PawelParos Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 [quote name='obraczus87']Nie Pawle. Dziwi mnie, że dopierop gdy jest wielkie HALO, tyle osób zainteresowało się problemem.[/QUOTE] moja droga problemem zainteresowanych jest wiele osób tylko wierz mi że nie każdemu chce się prowadzić tutaj takie dyskusje jak mi teraz... bardzo Cie proszę odpowiedz mi na pytanie czy rozmawiałaś z firmą perro i podali Ci fałszywe informacje? Quote
mona0205 Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 [quote name='anouk92'] Czy jeśli jutro ok. 16 potrzebni bylibyście w Klembowie to czy ktoś jest w stanie przyjechać? Prawdopodobnie będzie wizytacja z gminy Klembów i Wołomin więc dobrze by było gdyby byli tam wolontariusze i wyrazili swoją opinię i przedstawili problem nie od strony Klembowa ale właśnie od strony gmin. Że potrzebne jest prawdziwe schronisko na które gminy muszą wyłożyć pieniądze.[/QUOTE] Jasne - czekam na informacje na dogo albo na telefon Quote
mala_czarna Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 [quote name='anouk92']mała_czarna może coś źle zrozumiałaś. Urzędniczka w Klembowie nie decyduje z kim mają podpisane umowy inne gminy. Trzeba by zadzwonić do każdego z tych urzędów oddzielnie i się dowiedzieć. [/QUOTE] Anouk, no ja tylko powtórzyłam to co pani powiedziała ;) Nawet jeśli się pomyliła co do ilości, to chyba nie co do Ostrowii Maz. A tam przecież przepełnienie straszne. Idę w końcu powysyłać dane do przelewów, bo Janeczce troszkę grosza skapnie :) Quote
obraczus87 Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 [quote name='PawelParos']moja droga problemem zainteresowanych jest wiele osób tylko wierz mi że nie każdemu chce się prowadzić tutaj takie dyskusje jak mi teraz... bardzo Cie proszę odpowiedz mi na pytanie czy rozmawiałaś z firmą perro i podali Ci fałszywe informacje?[/QUOTE] A Ty mi na moje pytania odpowiedziałeś?? Nie będę się z Tobą kłócić. Masz rację. Ta rozmowa jest zbędna. Czekam na rezultaty Twojej osobistej rozmowy z Panem Arkadiuszem. Czy jest ktoś jeszcze w stanie pojechać jutro do Klembowa?? [SIZE=1]A swoją drogą, ciekawostka... jak rozmawiałam z więźniami odsiadującymi karę pozbawienia wolności 25 lat, to też mi mówili, że sa niewinni.. dziwne, nie??[/SIZE] Quote
PawelParos Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 [COLOR=Blue]GMINA RADZYMIN[/COLOR] [quote name='PawelParos']mala_czarna nie wiem jakie informację uzyskałaś w gminie ale spójrz proszę na tą stronę [URL]http://bip.radzymin.pl/index.php?id=23&a=3751&n_id=5582[/URL] Rozmawiałaś z kimś kto w urzędzie zajmuje się bezdomnymi zwierzętami?Ochroną środowiska?[/QUOTE] [COLOR=Blue]GMINA ZĄBKI[/COLOR] [url]http://umzabki.bip.org.pl/?tree=przetarg&id=291[/url] [COLOR=Blue]GMINA WOŁOMIN [COLOR=Black]próbuję przebrnąć przez ich specyficzną stronę[/COLOR] [/COLOR] Quote
PawelParos Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 [quote name='obraczus87']A Ty mi na moje pytania odpowiedziałeś?? Nie będę się z Tobą kłócić. nie??[/SIZE][/QUOTE] wskaż mi proszę te pytania bo przeoczyłem-chętnie odpowiem chociaż rozumiem że milczenie na zadane pytanie przeze mnie oznacza jedno? z tego co wiem p.G żadnego wyroku o znęcanie się nad zwierzętami nie ma i żadne postępowanie w takiej sprawie się nie toczy więc do czego bijesz?Nadinterpretacja? Quote
