Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='EVA2406']Kurcze, co się tu dzieje? Właśnie zdążyłam wpłacić pieniążki na Alfika, bo już zalegam, a tu taka nowina...................
Ale ja nie rozumiem, jak dostawała kasę to znaczy, że pies był u niej w hotelu. Jeśli chciała go zostawić to nie powinna brać kasy. To jest przecież przestępstwo, a właściwie dwa, bo po pierwsze to kradzież psa, a po drugie to przestępstwo skarbowe.
A jakaś umowa z nią jest?
Czyją własnością jest pies?[/QUOTE]Z Alfikiem jeszcze nic nie wiadomo...poki co nawiazac chce kontakt z Fundacją..ale dzis niedziela, wiec zaczekam do jutra...
A o reszcie to juz nawet nie pisze...:( wejdziesz na watek Spajkusia, to poczytasz pasjonująca lekture:(

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='lidka_park']Obecnie Alf przebywa na DT w Elblągu.
Jest bardzo wesołym pieskiem, ale potrzebuje zdecydowanego właściciela.
Potrafi zachowywać czystość w domu.
Na koty nie reaguje. Inne psy, w zależności od humorku, toleruje lub nie. Najlepiej, żeby w jego przyszłym domku nie było dzieci, gdyż nasz Alfiś to psiak z charakterkiem :
QUOTE]

na koty nie reaguje Alfik, ale na kury a i owszem. Dlatego Alfik [B]MIESZKA W KLATCE ZARAZ OBOK ALDAZU.. [/B]a przynajmniej siedział tam w zeszlym roku (jesien 2009, dokladnie pazdziernik). Może w tym już nie gania kur??? Inne psy latają w kagańcach, ale Alfik tak je gania, ze wlasnie mieszka w klatce. Dziewczyna, która tam byla widziała go w niej, jak się rzucał i szczekał. Został zabrany tylko do zdjęc i wrócil z powrotem do klatki. Klatka jest mała! No ale podobno Alfik chadza na spacerki więc luzik. No i wlasnie, może juz nie gania kur.

:angryy:Wiola Twoje psy tez siedzą w klatkach ,czy one kur nie ganiają?:angryy:

Nie ja widziałam Alfika w klatce, ja klatkę widziałam kiedyś, ale pustą. Te informacje są w 100% prawdziwe. Mimo tego nie napiszę od kogo to wiem, bo o to prosiła mnie ta osoba.

Posted

[quote name='Charly'][quote name='lidka_park']Obecnie Alf przebywa na DT w Elblągu.
Jest bardzo wesołym pieskiem, ale potrzebuje zdecydowanego właściciela.
Potrafi zachowywać czystość w domu.
Na koty nie reaguje. Inne psy, w zależności od humorku, toleruje lub nie. Najlepiej, żeby w jego przyszłym domku nie było dzieci, gdyż nasz Alfiś to psiak z charakterkiem :
QUOTE]

na koty nie reaguje Alfik, ale na kury a i owszem. Dlatego Alfik [B]MIESZKA W KLATCE ZARAZ OBOK ALDAZU.. [/B]a przynajmniej siedział tam w zeszlym roku (jesien 2009, dokladnie pazdziernik). Może w tym już nie gania kur??? Inne psy latają w kagańcach, ale Alfik tak je gania, ze wlasnie mieszka w klatce. Dziewczyna, która tam byla widziała go w niej, jak się rzucał i szczekał. Został zabrany tylko do zdjęc i wrócil z powrotem do klatki. Klatka jest mała! No ale podobno Alfik chadza na spacerki więc luzik. No i wlasnie, może juz nie gania kur.

:angryy:Wiola Twoje psy tez siedzą w klatkach ,czy one kur nie ganiają?:angryy:

Nie ja widziałam Alfika w klatce, ja klatkę widziałam kiedyś, ale pustą. Te informacje są w 100% prawdziwe. Mimo tego nie napiszę od kogo to wiem, bo o to prosiła mnie ta osoba.[/QUOTE]Nie moglam tu nic napisac po przeczytaniu tej wiadomości....:(
Jest mi niedobrze....
Alfiku..............................a ja sie tak cieszylam, ze masz swoje podworko...swoj kawalek ziemi...tymczasowo,ale swoj...kuuuuurrrr***********************************!!!!!!!!!!!!!
Moria!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

Miałam się nie mieszać ale akurat na Alfa wysyłam regularnie deklarację i jak piszecie że siedzi w klatce to mnie krew zalewa po prostu. KONIEC!!!!
Klatkę może mieć w schronie- może nawet bardziej "ekskluzywną" za free!!! Wolę na schronisko wpłacać!!!

