PawelParos Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 [quote name='mala_czarna'][COLOR=Red][B]Uwaga, uwaga, będzie news dnia. Zaproście Idusiek i dziewczyny z Ostrowii.[/B][/COLOR] Własnie rozmawiałam z przemiła panią z Urzędu Gminy Klembów. Podpisana jest już umowa z firmą "Perro". Wyłapywane psy z terenu Wołomina, Radzymina, Ząbek i pomniejszych okolicznych miejscowości będą odławiane i zawożone... no, gdzie??? Oczywiście pewnie zgadliście. Do Ostrowii Mazowieckiej.[/QUOTE] Jak to wkleiłaś mala_czarna zadzwoniłem do firmy Perro ponieważ przy pierwszej rozmowie pytałem z którymi gminami firma ma podpisaną umowę, pan G powiedział że z tej strony "ma" tylko Klembów i potwierdził iż w tym roku odłowił tylko 2 psy, zapytałem o Wołomin, Radzymin Ząbki i inne okoliczne powiedział że z tymi gminami umowę ma schronisko a nie on. Może jednak zadzwonię jeszcze raz i zaproszę Pana z firmy tutaj bo powiem Wam szczerze, że niekompetencji nie lubię a spotykam się z panem na rozmowę dopiero dzisiaj wieczorem Quote
PawelParos Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 [quote name='Akrum']skoro TVN Was olał, to piszcie do Polsat - to konkurencyjna stacja, na pewno się zgodzą. Się porobiło...[/QUOTE] Proponuję odezwać się do p.Olszańskiego i p.Jaworowicz Quote
mala_czarna Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 [quote name='PawelParos'] Może jednak zadzwonię jeszcze raz i zaproszę Pana z firmy tutaj bo powiem Wam szczerze, że niekompetencji nie lubię a spotykam się z panem na rozmowę dopiero dzisiaj wieczorem[/QUOTE] Napisałam tylko to, co usłyszałam od urzędniczki. Papieru w ręku niestety nie mam. Quote
PawelParos Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 [quote name='mala_czarna']Napisałam tylko to, co usłyszałam od urzędniczki. Papieru w ręku niestety nie mam.[/QUOTE] A kiedy wg Pani z urzędu umowa została podpisana?Może jednak nie z tą firmą bądź zadzwoniłaś za rano i pani paznokcie malowała. Sytuację trzeba wyjaśnić tym bardziej że są to informacje publiczne... Quote
mala_czarna Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Firma nazywa się "Perro". Dzwoniłam o godzinie 9.33. Quote
Kinia1984 Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 mala_czarna...zabilas mnie ta wiadomoscia...jesli to prawda to mi juz nie tylko rece opadna ale i cycki...smierdzi sprawa coraz bardziej... moze trzeba Pania Redaktor Bochenek poprosic o chocby artykul w Wiesciach Podwarszawskich moglaby wyciagnac jakies informacje od Urzedu Miasta w Wołominie, Ząbkach itp... Quote
PawelParos Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 [quote name='Kinia1984']mala_czarna...zabilas mnie ta wiadomoscia...jesli to prawda to mi juz nie tylko rece opadna ale i cycki...smierdzi sprawa coraz bardziej... moze trzeba Pania Redaktor Bochenek poprosic o chocby artykul w Wiesciach Podwarszawskich moglaby wyciagnac jakies informacje od Urzedu Miasta w Wołominie, Ząbkach itp...[/QUOTE] Droga Kiniu do urzędu może zadzwonić każdy tak jak i każdy może zadzwonić do firmy...Czy tylko mi zależy na poznaniu prawdy?Naprawdę wolicie rozkręcać kolejną aferę?Tylko po co?Co na tym zyskają psy?Nic a stracą dużo bo jeśli ich nikt nie odłowi to zginą albo pod kołami samochodu albo np z powodu babeszji. To my musimy wymusić na gminach to aby troszczyły się o swój "problem" to oni muszą wskazać miejsce gdzie psy mają pojechać. Już raz zadawałem to pytanie ale pozostało bez echa...Znacie schronisko bliżej które chce przyjmować psy? Skoro jest tu ktoś z forum kto zna p.G i nie skarży się na niego to coś w tym musi być i dlatego ja zamiast brnąć w bezpodstawne oskarżenia próbuję dowiedzieć się u źródła o co chodzi. Może też pójdziecie moją drogą?Naprawdę zachęcam bo sam wszystkiego nie jestem w stanie załatwić ze względu na ograniczenia czasowe Quote
