Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 457
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

rita60 napisał(a):
Witaj Kafel:multi:Mrowczydło twoj nowy domek jest ekstra:multi:sprawuj sie tylko dobrze Kruszynko.

to jest taki słodki aniołeczek, że nawet nie pomyśli, żeby coś odwalić:loveu:

Posted

pociagi opoznione ale, sie udalo i mrowczydlo juz w pociagu, beda przed 18 w domu czekam :razz: a raczej czekamy z futrzakami w w trojke, tylko one jeszcze nie wiedza co sie swieci :lol:

Posted

a wiec Mrówczydo pojechało do domu :multi:
spacer po Warszawie i reszte drogi oraz oczywiscie zapoznanie nowego miesjca i lokatorów opisze juz Kafel - gratulujemy nowego członka rodziny :cool2:

Posted

jesteśmy w domu cale i zdrowe;) Mróweczka to prawdziwy aniolek, grzecznie przespala calą drogę, zachowuje się tak jakby od zawsze chodzila na smyczy, jeździla na wycieczki i przebywala z ludźmi.
W domu czekal zaslużony obiadek, wszamala wszystko aż sie uszy trzęsly ;) zwiedzila nowe kąty,z wspóllokatorkami na razie jest na dystans. Zmęczona po calym dniu wrażeń poszla grzecznie spać na swoim nowym poslaniu.
Mróweczka :) - pierwsze kroki Mrówczydla w nowym domu - kiepskiej jakości, bo niestety z telefonu

Dziękujemy bardzo wszystkim którzy dali naszej Mrówce drugą szansę i pomagają w ten sposób innym psiakom :thumbs: robicie kawal dobrej roboty!

Posted

Cudownie!!!:multi::multi::multi:

Pozdrawiam całą rodzinkę Mróweczki. Cieszę się, że Mrówcia trafiła do was!

A najlepsze jest to, że w sprawie Mrówci dzwoniła do mnie jeszcze jedna zainteresowana pani. Poleciłam jej inne psiaki i dziś adoptowała sunię z Częstochowy. Dzięki Mrówci dwa psiaki znalazły dziś cudowne domy. :multi:

Posted

moze i trzeci dom znajdzie bo ja wczoraj poleciłam Kazika ;)

Co do Mrówencji- dowiedziałam się, że mała goni jednak koty, nie wiem bardzo jak to zniwelowac zeby nie powiedziec uciąc sprawę, bo ja z kotami mam niewiele wspólnego...jedyne co sie dzis dowiedzialam to : po pierwsze dac sie im poznac, po drugie -jezeli koty mają jakis azyl to niech z niego korzystają, po trzecie - na spokojnie ;) Nie mozna panikowac po 1 dniu ( pamietam jak psiey i koty Feli chciały zjeść Pana Wskazówkę piewszego dnia, drugiego juz mniej a w kolejne dni okazało się, że w ogole nie ma lepszego kumpal do zabawy niż on:evil_lol:).

Wiem tez ze w hoteliku było zupełnie ok, tyle ze tam koty sie nie bały i sunia tez sie nimi nie interesowała - tutaj musi byc inaczej.

Co jeszcze mozna poradzić Kaflowi? Ciotki czekam na rady...

(mnie jutro nie ma, bo jadę do Poznania z leongergerem :cool1:)

Posted

nie panikujemy, muszą sie dogadać:mad:. Mrówka dostala bure za zjadanie kota na kolacje i na razie jet spokój. Przerzucila sie chwilowo na zabawki dziewczyn i wsuwa myszki :cool3: może potrzebuje troche czasu żeby zrozumiec że tu nie trzeba walczyć ani o jedzenie ani o cieply kąt do spania

Posted

Ja też myśle, że dziewczyny się dogadają. Moja Andzia też ganiała koty, a mam u rodziców trzy koty. Pogoniła je kilka razy, a potem koty przestały uciekać, a ona je ganiać. Stwierdziła, że koty są mało atrakcyjne, jak nie uciekają. :evil_lol: Teraz się przyjaźnią i śpią razem.

Jeśli sytuacja będzie męcząca i będzie trwała długo, możesz zastosować metodę, która zawsze działa. Karmić psa przy kotach i tylko wtedy, gdy jest grzeczny. Wtedy koty będą się psu kojarzyły z jedzeniem, czyli przyjemnie i problem się skończy. Ta metoda zadziałała nawet na moją jamniczkę, która całe życie ganiała koty, a gdy miała 10 lat, w naszym domu pojawiła się kotka. Wojna trwała ok 3 tygodni. Ale jedzenie poskutkowało i jamniorka się przekonała, że kot jest super, bo gdy jest kot, pies dostaje jeść. :)