Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 227
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No już nie wiem jak wyrażać swój zachwyt :loveu:
Tobiaszek robi wszystko żeby tylko nie został znów opuszczony :loveu: Z Mięciuchem sam na sam wyglądają jak król z ... no właśnie... królową? :evil_lol: Mięciuszak też piękny jak model.

a jaki tłusty na tych fotach Tobianek!! :multi:

Posted

Właśnie dodałam swoje wszystkie zwierza do bazy petbase.pl, czyli na wypadek zaginięcia psiura jest pomoc.

Gerda - ponieważ Ty też wyadoptowałaś Tobusia z adopcji.org, więc i Tobie należy się kod aktywacyjny i możesz też dodać malca do bazy. Trzeba wejść na petbase.pl i tam się zarejestrować, przyślą Ci na pocztę potwierdzenie i po zalogowaniu się możesz wprowadzić Tobiaszka. Ja Ci podam bezpłatny kod na pw tu na dogomanii. Nie płaci się za to tylko do końca grudnia, więc masz jeszcze tylko dwa tygodnie ;)

Tylko Tobiaszek nie ma chipa - sleeping, może Ty wiesz gdzie można takiego czipa zdobyć? Czy u weterynarzy czy po prostu się kupuje w sklepach zoologicznych?

Posted

Chipowanie jest wykonywane w przychodni,gdzie pracuje p.Tomek (pojutrze idziemy tam z Tobiaszkiem na szczepienie)

A jeżeli chodzi o rzeczy ważne - mam nowe szelki :lol:

I W OGÓLE - JEST TOBIASTYCZNIE !!

Posted

tobiastycznie!!:loveu::multi: to już dziś mija tydzień w nowym domku!!

a na spacerach ci nie atakuje ludzi? Bo ja raz z nim wyszłam i mi się na sąsiada rzucił i zaczął go obracać (poczuł,że to niedobre nasienie :evil_lol:)

Szeleczki piękne, widzę, że coraz lepiej poznajesz psiaki i ich "osprzęt" :multi::p

A ja jeszcze jestem ciekawa - czy nigdy Tobunio nie załątwił się w domu?

Posted

Tobiaszek jest naprawdę cudowny. Jest grzecznym,skromnym i cierpliwym pieskiem. Ma bardzo dobry charakter :iloveyou: Przykłady?

-jest pozytywnie nastawiony do innych zwierzątek i ludzi (nawarczał tylko na jedną osobę- wścibskiego sąsiada-plotkarza,którego nie znosimy :evil_lol: )

-na spacerze wszystko dokładnie obwąchuje,ale niczego nie zjada,nie liże ani nie bierze do mordki. Dla porównania-jeden ze znajomych psów nie dał sobie zabrać niczego,co znalazł (raz był to rybi łeb )

-nie protestuje,gdy po spacerze ma myte i wycierane łapki (a np.pies sąsiadów zawsze wtedy warczy)

-jest delikatny-chodzi po całym domu,wszystko ogląda,ale niczego nie rozwala, nie zrzuca

-potrafi poczekać aż naszykuję albo wystudzę mu jedzenie-nie skacze,nie złości się

-nigdy nie nabrudził w domu!! To jest coś niesamowitego,zwłaszcza dla kogoś takiego jak ja-kociarza w 100%. Nigdy nie miałam psa,za to zawsze był w domu kot (albo dwa)

A tak wyglądało dzisiejsze leżakowanie :sleep2:

Posted

bubble trafił Ci sie idealny pies :loveu:
a jak widać, Tobiaszek na swoją Pańcię też nie może narzekać :lol:

jednym słowem - trafił swój na swego :cool3:

Posted

Znajdziesz domki,Królewno,znajdziesz...
Przecież mnóstwo psich (i kocich)serduszek przepełnionych miłością daje Ci siłę

P.S. Nadal uważam,że nie jesteście realnymi osobami... :angel: :lilangel: :lilangel: :lilangel::lilangel: :lilangel: :lilangel: :lilangel: :lilangel:

Posted

hi hi, przecież mnie widziałaś naocznie :evil_lol: reszta też jest realna. :evil_lol:

a to chipowanie brzmi jak jakiś koszmar z tego co piszecie. Ja wstawiłam swoją trójcę świętą na petbase bez chipowania no i chyba im oszczędziłam trochę nerwów (i sobie też) :diabloti:

Posted

To prezent gwiazdkowy od pana ze sklepu zoologicznego :bluepaw:
Do nowych szelek Tobiaszek dostał gratis kilka takich kolorowych patyczków (do gryzienia a potem-zjedzenia)
Ja w pierwszej chwili pomyślałam,że to kredki :megagrin: A przecież Tobiaszek niespecjalnie lubi rysować :eviltong: