Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

`. Witam Alfik. Gonia mogę jakiś tel. kontaktowy :lol: Bo na n-k tylko napisałam, że błąkał się w okolicy Olsztynka i trafił do schroniska...

Posted

Psinka rzeczywiście cud , miód i orzeszki:loveu:. Ile Wam dziewczyny brakuje do umieszczenia Alfisia w hoteliku?

edit

Aaaa już widzę , cofnęłam się o parę stron i docztałam ;), to ja też deklaruję 15 zł miesięcznie , poproszę o nu mer konta:lol:

Posted

Ja też mam jakieś problemy:shake:

ale wskakuję i Alficzka pokazuję!

Cioteczki...[B]niech miejsce u kochanej Wiosny zaklepane[/B] na bank,...
ale gdyby się coś równie atrakcyjnego- DT lub rodzinny hotelik...pojawiło,to nie będziemy czekać? CO?
Obiecajcie,że wykorzystamy każdą...odpowiednią...superową szansę do wyjścia Alfika ze schronu!PROSZĘ!:oops:

Dla wszystkich...A-lfików od ALFika
[URL="http://www.picturesanimations.com/flowers"][IMG]http://www.picturesanimations.com/f/flowers/sha118.gif[/IMG][/URL]

(już więcej nie wstawię,chocia piękne...i jakieś takie A-lfikowe:multi:)

Posted

no pewnie ,ze jak sie cos trafi albo ktos chetny na alfika by chociaz szybciej dac mu dt to nie ma co czekac ale tymczasem miejsce u wiosny zaklepane jak tylko sie cos zwolni:)

Posted

[quote name='anula1959']Aaaa już widzę , cofnęłam się o parę stron i docztałam ;), to ja też deklaruję 15 zł miesięcznie , poproszę o nu mer konta:lol:[/quote]
jESTEM..NA RAZIE NA CHWILKE,, zjem obiadek z rodzinka i spokojnie zasiade,odpowiem na wszystkie pytania jakby coś:lol:
Anula- bardzo dziekuję za deklarację:loveu::loveu::loveu:, zaraz ją dopisuję do reszty darczyńców:multi::multi:nr konta prześle Tobie na PW za chwilke:lol:
Gdyby sie pojawila lidka-park na watku- proszę, prześlij mi na PW swoj numer telef musimy pogadac koniecznie i kilka spraw uzgodnic, a wiadomo jak to jest przez maile..:razz:

[SIZE=4][B][U]LISTA DARCZYŃCÓW ALFIKA I DEKLARACJE[/U]:
ZUZLIKOWA 10 ZŁ
GONIA66 10 ZŁ
EPE 10 ZŁ
MADCAT 10ZŁ
CLO 10 ZŁ
LEMONIADA 16 ZŁ
IWONAMAJ 10 ZŁ
ERAZM [COLOR=Black]40 ZŁ (:multi::multi::multi::multi::multi:)[/COLOR]
GONIA13 10 ZŁ
MALICJA 10 ZŁ ( i jednorazowo 50 zł- cudnie, będzie na paliwko!!!:multi::multi::multi:)
YANA 20 ZŁ
MYRKURDAGUR 20 ZŁ
LUNARMERMAID 10 ZŁ
AB- AGNIESZKA 64 ZŁ:laola:
ANULA159 15 ZŁ

EVRA (jednorazowo) 10 zł

[U][COLOR=RoyalBlue]NO TO CIOTECZKI MAMY[/COLOR][/U][COLOR=Red][U][COLOR=RoyalBlue] JUŻ..[/COLOR][/U]
[SIZE=5]265 ZŁ :multi::multi::multi::multi:
[COLOR=Magenta]PLUS 60 JEDNORAZOW[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/B][/SIZE][SIZE=4][B][COLOR=Red][SIZE=5][COLOR=Magenta]O[/COLOR]
( NA TRANSPORT)[/SIZE][/COLOR][/B][/SIZE][SIZE=4][B][COLOR=Red]:cunao:[/COLOR][/B][/SIZE][SIZE=4][B][COLOR=Red]:cunao:
[/COLOR][COLOR=Red]DZIĘKUJEMY BARDZO[/COLOR][/B][B]!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![/B][/SIZE] __________________