obraczus87 Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 [quote name='PawelParos']wskaż mi proszę te pytania bo przeoczyłem-chętnie odpowiem chociaż rozumiem że milczenie na zadane pytanie przeze mnie oznacza jedno? z tego co wiem p.G żadnego wyroku o znęcanie się nad zwierzętami nie ma i żadne postępowanie w takiej sprawie się nie toczy więc do czego bijesz?Nadinterpretacja?[/QUOTE] Osobiście nie rozmawiałam z Panem Arkadiuszem. Przyznam szczerze, że nawet ochoty nie mam. Ale z niecierpliwością czekam na wynik Twojego spotkania z Panem G. Na kolejne pytanie nie moge udzielić odpowiedzi bo nie jestem pewna w 100%. Warto podpytać osoby z EMIR-a. Quote
Kinia1984 Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 ja bede o 16 na 99% wezme posilki w postaci siostry:) do P. Pawla: jesli masz sile i cierpliwosc to zadzwon do Pana Boruca z wydzialu ochrony srodowiska w urzedzie miasta w wolominie ( nie raz dyskutowalam z nim, argumenty typu "pani mi o psach a dzieci w Etiopii gloduja) , uwierz rozmowy z niektorymi osobami ktorzy maja cie w nosie i nie znajduja sie na tym stanowisku co trzeba i siedza tam za kare , nie wnosza nic do sprawy...albo ja nie mam cierpliwosci... a dla testu zadzwon do urzedu gminy w Halinowie i zapytaj gdzie pan Szostak odwozi odlowione psy po kwarantannie i tez ci powiedza ze nie wiedza i to juz nie ich sprawa...pies odlowiony i za przeproszeniem z dyńki...nie sugeruje ze wywozi nie wiadomo gdzie bo tego nie wiem...ale wlasnie w tym sęk ze nie wiem a chcialabym wiedziec:) kontakt do pana Szostaka tez jest ściśle tajny:) Quote
obraczus87 Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Acha, Pan G. odławia również psy na terenie Marek. Pawle, jak możesz to zaproś Pana G. na nasze forum. A czy jest szansa, abym na następne spotkanie z Panem G. poszła razem z Tobą?? Quote
czarna anda Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 obacrzus ja czesto widze i slysze sie z owym Arkadiuszem G - znam go osobiscie jesli tylko masz ochote poznam cie z nim jak tylko szybko chcialabys . Psy odlawiane z Marek w wiekszosci sa na stronei [URL="http://www.adoptujpsiaka.pl"]www.adoptujpsiaka.pl[/URL] ja sama pomagalam w adopcji odlowionych psow z Marek i wierz mi ze nikt ich nie zjadl na podwieczorek Najlepiej sama zadasz mu pytania i wtedy bedzie mozna podac odpowiedzi - po co zalatwiac sprawy przez osoby trzecie ? Ja nigdy nie milalam problemow z jakmkolwiek kontaktek z Arkadiuszem wiec jestem przekonana ze nie bedzie robil problemow jesli ktos ma winszowanei aby z nim porozmawiac Poza tyj piszec po raz enty - nei o hycla chodzi - bo jakikolwiek by nie byl bedzie odlawial psa - to wian gmin ktore umozliwiaja taka prace i za nia placa a zawsze znajda si echetni aby skorzystac zatem moze zamiast z Panem Arkadiuszem pojdziesz do gminy Marki porozmawiac z naczelnikiem i jemu zadasz pytanai bo to gmina powinna na nie odpowiadac a nie Arkadiusz G Jesli nigdy nie mialas kontaktu z Arkadiuszem G to jak mozesz zabierac glos i oceniac kogos kogo nie widzialas ani z kim nawet nie rozmawialas ? To super ze potrafisz mowic o kims i ferowac wyroki o osobach ci kompletnie nieznanych Quote
PawelParos Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 [quote name='obraczus87']Osobiście nie rozmawiałam z Panem Arkadiuszem. Przyznam szczerze, że nawet ochoty nie mam. Ale z niecierpliwością czekam na wynik Twojego spotkania z Panem G. Na kolejne pytanie nie moge udzielić odpowiedzi bo nie jestem pewna w 100%. Warto podpytać osoby z EMIR-a.