Posted

[quote name='Gonia13']Miałam się nie mieszać ale akurat na Alfa wysyłam regularnie deklarację i jak piszecie że siedzi w klatce to mnie krew zalewa po prostu. KONIEC!!!!
Klatkę może mieć w schronie- może nawet bardziej "ekskluzywną" za free!!! Wolę na schronisko wpłacać!!![/QUOTE]
NO niestety Goniu...nie dziwie Ci się wcale..mna wiadomośc dzisiejsza tak wstrzasneła, ze wlanelam laptopem...szzcescie, ze w domu nikogo nie ma, bo by na mnie rodzian nakkrzyczala- wyobrazam sobie siebie teraz....nie wiem co myslec i co robic...czuje sie jak w matni- ale pal licho mnie!!!Jak pomyslę o ALfie w klatce.....ja sobie caly czas wyobrazalam go biegajacego calymi dnaimi po podworku..takiego podworkowego zawadiakę...no i sie duzo nie pomylilam...zawadiaki trzeba trzymac w klatkach...o tym nie pomyslalam...:(:(:(nie pomyslalam..???W najczarniejszym scenariuszu nie mialam takiej wizji....:placz::placz::placz:

Posted

[quote name='Gonia13']Miałam się nie mieszać ale akurat na Alfa wysyłam regularnie deklarację i jak piszecie że siedzi w klatce to mnie krew zalewa po prostu. KONIEC!!!!
Klatkę może mieć w schronie- może nawet bardziej "ekskluzywną" za free!!! Wolę na schronisko wpłacać!!![/QUOTE]

Ja napisalam, ze siedział tam w zeszlym roku, bo gania kury. Moria nie mówiła, że tylko tymczasowo, co więcej tłumaczyła, ze za to chodzi na spacerki. Ale czy nadal siedzi, tego nie wiem. Mimo wszytko uważam, ze to ważna informacja.

Posted

No mam nadzieję, że z tą klatką to tylko chwilowa sprawa była... i że Alf nie siedział tam non-stop.... Goniu super, że są osoby gotowe wesprzeć finansowo Alfa.

Posted

[quote name='Charly']Ja napisalam, ze siedział tam w zeszlym roku, bo gania kury. Moria nie mówiła, że tylko tymczasowo, co więcej tłumaczyła, ze za to chodzi na spacerki. Ale czy nadal siedzi, tego nie wiem. Mimo wszytko uważam, ze to ważna informacja.[/QUOTE]
Charly...to bardzo ważna informacja...myslisz, ze nagle przestala go tam chować..???:o BO ja nie............CHyba, ze Alfik kury polubil..ale jak mial to zrobic i kiedy, jak siedzial w zamknieciu..???:(:(..........................

Posted

U Morii spacery są GRATIS, więc nie wiem, czy Alf, który był/jest zamykany w klatce ( nie w boksie, w klatce), bo gania kury i Kamień, który jest zamykany...gdzie?, bo jest ucieczkowy, mają tych spacerów dość. Swoją drogą ciekawe, ile i jak długie są te spacery.
U Kamienia jakoś nikt nie zapytał, GDZIE pies jest zamykany, jak padł komunikat ze strony Morii, że zamykany jest.

Posted

Nie wiem co powiedzieć.........................ja też starałam się cały czas dokładać do jego hoteliku..................ale do HOTELIKU a NIEEEEE do WIĘZIENIA :angryy::angryy::angryy:, bo to miał za darmo w schronie.
Ja za ciężko pracuję, oszczędzam każdą złotówkę, aby pomagać bezdomniaków, dlatego nie zamierzam tolerować takiego postępowania osoby, która mówi, że pomaga zwierzętom.
GONIU, szukaj natychmiast jakiegoś hoteliku z prawdziwego zdarzenia i zabieramy Alfika.
Nawet nie chcę myśleć o tym aby tam został i żebym świadomie dawała kasę osobie, dla której liczy się tylko kasa!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

[quote name='malibo57']U Morii spacery są GRATIS, więc nie wiem, czy Alf, który był/jest zamykany w klatce ( nie w boksie, w klatce), bo gania kury i Kamień, który jest zamykany...gdzie?, bo jest ucieczkowy, maja tych spacerów dość. Swoją droga ciekawe, ile i jak dł[/QUOTE]
GRATIS, za jedyne 250 zł miesięcznie...:(...

Posted

[quote name='gonia66']EVo...a TY , zeby Moriie wspomoc...sprzedalas biżuterie ktora dostalas od corki...dla "Alfika"...:(:(...Chryste,,,,..............[/QUOTE]

Tak wyszło Goniu..................:(

Ale w tej sytuacji trzeba będzie zbierać nowe deklaracje i jakoś mu pomóc. przecież nie oddamy go do schroniska............................... :placz::placz::placz:

U mnie teraz jest na tymczasie pies, który był wypożyczony ze schroniska do filmu i miał tam wrócić, ale uważałyśmy, że to nieludzkie i szukamy mu domu. Tym bardziej , że to pies szczególnie doświadczony przez los, bo bez łapki. Dzisiaj był w TV i może będzie miał domek, ale na 100% powiem jak będzie po wizycie przed adopcyjnej.

