Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Beata19']Może póki nie ma innego tekst wezmę ten z pierwszego postu i zrobię to allegro...??? jak bedzie coś innego to edytuję... jaki kontakt podać w sprawie psa???

No, ok to tak możemy zrobić. Dea jest najbardziej zorientowana w sytuacji zawsze więc myślę żeby do niej podać kontakt
tel - 0 603 244 518 , gg - 2415781 a e-mail to nie wiem który podać

• Replies 66
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jadę jutro do wetki, bo jest tam pies po wypadku, ze złamaną miednicą, 8 miesięczny, prosiła o pomoc w szukaniu domu, to przy okazji pogadam o Primo. Mam nadzieję, że w tym tygodniu już będzie w schronie, i go obejrzy.

Posted

Ogłoszenia :

allegratka
gumtree - Warszawa/Kraków/Katowice/Wrocław
adopcje.org
petworld.pl
pchlitarg.info.pl
petsy.pl
adopcjapsa.pl
bono-polska.pl
animalia.pl

+
allegro.pl
przygarnijzwierzaka.pl
eoferty.com
4lapy.pl
kupiepsa.pl
mojpupil.pl
czworonogi.eu
zwierzeta.5aleja.pl
zoonet.pl

/ przy okazji dodałam schronisko na którejś stronie ( adres i strona schroniska ). /

Posted

Wspaniale:multi: Miejmy nadzieję, że coś ruszy:p Rozmawiałam z wetką, zapisała sobie numer kojca, jak bedzie w schronie ma go obejrzeć. Na razie tyle mogłam. Doszedł tam do kojca duży owczarek niemiecki.

Posted

Mam wstępnie chętną na wzięcie Prima na tymczas ( pisała że może nawet na stałe ) , dziewczyna wydaje się wporządku. Mieszka w Krakowie w akademiku... Dea, Martyna ma zadzwonić lub napisać do Ciebie .

Posted

Pytałam o ten akademik, podobno niema problemu. Ta dziewczyna jeździ do rodziny 3 razy do roku a i psa może ze sobą zabierać, rozmawiałam z nią dość długo i jest ona świadoma co może ją czekać z psem zabranym ze schroniska... dałam jej kontakt do Dei i zobaczymy co z tego będzie ;)

Tak, Primo jest w takim stanie jak na zdjęciach za kratami :-(

Posted

byłoby śiwetnie, tylko ja propoonuje sprawdzić zasady w akademiku - ktos może przedadopcyjna wizyte zrobić? zanim on sie nie odkuje fizycznie i psychicznie, to trzeba będzie unikac impreaz, hałasu... akademik jest akademik.. jeszcze pamiętam :evil_lol:. to duże wyzwanie dla studentów, taki dziadzio specjalnej troski... oby sie udało wszystko dobrze...

Posted

Dzwoniła:p Powiedziałam jej o wszystkich problemach, jakie może mieć z psem. Do tego on na pewno był kiedyś bity, jak przyszedł do schroniska i robiłam mu zdjęcia (te z czerwca) pamiętam, że bał się smyczy i ludzi, chował się w kojcu przed światem. Teraz jest trochę lepiej, ale mimo wszystko... Poza tym ewentualne choroby, brudzenie, biegunka poschroniskowa itp. No chyba nie ominęłam w rozmowie tych najważniejszych problemów, a jak czegoś nie powiedziałam, to pewnie Herspri wcześniej jej uświadomiła. Dziewczyna dosyć rozsądnie mówiła. Ma jeszcze raz przedyskutować sprawę ze współlokatorką bo obie muszą przecież zdecydować, przemyśleć wszystko. Gdyby sie zdecydowała, a koszty leczenia byłyby duże, obiecałam jakieś wsparcie (może coś się uda uzbierać z bazarków na przykład). Zobaczymy:cool3: Kontrola byłaby dobra, w razie czego mamy w Krakowie zaprzyjaźnione wolontariuszki, nawet kilka:p

Posted

Dea napisał(a):
Dzwoniła:p Powiedziałam jej o wszystkich problemach, jakie może mieć z psem. Do tego on na pewno był kiedyś bity, jak przyszedł do schroniska i robiłam mu zdjęcia (te z czerwca) pamiętam, że bał się smyczy i ludzi, chował się w kojcu przed światem. Teraz jest trochę lepiej, ale mimo wszystko... Poza tym ewentualne choroby, brudzenie, biegunka poschroniskowa itp. No chyba nie ominęłam w rozmowie tych najważniejszych problemów, a jak czegoś nie powiedziałam, to pewnie Herspri wcześniej jej uświadomiła. Dziewczyna dosyć rozsądnie mówiła. Ma jeszcze raz przedyskutować sprawę ze współlokatorką bo obie muszą przecież zdecydować, przemyśleć wszystko. Gdyby sie zdecydowała, a koszty leczenia byłyby duże, obiecałam jakieś wsparcie (może coś się uda uzbierać z bazarków na przykład). Zobaczymy:cool3: Kontrola byłaby dobra, w razie czego mamy w Krakowie zaprzyjaźnione wolontariuszki, nawet kilka:p

Dobrze że zadzwoniła, to już o czymś świadczy ;) W takim razie czekamy na jej i współlokatorki decyzję.
Tak, myślę że sporo jej powiedziałam odnośnie problemów jakie mogą być ze schroniskowcem ( oczywiście nie muszą ale lepiej by.ć przygotowanym na niespodzianki ). Zobaczymy czy coś z tego będzie.

