elaja Posted August 6, 2011 Posted August 6, 2011 Zdjęcie z serii : ja też chcę zobaczyć co jest za tą górą ;) [/IMG ] Quote
Gugus24 Posted August 6, 2011 Posted August 6, 2011 Najbardziej z całej gromady lubię z nią spacerowac ;) Zdjecia robione telefonem NokiA wiec jakosc nie najlepsza :) a tu kompanko ;D Quote
Foksia i Dżekuś Posted August 6, 2011 Posted August 6, 2011 Piekna Korusia ,ale złośnica jednak mnie już nie pamięta i nie chciała mnie wpuścić na posesje .Instynkt stróża w niej się odezwał jak tylko poczuła się ,ze jest we właściwym miejscu i ze to jest jej dom. Quote
elaja Posted August 6, 2011 Posted August 6, 2011 Foksia i Dżekuś napisał(a):Piekna Korusia ,ale złośnica jednak mnie już nie pamięta i nie chciała mnie wpuścić na posesje .Instynkt stróża w niej się odezwał jak tylko poczuła się ,ze jest we właściwym miejscu i ze to jest jej dom. Ostrzegałam ,że to zołza ,ale za to jaka kochana zołza :loveu: Kilka słów wyjaśnienia - Kora już na drugi dzień po przyjeździe do nas przejęła rolę stróża , ścigała wszystkich wściekle ujadając wzdłuż ogrodzenia....ale po wejściu kogoś obcego chowała się za moimi plecami lub ewakuowała budy , dopiero po jakimś czasie poczuła się na tyle pewnie ( zasługa i wsparcie Aresa podziałało ) że już nie było mowy o tym aby obcy mógł przebywać na jej terytorium . Kora nigdy nikogo nie ugryzie ale będzie boleśnie podszczypywać. Jest jednak bardzo nieufna i boi się pewnych siebie mężczyzn - wtedy chowa się w budzie i udaje ,że jej nie ma.To taki pies zaczepno-obronny :evil_lol:-ona zaczepi a ją trzeba bronić. Na spacerach ideał - biega luzem , nikogo nie zaczepia ( musimy tylko uważać na obce , szczególnie małe psy ) , trzyma się stosunkowo blisko ( w zasięgu wzroku ) i przybiega na każde zawołanie. Zdaję sobie sprawę ,że mogła trafić lepiej , mieszkać w domu a nie w kojcu ( wiecznie otwartym , bo nie cierpi zamknięcia ) ale nie wyobrażam sobie jej jako psa miejskiego , jest bardzo czujna , hałaśliwa i każdy podejrzany odgłos budzi w niej stróża . Poza tym ma tak straszną awersję do kagańca , że nie ma mowy aby go nosiła w żadnej sytuacji - wiem co mówię bo nie jednego psa potrafiłam nauczyć noszenia kagańca i zawsze powtarzałam że jeszcze się taki nie urodził którego bym do kagańca nie przyzwyczaiła.....Kora zweryfikowała moje poglądy. Poza tymi drobnostkami Korunia jest jednak psim ideałem :lol: Quote
Foksia i Dżekuś Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 Elu co ty takie rzeczy opowiadasz Kora mogła trafic lepiej? a gdzie by miała lepiej jak nie u Ciebie , skąd ty wiesz czy pies który nigdy nie miał domu ,mieszkał w rozlatującej się budzie i w błocie był by szczęśliwszy zamknięty np. w mieszkaniu w bloku. Moje psy kanapowe ,a widzę jak są szczęśliwe jak możemy wyjechać na działke lub do znajomych i mimo ,że moja Foksia jest juz starsza i schorowana ,ledwie chodzi to cały czas pomalutku sobie truchta, jak sie chce położyć na zielonej trawce to sie kładzie. Kora ,ma dom , może do niego wejść, ma ludzi koło siebie którzy ja kochaja i dbają o nią i nie jedne pies chciałby miec takie warunki ,a nie byc zamkniety całe życie w schroniskowym boksie lub budzie schroniskowej. Quote
Recommended Posts