[/QUOTE] Obraczus to powiedz mi jedno jak możesz pisać o kimś cokolwiek nawet z nim pół słowa nie zamieniając?Skoro nie masz ochoty rozmawiać z mimo wszystko najodpowiedniejszym źródłem informacji co do odłowu psów z Klembowa to wybacz ale to widocznie Ty masz jakieś dziwne zamiary lub coś za uszami. Nie potrafię zrozumieć Twojego pełnego obrazu p.G skoro z nim nie rozmawiałaś... Ja nie muszę podpytywać osób trzecich, chce mieć informacje z pierwszej ręki a nie opierać się na tym co powiedzą mi inni którzy pewnie tak jak Ty "nie mają ochoty" rozmawiać ale wiedzą pewnie o tej osobie więcej niż ona sama patrząc rano w lustro. co do samego emira pozostawię bez komentarza ich znajomość z jandą mówi sama za siebie... czekam na zadane przez Ciebie pytania- naprawdę chętnie odpowiem i wybacz ale nie widzę ich abym mógł sam się odnieść do nich od razu Quote
PawelParos Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 [quote name='obraczus87']Acha, Pan G. odławia również psy na terenie Marek. [/quote] tak wiem o tym i? [quote name='obraczus87']Pawle, jak możesz to zaproś Pana G. na nasze forum. [/QUOTE] mówiłem mu o tym rano, wspomnę wieczorem na spotkaniu [quote]A czy jest szansa, abym na następne spotkanie z Panem G. poszła razem z Tobą??[/quote]jeśli będzie mi takowe potrzebne nie widzę problemu a dlaczego nie chcesz spotkać się z nim sama? Quote
mona0205 Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Paweł cholera - jednych bronisz a sam na emira i jandę jedziesz.... już wystarczy.. tak nie pomożemy... będziesz jutro w klembowie????? Quote
AGA35 Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 [URL]http://www.boz.org.pl/mz/kgb/index.htm[/URL] [B]II. Arkadiusz Golański[/B] prowadził działalność wyłącznie w zakresie wyłapywania bezdomnych zwierząt na zlecenie gmin. Najpierw jako firma "Korona" (Hanna Szczęsna, Mińsk Maz., ul. Zamienie 91A, ew. Zamienie, ul. Leśna 23), a od 2005 roku jako firma "Perro" (Marzena Golańska, Mińsk Maz., ul. Szczecińska 10). Gminy, które zlecały wyłapywanie A. Golańskiemu nie zawierały już umów ze schroniskiem o opiekę nad wyłapanymi zwierzętami, a ich dalszy los nie podlegał żadnemu nadzorowi. A. Golański powoływał się na swoją umowę ze schroniskiem M. Klamczyńskiego w Wołominie, a od października 2007 r. na umowę z "przytuliskiem" E. Biedrzyckiej w Nowej Wsi k/Warki. W większości wypadków funkcjonariusze gmin nie wnikali i nie wiedzą dokąd A. Golański wywiózł psy. Faktycznie wożone były do M. Klamczyńskiego do Wołomina, skąd trafiały do E. Biedrzyckiej. Od października 2007 r. A. Golański woził psy także bezpośrednio do E. Biedrzyckiej. Jest chyba zrozumiałe dlaczego martwimy się o psiaki ????????????? Quote
obraczus87 Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 [quote name='PawelParos']Obraczus to powiedz mi jedno jak możesz pisać o kimś cokolwiek nawet z nim pół słowa nie zamieniając?Skoro nie masz ochoty rozmawiać z mimo wszystko najodpowiedniejszym źródłem informacji co do odłowu psów z Klembowa to wybacz ale to widocznie Ty masz jakieś dziwne zamiary lub coś za uszami. Nie potrafię zrozumieć Twojego pełnego obrazu p.G skoro z nim nie rozmawiałaś... Ja nie muszę podpytywać osób trzecich, chce mieć informacje z pierwszej ręki a nie opierać się na tym co powiedzą mi inni którzy pewnie tak jak Ty "nie mają ochoty" rozmawiać ale wiedzą pewnie o tej osobie więcej niż ona sama patrząc rano w lustro. co do samego emira pozostawię bez komentarza ich znajomość z jandą mówi sama za siebie... czekam na zadane przez Ciebie pytania- naprawdę chętnie odpowiem i wybacz ale nie widzę ich abym mógł sam się odnieść do nich od razu[/QUOTE] Pawle, toć właśnie mój post odnośnie rozmów z więźniami wyraźnie pokazał czemu nie rozmawiałam z Panem G. Pisz mi więcej, mam niezły ubaw :) Quote
