Jump to content
Dogomania

PILNE - amstaff w schronie do uśpienia! Potrzebna pomoc!!!

Recommended Posts

Posted

Dzięki Morgan! Nie mogę pojechać, bo muszę przewieźć Brutusa i jego budę do nowego domu po pracy. Ale Zosia załatwiła zdjęcia i opis, zna P. Tomka, więc mamy co trzeba:-) Poniżej wklejam informacje, które właśnie dostałam:

"Ramzes jest juz u mnie jakiś czas, zaaklimatyzował się i powoli mogę stwierdzić "co w nim siedzi ". Szczególnie nie lgnie do ludzi , tym bardziej mu obcych , jest zdecydowanie mocny psychicznie , ale absolutnie ludzie nie stanowią składnika jego menu, nie przejawia niekontrolowanej agresji , nie jest ona jego sposobem na życie , jeżeli czegoś chce nie wymusza , nie terroryzuje , w przypadku mojego stanowczego protestu np. odmowa dania mu smakołyka -jest w stanie odpuścić czyli potrafi respektować, podporządkować się woli człowieka. Nie przejawia szczególnych zachowań dominacyjnych. Pewnie nie jest to pies dla każdego, po tym jak ma stosunek do mnie ,a jaki do obcych stwierdzam, że bedzie to raczej pies jednego właściciela, ale odpowiednia osoba ,konsekwentna i mocna psychicznie z pewnością będzie miała z niego prawdziwą radość posiadania psa. Uwaga - dostaje ataku szału na widok węża z wodą !!! widziałem już takie obrazki, to się zdarza, być może tez, ktoś kiedyś " nakręcał '' go w ten sposób. Po prostu trzeba uważać przy myciu samochodu, podlewaniu trawnika i to tyle. Jeżeli chodzi o jego gigantyczną agresję w stosunku do innych psów to ostrożnie myślę, że za parę dni prześlę zdjęcia Ramzesa biegającego z innym psem , nie jest zabójcą psów , sam nie prowokuje bójek , jestem w stanie przywołać go na smakołyk, z pod boksu drugiego psa , nawet kiedy ten drugi jest zdecydowanie agresywny i warczy na Ramzesa, Ramzes posługuje sie sygnałami uspokajacymi , nie spina się z psami przez kraty. Jest tu na tyle długo aby poczuc się jak u siebie i jezeli leżało by to w jego psychice pewnie wszystkie psy by juz dawno zdominował. Nie rzucam go na głęboką wodę , wazne aby tu wypoczął psychicznie, pracuję z nim bardzo powoli , nie można pozwolić aby zraził się do mnie lub musiał stanąć do bezpośredniej konfrontacji z innym psem, poki co nie mogę narazić go na extremalne przezycia, pewnie wystarczająco miał ich w dotychczasowym zyciu, wtedy zrobimy wielki krok w tył i szanse na jego uratowanie spadły by do zera . Jezeli moja robota z nim pójdzie w tym kierunku co dotychczas to powoli mozecie się rozgladac za odpowiednim domem."

• Replies 342
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Super Dea, Ramzes jest juz na naszej stronie ale co najwyzej mozna jeszcze wstawic nastepne fotki, duzo juz wiemy o Ramzesie, wiemy na co powinien przyszly wlasciciel uwazac i na co zwrocic szczegolna uwage, byl wczoraj jeszcze jeden tel. o Odyna tylko ze na naszej stronie nie bylo jeszcze fotki, opowiadalam panu o Ramzesie i mam jego nr. tel. jest to ktos z Dabrowy Gorniczej, zgodzil sie tez na wizyte przedadopcyjna, poczekajmy zobaczymy, a co z kastracja.

