Poświata Posted June 24, 2005 Posted June 24, 2005 No dobrze, widzę że rozpętałam "III wojnę światową :wink: ". Mam nadzieję że do piątku coś będzie wiadomo, bo od soboty mnie nie ma i wracam dopiero 22.VIII. Trzymam mocno kciuki za powodzenie akcji!!! Quote
arima Posted June 24, 2005 Posted June 24, 2005 [quote name='daga10011']Kara-jesli ci sie nie uda a poswiata zalatwi sterylke w Wawie-to limuzyna moja gotowa :D .limuzyna troche zdelozowana jak wiecie-ale jezdzi :roll: ...chyba :lol: .A skladka nadal aktualna i na to nie powiesz nie-prawda??????????[/quote] Ta twoja limuzyna to by tyle wychlała,że w Poznaniu byście 10 kotów wysterylizowały :lol: :lol: Quote
malawaszka Posted June 24, 2005 Posted June 24, 2005 Poświata - musisz pamiętać, że KaraTC nie jest dorosła, nie ma smaochodu, etc. to nie jest takie proste jak się ma 16-17 lat i jest się całkowicie zależnym od Mamy :( Teraz już nie jest z tym sama - my Jej pomożemy i damy radę kotki wysterylizować - byłoby super, jakby udało się ciachnąć też kocury - zawsze to będzie mniej kociaków u sąsiadów :roll: KaraTC napisz ile masz tych kotów wszystkich? Poświata ząłożyłaś wątek na miau?? bo ja tam na codzień nie siedzę więc trochę ciężko się tam poruszać :oops: Quote
KaRa_ Posted June 24, 2005 Author Posted June 24, 2005 Więc jest jeden z dorosłych jest jeden kocur, i 3 kotki. Ostatnio jedna znikła bo były 4 :( i jest jest jeszcze jedna kotka ale nie da rady sie jej złapać przychodzi bardzo żadko i jest strasznie zdziczała. Malawaszka tu nic od mamy nie zależy, tylko finanse. Ale jutro zacznę szukac odoby co pujdzie na ten podstęp z meldunkiem :wink: A jak już mam pecha z kotami to przyszła kotka jedna i ugryzła ją osa czy pszczóła idę jutro z nią do weta bo opuchła jej szyja.... Quote
dbsst Posted June 24, 2005 Posted June 24, 2005 dogomaniaCki gora :D Kara to Ty popytaj pobladz ;)a my z sayma sie u Ciebie zjawimy i wykradniemy Ci wszystkie psy i koty ;) Quote
daga10011 Posted June 24, 2005 Posted June 24, 2005 Kara-to wybadaj te ceny i jak pomocy to wolaj-my wszystcy wolimy sie zlozyc i juz nie bedzie niechcianych kaciatek-nie to,zeby moja corcia niechciana byla :P ...tu akurat sie ciesze ze jest..ale fakt-trzeba cos zrobic-nie zarobisz na nie i szkoda maluszkow :cry: . Quote
Poświata Posted June 24, 2005 Posted June 24, 2005 [quote name='malawaszka']Poświata ząłożyłaś wątek na miau?? bo ja tam na codzień nie siedzę więc trochę ciężko się tam poruszać :oops:[/quote] A owszem, stamtąd pochodzą te informacje. Chyba na nic więcej nie możemy liczyć, ale może odezwie się na Miau jeszcze jakaś poznańska dobra dusza :P . KaRa i pamietaj, że jak już znajdziesz poznańską pomoc :wink: to musisz wszystko dopiąć na ostatni guzik, z najmniejszymi szczegółami. Ale młodzieży nie muszę chyba uczyć bajerować :P Quote
dbsst Posted June 24, 2005 Posted June 24, 2005 spoko tera przez tydzien wielkie baby czyli sayma i ja bedziemy kolo Kary ;) my juz Jej bajere na uszy naciagniemy ;) Quote
KaRa_ Posted June 24, 2005 Author Posted June 24, 2005 Moją mamą właśnie myśleliśmy kto by nam mógł pomysł i mamy osobe tylko musimy się jej spytać! Jest to mojej mamy koleżanka w średnim wieku, sama ma psa z schroniska, dokarmia bezpańskie koty i jeszcze mieszka w dzielnicy gdzie jest mnóstwo bezpańskich kotów więc może się udać. Trzymajcie kciuki,żeby się zgodziłą! Ale czy oni dadzą mi te koty??? Quote
