Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 118
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='AlinaS']Tymczasem proszę już o pomoc w ogłoszeniach[/quote]

Podaj mi prosze dokładny adres...

Być może ten psiak będzie miał domek pod koniec miesiąca, są zainteresowane osoby.Na wszelki wypadek jednak porobie ogłoszenia.

Posted

[quote name='muro']witam, z tego co widze to byc moze kroi sie jakis dom dla biedaka??;)( chyba ze swoim zwyczajem czegos nie doczytalam:mad:)[/quote]

Tak tak tak :) pod koniec miesiąca, Kaa z nimi rozmawiała, przekonali ją do siebie, teraz podobno wyjechali...

Posted

Z góry wiem jak będzie... mój owczarek TUPTI zadowolony nie będzie ( jeszcze coś obcego do głaskania zamiast mnie), Przybłęda KUNDELUS ( trochę większy od owczarka) jest u mnie już 2 lata i sam sobie mnie znalazł jak przyszedł tak już nie odszedł - powącha popatrzy dostojnie i jak się go pogłaszcze pokaże że nowi domownicy nie zagrażają jego pobytowi natychmiast zaakceptuje a wręcz dopilnuje one mieszkają na dworze. Na koty rasowce okupujące kuchnię trzeba będzi mieć oko mają charakterek np nie tolerują dachowca który urzęduje na ,, pokojach" i jest przyjazny kociamber do wszystkego co się rusza ty nie b ędzie żadnego problemu jak również z malutką staruszką sunią LIZĄ która też bez mrugnięcia okiem akceptuje wszystko do tego stopnia iż kilka lat temu wykarmiła małego ślepego jeszcze kociaka własnym mlekiem a i wychowała go a jakże kociak miał później bardzo ciekawy psi charakter. Ogólnie nie powinno być problemu

Posted

Wolałabym żeby gruby jeszcze dziś dał mi trochę popalić wiedziałabym od razy jakie są reakcje wszystkich bo rano idę na 6 godz do pracy ale zostawię je w oddzielnym pokoju do mojego powrotu lepiej niech się dogadują przy mnie choć i tak ze strony domowników nic im nie grozi ale nie wiem jak one podejdą do kota - zobaczymy....

Posted

[quote name='AlinaS']Wolałabym żeby gruby jeszcze dziś dał mi trochę popalić wiedziałabym od razy jakie są reakcje wszystkich bo rano idę na 6 godz do pracy ale zostawię je w oddzielnym pokoju do mojego powrotu lepiej niech się dogadują przy mnie choć i tak ze strony domowników nic im nie grozi ale nie wiem jak one podejdą do kota - zobaczymy....[/quote]
Na pewno nie będzie problemu nie takie rewolucje przeżywały

Posted

[quote name='AlinaS']Wolałabym żeby gruby jeszcze dziś dał mi trochę popalić wiedziałabym od razy jakie są reakcje wszystkich bo rano idę na 6 godz do pracy ale zostawię je w oddzielnym pokoju do mojego powrotu lepiej niech się dogadują przy mnie choć i tak ze strony domowników nic im nie grozi ale nie wiem jak one podejdą do kota - zobaczymy....[/quote]

Gruby smacznie śpi, Martyna zasatanawia sie jak go wepchnie do auta :)
Niestety sedalin był konieczny, Bazyla robi Nam taką wielką przygługe zabierając je ,im mniej problemów,tym lepiej...

Posted

Gruby w podróży nie sprawił żadnych kłopotów. Przespał smacznie całą drogę leżąc sobie na kocyku. Ok. 10 min. przed wysiadką zaczął dawać jakiekolwiek znaki życia. Przekręcił się na swoim posłaniu, wspiął do okna, zajrzał co jest grane, po czym - zasnął znowu.

Dwa razy zatrzymywałam się w czasie drogi, wysiadałam i sprawdzałam czy on w ogóle żyje :oops:.

Żył, tylko spał snem kamiennym.

Ciekawa jestem jaki będzie u Aliny. Trzymam kciuki.

Posted

Ten biedak pewnie będzie miał większy problem z przystosowaniem, zabrany po 5 latach ze znanego sobie miejsca , sunia była w schronisku tylko przez chwilę :roll:

Posted

[quote name='bazyla']Gruby w podróży nie sprawił żadnych kłopotów. Przespał smacznie całą drogę leżąc sobie na kocyku. Ok. 10 min. przed wysiadką zaczął dawać jakiekolwiek znaki życia. Przekręcił się na swoim posłaniu, wspiął do okna, zajrzał co jest grane, po czym - zasnął znowu.

Dwa razy zatrzymywałam się w czasie drogi, wysiadałam i sprawdzałam czy on w ogóle żyje :oops:.

Żył, tylko spał snem kamiennym.

Ciekawa jestem jaki będzie u Aliny. Trzymam kciuki.[/quote]

Bazylo bardzo dziękujemy za pomoc :)

Posted

Całą noc Gruby przespał. Rano był jeszcze bardzo kołowaty i trudnością senną wymusiłam na nim spacer z żadnym skutkiem. Po powrocie z pracy na spacerze wykazywał już lekkie zainteresowanie tym ci się dzieje dookoła powtórzyła się sytuacja ze zbiorowym spacerem jaki opisałam w wątku suni. Musiał dostać naprawdę końska dawkę usypiacza. Ważne że dochodzi do siebie a i podróż przebiegła bez problemu

Posted

Chciałam bardzo podziękować Jusstynie85 za wpłatę 100 zł na psiaki. Pieniążki właśnie wpłynęły na konto. Miałam dziś wziąć do weta ale czekam na konkretne wiadomości co do szczepień suni. Książeczka zdrowia jeśli jest to dojdzie dopiero za perę dni a potrzebuję już konkretów( wścieklizna i cała reszta szczepień czy są czy ich nie maa jeśli były to kiedy?) Dzisiaj na dzień dobry było odrobaczenie. Martwię się trochę ponieważ sunia mało je chyba nie mogę utrafić na smak bądź potrawę. Będziemy eksperymentować aż trafimy na to co smakuje. A w jej przypadku jedzonko jest na prawdę jest istotne straszna chudzina. Może to tylko stres związany z nowym miejscem

Posted

Gruby chyba już całkowicie doszedł do siebie. Jest przyjazny, kontaktowy chyba zaakceptował bez stresu nowy dom i nową sytuację. Bardzo ładnie chodzi na smyczy, na razie przyjaźnie podchodzi do całej reszty naszego zwierzyńca. Co do jedzenia też nie ma problemu je wszystko byle było sporo. Od jutra rezerwuję sobie po południu po 2 godz na baaaaardzo długie spacery. Nie bardzo znam się na tym ale jemu chyba potrzeba bardzo dużo ruchu może poprawimy trochę kondycję. Z ciekawości spytam jakiej wielkości były boksy?

Posted

Cha, cha on :evil_lol: u nas nie był na boksie tylko na tzw. dużym placu (boksy i pawilony też mamy ,zwierzaków jest przeszło tzn. samych psów 400) , na dużym placu jest ok. 150-180 psów to bardzo duży wybieg, a niemal pośrodku jest domek pracowników.Mają gdzie biegać , w jego przypadku to lepiej dietę zastosować,a co do zwierząt nie będzie sprawiał problemów.

Posted

Bardzo dziękuję za opiekę nad psiakami u nas niestety wszystkie mało wybredne psy są zapasione, a takie co grymaszą ,są w sam raz .No i menu, jest bardzo różne czasem oprócz mięsa dostają nabiał, czasem coś słodkiego np. pączki i lody się zdarzają.;) Więc Grubciowi dieta dobrze zrobi.