Posted

Dostałam propozycję DT dla Alfika!
Obawiając się niedopowiedzeń wstawiam w całości

[quote name='ronja']Hej nie czytałam wątku, tylko wpis na wątku Seda, mogę zaoferować Alfikowi dom tymczasowy płatny za 12zł za dobę (o ile to mały piesek), karma we własnym zakresie. [B](od przyszłego tygodnia,[/B]) [U]Alfik byłby w kojcu z duża ocieplaną budą. [/U]mieszkamy pod Warszawą, mamy 5psów, 3 z ostrowi, 2 z palucha, ja działam z dziewczynami w schronie ostrowskim, kiedyś jako stowarzyszenie Niczyje, teraz pod skrzydłami Vivy. hotel prowadzi mój mąż, który ma ogromne serce i jest stale na miejscu.[/quote]

Poprosiłam o rozważenie ceny...zapytałam o karmę i możliwość dowozu i...

[quote name='ronja']może być 10zł, ale karma nie jest w to wliczona,musicie kupić ją same. transport za zwrot paliwa w okolicach warszawy, nie zapuszczamy na dłuższe trasy. z Warszawy do nas mogę dowieźć Alfika.
[U]istnieje możliwośc, by Alfik zamieszkał w pomieszczeniu 50m2, które miało być w zamysle garażem, a stoją tam 2 motory i kosiarka i kilka pudeł (samochody nigdy nie parkowały tam). miałby tam posłanie i możliwośc oczywiście korzystania z całego pomieszczenia. pomieszczenie to jest w bryle naszego domu (my mieszkamy w lustrzanym odbiciu tego garażu), pomieszczenie nie jest ogrzewane,więc jest tam około 13 stopni ( w naszym pokoju nad ranem też tyle jest:razz:, więc da się przeżyć), więc wybierajcie same gdzie byłoby mu lepiej.[/U]
poza tym oferujemy Alfikowi 2 godzinne spacery po lesie kampinoskim (z naszymi suczkami na pewno się dogada, więc nie bedzie samotny), tylko potrzebna byłaby smycz. i jeszcze Alfik powinien mieć szczepienia przeciw wściekliźnie i koniecznie zabezpieczenie przed kleszczami.

naszą propozycję jak najbardziej możesz przedstawić na wątku.

[/quote]

[B]I co o tym myślicie?[/B]

Posted

No propozycja wydaje się świetna..ale niestety na obecna chwile nie stac nas na nia raczej...:-(:-(
MAmy deklaracji tylko 265 (to nawet nie jest pelna kwota za pobyt) a jeszcze wyżywienie...:cool3:
Gdybyśmy uzbierali 400 zł deklaracji(bo chyba jedzienie bedzie w okolicach 100 zł- tak??a moze się myle??), to moglby jechać już..ale poki co...:shake:
Kurcze...szkoda..już piesio nasz moglby grzac doopeczke...ale nie damy chyba rady..no chyba ze cud jakis..a cuda tu na dogo..na porzadku dziennym, wieć calkiem nie pozbawiona jestem nadziei...
Ale chyba jeszce trzeba szukac dalej...bo to jednak chyba dosc droga opcja..KUbus dużo wiekszy i u wiosny z jedzonkiem siedzi sobie za 300 zł...
A Wy cioteczki jak myslicie??Prosimy..wypowiadajcie się...:roll:

Posted

[quote name='gonia66']No propozycja wydaje się świetna..ale niestety na obecna chwile nie stac nas na nia raczej...:-(:-(
MAmy deklaracji tylko 265 (to nawet nie jest pelna kwota za pobyt) a jeszcze wyżywienie...:cool3:
Gdybyśmy uzbierali 400 zł deklaracji(bo chyba jedzienie bedzie w okolicach 100 zł- tak??a moze się myle??), to moglby jechać już..ale poki co...:shake:
Kurcze...szkoda..już piesio nasz moglby grzac doopeczke...ale nie damy chyba rady..no chyba ze cud jakis..a cuda tu na dogo..na porzadku dziennym, wieć calkiem nie pozbawiona jestem nadziei...
Ale chyba jeszce trzeba szukac dalej...bo to jednak chyba dosc droga opcja..KUbus dużo wiekszy i u wiosny z jedzonkiem siedzi sobie za 300 zł...
A Wy cioteczki jak myslicie??Prosimy..wypowiadajcie się...:roll:[/quote]

jedzenie dla takiego malca to miesięcznie z 30-40zł (moja DiDi jest mniej więcej ten sam rozmiar i 3kg boscha starcza jej na 1,5miesiąca śniadań, obiady są gotowane i Alfik też by się załapał w tych 10zł) przykro mi, ale ja już z ceny zejśc nie mogę .w naszych okolicach za dobę płaci się 30-40zł.

w każdym razie powodzenia dla Alfika

Posted

[quote name='ronja']jedzenie dla takiego malca to miesięcznie z 30-40zł (moja DiDi jest mniej więcej ten sam rozmiar i 3kg boscha starcza jej na 1,5miesiąca śniadań, obiady są gotowane i Alfik też by się załapał w tych 10zł) przykro mi, ale ja już z ceny zejśc nie mogę .w naszych okolicach za dobę płaci się 30-40zł.

w każdym razie powodzenia dla Alfika[/quote]
CZyli rozumiem, że starczyloby nam w zasadzie deklaracji na 350 zł...??Hmm..gdyby się udaló..byłoby cudownie...JA oczywiscie nie mowie, że masz ZA DROGO...bo dobrze rozumiem, co to opieka nad psem...no wiem tez ze Wasze tereny są znacznie doroższe...chodzilo mi ze jest "za drogo" na dziś dla Alfika...
Ale ja jestem ZA..jesli znajdą się jeszcze darczyńcy...a jak sie odbywa to dostarczanie jedzonka???Pocztą? Czy wytstarczy, ze przelewalabym dodatkowe 40 zł na konto???
SZukamy wobec tego jeszcze Kochanych cioteczek dla Alfika..jak dotąd żadna mnie nie zawiodła...
Ile by kosztował transport do Was???To wszystko musimy wiedziec...tu wszyscy, zeby było jasno i przejrzyście:lol:

Posted

[quote name='gonia66']CZyli rozumiem, że starczyloby nam w zasadzie deklaracji na 350 zł...??Hmm..gdyby się udaló..byłoby cudownie...JA oczywiscie nie mowie, że masz ZA DROGO...bo dobrze rozumiem, co to opieka nad psem...no wiem tez ze Wasze tereny są znacznie doroższe...chodzilo mi ze jest "za drogo" na dziś dla Alfika...
Ale ja jestem ZA..jesli znajdą się jeszcze darczyńcy...a jak sie odbywa to dostarczanie jedzonka???Pocztą? Czy wytstarczy, ze przelewalabym dodatkowe 40 zł na konto???
SZukamy wobec tego jeszcze Kochanych cioteczek dla Alfika..jak dotąd żadna mnie nie zawiodła...
Ile by kosztował transport do Was???To wszystko musimy wiedziec...tu wszyscy, zeby było jasno i przejrzyście:lol:[/quote]

karmę mogę ja kupować, bo kupuję w hurtowni, więc wychodzi trochę taniej, niż normalnie w sklepie.
z warszawy (centrum) do nas jest 24 km, gdybym odbierała Alfika w tygodniu, przewóz byłby gratis, bo i tak bym jechała do pracy i wracała.

Posted

Jak widzę następne wątpliwości poruszone i wyjaśnione!:lol:

Cioteczki gdzie jesteście?
Czekamy na Wasze opinie i decyzje!:oops:
Lideczki też jeszcze nie ma...no,cóż niedziela też rządzi się swoimi prawami.
Musimy mieć trochę cierpliwości i poczekać na cioteczki.

ronja...dobrze,że jesteś!Najlepiej wyjaśnień szukać u źródła.

