Jump to content
Dogomania

Kraków - Para: Hanza i Góral z Harbutowic... Osobno :( Ale w domach :)

Recommended Posts

• Replies 107
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Trzymam kciuki za sąsiadów!!! Jakby się zdecydowali to byłoby bosko!!!
A Góraj faktycznie uśmiechnięty... on był trochę zahukany przez Hanzę :oops: Ona na bank bardzo tęskni, bo na spacerach to ona się za nim oglądała i chciała żeby był blisko...

Posted

Nowi wlascicele Goral ,dzwonili ze Goral sie juz uspokoił i ze jest kochanym psiakiem. Pani Magda chciala nagrac Gorala w poniedzilaek ale panstwo oczywiscie sie zgodzili tylko prosili żeby dac mu troszke czasu na calkowite zaklimatyzownie sie tak ,ze Goral bedzie znowu gwiazda ale w terminie poźniejszym .:loveu:
Fajnie by bylo żeby sasiedzi sie zdecydowali na Hanze to wtedy razem by sobie chodzili na spacerki i znowu razem by byli naszymi ulubionymi gwiazdami.:lol:

Posted

Może będzie dobrze, bo jest ktoś wspaniały, kto zastanawia się nad adopcją Hanzy, ale na razie nie mogę więcej napisać, bo lepiej, żeby ten ktoś sam się pierwszy odezwał, a może już to zrobił?

Posted

dorota1 napisał(a):
Może będzie dobrze, bo jest ktoś wspaniały, kto zastanawia się nad adopcją Hanzy, ale na razie nie mogę więcej napisać, bo lepiej, żeby ten ktoś sam się pierwszy odezwał, a może już to zrobił?

dorota!! :loveu: Obudziłaś nadzieję... taką co siedziała przyczajona... ;)
Hanza jest boska i zasługuje na najlepszy z najlepszych domów!!
Przed Panem byłaby tylko nauka czystości, no i ostrożnie z kruszynkami psimi... ;) Tak poza tym to wspaniały pies!!
Hanza na spacerach ciągnie Naszą stałą trasą i niucha przy ulicy.. sądze, że za Góralem. :-(

Posted

Jagienka napisał(a):
dorota!! :loveu: Obudziłaś nadzieję... taką co siedziała przyczajona... ;)
Hanza jest boska i zasługuje na najlepszy z najlepszych domów!!
Przed Panem byłaby tylko nauka czystości, no i ostrożnie z kruszynkami psimi... ;) Tak poza tym to wspaniały pies!!
Hanza na spacerach ciągnie Naszą stałą trasą i niucha przy ulicy.. sądze, że za Góralem. :-(

Jagienka, napiszę do Ciebie na pw.

Posted

marysia55 napisał(a):
Hanza ja też trzymam kciuki za ciebie psinko:thumbs:
żeby sie wszystko pomyslnie zakończyło:cool2:

miejmy nadzieje,ze Hanza znajdzie dom, tak jak inne zwierzeta z Harbutowic bo tego by chciala pani Bozena wlascicielka przytuliska ,ktora odeszla w niedziele . :-(:-(
Wazne jest żeby hanza wystapila w tym tygodniu w programie poniewaz bedzie tez film o pani Bozenie ,gdzie hanza jest razem z nia.
Transport jest zalatwiony ,pani Magda ktora adoptowala Gorala obiecla pomoc . Teraz potrzebny jest wolontariusz ktory z nia pojedzie po Hanze do wieliczki i wystapi z nia w programie , a potem odwiezie do nowego domku lub spowrotem do wieliczki .Jest to bardzo ważne ,a ja nie moge sie tym zajac bo ja musze jechac z Kubusim z niepolomic i w razie znalezienia domku dla sznaucerki tez z nia.

Posted

Hanze do programu przywiozła pani Mmagda ,nowa wlascicielka Gorala:lol:.Z programu tez ja odwiozła do wieliczki za co bardzo dziekuje.:lol:

Dzisiaj z Iwonka co adoptowala napewno wszyscy pamietaja Adke amstafke niepełnosprawna ,a ktora pojechala do siostry do Angli ,zawies Hanze do nowego domku.
Pani Ela to wspaniala osoba ,ktora dba o zwierzaki i zadzwonila po Hanze ,ze jak nikt jej nie zechce to ona ja adoptuje jak sie zgodzi z jej olbrzymim psem. Poprzedni jej piesek bawila sie z jej jużakiem .teraz nie ma sie z kim bawic bo w domu sa 2 koty i mala suczka ale one prwie nie wychodza z domu(koty wogole).
Niestety z bolem srca ja zostawilam w domku ale nie dlatego że mam jakies watpilowsi do nowej wlascicielki bo tak jak pisalam wczesniej dba o zwierzaki i o Hanze tez bedzie dbac tylko dlatego ze na razie Hnza bedzie spala w budzie i kojcu.W dzien bedzie biegla z pieskiem kolo domku i bedzie tez chodzic na spacerki ale zwzgledu na ta mala suczke i koty nie moze mieszkac .Drugim waznym powodem dlaczego Hanza nie moze mieszkac w domu jest to ze ona nie wie co to dom i napewno by sie tam zalatwiala bo nawet w kojcu miala zawsze brudnu. Pan Tomek potwierdzila że Hanza przyszla ze spacerku ,a potrzebe zalatwila w kojcu.:shake:
Po sterylizacji bedzie przebywaac w domku w innym pomieszczeniu niz pozostałe zwierzeta .
Najwazniejsze ,ze Hnza bedzie mila kontakt z człowiekiem ,bedzie czesana i glaskana.Iwonka potwierdzila i kinga ktora tez byla potwierdziły moja decyzje i powiedzilay zebym sie nie martwila bo bedzie u pani Eli miała dobrze.Pani Ela karmi pieski dwa razy dziennie i dostaja witaminki:lol:
Zdjecia wysle do Karolinki.

Posted

Cieszę się, że ma dom :p Dobrze, że Hanzunia będzie miała osobę, która ją pokocha, kontakt z człowiekiem - należało jej się.
Szkoda tylko, że będzie w budzie :-(

Posted

Dobrze, że Hanza ma dom,:lol: ale szkoda, że osoba, o której kilka postów wcześniej pisałam jednak się nie zdecydowała, choć los Hanzy przez cały czas nie był jej obcy, bo jednak mieszkanie w budzie zimą...:shake:

Posted

karusiap napisał(a):
a ten drugi duzy pies mieszka tez w kojcu?nie mogla by dziewczynka caly czas mieszkac w tym pomieszczeniu co bedzie po sterylce?

Hanza bedzie miec prawo przebywac w domu jak bedzie jej pani ,wtedy koty i suczka beda na gorze ,niestety zewzgledu na instynkt łowiecki Hanzy pani dla dobra pozostalłych zwierzakow nie moze jej trzymac w domu.Juzak caly dzien bedzie biegal z Hanza kolo domku ale nie spi jedank w kojcu tylko w korytarzu domku ale z suczka sie dogaduje ,a koty omijaja go z daleka .On zjada koty ale takie dzikie ktore przecisna sie na podworko ,jak sie okazalo tych nie rusza bo sie z nimi wychowywal. Pani Ela bedzie pomalu uczyc jej tez czystosci wiec jak wszystko bedzie okej i dogada sie ze zwierzakami bedzie mogla mieszkac w domku.
Hanza byla juz na spacerku z pania Ela ,dostala jesc i poszla spac do bud(potrojnie ocieplanej wyscielonej słomą) .Pani Ela mowi że hznu jest bardzo kontaktowa i przybiega na zawołanie.:lol:

Posted

j3nny napisał(a):
choć tyle dobrze, że Hanza będzie miała swojego człowieka

Wlasnie dla niej najwazniejszy jest kontakt z człowiekiem ,a tego jestem pewna że pani Ela bedzie jej poswiecac sporo czasu.:lol:

Pani Malgosia juz tez rozmawiala z pania Ela i chyba nie ma zadnych zastrzezen bo nie dzwonila z pretensjami;)