Herspri Posted November 11, 2008 Posted November 11, 2008 Nie będę pisała wiele, bo żadne słowa nie oddadzą tragedii tego psa. Zresztą zdjęcia mówią same za siebie... Primo w czerwcu był jeszcze pięknym, zdrowym psem... a teraz ? Zrezygnowany, wychudzony i okaleczony. Okaleczony fizycznie i psychicznie. Boi się ludzi, boi się smyczy. Wygląda na to że tak naprawdę nikt nigdy go nie kochał... bo co to za miłość która się kończy i skazuje na cierpienie ? [CENTER][SIZE=5][COLOR=Red][B]Primo pilnie potrzebuje domu tymczasowego[/B][/COLOR][/SIZE][SIZE=5] [/SIZE][LEFT][SIZE=5][SIZE=2][COLOR=Black]on nie da rady w schronisku, poddaje się, nie ma siły, nie ma nadziei że będzie lepiej, że jest po co żyć :-(.[/COLOR][/SIZE][/SIZE] Pomóżcie proszę... Primo ma około 7 lat, to przecież pies w kwiecie wieku [B]Zdjęcie z czerwca :[/B] [IMG]http://schronisko.ustronet.com/images/stories/easygallery/327/1213134161_tn_P1050203.JPG[/IMG] [SIZE=5][B]Zdjęcia aktualne[/B][/SIZE] :-(:placz: : [IMG]http://img80.imageshack.us/img80/4746/tnp1100729rh1.jpg[/IMG] [IMG]http://img217.imageshack.us/img217/2876/tnp1100728ka1.jpg[/IMG] On nie ma już [COLOR=Red][B]ŻADNYCH[/B][/COLOR] szans w schronisku... [/LEFT] [/CENTER] Quote
Herspri Posted November 11, 2008 Author Posted November 11, 2008 Nikogo nie obchodzi los biedaka :roll: Quote
Elżbietka_Cieszyn Posted November 11, 2008 Posted November 11, 2008 rany, całkiem jak moj norin! ale biedactwo, moze tem drugi pies go nie dopuszcza do miski! strasznie mi go żal. Quote
Dea Posted November 11, 2008 Posted November 11, 2008 W tym kojcu mieszkają w sumie 4 psy, trudno stwierdzić, czy inne go nie dopuszczają do miski, czy są inne powody, ale jedno jest pewne - on marnieje w oczach!!! Quote
Herspri Posted November 12, 2008 Author Posted November 12, 2008 No biedaku pokaż się z rana :roll: Wieczorem mu porobię ogłoszenia, a nóż ktoś się zlituje... :roll: Quote
Elżbietka_Cieszyn Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 Podrzucam z rana z wielką nadzieją, że może dziś ktoś mu domek podaruje. Quote
Herspri Posted November 12, 2008 Author Posted November 12, 2008 Biorę się na ogłoszenia bo na dogomanii i tak się praktycznie nic nie zdziała :p Quote
Dea Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 Jeśli wetka da radę w piątek, to wstępnie umówiłam się z nią w schronie, pokażę jej Primo. Quote
Herspri Posted November 12, 2008 Author Posted November 12, 2008 ma ogłoszenia na : allegratka gumtree - Warszawa/Kraków/Katowice/Wrocław adopcje.org petworld.pl pajęczyna.pl : Katowice/Warszawa/Opole/Bielsko-Biała/Wrocław/Częstochowa/Rybnik. no i komputer mi się zbuntował, później dodam go jeszcze na inne portale ale gdyby ktoś mógł mu allegro zrobić to było by super Dea Ty masz kontakty w Głosie Ziemi Cieszyńskiej, nie dało by się tam coś krótkiego o Primo wcisnąć ? Quote
Panca Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 Bosh...:-(kto sie zlituje?on naprawde ma marne szanse przetrwac zime Quote
Dea Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 Niestety, jak go nie wyciągniemy wykończą go pierwsze mrozy:-( Quote
Bakeneko Posted November 13, 2008 Posted November 13, 2008 Tak strasznie żal... Nasz Filip tak wyglądał, jak go z tego schronu braliśmy...:placz: Quote
Herspri Posted November 14, 2008 Author Posted November 14, 2008 Ehhh... a chłody coraz większe :-( Kolejne ogłoszenia na : pchlitarg.info.pl petsy.pl adopcjapsa.pl bono-polska.pl animalia.pl Przez weekend zajmę się ogłoszeniami na stronach gdzie trzeba się rejestrować :roll: Ponownie proszę o allegro dla Primo :razz: Quote