Posted

Ale aby mogl jechac trzeba zaprosic jeszcze troszke cioteczek na watek...mamy za malo kasy...:(
A do Warszawy jakby mogl dojechac??Ile to jest z Ostrody???
No i jaki wobec tego bylby dokladny koszt karmy???

Posted

[quote name='gonia66']No propozycja wydaje się świetna..ale niestety na obecna chwile nie stac nas na nia raczej...:-(:-(
A Wy cioteczki jak myslicie??Prosimy..wypowiadajcie się...:roll:[/quote]

Goniu ja tylko tak niesmialo ale to chyba za drogo...
a Wiosenka? Z niej juz rezygnujecie?

Posted

co do tymczasu oferowanego przez ronje to ja jestem za natomiast nie wiem czy uzbiera sie taka kwota..no ale decyzje podjac trzeba to za alfika najwyzej do wiosny pojedzie ktos inny jakby alfik jechal do ronji

Posted

Tu nie chodzi o rezygnację z hoteliku Wiosny bo samo jej imię wywołuje uśmiech i cieplutkie myśli :loveu:A warunki są też bardzo dobre!

Dla mnie najważniejsze są teraz odpowiedzi na trzy pytania!
Pierwsze- Jak długo...orientacyjnie...Alf musiałby czekać na Hotelik u Wiosny?

...miesiąc...dwa...???

Drugie- czy warunki zaproponowane przez ronję są dobre?
Trzecie-czy zdołamy zebrać konkretną kwotę? Ostatecznie jaką?

Mamy też trzy opcje:
1) Alf czeka na hotelik u Wiosny w schronisku.
2)Alf jedzie tymczasem do ronji,a jak zwolni się miejsce u Wiosny jest do niej przeniesiony i tu czeka na dom stały.
3)Alf jedzie do ronji i tu czeka na dom stały.

Posted

wiosna mi napisala ,ze tego sie nie da przewidziec tak do konca ile psiak bedzie czekal na miejsce ale alf jest chyba juz nastepny w kolejce hebanek czekal nie cale 2tygodnie..i teraz jest wlasnie w drodze do niej a wydaje mi sie,ze jednak u wiosny korzystniejsza propozycja bo kwota mniejsza a psiaki napewno maja cudnie..u ronji napewno tez tyle,ze to juz jest dosc duza stawka..zrozumiala ale nie wiem czy uda sie uzbierac...cioteczki jeszcze raz prosze zajrzyjcie do kory...

Posted

NO wlasnie...ale poczekajmy chilke..zobzcaymy co czas pokaze...bardzo czekam na kontakt z Lidka...musze pogadac
No i jeszcze malutkie swiatelko zaswiecilo...po rozmowie z nesca..ale jeszcze nic nie pisze..:oops:

Posted

A moze poszukajmy tych pieniędzy, tzn. deklaracji. Jeżeli w najbliższym czasie się znajdą, to zmienimy plany najwyżej. No ja mogę dorzucić jeszcze piątaka, sorki ale więcej nie mogę, już jestem i tak na minusie:/ Gonia, czy Ty miałaś jakiś ładny tekst przygotowany do wysyłania po dogomianiakach? Bo ja bym potrzebowała czegoś chwytajacego za serce, brak mi weny ostatnio :/ Jeszcze nie wysyłałam Alfa:cool3:

Posted

[quote name='gonia66']NO wlasnie...ale poczekajmy chilke..zobzcaymy co czas pokaze...bardzo czekam na kontakt z Lidka...musze pogadac
No i jeszcze malutkie swiatelko zaswiecilo...po rozmowie z nesca..ale jeszcze nic nie pisze..:oops:[/quote]

[B]Lidka-Park...poszukiwana:evil_lol::evil_lol::evil_lol:...pilnie:evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/B]

Wszystkich nas zaskoczyła szybkość z jaką zadziałałyśmy:loveu:...prześpijmy się z tym, bo jeżeli czasokres oczekiwania to ...do 1 m-ca...
Trzeba to przetrawić.