mala_czarna Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Mnie to chyba juz na psychikę siada, nie mam siły. Ta pobieznie tylko przejrzałam raport BOZ-u, i to tylko z 2006 i 2008 roku. Absolutny brak danych, gdzie firma Perro odstawiła wyłapane psy z: [B]2006 rok[/B] Jakubów - 1 sztuka Kałuszyn - 6 psów Kotuń - 13 psów Mińsk - 24 psy Poświętne - 9 psów Wilga - 4 psy Garwolin - 10 sztuk Górzno - 8 sztuk [B]Z 2008 roku mniej więcej idzie tak[/B] (nie wiadomo gdzie dostarczono psy) Cegłów (ani ile sztuk, ani gdzie dostarczono) - kasa za odłowienie wzięta 6.100 zł Garwolin - 11 psów Grębków - 10 psów Kałuszyn - 5 psów Kotuń - 2 psy Miedzna - 4 psy Parysów - 5 psów Poświętne - 6 psów Siedlce - 10 psów Siennica - 11 psów Stanisławów - 5 psów Wilga - 6 psów Warka - (ani ile sztuk, ani gdzie dostarczono) - kasa za odłowienie wzięta 60000 zł Łeb mnie od tego już boli. Quote
obraczus87 Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Pawle NA PEWNO dowiesz się u źródła od samego pana G o co chodzi - no normalnie życzę powodzenia!!! Quote
PawelParos Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 [quote name='obraczus87']Pawle NA PEWNO dowiesz się u źródła od samego pana G o co chodzi - no normalnie życzę powodzenia!!![/QUOTE] rozumiem że rozmawiałaś z nim i podał Ci fałszywe informacje? Quote
obraczus87 Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 A mnie normalnie rozwala to, że jak były apele o pomoc to jakoś zbyt wielu chętnych osób nie było.... a teraz qrcze tylu chętnych na dochodzenie prawdy się znalazło :diabloti: Normalnie pozazdrościć wyczucia czasu :diabloti: Pawle nie rozumiem TWojego tak dużego zainteresowania sprawą. jesli chcesz pomóc to sie cieszymy. Ale MNIE na pewno nie przekonasz do tego, iż Pan G to wspaniałomyślny człowiek. I kij mnie obchodzi co mówią i piszą o Nim inni. Takie samo zdanie mam na temat działalności pani Biedrzyckiej jak i Dr Klamczyńskiego. Czy w ich przypadku również będziesz dochodzić prawdy?? Mnie Twoje posty ANI w 1 % nie przekonują. Zresztą tak samo jak i wielu innych osób(na innych watkach), które urwały się nie wiem skąd. Pytam - gdzie byłeś, gdy ANOUK apelowała o pomoc?? Gdzie byłeś, gdy trzeba było pomóc w Klembowie podczas ostrej zimy?? Dlaczego wtedy nie pomagałeś nam?? Quote
PawelParos Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 [quote name='mala_czarna']Mnie to chyba juz na psychikę siada, nie mam siły. Ta pobieznie tylko przejrzałam raport BOZ-u, i to tylko z 2006 i 2008 roku. Absolutny brak danych, gdzie firma Perro odstawiła wyłapane psy z: [B]2006 rok[/B] Jakubów - 1 sztuka Kałuszyn - 6 psów Kotuń - 13 psów Mińsk - 24 psy Poświętne - 9 psów Wilga - 4 psy Garwolin - 10 sztuk Górzno - 8 sztuk [B]Z 2008 roku mniej więcej idzie tak[/B] (nie wiadomo gdzie dostarczono psy) Cegłów (ani ile sztuk, ani gdzie dostarczono) - kasa za odłowienie wzięta 6.100 zł Garwolin - 11 psów Grębków - 10 psów Kałuszyn - 5 psów Kotuń - 2 psy Miedzna - 4 psy Parysów - 5 psów Poświętne - 6 psów Siedlce - 10 psów Siennica - 11 psów Stanisławów - 5 psów Wilga - 6 psów Warka - (ani ile sztuk, ani gdzie dostarczono) - kasa za odłowienie wzięta 60000 zł Łeb mnie od tego już boli.[/QUOTE] mala_czarna poczytaj proszę jakie obowiązki ma gmina a jakie firma która odławia, ja od 3 dni siedzę dzwonię i pytam żeby przedstawić Wam najświeższe informacje a nie te które mam z poprzedniego roku. To gmina ma wykazać gdzie trafiły psy z jej terenu nie firma, To obowiązek gminy. wpisujesz tutaj kwoty tylko weź pod uwagę że gmina takie kwoty przyjęła od przedsiębiorcy który im to zaproponował, masz kogoś innego kto będzie odławiał psy? Ja osobiście nie umiem tego robić, Ty umiesz? A może jest tu ktoś kto się po prostu tego podejmie, przecież każdy ma do tego prawo, złożyć ofertę i czekać. Wiecie to jest tak że każdy jest mądry zza komputera i jak nie jest postawiony w takiej sytuacji. Ja nie wiem co bym zrobił gdyby mi kazali odłowić np 5 psów jednego dnia, do domu ich nie wsadzę więc na pewno trafiłyby do schroniska Quote
