Rodzice Maciusia :) Posted November 29, 2008 Author Posted November 29, 2008 podałam... piszą, pytają, i tyle - nie ma ponownego maila :cool3::shake: Quote
sleepingbyday Posted November 30, 2008 Posted November 30, 2008 niech będą setki takich mejli, wśród nich tafi sie ten jeden... Quote
Rodzice Maciusia :) Posted November 30, 2008 Author Posted November 30, 2008 no cóż, będę musiała wznowić allegro :razz: Quote
Rodzice Maciusia :) Posted December 1, 2008 Author Posted December 1, 2008 Łaciasty dalej w ganku :-( Quote
Julie Posted December 2, 2008 Posted December 2, 2008 Łatka Ty jeszcze u ciotki?? Niech wypatrzy Cię cudowny domek. Quote
Rodzice Maciusia :) Posted December 2, 2008 Author Posted December 2, 2008 siedzi siedzi :shake::-( Quote
Rodzice Maciusia :) Posted December 4, 2008 Author Posted December 4, 2008 nie :shake::shake: muszę mu znowu wystawioć allegro, nie mam na razie czasu Quote
Rodzice Maciusia :) Posted December 5, 2008 Author Posted December 5, 2008 nowe łaciate allegro: Proszę, pokochaj mnie... (500091705) - Aukcje internetowe Allegro Quote
Julie Posted December 5, 2008 Posted December 5, 2008 żeby to było ostatnie allegro, które ciotka Ci zrobiła i w końcu, żebyś znalazł kochający domek. Quote
sleepingbyday Posted December 6, 2008 Posted December 6, 2008 dołączam się do życzeń. taki ladny pies... na bank znajdzie dom, tylko cierpliwości trzeba. Quote
Rodzice Maciusia :) Posted December 7, 2008 Author Posted December 7, 2008 Łaciasty!! Do góry psico biała w czarne kropy :razz: Quote
Rodzice Maciusia :) Posted December 7, 2008 Author Posted December 7, 2008 dzisiejszy mail: proszę o kontakt w sprawie Łatka i nr telefonu.Napisałam: Proszę napisać co nieco o sobie :razz: Quote
Julie Posted December 7, 2008 Posted December 7, 2008 a może warto zadzwonić?czy myślisz, że to głupie żarty...? Quote
sleepingbyday Posted December 7, 2008 Posted December 7, 2008 dziwne, nie? mi się wydaje, z ejakby mi się jakiś pies spodobał, to miałabym jakies pytania... Quote
Rodzice Maciusia :) Posted December 8, 2008 Author Posted December 8, 2008 Dziś odpisał ten sam człowiek. Napisał więcej o sobie, ale też 2 zdania. :roll: odpisałam o wizycie przedadopcyjnej i umowie, jeśli napisze, że się zgadza to będę szukać dogomaniaczek z Chełma. Czy w ogóle są jakieś??:roll: Quote
Rodzice Maciusia :) Posted December 9, 2008 Author Posted December 9, 2008 kurczak, odpisała znowu ta osoba, to dziewczyna się okazuje!! Chce się spotkać aby zapoznać się z Łaciastym! Ma kociaka, nigdy podobno nie miałą psów, ale Łaciuń nie jest problemowy, więc nie sądzę, że będzie problem. Czy sądzicie, że powinnam jej postawić warunek kastracji albo nawet sama go ciachnąć?? Bo skąd mam pewność, nawet po podpisaniu umowy, że nie zrobią z niego ojca?? Helllp - Sleeping, ty masz chyba większe doświadczenie - poradź mi... Quote
Rodzice Maciusia :) Posted December 9, 2008 Author Posted December 9, 2008 hoooop hoooop, czy ktoś może jest z Chełma wśród dogomaniaków?? Quote
sleepingbyday Posted December 9, 2008 Posted December 9, 2008 hehe, ja mam doświadzcenie wieksze o..jedną adopcję. to zawsze stres, czy sie rozpozna złe symptomy, czy nie. ale: najlepiej, żeby doswiadczony dogomaniak poszedł do tej dziewczyny i zadawał je pytania (jakie plany na wakacje, co może z psem zrobic,c zy ma gdzie oddać. czy ma kontakty z dziecmi, czy będzie je uczyła kontaktów z psem. czy ma własne mieszkanie, a jak wynajmuje, to czy ma wpisana w umowę zgodę na zwierzęta (czy tylko na kota). czy zdaje sobie sprawę, ze kot z psem moga sie zreć i trzeba to będzie ustawić. czyzdaje osbie sprawe z porzymusu wchodzenia conajmniej 3 razy dziennie przez ok 0 lat z psem, bo kuweta odpada...:evil_lol:. czy wi4e, ze pies, w przeciewieństwie do kota jest stadny i potzrebuje zabawy, pracy z czlowiekiem. może ona ma znajome psy i mniej więcej kojarzy różnice pom. gatunkami? spytaj sie o kastrację, jak najbardziej, po reakcji bedzie widać, co wie i jak podchodzi... można jej podesłac linki do fachowych "za" i "przeciw". niech się zapozna. chce przyjechac do was do łaciastego??? to już dużo... Quote
Rodzice Maciusia :) Posted December 9, 2008 Author Posted December 9, 2008 tak, chce. potrzebna mi umowa adopcyjna, chcę jej przesłać niech sobie zerknie - masz może??. O kastracji jej napisałam, że jest to warunek. Quote
sleepingbyday Posted December 9, 2008 Posted December 9, 2008 nie mam, sama chce mieć na czwartek, napisz do orpha (ze ode mnie masz info), ona ma dobra ponoć umowe adopcyjną, niech ci prześle. a i wzory umów sa na któryms wątków przyklejonych działu pwp (a tez na stornach schronisk bardzo czesto są). trzeba wybrac, która ci najlepiej pasuje... Quote
Rodzice Maciusia :) Posted December 9, 2008 Author Posted December 9, 2008 Pani napisała znów. Mieszka w bloku, 3 pokoje z rodzicami i kociczkiem. Pyta jak Łaciatek reaguje na koty, ja niestety nie wiem, ale nie sądzę żeby to był problem. Napisałam też, czy jest gotowa wykastrować chłopaka, zaznaczająć, że i tak lepiej dla niej, bo Łaciat uwielbia po prostu znaczyć teren :razz: Zobaczymy. Ale coraz bardziej mi się to podoba, choć nie ekscytuję się, bo wiadomo, że różnie bywa. Znalazłam umowę adopcyjną przez dogo - jest tam o kastracji m.in., jest bardzo w porządku. Quote
Rodzice Maciusia :) Posted December 10, 2008 Author Posted December 10, 2008 Pani napisała że chce przyjechać po Łatusia, W weekend się umówimy na przejęcie. Zgadza się na podpisanie umowy. Wyślę w mailu linka do tej strony, może nas odwiedzi, byłoby super! Quote
Julie Posted December 10, 2008 Posted December 10, 2008 widzisz może wszystko się uda i Łatek będzie na świętach w nowym domku. Umowa adopcyjna obowiązkowo. A co do kastracji...lepiej byłby ją wykonać. 3mam kciuki za spotkanie i pisz jak poszło. Quote
Recommended Posts