Posted

sleepingbyday napisał(a):
to dobrze.. jednomi nie daje spokoju -czy przepisy akademików pozwalają na to -no, ale na taka ścieme to chyba by nie poszła...

Dziewczyna twierdzi że akademik dosyć liberalny i niema problemu... jeśli pies nie będzie nadmiernie szczekał

Posted

aa, jest jakies jesli. nie chce krakac, bo to dla niego ogromna, jeśli nie jedyna szansa, ale jak zacznie przeszkadzać w trakcie? niech uzyska na pismie pozwolenie od kier admin akademika. skor się zgadzają, to niech się zgodza oficjalnie.
ale pomyslalam sobie, ze przyda mu się chocbytymczasowo oddech, odkuje sie chłopak. mozna jego historię w plakatach powiesić na tablicy ogłoszeń, czy co oni tam mają. może młodzież tam sie wdroży w temat??? można jakoś edukacyjnie ten akademik wykorzystać. przeciez wszyscy będą widzieć, jak pies wygląda i potem jak sie zmieni....

Posted

Z mojego wywiadu wynika, że Pani proponowana przez Wioletat ma ogromne serce dla zwierząt, ale ma też ich całkiem sporo pod opieką.
-te słowa pisze agatkia,która swoimi kanałami sprawdział dom,o którym przeczytacie ponizej:

Liebe Wioleta,

Marianne Danyluk wird Satelita bei sich in Pflege nehmen. Satelita darf bei ihr im Haus leben, egal ob er krank ist oder nicht, sie wird sich um ihn kümmern. Anfangs soll er ein eigenes Zimmer bekommen.

Kannst Du bitte den Leuten, die Satelita betreuen, sagen, daß sie Frau Danyluk am besten in den Abendstunden, anrufen sollen um alles Weitere zu besprechen? Wenn alles gut geht, bekommen Sie vielleicht wieder eine bessere Meinung von Dir. Das würde mich freuen.
U.u. müßte man Satelita fahren, wenn sie das nicht machen können.

Frau Marianne Danyluk 0048 62-7675412 Festnetz Polen
0171 / 2094587 Handy
Tierschutzverein Franziskushof e. V.
to jest e-meil od mojej znajomej Birgit,która pisze,że Pani Danyluk chce,Satelitkę, takiego przyjąć do siebie na tymczas,gdzie otrzyma swój pokój ,itd.Prosi by ktoś do Niej zadzwonił,późnym wieczorem.

przekleiłam inf. z watku: http://www.dogomania.pl/forum/f28/apel-o-pomoc-satelita-dt-ds-natychmiast-pies-uleczalnie-chory-na-brak-milosci-118824/index46.html
zobaczcie ostatnie strony-violetat-ona jest tą osoba,która zwróciła niemieckie Pani uwagę na Satelitę-miał swoje ogłoszenie po niemiecku na 1 -str.wątku... ,moze to jest pomysł.????? Zadzwoncie do tej Pani z Niemiec-w rezultacie Satelita pojedzie gdzie indziej -napiszcie do wioletat...nie bardzo wierzę w ...akademik...( co nie jest tożsame, z zaufaniem do tej Dziewczyny ,która odpowiedziała na apel...) a przede wszystkim wyciągnijcie go do hoteliku ....-ogłaszłyscie zbiórke...

Posted

Cioteczki, rozmawiałam z Deą wczoraj...
Prawdopodobnie Primo odszedł już za tęczowy most :-(
Przedwczoraj dostał antybiotyki a wczoraj wetka powiedziała że pies nie dożył rana... Dea ma to jeszcze zweryfikować czy na pewno chodzi o tego samego psa, ale szansa pomyłki jest raczej niewielka :shake:
Poczekajmy na potwierdzenie...

Gdyby to jednak była prawda w bardzo dużej potrzebie jest też Profesor
http://www.dogomania.pl/forum/11222398-post1510.html
można by go podrzucić osobie z allegro, może chciałaby wesprzeć finansowo leczenie Profesora.

Posted

Herspri napisał(a):
Cioteczki, rozmawiałam z Deą wczoraj...
Prawdopodobnie Primo odszedł już za tęczowy most :-(
Przedwczoraj dostał antybiotyki a wczoraj wetka powiedziała że pies nie dożył rana... Dea ma to jeszcze zweryfikować czy na pewno chodzi o tego samego psa, ale szansa pomyłki jest raczej niewielka :shake:
Poczekajmy na potwierdzenie...

Gdyby to jednak była prawda w bardzo dużej potrzebie jest też Profesor
http://www.dogomania.pl/forum/11222398-post1510.html
można by go podrzucić osobie z allegro, może chciałaby wesprzeć finansowo leczenie Profesora.

o matko a ja dopiero tu trafilam i kolejny rudziaszek biedny :(