mala_czarna Posted March 2, 2010 Posted March 2, 2010 Czyli, podsumowując, bo gubię się w adopcjach, jaki jest stan rzeczy? Banan (dla mnie zostanie Bananem i basta), jest na [B]bezpłatnym[/B] tymczasie. Czy Mija będzie na [B]bezpłatnym[/B] tymczasie? Banan jest u sąsiadki Madaleny? Czy Mija będzie u madaleny? Quote
obraczus87 Posted March 2, 2010 Posted March 2, 2010 Wizyta przedadopcyjna dla Banana bedzie we czwartek w Katowicach, przeprowadzi Ja Monika z Katowic. Dla Homera również wizyta we czwartek, Trójmiasto ;) Quote
obraczus87 Posted March 2, 2010 Posted March 2, 2010 [quote name='mala_czarna']Ta to ma terminarz w głowie :evil_lol:[/QUOTE] A jak ;) trzeba pamięć non-stop ćwiczyć ;) no nie :P Quote
Madallena Posted March 2, 2010 Posted March 2, 2010 [quote name='mala_czarna']Czyli, podsumowując, bo gubię się w adopcjach, jaki jest stan rzeczy? Banan (dla mnie zostanie Bananem i basta), jest na [B]bezpłatnym[/B] tymczasie. Czy Mija będzie na [B]bezpłatnym[/B] tymczasie? Banan jest u sąsiadki Madaleny? Czy Mija będzie u madaleny?[/QUOTE] jes jes jes :) Banan u sasiadki, Mija u mnie :) Bezplatne obydwa Quote
anouk92 Posted March 2, 2010 Author Posted March 2, 2010 [quote name='AGA35']kinia jesteś WIELKA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:loveu: Wizyta ustalona na czwartek we wtorek by było cięcie to może w sobote można by było go wieżć :multi:[/QUOTE] Czyli we wtorek 9marca, tak? Bo ja muszę parę dni wcześniej uprzedzić. Kinia super! Całuski dla TZ:) Teraz tylko kciuki za domek dla Homera i Banana. A kto by zawiózł Homera do Trójmiasta i Banana na Śląsk? Quote
Madallena Posted March 2, 2010 Posted March 2, 2010 Mam ją :) Mam! I wiecie co? Mały skubaniec dobrze wie co to jest kanapa :) Az normalnie Skiper przyszedl ja przywitac. Nie skomentuje obsikanych szafek, drzwi i napalonego Skipera :) Pozniej wstawie fotki... Jutro musze z nia jechac do lekarza. Sluchajcie w tym Klembowie panuje jakies chorobsko albo cos. Mija/Kropka ma to samo z uszami co Klementynka. Czyli łysiejące placki na skórze... Dziewczyny, będę prosiła o wsparcie na leczenie, bo widze, ze leczenie bedzie potrzebne. Mam tylko nadzieje, ze towarzystwo sie nie pochoruje.... Quote
Ilka21 Posted March 2, 2010 Posted March 2, 2010 MAgdallena to moze wynikać albo z choroby skóry albo ze złego żywienia więc trzymam kciuki za tą druga opcję ;) Quote
Madallena Posted March 2, 2010 Posted March 2, 2010 Opcję z dobrym żywieniem ma zapewnioną. Właśnie wtrążoliła kawał dobrej suchej karmy :) Snuje się o domu dziewczynka. Wącha wszystko i wszystkich a Skiper nie odstępuje jej na krok i czeka.... żeby ją dosiąść :) KASTRACJA MUSOWO dla KASANOWY! Zaczyna jej ogonek dygać..powoli, powoli. Za kilka dni dziewczyna będzie nie do poznania! eeee! wcześniej! Zaczyna się bawić! :) Quote
Akrum Posted March 2, 2010 Posted March 2, 2010 czekamy na zdjęcia z niecierpliwością :) A ja właśnie przeglądam wątek w poszukiwaniu info dot. Kizi, bo zapomniałam na której stronie była opisana ;) Szykuje się do ogłoszeń dla niej... Quote
anouk92 Posted March 2, 2010 Author Posted March 2, 2010 Madallena te placki to pewnie nużeniec - krople ADWOKAT załatwią sprawę - koszt pewnie jakieś 35 zł - to są takie krople co się daje na skórę jak Spot on. Zabija również robale wewnętrzne ale niestety nie wszystkie dlatego i tak Aniprazol byłby wskazany zarówno u Banana jak i u Miji. Nużeńca ma każdy pies, ale uaktywnia się dopiero w momencie osłabienia organizmu. Faktycznie Bananowi przydałaby się kastracja przed adopcją - jego zachowanie może zniechęcić przyszły dom, nie każdy lubi jak pies gwałci wszystko dookoła :) Mogę załatwić kastrację za 200 zł - chyba że ktoś ma tańszą opcję. Ale i tak zbiórka by się przydała. Banan może zwiać z nowego domu jak tylko poczuje sukę z cieczką - wiosna się zbliża więc i takich panienek będzie więcej. Quote
