONT][/B][B][FONT=&quot]граждан Украины в национальной валюте по курсу НБУ на день оплаты. [/FONT][/B][/CENTER]
[/CENTER]
[CENTER][CENTER][B][FONT=&quot]Для иностранных граждан[/FONT][/B][FONT=&quot] [B]взнос / For foreignes[/B] [B]40 [/B][/FONT][B][FONT=&quot]€[/FONT][/B][B][COLOR=red][FONT=&quot]
[/FONT][/COLOR][/B]

tłumaczenie

[/CENTER]
[/CENTER]

Opłata za uczestnictwo do udziału w wystawie / Entry fee: Dla obywateli Ukrainy w walucie krajowej według kursu banku w dniu wypłaty.
Dla zagranicznych obywateli opłata / Dla foreignes 40 €

czyli nas nie obowiazuje 20 euro jak ktos zaplaci do konca grudnia za 1 psa ???

bo on mi cos pisza ze my 40 euro???[/quote]

to taki sam wałek jak na naszych CACIBach dla obcokrajowców..... zawsze jedna stawka i ze 2 razy wyższa niż dla tubylców :p zresztą na CAC to samo jest więc nie ma się co dziwić ;)

Posted

Jakby ktoś mógł mnie zabrac z Białegostoku (inne miasto ewentualnie tez wchodzi w grę) do Lwowa, najlepiej na trzy dni, z małym łagodnym psem w transporterze, oczywiście za odpowiednią opłatą to proszę o kontakt

Posted

tutaj masz prawo do wywozu do różnych państw zwierząt towarzyszących... gdzieś tam Ukraina powinna być....

[url=http://www.wetgiw.gov.pl/index.php?action=szczegoly&m_id=28&kat_id=1507]Inspekcja Weterynaryjna - Główny Inspektorat Weterynarii[/url]

Posted

hmm.. mam pytanie czy te badania na przeciw ciała są obowiązkowe - jadąc na Ukrainę z psem czy raczej nie.

Wyczytałam w któryś z tematów o wystawie w Lwowie, zmiankę o tym, ale w sumie chciałam dopytać już tak konkretnie :)

Zamieszałam pewnie - z góry przepraszam, ale wymęczona całym dniem jestem :oops:

Posted

Na razie nie można :cool3:, na ichnim forum czytałam że podadzą dopiero po zakończeniu przyjmowania psów, coby się wystawcy nie pieklili że są zmiany w obsadzie :roll:.

Znalazłam tylko
- specjalistyczna ON - Камен Литов Bułgaria
- spec. labrador i golden - Анна Бранкович
- spec. bf i chiński grzywacz oraz championaty pudli i nagich ras -Марина Патрина

Posted

[quote name='AnkaW']Na razie nie można :cool3:, na ichnim forum czytałam że podadzą dopiero po zakończeniu przyjmowania psów, coby się wystawcy nie pieklili że są zmiany w obsadzie :roll:.

[/QUOTE]

ojeje toz to bez sensu... czyli zglaszamy w ciemno???