obraczus87 Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Z racji tego, że nie mam zamiaru uczestniczyć w rozmowie nie mającej na celu pomoc psiakom - Dziewczyny bardzo proszę o info na PW gdy już będa jakieś potwierdzone informacje. Oczywiście jak tylko będę mogła pomóc - pomogę. Dajcie znać. Quote
mala_czarna Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Ja chcę tylko wiedzieć gdzie firma "Perro" odstawiła odłowione psy. Tylko tyle. I będę usatysfakcjonowana. Koniec i kropka. W raporcie jest napisane, że jeśli psami zajęto się lokalnie to widnieje tam stosowne oznakowanie, czyli (gm). Dobra, czepiam się pewnie. Koniec tematu. Quote
PawelParos Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 [quote name='obraczus87']Pawle nie rozumiem TWojego tak dużego zainteresowania sprawą. jesli chcesz pomóc to sie cieszymy. Ale MNIE na pewno nie przekonasz do tego, iż Pan G to wspaniałomyślny człowiek. I kij mnie obchodzi co mówią i piszą o Nim inni. Takie samo zdanie mam na temat działalności pani Biedrzyckiej jak i Dr Klamczyńskiego. Czy w ich przypadku również będziesz dochodzić prawdy??[/quote] tzn że masz monopol na pomaganie rozumiem?Owszem będę dochodził prawy bo jak już pisałem też dostałem po łbie za pomoc psom i wiem jak łatwo z normalnej osoby zrobić ciecia. Kij Cie obchodzi co mówią i piszą inni więc odpowiedz proszę na moje pytanie czy rozmawiałaś z firmą i dostałaś fałszywe informacje?Dla mnie jest to bardzo istotne ponieważ na dzisiaj umówiłem się na spotkanie. Uprzedzę Twoje pytanie, na tą chwilę interesuje mnie firma perro ponieważ jestem na wątku psów z Klembowa [quote name='obraczus87']Mnie Twoje posty ANI w 1 % nie przekonują. Zresztą tak samo jak i wielu innych osób(na innych watkach), które urwały się nie wiem skąd. Pytam - gdzie byłeś, gdy ANOUK apelowała o pomoc?? Gdzie byłeś, gdy trzeba było pomóc w Klembowie podczas ostrej zimy?? Dlaczego wtedy nie pomagałeś nam??[/QUOTE] Byłem w Klembowie tylko że ja w przeciwieństwie do większości nie muszę uzurpować sobie prawa do bycia jedynym sprawiedliwym i słusznym. Może tym też różnią się mężczyźni od kobiet Quote
idusiek Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 [quote name='mala_czarna'][COLOR=Red][B]Uwaga, uwaga, będzie news dnia. Zaproście Idusiek i dziewczyny z Ostrowii.[/B][/COLOR] Własnie rozmawiałam z przemiła panią z Urzędu Gminy Klembów. Podpisana jest już umowa z firmą "Perro". Wyłapywane psy z terenu Wołomina, Radzymina, Ząbek i pomniejszych okolicznych miejscowości będą odławiane i zawożone... no, gdzie??? Oczywiście pewnie zgadliście. Do Ostrowii Mazowieckiej.[/QUOTE] chwila chwila....ale Perro nie tylko do ostrowi chyba wozi, co ?Kurde mo, tam juz nie ma na nic miejsca :( Quote
PawelParos Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 [quote name='mala_czarna']Ja chcę tylko wiedzieć gdzie firma "Perro" odstawiła odłowione psy. Tylko tyle. I będę usatysfakcjonowana. Koniec i kropka. W raporcie jest napisane, że jeśli psami zajęto się lokalnie to widnieje tam stosowne oznakowanie, czyli (gm). Dobra, czepiam się pewnie. Koniec tematu.[/QUOTE] mała-czarna jak już pisałem jest to informacja publiczna, i to gmina musi wykazać gdzie pies trafił. Zadzwoń do gminy zapytaj, a jeśli nie potrafią udzielić Ci informacji to wskaż im konkretną ustawę i niech się z niej zaczną wywiązywać a tak z innej strony znasz osobę która sporządziła raport? Quote