Madallena Posted March 2, 2010 Posted March 2, 2010 anouk . Nie strasz mnie nuzencem :) Nie wydaje mi sie, ze to nuzeniec, nie wiem, moze sie myle. Ona ma tylko jedno ucho do polowy lyse. Reszta cialka ok. Lapki tez nie maja lysych plackow i wokol oczu jest normalnie... Jutro pojede z nia do weta. To pilna sprawa. Mam oprocz niej dwa inne psiaki (moj i DT) i dwie fretki. Mam nadzieje, ze to chorobsko nie przejdzie na pozostale ;/ bo bede miala klopot. ps. aniprazol juz jej dalam. Quote
Madallena Posted March 2, 2010 Posted March 2, 2010 kastracje bede miala tansza, chyba za 120 albo 150. jutro sie dowiem jestem jak najbardziej za tym, zeby go ciachnac. I to mozliwie jak najszybciej ... Czy Mija jest sterylizowana? Od kiedy byla w schronie? Czy ma szczepienia? Quote
anouk92 Posted March 2, 2010 Author Posted March 2, 2010 Właśnie może nie jest tak źle-nużeniec chyba właśnie bardziej atakuje okolice oczu i robią się łyse placki. Mam nadzieję że to nic takiego. Cioteczki Banana naprawdę trzeba szybko ciachność -Madallena nie wiem jak Ty się na to zapatrujesz ale ja już bym pomyślała o zbiórce kaski. Ja mogę dać skromne 20 zł, więcej nie dam rady :( Mija była sterylizowna - tak mówiła Celina. Trzeba wyciągnąć jej książeczkę - kto się w weekend wybiera do Klembowa? Tomka nie ma więc pewnie dlatego nikt nie dał jej książeczki ale trzeba się o nią upomnieć. Myślę że miała też szczepienie na wściekliznę. Quote
obraczus87 Posted March 2, 2010 Posted March 2, 2010 Marzec jest miesiacem sterylek. Kastracja psa maxymalnie kosztuje 120zł. Ale dla małych piesków taniej. Może warto byłoby załapać się na ta akcje. Quote
Madallena Posted March 2, 2010 Posted March 2, 2010 Warto, pewnie, ze warto. Tylko daj mi klinike sprawdzona z lekarzem, ktorego znasz ( z tych co sa na liscie) ad SKIPER (on jest juz SKIPI! ja tez czasem powiem do niego Banan :P ) jestem za! Quote
anouk92 Posted March 2, 2010 Author Posted March 2, 2010 [quote name='Akrum']czekamy na zdjęcia z niecierpliwością :) A ja właśnie przeglądam wątek w poszukiwaniu info dot. Kizi, bo zapomniałam na której stronie była opisana ;) Szykuje się do ogłoszeń dla niej...[/QUOTE] Akrum a czy ja mogę się ładnie uśmiechnąć i poprosić o serię ogłoszeń dla Klembowskiej Fibi które obecnie jest na DT w Warszawie u cioteczki karol.la Tu jest ogłoszenie na cafeanimal ale bardzo prosimy o inne ogłoszenia. Cioteczka Karol.la robiła jej chyba też allegro więc tam już nie trzeba. Dziękuję :) [URL]http://www.cafeanimal.pl/zwierzaki/Fibi,35531[/URL] Quote
obraczus87 Posted March 2, 2010 Posted March 2, 2010 [quote name='Madallena']Warto, pewnie, ze warto. Tylko daj mi klinike sprawdzona z lekarzem, ktorego znasz ( z tych co sa na liscie) ad SKIPER (on jest juz SKIPI! ja tez czasem powiem do niego Banan :P ) jestem za![/QUOTE] Posprawdzam tych lekarzy. Quote
Aga-33-76 Posted March 2, 2010 Posted March 2, 2010 [quote name='obraczus87']Wizyta przedadopcyjna dla Banana bedzie we czwartek w Katowicach, przeprowadzi Ja Monika z Katowic. Dla Homera również wizyta we czwartek, Trójmiasto ;)[/QUOTE] cioteczko, mnie się wydawało że 3 marca jest wizyta a to już jutro :) Quote
obraczus87 Posted March 2, 2010 Posted March 2, 2010 [quote name='Aga-33-76']cioteczko, mnie się wydawało że 3 marca jest wizyta a to już jutro :)[/QUOTE] To jednak mój kalendarz w głowie zawiódł :( Quote
Madallena Posted March 2, 2010 Posted March 2, 2010 ja normalnie drżę z niepokoju. i powtarzam po raz kolejny . SKIPER to pies najcudowniejszy! Idealny (tylko ma jajka wiec do idealu brakuje mu jeden zabieg :) ) weic i dom musi byc taki! A Mii czyli kropce, bo jezyk sobie lamie na jej imieniu zaloze jutro wieczorem watek bo dzisiaj to lece z nia na spacerek i kąpanko!!! ps. Kropka też nie chce leżeć na różowym posłanku ;/ wybrała kanapę... Quote
Gosiapk Posted March 2, 2010 Posted March 2, 2010 [quote name='Kinia1984'][B]gadalam z TZ i zgodzil sie wziac Homera na te kilka dni po kastracji.[/B][/QUOTE] Hurra!!! :) Quote
Gosiapk Posted March 2, 2010 Posted March 2, 2010 Zbieramy kasę na słomę dla Klembowa, ja daję 50zł, kto sie dołoży? Potrzebujemy 300zł. Quote
Recommended Posts