Posted

[quote name='EVA2406']Tak wyszło Goniu..................:(

Ale w tej sytuacji trzeba będzie zbierać nowe deklaracje i jakoś mu pomóc. przecież nie oddamy go do schroniska............................... :placz::placz::placz:

U mnie teraz jest na tymczasie pies, który był wypożyczony ze schroniska do filmu i miał tam wrócić, ale uważałyśmy, że to nieludzkie i szukamy mu domu. Tym bardziej , że to pies szczególnie doświadczony przez los, bo bez łapki. Dzisiaj był w TV i może będzie miał domek, ale na 100% powiem jak będzie po wizycie przed adopcyjnej.[/QUOTE]
No, nie mów?! Z nami byli w kontakcie, bo chcieli Pepo bez łapki do tego filmu, ale okazał się zbyt...zadbany. Oskarek sie załapał i...miał wrócić do schroniska?
Mogę prosić o link do wątku?

Posted

[quote name='malibo57']No, nie mów?! Z nami byli w kontakcie, bo chcieli Pepo bez łapki do tego filmu, ale okazał się zbyt...zadbany. Oskarek sie załapał i...miał wrócić do schroniska?
Mogę prosić o link do wątku?[/QUOTE]

[url]http://www.dogomania.pl/threads/189541-Trzy%C5%82apek-Oskar-pilnie-szuka-domu!!!-Pom%C3%B3%C5%BC-mu-znale%C5%BA%C4%87-dom!!!?p=15488671#post15488671[/url]

Posted

ten hotel koniecznie na CK !!! co w takim razie z deklaracjami na Alfika ? wpłacamy dalej na ewentualny nowy hotel ? jaka jest realna szansa wyciągnięcia go stamtąd ?

Posted

[quote name='Yana']ten hotel koniecznie na CK !!! co w takim razie z deklaracjami na Alfika ? wpłacamy dalej na ewentualny nowy hotel ? jaka jest realna szansa wyciągnięcia go stamtąd ?[/QUOTE]
Wszystko zostalo przekazane Fundacji...i wszystko w ich rekach obecnie...to super ludzie i bardzo zalezy im na Alfiku, wiec nie zostawią tej sprawy "swojemu biegowi" na pewno...poki co doszły do skarpety ALfika wplaty cioteczki lunarmermaid- 50 zł oraz cioteczki Eva2406- 40 zł:):)Bradzo dziekujemy. Do czasu rozstrzygniecia sprawy Alfika przez Fundację, bardzo prosze o wstrzymanie sie z wplatami na moje konto...a potem będziemy sie wspolnie zastanawiać, co dalej z finansami naszego gałganka....

Posted

[quote name='gonia66']Wszystko zostalo przekazane Fundacji...i wszystko w ich rekach obecnie...to super ludzie i bardzo zalezy im na Alfiku, wiec nie zostawią tej sprawy "swojemu biegowi" na pewno...poki co doszły do skarpety ALfika wplaty cioteczki lunarmermaid- 50 zł oraz cioteczki Eva2406- 40 zł:):)Bradzo dziekujemy. Do czasu rozstrzygniecia sprawy Alfika przez Fundację, bardzo prosze o wstrzymanie sie z wplatami na moje konto...a potem będziemy sie wspolnie zastanawiać, co dalej z finansami naszego gałganka....[/QUOTE]

A ja proszę, aby moje wpłaty nie trafiły już do tego pseudo hoteliku :angryy:, bo to raczej, z tego co tu przedstawione, więzienie. Nie zamierzam za to płacić :shake:

Posted

[quote name='EVA2406']A ja proszę, aby moje wpłaty nie trafiły już do tego pseudo hoteliku :angryy:, bo to raczej, z tego co tu przedstawione, więzienie. Nie zamierzam za to płacić :shake:[/QUOTE]
Nie będa...tyle Ci Evuś moge obiecac...z mojego konta na konto Morii juz nie poplynie nawet złotówka...Taką wiadomosc przekazałam również Fundacji...Dlatego czekamy na decyzję Fundacji i nie denerwujmy sie proszę...to naparwde super ludzie i bardzo zalezy im na Alfie...Potem zadecydujecie drogie cioteczki, co z pieniazkami, ktore juz sa w skarpecie Alfika..

Posted

[quote name='Gonia13']Jak będzie DT to wznowię wpłaty. Alf nie zostanie na lodzie.[/QUOTE]Wiem Goniu, ze Alfika nie zostawisz tak, jak zapewne Eva2406:)CO do tego nie mialam zadnych watpliwosci...Nasz kochany gałgan ma wierne i kochane cioteczki..:)
Czekamy na wieści z FUndacji..

Posted

[quote name='lidka_park']Zrobiło sie bardzo nieciekawie, wiec sprawe załatwimy najszybciej jak się da. Na razie prosimy o cierpliwość...[/QUOTE]DZięki Lidziu za wiadomośc...czekamy więc...cierpliwie..