Bardotka Posted December 3, 2008 Posted December 3, 2008 No może wreszcie uda nam się dojechać na Ukrainę :D Quote
Musiałek Posted December 3, 2008 Posted December 3, 2008 a organizaowany jest jakis bus?? ja z jednym sredniej wielkosci pieseczkiem (30 kg :)) ) chetnie sie pisze :)) Quote
Katarzyna Posted December 3, 2008 Posted December 3, 2008 Z ktorym Iwona jedziesz, bo ja z Didi chce jechac?? Czy majac Ml.Ch.Pl. i otrzymujaca CACa w klasie juz doroslej pies zostaje Ch.UA?? Quote
Musiałek Posted December 4, 2008 Posted December 4, 2008 Ja tylko z Blue :)) sheina bedzie wtedy w ciazy :)) - mam nadzieje :)) czy ichniejsze CACIB jak pies dostanie - jest honorowane przez FCI ?? Quote
AnkaW Posted December 4, 2008 Author Posted December 4, 2008 [quote name='Katarzyna'] Czy majac Ml.Ch.Pl. i otrzymujaca CACa w klasie juz doroslej pies zostaje Ch.UA??[/quote] niestety nie :shake: CACIB jest honorowany :p Quote
Katarzyna Posted December 4, 2008 Posted December 4, 2008 Tzn. jezeli jest Ml.Ch. i dostanie CACIBa jest Ch.UA? A jakby byl doroslym championem i dostal CACa?? Znajomi ukraincy mowili mi ze Ch.Ua jest za 1 CACa Quote
Bardotka Posted December 4, 2008 Posted December 4, 2008 [quote name='Katarzyna']Tzn. jezeli jest Ml.Ch. i dostanie CACIBa jest Ch.UA? A jakby byl doroslym championem i dostal CACa?? Znajomi ukraincy mowili mi ze Ch.Ua jest za 1 CACa[/quote] Nie - Ml ch nie ma nic do doroslego i nic nic ci nie daje Tak - jeśli masz dorosły ch to za jednego CACa masz Ch Ua ;) Quote
AnkaW Posted December 4, 2008 Author Posted December 4, 2008 Championat UKA 6 x CAC z krajówek od 5 sędziów odstęp 1 rok i jeden dzień 4 x CAC - 3 krajówki + 1 międzynarodowa od 4 sędziów odstęp 6 miesięcy 2 x CAC na podwójnych międzynarodowych 2 x CAC na międzynarodówkach dla użytkowych Na krajowych championatach ras - NSwR, NPwR - Champion UKA oraz NJwR pies i suka otrzymują Mł. Ch. UKA. Obcokrajowcy - pies posiadający Mł.Ch. i Ch. - 1 x CAC na "certyfikatnych" wystawach - nie wiem jak to przetłumaczyć :roll: też dostają championaty młodzieżowe i dorosłe. to tak w skrócie :p CACIB to już do Intera. Quote
Coyote Ugly FCI Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 no to my juz zgloszeni:multi::multi: Quote
AnkaW Posted December 11, 2008 Author Posted December 11, 2008 Iwona1984 a Ty tylko na cacib? Wiesz coś o sposobie zapłaty? Czy można na wystawie? :p Quote
Coyote Ugly FCI Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 [quote name='AnkaW']Iwona1984 a Ty tylko na cacib? Wiesz coś o sposobie zapłaty? Czy można na wystawie? :p[/quote] tak tylko na cacib chyba nie mozna na wystawie Quote
Musiałek Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 Iwona a czy jest mozliwosc zabrania sie z toba i z jednym psem ?? ja sie nie zgłaszam bo nie mam transportu :shake: Quote
Coyote Ugly FCI Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 [quote name='Musiałek']Iwona a czy jest mozliwosc zabrania sie z toba i z jednym psem ?? ja sie nie zgłaszam bo nie mam transportu :shake:[/quote] niestety jade sama ze znajomym... Quote
AnkaW Posted December 15, 2008 Author Posted December 15, 2008 do 10 kwietnia jeszcze daleko, jest czas zgłosić i mam nadzieję ze też jakiś transport znajdę :roll: Quote
Coyote Ugly FCI Posted December 21, 2008 Posted December 21, 2008 mam pytanie [CENTER][CENTER][B][FONT="]Долевой взнос для участия в выставке / [/FONT][/B][B][FONT="]Entry[/FONT][/B][B][FONT="] [/FONT][/B][B][FONT="]fee[/FONT][/B][B][FONT="] :[/FONT][/B][B][FONT="] Для [/FONT][/B][B][FONT="]граждан Украины в национальной валюте по курсу НБУ на день оплаты. [/FONT][/B][/CENTER][/CENTER] [CENTER][CENTER][B][FONT="]Для иностранных граждан[/FONT][/B][FONT="] [B]взнос / For foreignes[/B] [B]40 [/B][/FONT][B][FONT="]€[/FONT][/B][B][COLOR=red][FONT="] [/FONT][/COLOR][/B][/CENTER] [CENTER] [/CENTER] [CENTER] [/CENTER] [CENTER]tłumaczenie[/CENTER] [CENTER] [/CENTER][/CENTER] Opłata za uczestnictwo do udziału w wystawie / Entry fee: Dla obywateli Ukrainy w walucie krajowej według kursu banku w dniu wypłaty. Dla zagranicznych obywateli opłata / Dla foreignes 40 € czyli nas nie obowiazuje 20 euro jak ktos zaplaci do konca grudnia za 1 psa ??? bo on mi cos pisza ze my 40 euro??? Quote
