Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

To nie do końca tak ... grubną najczęściej psy które przyszły niedożywione,lub miały ograniczone porcje jedzenia, one jakby najadają się na zapas, w stadzie boją się że zje im inny pies .dlatego wolą zjeść niż oddać innemu psu. Na zasadzie,, psa ogrodnika" który sam nie potrafi zjeść a drugiemu nie da.

• Replies 118
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

AlinaS napisał(a):
Podnosimy zaglądajcie odzywajcie się na razie mamy tylko DT dalej szukamy domu stałego .

Trzeba sie dowiedzieć,czy ten dom nadal pewny...

Pani Kasiu ludzie sie odezwali? może warto zadzwonić i upewnić sie, że pod koniec miesiąca zabiorą Grubego...

Posted

Ten Pan na wzięcie Grubego, był bardzo zdecydowany, więc spokojnie , mam numer telefonu do niego w razie czego, zawsze można zadzwonić. ;) .
A jak on się sprawuje ? Pewnie jest grzeczny :lol:

Posted

Gruby nabiera pewności siebie. Dzisiaj w nocy trochę poszczekiwał myślałam że chce na dwór - wyszliśmy ale to nie to może coś słyszał... Na spacerach troszkę czasami chciałby chodzić w swoją stronę i tu jest niewielki problemik - szyja grubsza od głowy i smyczka spada kiedy chce ale Gruby dzielnie przychodzi z powrotem i zapinamy smyczkę. Mieszkam z dala od drogi więc nie jast to problem ale w Warszawie u nowego właściciela należy wyposażyć go w szelki aby któryś spacer nie okazał się tragiczny... Generalnie dobrze chodzi na smyczy ale czasami pomyśli sobie że może by tak w inną stronę?

Posted

AlinaS napisał(a):
Gruby nabiera pewności siebie. Dzisiaj w nocy trochę poszczekiwał myślałam że chce na dwór - wyszliśmy ale to nie to może coś słyszał... Na spacerach troszkę czasami chciałby chodzić w swoją stronę i tu jest niewielki problemik - szyja grubsza od głowy i smyczka spada kiedy chce ale Gruby dzielnie przychodzi z powrotem i zapinamy smyczkę. Mieszkam z dala od drogi więc nie jast to problem ale w Warszawie u nowego właściciela należy wyposażyć go w szelki aby któryś spacer nie okazał się tragiczny... Generalnie dobrze chodzi na smyczy ale czasami pomyśli sobie że może by tak w inną stronę?

Dla niego taki spacer,to pewnie raj...5 lat zamknięcia,a teraz wolność :) nie ma sie co dziwić :)

Grubasku ale Ci sie udało...:)

Posted

jusstyna85 napisał(a):
Dla niego taki spacer,to pewnie raj...5 lat zamknięcia,a teraz wolność :) nie ma sie co dziwić :)

Grubasku ale Ci sie udało...:)

bardzo bylibysmy wdzieczni za fotki grubego...mozesz zrobic?

fantastyczne wiesci!
chodzi na smyczy, je na zapas:evil_lol:...grzeczny do innych psow
a i Pan na horyzoncie z nowego domku...
czy ten domek juz sprawdzony? czy jeszcze przed wizyta adopcyjna?

Alino to miod na nasze serca!
Dziekujemy!

Posted

Zdjęcia - Jutro
Gruby nie tyko chodzi na smyczy ale również przychodzi na zawołanie spuszczony ze smyczy co po tak krótkim czasie jest chyba bardzo pozytywne. Co do zwierząt to toleruje nie tylko psy ale również moje stado kotów - są mu zupełnie obojętne

Posted

Co do sprawdzenia domu to Pan który dzwonił powiedział iż najpierw przyjedzie na wizytę zapoznawczą a później weźmie psa czyli będzie można go trochę wybadać