mala_czarna Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 [quote name='idusiek']chwila chwila....ale Perro nie tylko do ostrowi chyba wozi, co ?Kurde mo, tam juz nie ma na nic miejsca :([/QUOTE] Tego nie wiem, powtórzyłam tylko to co powiedziała mi urzędniczka. Przełączono mnie do niej z sekretariatu, więc chyba kompetentna była. Quote
obraczus87 Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Pawle, byłeś w Klembowie i pomagałeś, dobrze rozumiem?? Ciekawi mnie fakt Twojej obecności na wątku DOPIERO teraz. No ale w sumie racja, czepiam sie. Każdy kiedyś musi mieć pierwszy post za sobą. Quote
obraczus87 Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 [quote name='idusiek']chwila chwila....ale Perro nie tylko do ostrowi chyba wozi, co ?Kurde mo, tam juz nie ma na nic miejsca :([/QUOTE] Ida, podpytaj kierownika schroniska. Może On cokolwiek więcej będzie wiedział... ;/ Quote
PawelParos Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 [quote name='obraczus87'] Ciekawi mnie fakt Twojej obecności na wątku DOPIERO teraz. No ale w sumie racja, czepiam sie. Każdy kiedyś musi mieć pierwszy post za sobą.[/QUOTE] rozumiem że wg Ciebie prawo do czegokolwiek mają osoby które na forum mają 12 tys postów?Ich merytoryczna treść już nie jest ważna? Quote
PawelParos Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 mala_czarna nie wiem jakie informację uzyskałaś w gminie ale spójrz proszę na tą stronę [URL]http://bip.radzymin.pl/index.php?id=23&a=3751&n_id=5582[/URL] Rozmawiałaś z kimś kto w urzędzie zajmuje się bezdomnymi zwierzętami?Ochroną środowiska? Quote
anouk92 Posted May 21, 2010 Author Posted May 21, 2010 [quote name='mala_czarna'][COLOR=Red][B]Uwaga, uwaga, będzie news dnia. Zaproście Idusiek i dziewczyny z Ostrowii.[/B][/COLOR] Własnie rozmawiałam z przemiła panią z Urzędu Gminy Klembów. Podpisana jest już umowa z firmą "Perro". Wyłapywane psy z terenu Wołomina, Radzymina, Ząbek i pomniejszych okolicznych miejscowości będą odławiane i zawożone... no, gdzie??? Oczywiście pewnie zgadliście. Do Ostrowii Mazowieckiej.[/QUOTE] mała_czarna może coś źle zrozumiałaś. Urzędniczka w Klembowie nie decyduje z kim mają podpisane umowy inne gminy. Trzeba by zadzwonić do każdego z tych urzędów oddzielnie i się dowiedzieć. Ja na razie nie mam na to czasu. Jedziemy do Klembowa. Potrzebne DT i DS dla psów, zwłaszcza dla 20 kilku szczeniaków - jak szczeniaki znajdą domy to od razu będzie mniej klatek. Zrobi się luźniej i będzie można jakoś zagospodarować wolną przestrzeń. Natomiast dopóki nie ma ostatecznej decyzji co do odbioru psów nic nie będziemy inwestować w przebudowę. Czy jeśli jutro ok. 16 potrzebni bylibyście w Klembowie to czy ktoś jest w stanie przyjechać? Prawdopodobnie będzie wizytacja z gminy Klembów i Wołomin więc dobrze by było gdyby byli tam wolontariusze i wyrazili swoją opinię i przedstawili problem nie od strony Klembowa ale właśnie od strony gmin. Że potrzebne jest prawdziwe schronisko na które gminy muszą wyłożyć pieniądze. Quote
obraczus87 Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 [quote name='PawelParos']rozumiem że wg Ciebie prawo do czegokolwiek mają osoby które na forum mają 12 tys postów?Ich merytoryczna treść już nie jest ważna?[/QUOTE] Nie Pawle. Dziwi mnie, że dopierop gdy jest wielkie HALO, tyle osób zainteresowało się problemem. Quote
obraczus87 Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 [B]Kto jest w stanie jutro być w Klembowie ok. 16??[/B] [B]Jesli uda mi się odwołać zajęcia, to będe. [/B] Quote
Recommended Posts