Darvin Posted December 21, 2008 Posted December 21, 2008 [quote name='Iwona1984']mam pytanie [CENTER][CENTER][B][FONT="]Долевой взнос для участия в выставке / [/FONT][/B][B][FONT="]Entry[/FONT][/B][B][FONT="]fee[/FONT][/B][B][FONT="] :[/FONT][/B][B][FONT="] Для [/FONT][/B][B][FONT="]граждан Украины в национальной валюте по курсу НБУ на день оплаты. [/FONT][/B][/CENTER] [/CENTER] [CENTER][CENTER][B][FONT="]Для иностранных граждан[/FONT][/B][FONT="] [B]взнос / For foreignes[/B] [B]40 [/B][/FONT][B][FONT="]€[/FONT][/B][B][COLOR=red][FONT="] [/FONT][/COLOR][/B] tłumaczenie [/CENTER] [/CENTER] Opłata za uczestnictwo do udziału w wystawie / Entry fee: Dla obywateli Ukrainy w walucie krajowej według kursu banku w dniu wypłaty. Dla zagranicznych obywateli opłata / Dla foreignes 40 € czyli nas nie obowiazuje 20 euro jak ktos zaplaci do konca grudnia za 1 psa ??? bo on mi cos pisza ze my 40 euro???[/quote] to taki sam wałek jak na naszych CACIBach dla obcokrajowców..... zawsze jedna stawka i ze 2 razy wyższa niż dla tubylców :p zresztą na CAC to samo jest więc nie ma się co dziwić ;) Quote
Juta Posted December 24, 2008 Posted December 24, 2008 Ja jadę na pewno. Jestem już zgłoszona. Mam jeszcze wolne miejsca w busie dla osób z niezbyt gigantycznymi psami. Wyjazd z Lublina. Quote
Basik Posted December 27, 2008 Posted December 27, 2008 A my sie zastanawiamy - to ten sam termin co Łódź... Quote
Dada Posted December 27, 2008 Posted December 27, 2008 Aniu, Ty jedziesz z karatem? Ja się chciałam z Joyem wybrac, ale właśnie transport.. Jak coś wymyślę to się odezwę :lol: Quote
Dada Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 Jakby ktoś mógł mnie zabrac z Białegostoku (inne miasto ewentualnie tez wchodzi w grę) do Lwowa, najlepiej na trzy dni, z małym łagodnym psem w transporterze, oczywiście za odpowiednią opłatą to proszę o kontakt Quote
Darvin Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 tutaj masz prawo do wywozu do różnych państw zwierząt towarzyszących... gdzieś tam Ukraina powinna być.... [url=http://www.wetgiw.gov.pl/index.php?action=szczegoly&m_id=28&kat_id=1507]Inspekcja Weterynaryjna - Główny Inspektorat Weterynarii[/url] Quote
Sensuel Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 hmm.. mam pytanie czy te badania na przeciw ciała są obowiązkowe - jadąc na Ukrainę z psem czy raczej nie. Wyczytałam w któryś z tematów o wystawie w Lwowie, zmiankę o tym, ale w sumie chciałam dopytać już tak konkretnie :) Zamieszałam pewnie - z góry przepraszam, ale wymęczona całym dniem jestem :oops: Quote
lukasz.w Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 Mam pytanko odnosnie sedziow : czy mozna gdzies zdobyc obsade sedziowska na obie wystawy? :p Quote
AnkaW Posted December 28, 2008 Author Posted December 28, 2008 Na razie nie można :cool3:, na ichnim forum czytałam że podadzą dopiero po zakończeniu przyjmowania psów, coby się wystawcy nie pieklili że są zmiany w obsadzie :roll:. Znalazłam tylko - specjalistyczna ON - Камен Литов Bułgaria - spec. labrador i golden - Анна Бранкович - spec. bf i chiński grzywacz oraz championaty pudli i nagich ras -Марина Патрина Quote
lukasz.w Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 [quote name='AnkaW']Na razie nie można :cool3:, na ichnim forum czytałam że podadzą dopiero po zakończeniu przyjmowania psów, coby się wystawcy nie pieklili że są zmiany w obsadzie :roll:. [/QUOTE] ojeje toz to bez sensu... czyli zglaszamy w ciemno??? Quote
Recommended Posts