lonka Posted April 11, 2006 Posted April 11, 2006 [quote name='pumilo']Do Opola jadę na 2 dni :cool3: (jak mi chłop ze szczeniaczkami zostanie :eviltong: ) i do radomia z ...shih tzu;)[/quote]Gratuluje sukcesow w ND:loveu::loveu::loveu:Zobaczymy się w Opolu:razz:Mamy 2 dni na pogaduszki;)
slaweknowicki Posted April 12, 2006 Posted April 12, 2006 kto oprócz mnie jedzie do opola na klubówke i międzynarodówkę ?? :lol:
Goja Posted April 13, 2006 Posted April 13, 2006 dzisiaj wracając już z małą z porannego spacerku weszłam jak zwykle po zakupy do zaprzyjaźnionego sklepiku gdzie nikt nie oponuje że z psem i czego się dowiedziałam : [B]" ale ładny dalmaryńczyk z tego pieska" [/B] tak mnie zamurowała że nie odpowiedziałam nic poza tym że mały trochę bo niedostawał odpowiednich witamin
Psiarka Posted April 14, 2006 Posted April 14, 2006 <hahaha> nie mogę:p Jak można dalmatyńczyka z Shih pomylić:shake:
aldo Posted April 14, 2006 Posted April 14, 2006 [quote name='Psiarka']<hahaha> nie mogę:p Jak można dalmatyńczyka z Shih pomylić:shake:[/quote] .... no przecież one tak do siebie podobne:lol!: :lol!: :lol!:
aldo Posted April 14, 2006 Posted April 14, 2006 [SIZE=3][COLOR=red][B]Wszystkim Dogomaniakom Życzę Zdrowych, Radosnych, Rodzinnych i Słonecznych Świąt Wielkanocnych[/B][/COLOR][/SIZE] [IMG]http://img236.imageshack.us/img236/2369/alle1ng.jpg[/IMG]
bognik Posted April 14, 2006 Posted April 14, 2006 Hahaha - ten ktoś naprawdę się "zna" na rasach psów jak nikt ... :evil_lol: Moja znajoma szła kiedyś z szetlandami i szły dwie panie, jedna powiedziała do drugiej: "Spójrz, jakie ładne husky" - nie komentuję tego - hehs :diabloti:
aneta21 Posted April 14, 2006 Posted April 14, 2006 mój pies przez pierwszy miesiac pobytu u mnie był uwazany za gremlina - dokładnie gizmo:) nastepnie ułyszałam ze to nowa odmiana yorka a jedna pani mnie bardzo zaskoczyla twierdzac ze to szczeniak jakiegos owczarka górskiego mo ba grube łapki:) :P a to wszysto dlatego ze shih tzu bynajmniej w mojej okolicy jest rasa mało znaną:(
Yaki Posted April 15, 2006 Posted April 15, 2006 Zycze wszystkim zdrowych , spokojnych,wesolych Swiat Wielkiej Nocy, mokrego dyngusa;) i wiosennego nastroju.:lol:
Goja Posted April 15, 2006 Posted April 15, 2006 Życzę wszystkim forumowiczom a zwłaszcza Shihtzakowcom i ich pupilom spokojnych zdrowych oraz spędzonych w miłym gronie Świąt Wielkanocnych
Goja Posted April 15, 2006 Posted April 15, 2006 oto stawka w Grudziądzu: Shih Tzu Psy - szczeniąt GAWAIN Ad Acte (FCI) Shih Tzu Psy - młodzieży CAMO BOY Adamaria Shih Tzu Psy - młodzieży UTHER Tangulska Góra Shih Tzu Psy - weteranów BILOXI BLUES Dianthus Shih Tzu Suki - szczeniąt GINEVRA Ad Acte (FCI) Shih Tzu Suki - szczeniąt Na Przykład NESSA Shih Tzu Suki - szczeniąt ONLY YOU ADAMARIA Romantyczne Spotkanie Shih Tzu Suki - młodzieży AISSA Alikana Shih Tzu Suki - młodzieży BIRIBISSI Hipeastrum Shih Tzu Suki - młodzieży FASCYNACJA Wark-Ot Shih Tzu Suki - pośrednia ADAMARIA Adamaria Shih Tzu Suki - pośrednia SANTINA Acte Shih Tzu Suki - otwarta JEANNE MOREAU Dianthus Shih Tzu Suki - championów Symarun's RAIN DANCE Shih Tzu Suki - weteranów RAPSODIA Dwa Gangi
karolayna Posted April 15, 2006 Posted April 15, 2006 mi sie strasznie podoba GINEVRA :loveu: ale za braciszka GAWAINA tez trzymam kciuki :cool3: GOJA a jak sie nazywa Twoja suczka?