Posted

AlinaS napisał(a):
Co do sprawdzenia domu to Pan który dzwonił powiedział iż najpierw przyjedzie na wizytę zapoznawczą a później weźmie psa czyli będzie można go trochę wybadać

bardzo dobry pomysl

no i zestaw pytan drążących do przygotowania:evil_lol:

sa tu takie specjalistki na dogo od wizyt przedadopcyjnych
oj są są...a pytania podchwytliwe i dociekliwe..ale bardzo kulturalnie to zazwyczaj przebiega

Posted

Sądzę że z przetestowaniem człowieka nie będę miała problemu ale jestem otwarta na zestaw pytań czasami drobiazgi mogą przechylić szalę.
swoją drogą rozgarnięta to ja jestem strasznie nie spytałam człowieka o podstawową sprawę czy mieszka w mieszkaniu czy w domku. W domu Gruby zachowuje się bardzo poprawnie ale wybieg do ogrodu bardzo by mu się przydał. Oczywiście ważniejszy jest dobry człowiek niż wybieg ale dobre byłyby obie rzeczy na raz

Posted

pixie napisał(a):
bardzo dobry pomysl

no i zestaw pytan drążących do przygotowania:evil_lol:

sa tu takie specjalistki na dogo od wizyt przedadopcyjnych
oj są są...a pytania podchwytliwe i dociekliwe..ale bardzo kulturalnie to zazwyczaj przebiega

Samo to, że bierze psa nie w typie żadnej rasy,zwykłego,ppospolitego,jak to mówią ludzie,jest dobrym świadectwem, że musi być w porządku...nie ma sie co okłamywać-jeszcze tyle małych, kudłatych i kolorowych piesków,które przykuwają uwage...

Posted

Rozmawiałam dzisiaj z Panem który ma wziąć Grubcia,potwierdził chęć wzięcia psiaka, domek na jego przyjazd jest szykowany. Będzie mieszkał w bloku na trzecim piętrze. Czeka na niego karma ,dla tłuścioszków.Państwo zakupią dla niego szelki.Mam obiecane zdjęcia w nowym domu, i utrzymywanie kontaktu.Ci państwo to bardzo odpowiedzialne osoby,mieli suńkę problemową ze schroniska i sunia chodziła do psiego psychologa.To też była starsza suńcia.Tym ludziom bardzo zależy żeby piesek był bardzo potrzebujący,oni takim właśnie chcą pomagać .Jestem tym państwu ,bardzo wdzięczna i cieszę się że tacy ludzie są i pomagają najbardziej potrzebującym :p

Posted

kaa napisał(a):
Rozmawiałam dzisiaj z Panem który ma wziąć Grubcia,potwierdził chęć wzięcia psiaka, domek na jego przyjazd jest szykowany. Będzie mieszkał w bloku na trzecim piętrze. Czeka na niego karma ,dla tłuścioszków.Państwo zakupią dla niego szelki.Mam obiecane zdjęcia w nowym domu, i utrzymywanie kontaktu.Ci państwo to bardzo odpowiedzialne osoby,mieli suńkę problemową ze schroniska i sunia chodziła do psiego psychologa.To też była starsza suńcia.Tym ludziom bardzo zależy żeby piesek był bardzo potrzebujący,oni takim właśnie chcą pomagać .Jestem tym państwu ,bardzo wdzięczna i cieszę się że tacy ludzie są i pomagają najbardziej potrzebującym :p

To wspaniała wiadomość! Kiedy będą mogli go zabrać?

Posted

Wstępna wizyta miała być ok. środy,czekamy na relacje AlinyS po tych odwiedzinach, ja tylko telefonicznie się kontaktuje, osobisty kontakt,jest bardziej wiarygodny. A co tam u psiaków słychać :p, kiedy fotki będą?

Posted

hej alina dzieki tobie to naprawde fajny temati miło go sobie poczytac zamiast "czarnych kwiatków" ;)
pozdrawiam serdecznie