AGA35 Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 ja także nie zamieniłam ani jednego słowa z p. G.ale jednak wolał bym aby psiaki zostały tam gdzie są i mamy do nich wgląd Quote
obraczus87 Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 [quote name='PawelParos']tak wiem o tym i? mówiłem mu o tym rano, wspomnę wieczorem na spotkaniu jeśli będzie mi takowe potrzebne nie widzę problemu a dlaczego nie chcesz spotkać się z nim sama?[/QUOTE] Wolałabym z Tobą, gdyz chciałabym poznać jednocześnie i Ciebie Pawle, i Pana Arka. Quote
czarna anda Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 anouk rozmawialam z dr Niziolkiem w sprawie Miszy - nie ma problemu przyjmie mala w poniedzialek o ile tylko lecznica nie bedzie zalana a doktor dojedzie do warszawy bo jest poza nia do niedzieli wieczorem Umowilam sie na telefon w niedziele okolo 20 i jesli tylko wszystko bedzi eoki Misza bedzi eprzyjeta w poniedzialek rano Quote
PawelParos Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 [quote name='Kinia1984'] do P. Pawla: jesli masz sile i cierpliwosc to zadzwon do Pana Boruca z wydzialu ochrony srodowiska w urzedzie miasta w wolominie ( nie raz dyskutowalam z nim, argumenty typu "pani mi o psach a dzieci w Etiopii gloduja) , uwierz rozmowy z niektorymi osobami ktorzy maja cie w nosie i nie znajduja sie na tym stanowisku co trzeba i siedza tam za kare , nie wnosza nic do sprawy...albo ja nie mam cierpliwosci...[/quote] niestety zdaję sobie sprawę z tego że informacje z gmin uzyskać jest trudno dlatego ja mimo rozmów telefonicznych posiłkuję się pismami [quote name='Kinia1984']a dla testu zadzwon do urzedu gminy w Halinowie i zapytaj gdzie pan Szostak odwozi odlowione psy po kwarantannie i tez ci powiedza ze nie wiedza i to juz nie ich sprawa...pies odlowiony i za przeproszeniem z dyńki...nie sugeruje ze wywozi nie wiadomo gdzie bo tego nie wiem...ale wlasnie w tym sęk ze nie wiem a chcialabym wiedziec:) kontakt do pana Szostaka tez jest ściśle tajny:)[/QUOTE] ależ to jest ich sprawa, pisałaś im jakiekolwiek pismo?Masz jakąkolwiek podkładkę czy tylko rozmowy telefoniczne? faktycznie w internecie telefonu do p.Szostaka nie ma ale jest natomiast adres gdzie można go namierzyć [I]NOMADA[/I]- [I]Dominik Szostak[/I] ul. Łyszkiewicza 18/5, 04-483 Warszawa, 14123401, ul. Szczęśliwa 55, 05-074 Halinów. namiary natomiast na p.G są jawne Quote
obraczus87 Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 [quote name='czarna anda']anouk rozmawialam z dr Niziolkiem w sprawie Miszy - nie ma problemu przyjmie mala w poniedzialek o ile tylko lecznica nie bedzie zalana a doktor dojedzie do warszawy bo jest poza nia do niedzieli wieczorem Umowilam sie na telefon w niedziele okolo 20 i jesli tylko wszystko bedzi eoki Misza bedzi eprzyjeta w poniedzialek rano[/QUOTE] Super wieści. Miejmy nadzieje, że lecznicy nie zaleje.... A to wątek Miszki: [URL]http://www.dogomania.pl/threads/185217-8-miesięczna-Janka-w-środę-wraca-do-schronu-prosimy-o-wsparcie-finansowe-na-hotelik[/URL] Quote
obraczus87 Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Jutro, ok. 16 spotkanie w Klembowie. Bedą: - Mona - chyba Kinia z siostrą Paweł, czy jesteś w stanie jutro przyjechać i służyć nam radą osobiście?? Quote
PawelParos Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 [quote name='mona0205']Paweł cholera - jednych bronisz a sam na emira i jandę jedziesz.... już wystarczy.. tak nie pomożemy... będziesz jutro w klembowie?????[/QUOTE] na nikogo nie jadę stwierdzam fakty i tu jest znacząca różnica, wystarczy ruszyć zza komputera i pytać jutro nie ma mnie w Warszawie wyjeżdżam służbowo - niestety nie jestem w stanie z dnia na dzień umawiać/przekładać spotkań czy wyjazdów Quote
anouk92 Posted May 21, 2010 Author Posted May 21, 2010 [quote name='czarna anda']anouk rozmawialam z dr Niziolkiem w sprawie Miszy - nie ma problemu przyjmie mala w poniedzialek o ile tylko lecznica nie bedzie zalana a doktor dojedzie do warszawy bo jest poza nia do niedzieli wieczorem Umowilam sie na telefon w niedziele okolo 20 i jesli tylko wszystko bedzi eoki Misza bedzi eprzyjeta w poniedzialek rano[/QUOTE] Iwona dzięki! Kochana jesteś!!! :) Quote
czarna anda Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 [quote name='AGA35'][URL]http://www.boz.org.pl/mz/kgb/index.htm[/URL] [B]II. Arkadiusz Golański[/B] prowadził działalność wyłącznie w zakresie wyłapywania bezdomnych zwierząt na zlecenie gmin. Najpierw jako firma "Korona" (Hanna Szczęsna, Mińsk Maz., ul. Zamienie 91A, ew. Zamienie, ul. Leśna 23), a od 2005 roku jako firma "Perro" (Marzena Golańska, Mińsk Maz., ul. Szczecińska 10). Gminy, które zlecały wyłapywanie A. Golańskiemu nie zawierały już umów ze schroniskiem o opiekę nad wyłapanymi zwierzętami, a ich dalszy los nie podlegał żadnemu nadzorowi. A. Golański powoływał się na swoją umowę ze schroniskiem M. Klamczyńskiego w Wołominie, a od października 2007 r. na umowę z "przytuliskiem" E. Biedrzyckiej w Nowej Wsi k/Warki. W większości wypadków funkcjonariusze gmin nie wnikali i nie wiedzą dokąd A. Golański wywiózł psy. Faktycznie wożone były do M. Klamczyńskiego do Wołomina, skąd trafiały do E. Biedrzyckiej. Od października 2007 r. A. Golański woził psy także bezpośrednio do E. Biedrzyckiej. Jest chyba zrozumiałe dlaczego martwimy się o psiaki ?????????????[/QUOTE] zrozumiale - nikt nie kwestionuje ze trzeba sie martwic - ale powoerzam to gminu ponosza wine a nie osoby ktore dzialaj na zlecenie gmin zmienicie osobe i co ? przyjdzie nastepny Golanski ! KLamczynski albo Nowak czy Kowalski i co wtedy ? znowy zmienicie Hycla ? Co to da ? - bo raczej nie ma watpliwosci ze swiety Franiszek z Asyzu to nie bedzie Quote
PawelParos Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 [quote name='AGA35'][URL]http://www.boz.org.pl/mz/kgb/index.htm[/URL] [B]II. Arkadiusz Golański[/B] prowadził działalność wyłącznie w zakresie wyłapywania bezdomnych zwierząt na zlecenie gmin. Najpierw jako firma "Korona" (Hanna Szczęsna, Mińsk Maz., ul. Zamienie 91A, ew. Zamienie, ul. Leśna 23), a od 2005 roku jako firma "Perro" (Marzena Golańska, Mińsk Maz., ul. Szczecińska 10). Gminy, które zlecały wyłapywanie A. Golańskiemu nie zawierały już umów ze schroniskiem o opiekę nad wyłapanymi zwierzętami, a ich dalszy los nie podlegał żadnemu nadzorowi. A. Golański powoływał się na swoją umowę ze schroniskiem M. Klamczyńskiego w Wołominie, a od października 2007 r. na umowę z "przytuliskiem" E. Biedrzyckiej w Nowej Wsi k/Warki. W większości wypadków funkcjonariusze gmin nie wnikali i nie wiedzą dokąd A. Golański wywiózł psy. Faktycznie wożone były do M. Klamczyńskiego do Wołomina, skąd trafiały do E. Biedrzyckiej. Od października 2007 r. A. Golański woził psy także bezpośrednio do E. Biedrzyckiej. Jest chyba zrozumiałe dlaczego martwimy się o psiaki ?????????????[/QUOTE] Aga ja znam stronę Biura Ochrony Zwierząt tylko co z tego?Informacje są z lat 2005-2008, mamy rok 2010 dlaczego teraz nie ma raportu aktualnego?We wszystkich sprawach posiłkujesz się czymś przedawnionym?Ja na szczęście nie dlatego też staram się Wam to tutaj zobrazować aby nie być posądzanym o bycie wielbłądem Quote
Recommended Posts