Psiarka Posted April 16, 2006 Posted April 16, 2006 [CENTER]Witajcie Kochani:)[/CENTER] Kurcze coś się opuściłam, w tym temacie i nie wiem czy niedawno było coś takiego pisanego. Napiszcie mi proszę, czy w niedługim czasie w Wielkopolsce, albo np. we Wrocławiu są orgaznizowane wystawy Shih Tzu? Po strone związku niestety nie mogę się poruszać- coś się zacina. Zatem moje pytanko piszę tutaj. [RIGHT]Pozdrawiam.[/RIGHT]
lonka Posted April 16, 2006 Posted April 16, 2006 [quote name='Psiarka'][CENTER]Witajcie Kochani:)[/CENTER] Kurcze coś się opuściłam, w tym temacie i nie wiem czy niedawno było coś takiego pisanego. Napiszcie mi proszę, czy w niedługim czasie w Wielkopolsce, albo np. we Wrocławiu są orgaznizowane wystawy Shih Tzu? Po strone związku niestety nie mogę się poruszać- coś się zacina. Zatem moje pytanko piszę tutaj. [RIGHT]Pozdrawiam.[/RIGHT] [/quote]Wrocław jak zawsze jest we wrzesniu,pod koniec m-ca masz Opole;)Niewiem dla czego nie mozesz sie poruszac po stronce ZKWP ale wejdż na dogomanii na temat wystawy to masz tam też mijsca,terminy i wszystkie inne informacji. [SIZE=4]Wszyskim forumowiczom zycze zdrowych,wesolych i spokojnych Swiąt!!!!!!!!!!!!!!!!!![/SIZE]
lonka Posted April 16, 2006 Posted April 16, 2006 Psiarka wystawy dla shih-tzu to są wszystkie wystawy miezynarodowe,krajowe a specyficzna wystawą jest wystawa klubowa gr.9 która jest jak by Swiętem rasy i odbywa się co roku w Opolu.
aldo Posted April 16, 2006 Posted April 16, 2006 [quote name='Psiarka'][CENTER]Witajcie Kochani:)[/CENTER] Kurcze coś się opuściłam, w tym temacie i nie wiem czy niedawno było coś takiego pisanego. Napiszcie mi proszę, czy w niedługim czasie w Wielkopolsce, albo np. we Wrocławiu są orgaznizowane wystawy Shih Tzu? Po strone związku niestety nie mogę się poruszać- coś się zacina. Zatem moje pytanko piszę tutaj. [RIGHT]Pozdrawiam.[/RIGHT] [/quote] Na tej stronce znajdziesz terminy i miejsca wystaw: [URL="http://www.zkwp.radom.pl/wystawy_2006.htm"][COLOR=blue][B]W[/B][/COLOR][COLOR=blue][B]YSTAWY 2006[/B][/COLOR][/URL] [SIZE=1][COLOR=black].[/COLOR][/SIZE]
Psiarka Posted April 17, 2006 Posted April 17, 2006 Dzięki za odpowiedzi:) Chyba wybiorę się jako kibic do Wrocławia i może do Lublina(rodzinka). Na bank będe w Poznaniu na światówce.
orasek Posted April 17, 2006 Posted April 17, 2006 ZOBACZCIE CO DOSTAŁAM OD ZNAJOMEGO NA GG :roll: Nie kupujcie szczeniaków z Polski! PAP 11:45 Niemal wszystkie duńskie - prasa, portale internetowe, telewizja i radio - opublikowały apel o niekupowanie pochodzących z Polski szczeniąt psów rasowych. Apel ten jest w zasadzie przedrukiem lub omówieniem artykułu, który ukazał się w poniedziałkowym wydaniu kopenhaskiego dziennika "B.T." REKLAMA Czytaj dalej Dziennikarka "B.T." Sara Schulter, która odwiedziła Polskę, miała okazję zobaczyć - jak to określa - "fabrykę szczeniaków", czyli prymitywną hodowlę psów, nastawioną na sprzedawanie szczeniąt klientom z Europy Zachodniej. Hodowla jest umieszczona w ciemnych, zimnych piwnicach, gdzie w prymitywnych drucianych klatkach trzyma się psy. Dwumiesięczne szczeniaki zapakowane w papierowe torby lub kartony transportuje się następnie samochodami do Danii, a podróż ta trwa 15 godzin. Dla uniknięcia kłopotów ze służbami celnymi, szczeniaki są albo usypiane, albo zakleja im się pyszczki taśmą samoprzylepną. Wiele z tych małych psów - często chorych, zarobaczonych, wygłodzonych i odwodnionych - nie przetrzymuje transportu. Już po sprzedaniu u psów ujawniają się choroby. Wiele z nich trzeba usypiać, bo nie nadają się do wyleczenia. Według "B.T.", co roku w Danii rejestruje się 1200 rasowych szczeniaków, importowanych z Polski. Co najmniej drugie tyle nie jest rejestrowanych lub zdycha zanim nowi właściciele zdecydują się na rejestrację. Duńska gazeta dysponuje filmem, wykonanym ukrytą kamerą w jednej z takich polskich hodowli. Film pokazano Geoffreyowi Hauserowi, szefowi duńskiej Kliniki Małych Zwierząt. Wstrząśnięty powiedział, że przypomina to sceny handlu niewolnikami. Według cytowanej przez "B.T" szefowej poznańskiego oddziału Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami Stefanii Kozłowskiej, sytuacja pogarsza się z roku na rok. Odbiorcy szczeniąt w Danii i innych państw zachodnich naciskają na polskich hodowców, domagając się niższych cen i szybszych dostaw.
SuperGosia Posted April 17, 2006 Posted April 17, 2006 Dyskusja na ten temat toczy sie w dziale Wszystko o psach i juz sie cosik tam wyjasnia :cool3: Podejrzewam, ze artykul zamiescil dunski odpowiednik naszego Faktu ;) i wrzucil wszystkie polskie hodowle do jenego worka :shake:
slaweknowicki Posted April 19, 2006 Posted April 19, 2006 Czas wystaw zbliża się wielkimi krokami :lol: Grudziądz , Inowrocław , Opole .... Pozdrawiam wszystkich
aneta21 Posted April 21, 2006 Posted April 21, 2006 dawno nie było zadnych fotek:( mam pytanko jak zabezpieczasia wasze psy przed kleszczami???
karolayna Posted April 21, 2006 Posted April 21, 2006 [quote name='aneta21']dawno nie było zadnych fotek:( mam pytanko jak zabezpieczasia wasze psy przed kleszczami???[/quote] FRONTLINE :razz:
Recommended Posts