Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wczoraj naszło mnie, żeby moją 3 miesięczną Megę nauczyć fajnej sztuczki. pomyslałam sobie - podawanie łapy to coś dla niej.

zaopatrzona w jej ukochane chrupki posadziłam psa przed sobą, brałam lewą łapkę i chwaliłam, nagradzałam. Po 10 min sunia na polecenie "daj łapkę" dawała bez problemu. Zresztą nic dziwnego - za smakołyk da się pokroić! Ale sukces! Pokazałam umiejętności naszej zdolnej bestyji rodzinie, wszyscy zachwyceni.

A wieczorem... Jemy z narzeczonym pizze, pisiurek coś wyniuchał, usiadł przed nami i... zaczłą podawać łapkę! :o Jak konik przebierała nią w tę i z powrotem mocno zdziwiona, że nie ma jedzonka ;) Widok komiczny! Dziś rano, jak do niej wstaliśmy, to samo - widac suńcia już głodna :)

I tak to moj pies odwrócił sobie kolejnośc - che jeść, daję łapke :)

Posted

aaahaha - chyba wszystkie psy tak robią :lol: Luna po tym jak nauczyłam ją prosić, to jak coś chce to siada, podnosi łapki i nimi przebiera w powietrzu - też to komiczne, ale nie wolno psa wtedy nagradzać, bo to już zakrawa na wymuszanie=dominowanie; nagroda tylko wtedy, kiedy pies zrobi coś co my mu każemy zrobić :wink:

Posted

Mój Szaman zrobił dokładnie tak samo : jak obczaił, że za danie łapki dostaje nagrodę, to teraz jak widzi, że ktoś cos je - podchodzi, siada grzecznie i daje łapki - o dziwo - na zmianę ;) Cwaniak :)

Ostatnio też zaczął dawać łapkę, gdy chce iść na dwór, tzn. przybiega, wpatruje się we mnie, daje łapkę i wstaje...

I niech tak zostanie. Bo już nie jest taki mały i jak nasika w domu to jest meeeega kałuża.. :-? Grunt to skutecznie zwrócić na siebie uwagę ;)

Posted

Sajlor daje łape jak chce sie pobawić, żebu mu coś dać, podapać... albo żeby mnie przeprosic jak nabroi np. ucieknie alnbo zaatakuje innego psa:evil:(teraz naszczęście nie), albo mnie podrapie itp.

Posted

a nasza daje jak sie ją poprosi, pies mojej ciotki to nawet jak krzykniesz że coś źle robi też daje łape a pies moich rodziców to jest świetny przy proszeniu o jedzenie. daje łape w każdej pozycji :lol:

Posted

Ja się chyba dzisiaj wezmę za naukę, moja nawet jeszcze siadać ładnie nie umie, a co dopiero łapkę podawać! ALe czas to skończyć. Luna ma być mądrym pieskiem !!! Trzymajcie więc za mnie dziś kciuki ;)

Posted
A wieczorem... Jemy z narzeczonym pizze, pisiurek coś wyniuchał, usiadł przed nami i... zaczłą podawać łapkę! :o Jak konik przebierała nią w tę i z powrotem mocno zdziwiona, że nie ma jedzonka ;) Widok komiczny! Dziś rano, jak do niej wstaliśmy, to samo - widac suńcia już głodna :)

I tak to moj pies odwrócił sobie kolejnośc - che jeść, daję łapke :)

:cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: