Jump to content
Dogomania

Bardzo mini Kajko znalazł dom trzymamy kciuki za opiekunów i psiaka! Kajko za TM

Recommended Posts

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

boshe to wskakiwanie na tyły i plecy to w celach hmm prokreacyjnych?
moj dajmon nastawi uszy i kładzie łeb na karku wszystkich napotkanych psów co nie zdążyły zwiać albo nie są zbyt wielkie
ale Kajko zywotny :cool3: a dziewczyny graja w gumę ze smyczy ciekawy sposób na spacer z psami:diabloti:

Posted

co więcej kajko woli facetów. dziewczyna tez może być, wybredny nie jest, ale woli - facetów.
mnie tam ryba, ja mu sie do zycia płciowego nie wtrącam, no, może poza uwiązaniem na smyczy, pardon, na gumie :evil_lol:.

on tak zaiwaniał za miskiem w kółko jeszcze długo, ale stwierdziłam, ze dramatyzm akcji ucierpi :diabloti:

kondycję to on ma, choc jak wychodzi na spacer udaje, ze jest inaczej :shake:

EDIT: jadę do poznania na delegację w sobotę, kajka odstawiam do orphy na tą jedną noc... pewnie sie chłopak zdziwi, ze setka nie będzie taka chętna do zabawy, jak za pierwszym razem - wtedy miała cieczkę ;-)

Posted

No, chłopie to mnie zadziwiasz!!!!!!:evil_lol::evil_lol::evil_lol:
Ale, żeby nie wiem co to kondycji ci zazdroszczę. Sama chciałabym tak popitalać jak mały odrzutowiec.
Kajko zachowuj się w gościach ja na dżentelmena przystało.

Posted

ja też :razz:
on sie generalnie podoba, przyciąga wzrok i pozytywne komentarze... upatruje w tym jego szanse....
bedzie pokazany na festynie adopcyjnym w osttani weekend maja (o ile jeszcze będzie szukał domu), bedzie tez ogłaszany, ale mam taki sajgon w pracy (afera jest), ze nie mam jak na spokojnie przemysleć tekst...
bo musze go zacząć ogłaszać... inaczej domu nie znajdzie przecież...

Posted

w przyszłym tygodniu, bo mam afere w pracy, a jeszcze przygotowuję się do delegacji weekendowej - kompletnie nie mam głowy do myślenia.

a kajko dziś wywalił sie kołami do góry widając mnie po nocy :crazyeye:.

Posted

co tam u Kajtka? mówisz brzuch wystawia ciekawe co to znaczy :cool3: spocił się w nocy i rano sie wietrzy? czekamy na tekst cierpliwie i przygotowujemy sie do ogłaszania no chyba ze majowa impreza zakonczy sie skucesem

Posted

kajko jest u mojej koleżanki - podrzuciłam go przed wyjazdem weekendowym. jej córka od razu się w kajku zakochała, a synek stwierdził, ze to nie kajko, tylko... kajka...:p. wiem, ze kajko był na działce i chya bmu się podobało... kajko nie jest wylewny w okazywaniu uczuć.
koleżanka mieszka pod wawą, więc odbieram kajka dziś lub jutro (zależy, jak się umówimy) i wtedy więcej opowiem - dla kajka to był spory test, bo pojechał do domu i ludzi, których nie znał, z dziećmi i kotem. dużo to powie o jego postępach w nawiązywaniu kontaktu z nowymi osobami w nowym otoczeniua. z kotem ponoć bardzo ok, mimo, ze kot bojowy, to potraktował kajka jak ewentualnego kompana, a nie wroga.
ale więcej pwoiem jak na spokojnie pogadamz koleżanką i opowie, jak było....

tekst gotowy - prosze o ocenę - co byście zmieniły albo poprawiły:
"
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]PIES JAK KONIAK – DLA KONESERÓW[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]O przeszłości Kajka wiemy tylko tyle, że musiała być bardzo długo głodna. Kajko jest szczupły, waży 4,5 kg – kiedy został znaleziony, ważył tylko 3,5! Ten szkielet z powodu długotrwałego niedożywienia miał zniszczoną, chorą skórę. Nie chciał jeść. Umierał. Ale ktoś się uparł i tak długo karmił go strzykawką, aż psiak zaczął jeść. Jednak jego droga do ozdrowienia i regeneracji musiała być długa. Jeszcze 3 miesiące po ocaleniu wyglądał kiepsko, był wycofany, zamknięty w sobie, strachliwy. Bał się dotyku ludzkiej ręki. Nie znał normalnego jedzenia, nie chciał jeść mięsa mimo smakowitego zapachu…[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Dla Kajka droga do normalności była długa i jeszcze się nie skończyła. Tak trudno mu zaufać człowiekowi, ze nie pokocha za nic, na kredyt. Potrzebuje czasu i zapracowania sobie na jego miłość. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Kajko jest psiakiem idealnym dla osoby spokojnej, cierpliwej – takiej, która zrozumie, ze pies był bardzo skrzywdzony i długo nie zaznał od człowieka ani dobroci, ani opieki. Takiej, która da mu czas na aklimatyzację i zrozumie, ze Kajko nie jest radosnym golden retrieverem. Psy tak bardzo skrzywdzone przez los, potrzebujące dużo spokoju i czasu, gdy już pokochają – kochają bez pamięci. Dowód przywiązania od takiego psa, jak Kajko, jest bardzo cenny dla właściciela, przysparza wiele radości – jest egzaminem naszej akceptacji i człowieczeństwa.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Kajko idealnie nadaje się dla starszej osoby, która chciała by mieć psa, ale nie może poświęcać mu dużo czasu, nie może dużo bawić się i szaleć na dworze (może też być towarzyszem dla drugiego psa). Kajko woli spokój, ale też lubi się bawić z psami. Lubi wszystkie psy. Nie wita się z nimi z własnej inicjatywy, ale przywitany – chce się bawić.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Rano wita się z człowiekiem, jakby nie widział go od tygodnia. Lubi być noszony na rekach.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Nie jest agresywny, ale nie szuka kontaktu z osobą, której jeszcze nie zna. Nagle dotknięty może kłapać zębami ze strachu. Ale już nauczył się, ze dotyk może być przyjemny. Jeszcze tylko czasem zapomina, że to wie – wtedy nie reaguje na głaskanie, lub ucieka. Kajko jest psim indywidualistą. Lubi się przytulać, ale wtedy, kiedy on chce. Umie się domagać o coś, na czym mu zależy. Umie nawet człowieka popędzać ;-).[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Kajko przebywa w domu tymczasowym, jest pod prawną opieką Fundacji „POMAGAJMY RAZEM - ZWIERZĘTA W POTRZEBIE”.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Odpowiedzialny właściciel zgodzi się na wizytę przedadopcyjną i ewentualne podopcyjne, oraz na podpisanie umowy adopcyjnej.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Możliwe jest uzgodnienie transportu Kajka.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Tel. kontaktowy: 507 47 62 39"[/SIZE][/FONT]

Posted

Cioteczko, czy mogłabyś cyknąć mu aktualne zdjęcia , na których byłby sam?
I jesli możesz to podaj także swój adres e-mail do kontaktu.
tekst będe musiała skrócić, bo nie wejdzie na wszytskie portale ogłoszeniowe (ograniczona ilość znaków)

Posted

[quote name='szajbus']Cioteczko, czy mogłabyś cyknąć mu aktualne zdjęcia , na których byłby sam?
tekst będe musiała skrócić, bo nie wejdzie na wszytskie portale ogłoszeniowe (ograniczona ilość znaków)[/quote]

on ma takie fotki, pogrzebię i wstawię. albo mogę ci wysłać oryginalne rozmiary.. choć to chyba nie potrzebne. tekst jest długi, bo miałam zamówienie na długi. mam wrażenie, ze jest za bardzo chaotyczny. powinnam się skupić na przekazaniu, że: jest spokojny, potzrebuje spokoju, cierpliwości, nadaje się dla osoby, która nie ma sił na zwykłego energicznego psa, a chciałaby psa mieć.
anyway, skracaj jak chcesz....

adres: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL]

szajbus, jak będziesz robić ogłoszenia, to dawaj znać, gdzie, bo ja też planuję...

[quote name='Erazm']Maluchu pakuj walizki, bo napewno dom sie znajdzie[/quote]

hihi, erazm, czyżbyś cos wiedziała ;)?

Posted

[quote name='szajbus']Cioteczko, czy mogłabyś cyknąć mu aktualne zdjęcia , na których byłby sam?
tekst będe musiała skrócić, bo nie wejdzie na wszytskie portale ogłoszeniowe (ograniczona ilość znaków)[/quote]

on ma takie fotki, pogrzebię i wstawię. albo mogę ci wysłać oryginalne rozmiary.. choć to chyba nie potrzebne. tekst jest długi, bo miałam zamówienie na długi. mam wrażenie, ze jest za bardzo chaotyczny. powinnam się skupić na przekazaniu, że: jest spokojny, potzrebuje spokoju, cierpliwości, nadaje się dla osoby, która nie ma sił na zwykłego energicznego psa, a chciałaby psa mieć.
anyway, skracaj jak chcesz....

adres: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL]

szajbus, jak będziesz robić ogłoszenia, to dawaj znać, gdzie, bo ja też planuję...

[quote name='Erazm']Maluchu pakuj walizki, bo napewno dom sie znajdzie[/quote]

hihi, erazm, czyżbyś cos wiedziała ;)?

EDIT: nieco skrócony tekst:

[B]Mini Kajko, 4,5 kg psiego smutku, skrzywdzony, wygłodzony, cudem uratowany od śmierci głodowej (Europa, XXI wiek!)[/B]
[B]Gdy znaleźlismy Kajka, ważył 3,5 kg (1/3 jego obecnej wagi!), był tak bardzo i długotrwale wygłodzony, ze nie miał siły jeść, umierał. Ale ktoś się uparł i karmił go strzykawką, dopóki okruszek nie zaczął jeść. I przeżył. Dorowadzenie jego organizmu do rónowagi trwało 2-3 miesiące. Ale jego psychiki już nie zmienimy w tryskającą radością. Kajko umie się bawić, umie się przywiązać do człowieka - ale nie zrobi tego bezkrytycznie. Potrzebuje osoby spokojnej, cierpliwej, uznającej jego niezależność i lęk przed człowiekiem. Kajko szuka osoby, która da mu czas i będzie rozumieć jego strach, nie będzie żądała od Kajka bycia szalonym golden retrieverem. Dlatego Kajko nadaje się idealnie dla osoby, która chciałaby miec psa, ale nie ma siły, zdrowia, lub czasu na nieustanne zabawy i gonitwy. Która lubi psią obecność w domu, ale nie natrętną. Kajko nadaje się też do domu z psem energicznym - stworzy równowagę :-).[/B]
[B]Odpowiedzialna osoba zgodzi sie na wizyte przedadopcyjna i ewentualne poadopcyjne, oraz podpisze umowę adopcji psa. Kajko jest pod opieka Fundacji Pomagajmy Razem - Zwierzęta w Potrzebie.[/B]

[B]AHA, BANER:[/B]
[URL="http://www.dogomania.pl/forum/f28/ani-eutanazja-ani-schron-bardzo-mini-kajtek-czeka-na-staly-dom-w-dt-wa-wie-125695/"][IMG]http://i536.photobucket.com/albums/ff323/sleepingbyday/baner10.jpg[/IMG][/URL]

Posted

DODAM JESZCZE BANER
[URL=http://www.dogomania.pl/forum/f28/ani-eutanazja-ani-schron-bardzo-mini-kajtek-czeka-na-staly-dom-w-dt-wa-wie-125695/][IMG]http://img253.imageshack.us/img253/9284/56091121.jpg[/IMG][/URL]

Posted

Dziewczyny , jutro jest niedziela i będę miała trochę czasu żeby go ogłosić. Ogłoszeń planuje zrobić około 51-53
Ciotki , ale jest jeszcze sprawa wieku. Ile w końcu mu piszemy lat w ogłoszeniach, bo ja w tej kwestii już jestem głupia.
Wiek musimy podać, bo w wielu portalach ogłoszeniowych jest rubryka WIEK i trzeba ja wypełnić. inaczej ogłoszenie nie wejdzie.
Ciotka to szukaj tych fotencji i bierzemy sie do roboty.

Posted

dziewczyny, jakbyście go teraz zobaczyły.... znów wykonał skok rozwojowy. coraz bardziej nawiązuje kontakt wzrokowy, coraz częściej chce kontaktu w ogóle. ma swoje narowy, cykle, ale osttanie dni - jestem zachwycona. trzeba go wyciagnąć na dwór i raz na jakis czas zapiera sie jak osioł, ale w zasadzie maszeruje chętnie na spacerki, wącha wszystko co sie da, raźny kogucik z ogonkiem w górze. jak sie bawił ze znajomym JRT, to jakiś koleś przechodząc obok powiedział do kumpla -patrz, dwa szczeniaki :evil_lol:.

bylismy w sobote na parapetówie w piasecznie, wzięłam sierściuchy, kajko łaził pomiędzy ludźmi. w tyłku miał ludzi, ale był zianteresowany nowym miejscem i tym, ze coś się dzieje, ze jakis tłum jest. normalnie szok!
a dzis rano dostał dwa komplementy - jedne [I]en passant,[/I] babka powiedziała pocieszny ten mały :razz:.

a pewna pani, co ma ładnego pieska, to przyssała sie do kajka zachwycona, że on jest coraz smielszy, ze róznicę widzi ogromną w zachowaniu i że jest śliczny. no ba!

nie wiem, czy wam mówiłam, chyba nie, ale kajko ma rózne ksywki. jedną niecenzuralną, ale inne - jak najbardziej do druku - karol, filozof, mały wódz - wielki niepokój, pypeć, kogucik :evil_lol:
zdjęć, na których jest sam - troche jest na wątku, ale wstawię jakieś w jednym miejscu, żeby był wybór.

Posted

fotki :-).
napiszcie, czy moga byc, czy szukać jeszcze.

[IMG]http://i536.photobucket.com/albums/ff323/sleepingbyday/1-11.jpg[/IMG]

[IMG]http://i536.photobucket.com/albums/ff323/sleepingbyday/2-10.jpg[/IMG]

[IMG]http://i536.photobucket.com/albums/ff323/sleepingbyday/3-9.jpg[/IMG]

[IMG]http://i536.photobucket.com/albums/ff323/sleepingbyday/4-8.jpg[/IMG]

tu wprawdzie nie jest sam, ale widac, jaki jest malutki

[IMG]http://i536.photobucket.com/albums/ff323/sleepingbyday/5-8.jpg[/IMG]

Posted

i jeszcze to:

[IMG]http://i536.photobucket.com/albums/ff323/sleepingbyday/6-6.jpg[/IMG]

w ogóle moje ulubione zdjęcie to mam w kajkowym banerku, dlatego uparcie go nie zmieniam na lepszy technicznie. nic u mnie nie widac w napisie, wiem, ale ta fotka mnie powala.