Posted

Zapytam Andziu ale z tego co wiem to nie bedzie to raczej mozliwe w tym roku, bo zbliza sie okres swiateczny a wtedy w hotelikach maja pierwszenstwo stali klienci, ( nie za taka oplata jak my) napisz jeszcze o jaka rase biega :crazyeye:

Posted

[quote name='Ada-jeje']Zapytam Andziu ale z tego co wiem to nie bedzie to raczej mozliwe w tym roku, bo zbliza sie okres swiateczny a wtedy w hotelikach maja pierwszenstwo stali klienci, ( nie za taka oplata jak my) napisz jeszcze o jaka rase biega :crazyeye:

rasa kundel swiętokrzyski - tu masz info nt sytuacji u nas - chodzi o Tolę, Rudkę i Lenkę - którąkolwiek:shake::

http://www.dogomania.pl/forum/f28/kielce-tragedia-erka-miala-wypadek-pomoc-dla-psow-erki-potrzebna-125841/

a tak w ogóle to potrzebuje rady jak Bubę oduczyć warczenia na obcych z możliwoscią nawet ich ugryzienia:-( :placz: do nas jest kochana...ale obcy to wrogowie...a to jest bardzo uciążliwe:shake:

Posted

Andzia jest jeszcze jeden hotelik w tej samej cenie w Wieliczce ale tamten p. Tomek nie jest szkoleniowcem, do niego mozna podsylac psy ktore nie potrzebuja nic wiecej oprocz zarelka i spacerkow, no mozna jeszcze skorzystac z weta za dodatkowa oplata, tam tez jezdza dziewczyny z dogo, no i jest mozliwosc placenia w ratach, niektore dziewczyny jak czytalam maja tam dlugi nawet za trzy miesiace a jak my mialysmy tam psa to nie moglam sie doprosic o dane do przelewu.

Posted

Piekny chlop, kto mowil o nim agresywny :crazyeye: przeciez te oczy mowia wszystko, mam nadzieje ze przed adopcja dostane jeszcze od niego buziaka, bo to sa mordy tylko do calowania. :evil_lol:

Posted

Proszę o tekst do ogłoszeń, wzbogacony o informację od p. Tomka i oczywiście kontakt do ogłoszeń.
Na niebieskim już zaktualizowałam jego temat, wrzucę tekst to na pewno dziewczyny go będą na bieżąco ogłaszać.

Posted

Natalia aa opis o psie od pana Tomka znajdziesz w poscie 101, zas od tektow trzeba by tu kogos sciagnac ja do tych klockow sie nie nadaje, moze Dea albo Jenny19. Dziekujemy Ci za pomoc w oglaszaniu, :lol: zaznacz prosze ze pies po kastracji bo na dniach to nastapi, unikniemy durnych telefonow od ludzi ktorzy chca psa do rozrodu. :angryy: Dea do ogloszen chyba podamy Twoj nr. tel. bo ja 10 grudnia wyjezdzam na kilka dni.

Posted

Ada opis mam, ale wolałabym, żeby ktoś to wszystko połączył w jedną, zwięzłą całość. Oczywiście, że w ogłoszeniach będę pisać wykastrowany, stara sztuczka :)
Ja niestety nie mam czasu układać tekstu, no i nie znam też tak dobrze psiaka, "swoim" układam, ale tu poproszę Was o pomoc.
I najlepiej, żeby taki tekst pojawił się w pierwszym poście, bo stron będzie coraz więcej i istotne informacje mogą umknąć, a tak tylko jak ktoś znajdzie chwilkę, wejdzie, skopiuje i wrzuci na portale...

Posted

Ramzes ma wiele wielbicielek, które lepiej go znają niż ja i napewno napiszą lepszy tekst :)
Allegro będę wszystkim ze stronki wystawiać wieczorem.

Posted

Nic wiecej nie wie o psie rowniez Dea ktora zalozyla mu watek bo pies mial isc do uspienia. Spedzil w schronisku okolo pol roku i z braku miejsc przepelnienia mial byc uspiony, pies jest w przedziale wiekowym 2,5 do 3 lat. Wszystko co o nim wiemy to wiadomosci przekazane przez p. Tomka.
Tel. kontaktowy w ogloszeniach prosze podawac Dei 603244518.

Posted

Konto Ramzesa zostanie zasilone o dochód z bazarku od asl, dokładną kwotę podam później, ale na pewno będzie to ponad 60 złotych. Asl dzięki!:multi:

Ja z psem miałam kontakt tylko raz, robiąc mu zdjęcia, i to na początku jego pobytu w schronisku, najlepiej psa zna p. Tomek, i na jego opisie należy się opierać.