tifet Posted November 4, 2008 Posted November 4, 2008 czwarty ma się już o wiele lepiej dlatego wrócił z kliniki i mieszka z rodzeństwem... wszystkie dzieciaki mają świetny apetyt i rosną im brzuszki:p jak na tak młode psiaczki chłopcy są naprawdę grzeczni... największy jest Brązowy i Kropek... troszkę mniejszy Pasek... a najsłabszy jest Czwarty... Z tego co widziałam: Kropek jest spokojnym tulaśnym psiakiem w sam raz na "rączki"... Brązowy jest najbardziej czujny ale zarazem bardzo lubi kontakt z człowiekiem... Kropek troszkę nieśmiały chowa się w objęciach opiekunów... Czwarty niedwano wrócił i szczerze mówiąc nie wiem jaki jest... Quote
Ra_dunia Posted November 4, 2008 Author Posted November 4, 2008 A będzie można już je zaszczepić? Mam nadzieję, że tak :D Super, że maluchy dobrze się mają :) Quote
Ra_dunia Posted November 5, 2008 Author Posted November 5, 2008 No to jeszcze na dobranoc może ktoś maluchy wypatrzy... Cały czas prosimy bardzo o ogłoszenia... Quote
tifet Posted November 7, 2008 Posted November 7, 2008 mam smutne nowiny...:shake: trzy psiaki(brązowy, kropek i pasek) tyją na potęgę mają prawie po 4-5kilo.... niestety czwarty zajmuje się wszystkim co tylko mozna byle nie jeść... całkowicie odmawia jedzenia... codziennie jest zmuszany aby choć parę kęsów zjadł... parę dni temu miał 1,7kilo i cały czas chudnie... potrzebna pomoc!!! Quote
mru Posted November 8, 2008 Posted November 8, 2008 tifet napisał(a):mam smutne nowiny...:shake: trzy psiaki(brązowy, kropek i pasek) tyją na potęgę mają prawie po 4-5kilo.... niestety czwarty zajmuje się wszystkim co tylko mozna byle nie jeść... całkowicie odmawia jedzenia... codziennie jest zmuszany aby choć parę kęsów zjadł... parę dni temu miał 1,7kilo i cały czas chudnie... potrzebna pomoc!!! podnoszę! :shake::shake: Quote
Ra_dunia Posted November 9, 2008 Author Posted November 9, 2008 Tragedia :( Biedak malutki! DT / DS pilnie potrzebne!!! Quote
tifet Posted November 10, 2008 Posted November 10, 2008 to pilna sprawa.... staramy się o domek tymczasowy dla Czwartego.... może się uda załatwić tu blisko w Warszawie(trzymajcie kciuki)... potrzebne będą też pieniążki na niego- dziś postaram się wystawić bazarek na niego i na Kaceperka(ten rudy z wypalanymi oczkami)...będę bardzo prosić o zainteresowanie bazarkiem... Quote
Ra_dunia Posted November 10, 2008 Author Posted November 10, 2008 Mam nadzieję, że się uda... 3mam kciuki. Quote
tifet Posted November 11, 2008 Posted November 11, 2008 bazarek dla Czwartego na leczenie: http://www.dogomania.pl/forum/f99/piekne-slonie-dalmatynczyki-artysta-na-pilne-leczenie-kacperek-czwarty-124698/ Quote
Ra_dunia Posted November 12, 2008 Author Posted November 12, 2008 Czwartemu koniecznie potrzebna pomoc.... Quote
Ra_dunia Posted November 14, 2008 Author Posted November 14, 2008 Dalej chłopaki! pokazywać się! Nie siedzieć z tyłu! Tifet - a jak tam Czwarty? Trzeba go jakoś nazwać... no chyba, że zostanie Czwarty ;) Quote
tifet Posted November 14, 2008 Posted November 14, 2008 Ra_dunia mnie tam obojętne choć Czwarty to jakoś mi do niego pasuje... byłam dziś w potencjalnym DT... w przyszłym tygodniu razem się wybierzemy do Klembowa... a na dniach otrzymam odpowiedź(po przemyśleniach) czy wezmie szczeniaka czy pewnego dużego łagodnego dorosłego psiaka, który też koniecznie potrzebuje domku... ale z pewnych względów nie wspominałam o nim na forum- kiedyś to wytłumaczę dlaczego...)