daga10011 Posted June 24, 2005 Posted June 24, 2005 no wlasnie-bedziemy obserwowac :D .Dzieki Poswiata-moze uda sie to zrobic mniejszym kosztem i zbierzemy na sunie-bo one tez potrzebuja-ale te latwiej upilnowac Quote
malawaszka Posted June 24, 2005 Posted June 24, 2005 Kara - ja myślę że dadzą - bo przynosi je na sterylkę osoba - wolontariusz i ta osoba je odbiera i wypuszcza tam gdzie mieszkają - tak przynajmniej mi się wydaje - więc mogłabyś z tą Panią pojechać i oddać na zabieg i odebrać po zabiegu :kciuki: czekamy na relacje - w końcu to też bezpańskie kociaki były :fadein: Quote
dbsst Posted June 24, 2005 Posted June 24, 2005 [quote name='KaRa_TC']Moją mamą właśnie myśleliśmy kto by nam mógł pomysł i mamy osobe tylko musimy się jej spytać! Jest to mojej mamy koleżanka w średnim wieku, sama ma psa z schroniska, dokarmia bezpańskie koty i jeszcze mieszka w dzielnicy gdzie jest mnóstwo bezpańskich kotów więc może się udać. Trzymajcie kciuki,żeby się zgodziłą! Ale czy oni dadzą mi te koty???[/quote] no to ja trzymam :D Quote
KaRa_ Posted June 24, 2005 Author Posted June 24, 2005 Jutro zadzwonie do schroniska, i wypytam się o to szerzej. Słuchajcie Rudej coraz bardziej puchnie szyje a bo lezy koło mnie, to jest twarde, boję się,że to bardziej jej ta szyja opucnie, co zrobić żeby zmiejszyć opuchlizne??? Quote
dbsst Posted June 24, 2005 Posted June 24, 2005 [quote name='KaRa_TC']Jutro zadzwonie do schroniska, i wypytam się o to szerzej. Słuchajcie Rudej coraz bardziej puchnie szyje a bo lezy koło mnie, to jest twarde, boję się,że to bardziej jej ta szyja opucnie, co zrobić żeby zmiejszyć opuchlizne???[/quote] jak to po ugryzieniu sprobuj podac wapno jak masz w domu (wapno jest odczulajace) Quote
malawaszka Posted June 24, 2005 Posted June 24, 2005 i może okład z altacetu? albo zwykłego octu? Quote
Poświata Posted June 24, 2005 Posted June 24, 2005 i obłóż opuchliznę plasterkami surowej cebuli. Quote
KaRa_ Posted June 24, 2005 Author Posted June 24, 2005 Już dawno przeszukałam apteczkę i nie ma wapńia :o Jak zawsze było to nie ma :-? Ale i tak najgorzej nie wygląda, z rana pojade do weta Quote
daga10011 Posted June 24, 2005 Posted June 24, 2005 obloz ta cebula-moze pomoze???????????? :cry: Quote
KaRa_ Posted June 24, 2005 Author Posted June 24, 2005 octem zrobiłąm i teraz kot śmierdzi ale czego się nie robi, poszukam witaminy C bo napewno to jest bo ostatnio kupiłam. Żeby mod nie zamkną tematu fotki [img]http://i7.photobucket.com/albums/y255/sabaera55555/beigi/k9.jpg[/img] grubokoścista [img]http://i7.photobucket.com/albums/y255/sabaera55555/beigi/k41.jpg[/img] Quote
dbsst Posted June 24, 2005 Posted June 24, 2005 hehehehe jak wszyscy teraz regulaminowo wstawiaja foty :D Quote
malawaszka Posted June 24, 2005 Posted June 24, 2005 i dobrze tak ma być :klacz: Evelina zrobiła pokazówkę i od rzu są efekty :lol: Quote
dbsst Posted June 24, 2005 Posted June 24, 2005 [quote name='malawaszka']i dobrze tak ma być :klacz: Evelina zrobiła pokazówkę i od rzu są efekty :lol:[/quote] heheh i to jakie syscy sie boja Eveliny :) Quote
Recommended Posts