A pieniążki można ...zebrać.Bo trzeba Alfika i tak zawieść...tu,czy tam.

ronja...dzięki,że jesteś.

Posted

[quote name='zuzlikowa'][B]Lidka-Park...poszukiwana:evil_lol::evil_lol::evil_lol:...pilnie:evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/B]

Wszystkich nas zaskoczyła szybkość z jaką zadziałałyśmy:loveu:...prześpijmy się z tym, bo jeżeli czasokres oczekiwania to ...do 1 m-ca...
Trzeba to przetrawić.

A pieniążki można ...zebrać.Bo trzeba Alfika i tak zawieść...tu,czy tam.

ronja...dzięki,że jesteś.[/quote]

do usług:p

jesli chodzio warunki, to my (ja i mąż) żyjemy skromnie, ale naszym zwierzętom niczego nie brakuje.
ostatnia suczka, którą adoptowaliśmy, 14-letnia Rudzia miała zyć 2 tygodnie wg weta z Palucha (nasza wetka ostatnio się przyznała, że też większych szans jej nie dawała). Rudzielczyk jest z nami prawie rok, porządnie zdiagnozowana i leczona. pozostałe psy też trafiały do nas chore i wycofane. jest jeszcze kotka i 2 świniuchy morskie. wszyscy żyjemy zgodnie.

Posted

dziewczyny...

CLO podała wam link do wątku suni w bardzo wielkiej potrzebie.
A ponieważ Alfik jest zdrowy, moze poczekac chociaż miesiąc na hotelik u Wiosny.. a ta sunia Kora nie ma czasu, to szkielet, bardzo potrzebuje pomocy, nie może zostać w schronisku. Pisałam SMSy już do hotelików, Clo dzwoniła i 20-30 zl za dobę bez wyzywienia.. :crazyeye: I stąd moja prośba, czy zgodzilybyście sie zeby sunia Kora pojechała do ronji, a Alfik do Wiosny? Oczywiście jesli ronja się zgodzi, jeśli nie to trudno będziemy musieli szukać dalej. Czekam jeszcze na wiadomość od 3 hotelików, jeśli zadne z nich nie przyjmie sunię to bardzo prosze pomozcie tez Korę.. :-(

Posted

[quote name='Doda_']dziewczyny...

CLO podała wam link do wątku suni w bardzo wielkiej potrzebie.
A ponieważ Alfik jest zdrowy, moze poczekac chociaż miesiąc na hotelik u Wiosny.. a ta sunia Kora nie ma czasu, to szkielet, bardzo potrzebuje pomocy, nie może zostać w schronisku. Pisałam SMSy już do hotelików, Clo dzwoniła i 20-30 zl za dobę bez wyzywienia.. :crazyeye: I stąd moja prośba, czy zgodzilybyście sie zeby sunia Kora pojechała do ronji, a Alfik do Wiosny? Oczywiście jesli ronja się zgodzi, jeśli nie to trudno będziemy musieli szukać dalej. Czekam jeszcze na wiadomość od 3 hotelików, jeśli zadne z nich nie przyjmie sunię to bardzo prosze pomozcie tez Korę.. :-([/quote]
Jestem jak najbardziej "za"tym bardziej ze nawet nie mamy na ten tymczasik pieniazkow to nie ma sensu trzymac chyba miejsca jak pies jest w takiej ogromnej potrzebie...???Co Wy na to??A ronji sie zgadza??

Posted

[quote name='gonia66']Jestem jak najbardziej "za"tym bardziej ze nawet nie mamy na ten tymczasik pieniazkow to nie ma sensu trzymac chyba miejsca jak pies jest w takiej ogromnej potrzebie...???Co Wy na to??A ronji sie zgadza??[/quote]

Do ronji jesczze nie pisalam bo nie moglam tak sobie napisac do niej i poprosic o tymczas dla suni bo przeciez alfik byl pierwszy i chcialam zapytac was o zgode. Jeszcze czekam na odp od 3 hotelikow.