... halbina napisał(a):a czemuż on nie je?... :-( Halbinko nie wiem... niby jest już odrobaczony... nawet zaszczepiony(rodzeństwo też-Radka nie są już na lekach)... po pierwsze on jest o wiele mniejszy i słabszy od rodzeństwa(bo był kiedyś bardziej chory i dobrze że wogóle żyje) dlatego nie może dopchać się do miski... po drugie jak mu się da osobno lub pomoze mu się dopchać do miski to on popatrzy i zbytnio nie jest skory do jedzenia... że trzeba go zmuszać... dosłownie mordę w miskę i jedz!... to wtedy zwykle coś zje... ale często są dni kiedy nawet wtedy się opiera i jedzenie nie w myśli mu... w przyszłym tygodniu będę to go zobaczę bo tak na odległość trudno mi oceniać co z nim nie tak czy to choroba cielesna czy coś na podłożu psychicznym... Quote
Ra_dunia Posted November 15, 2008 Author Posted November 15, 2008 Biedny malec... Potrzebny byłby ktoś, kto by go do jedzenia zachęcał... Quote
anouk92 Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 Czy szczeniorki mają jakieś ogłoszenia? Quote
Ra_dunia Posted November 17, 2008 Author Posted November 17, 2008 anouk92 napisał(a):Czy szczeniorki mają jakieś ogłoszenia? Jak do tej pory, z tego co wiem, nie. Skoro u nich wszystko już ok (oprócz Czwartego) to chyba warto je zacząć ogłaszać... Quote
tifet Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 [quote name='Ra_dunia']Jak do tej pory, z tego co wiem, nie. Skoro u nich wszystko już ok (oprócz Czwartego) to chyba warto je zacząć ogłaszać... niestety zbyt późno zajechałam z etulka do Klembowa, że zrobiło się już ciemno i to co miałyśmy zrobić nie było na to czasu(dużo psiaków już spało i w sumie mam tylko jedno zdjęcie zaspanego owczarka i zdjęcia czwartego... nie było czasu na więcej...)... Niestety okazało się że Brązowy, Pasek i Kropek mają tasiemce:shake: Czwarty nie wiadomo czy takowego załapał... Etulka wzieła go do Warszawy na DT i przejdzie się z nim do lekarza... Musimy zbierać pieniążki na leczenie Czwartego...!!! Cioteczki proszę o bazarki itp. Etulka zapewni mu domek wyzywienie i wszelkie potrzebne rzeczy do rozpieszczania tylko jak coś musimy zwrócić koszty leczenia.... Mały jest orginalnym psiakiem... ogonek w stosunku do ciała ma za krótki, zbyt małą główkę, duże uszy i za długie przednie łapki:diabloti: ale jest przesympatyczny :loveu: bardzo kontaktowy... w pociągu(tak jechałyśmy pociągiem) z wszystkimi chciał się witać... widać że z niego zwierz towarzyski :razz:... Quote
Ra_dunia Posted November 17, 2008 Author Posted November 17, 2008 Jupi! Etulka wzięła Czwartego! Ale się cieszę:multi: A te pozostałe trzy to co sobie myślą? Tasiemce?? Nie mają innych zwierzątek do hodowania?? :mad: Czekam niecierpliwie na zdjęcia. Quote
tifet Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 oto zdjęcia Czwartego jak jechał pociągiem w objęciach Etulki:razz:: Quote
Ra_dunia Posted November 17, 2008 Author Posted November 17, 2008 Jaki on śliczniutki :loveu: Rzeczywiście te przednie łapki troszku długaśne ;) Quote
tifet Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 z tego co wiem w Warszawie po naszym rozstaniu chłopczyk miał koopkową przygodę coś mu się narozrabiało:diabloti: Quote
halbina Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 Fizia ogłosiłą Bąbla w "Metrze"... od 7.30 telefon zadzwonił 27 razy... :placz: mam już dosć... ludzie z Gdańska, Warszawy, Krakowa, Częstochowy i ilus tam jeszcze miejscowości, niektórych w ogóle nie znam... kobita chce Bąbla dla 76 - letniej matki i jeszcze mnie opieprza, że mam jej nie uswiadamiać, ile zyje mały pies... ale dzwonili i fajni, wrażliwi ludzie... Pani z Warszawy, mam kontakt, jeśli nie weźmie mojego, to mogę jej podrzucić Waszego cuś... Quote
Recommended Posts