Dea Posted November 14, 2008 Posted November 14, 2008 Kurcze ja nie wiem:shake:, wygląda na to, że któryś z psów go atakuje, ale te co są z nim w kojcu raczej spokojne są. Była tam owczarek podobno dominant, ale od tygodnia ma już dom, a ten biedak ma kolejne zadrapanie na pyszczku. Najgorsze, że nie ma go gdzie przenieść, wszędzie po kilka psów w kojcach. Quote
anetek100 Posted November 14, 2008 Posted November 14, 2008 moje propozycje banerkow..smutny ten piesio:(:( matko kochana te starsze pieski maja niestety gorzej,a takie najbardziej sa kochane..porobie pieskowi ogloszenia a noz widelec dlatego prosze mi podac na pw moze czyjes dane tzn telefon kontaktowy i miejsce przebywania pieska Quote
siekowa Posted November 15, 2008 Posted November 15, 2008 O matko następny biedak :placz: ludzie tymczas potrzebny!!! Quote
Beata19 Posted November 15, 2008 Posted November 15, 2008 Czy ktoś mógłby skleić zdjęcia psinki w jedno...ja nie mam programu a chciałabym wstawic na nk...nie mam za dużego doświadczenia ale jak ktoś da mi potrzebny tekst to moge zrobić allegro... Quote
Herspri Posted November 15, 2008 Author Posted November 15, 2008 anetek100 super bannerki, mogłabyś wkleić link jaki trzeba wkleić do podpisu żeby był banner ? Bo ja jestem ciemna w te klocki :oops: Beata19: tutaj są sklejone zdjęcia, w linku jest duży rozmiar, nie wiem jaki wchodzi na naszą klasę więc daję dwa rozmiary duży: http://img523.imageshack.us/img523/5199/primo1el9.jpg średni: http://img397.imageshack.us/img397/4483/primo1tn7.jpg Za allegro byłabym bardzo wdzięczna, co do tekstu to podrzucę Primka ciotce Halbinie może ona jakiś ładny tekst napisze :razz: Dea, te zdjęcia które teraz dałaś jeszcze dobitniej pokazują jaki on wychudzony :-( Nie można by go było w tym miejscu przy lecznicy trzymać jakiś czas żeby trochę odżył ? Wtedy bym mogła być u niego codziennie, nosić mu gotowane jedzenie i zabrać na spacer... chociaż dużych nadzieji na 'pożyczenie' tej miejscówki nie mam, to tak pytam ... Widziała go wetka ? Quote
Dea Posted November 15, 2008 Posted November 15, 2008 Niestety wetka nie zdążyła do schronu, miała dwie operacje. Co do przeniesienia go to ja też dużych nadziei nie mam:shake:, choć to byłoby idealne rozwiązanie + gotowane żarełko. Z tego co wiem są tam teraz dwa psy po wypadkach, no a jeden kojec pewnie wet na swoje leczone psy będzie chciał mieć. Jak zdążę to podjadę do p. Oli w poniedziałek, bo to nie rozmowa na telefon. Jeszcze taką koncepcję mam, że gdyby udało się wyciągnąć w przyszłym tygodniu Ramzesa do hoteliku, to ten kojec będzie wolny, może namówiłabym ich żeby go tam przenieśli, tylko nie wiem czy buda to dobry pomysł. Teraz ma chociaż wejście do pomieszczenia. Jak myślicie? Quote
Herspri Posted November 15, 2008 Author Posted November 15, 2008 Gdyby tę budę ocieplić to może by to było jakieś rozwiązanie... Quote
clo Posted November 15, 2008 Posted November 15, 2008 Witam! A moze i jemu hotelik lub platny tymczas?jesli taki sie znajdzie to ja zobowiazuje sie na jakas stala deklaracje wplat na biedaka jednak jesli cos to prosze o wiadomosc na pw bo nie jestem jesczze dobrze w dogo zorientowana i boje sie ,ze zgubie watek psiaka;/ gdzie on teraz przebywa?mysle,ze hotelik lub platny dt to jedyne wyjscie jak na teraz...:(( Quote
Herspri Posted November 15, 2008 Author Posted November 15, 2008 Primo jest w schronisku niestety :shake: Wątek powinnaś widzieć kiedy wejdziesz w profil ( jeśli będą nowe posty ;) ) Quote
Beata19 Posted November 16, 2008 Posted November 16, 2008 Może póki nie ma innego tekst wezmę ten z pierwszego postu i zrobię to allegro...??? jak bedzie coś innego to edytuję... jaki kontakt podać w sprawie psa??? Quote
Recommended Posts