Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Czyli, podsumowując, bo gubię się w adopcjach, jaki jest stan rzeczy? Banan (dla mnie zostanie Bananem i basta), jest na [B]bezpłatnym[/B] tymczasie. Czy Mija będzie na [B]bezpłatnym[/B] tymczasie? Banan jest u sąsiadki Madaleny? Czy Mija będzie u madaleny?

Posted

[quote name='mala_czarna']Czyli, podsumowując, bo gubię się w adopcjach, jaki jest stan rzeczy? Banan (dla mnie zostanie Bananem i basta), jest na [B]bezpłatnym[/B] tymczasie. Czy Mija będzie na [B]bezpłatnym[/B] tymczasie? Banan jest u sąsiadki Madaleny? Czy Mija będzie u madaleny?[/QUOTE]

jes jes jes :)
Banan u sasiadki, Mija u mnie :)
Bezplatne obydwa

Posted

[quote name='AGA35']kinia jesteś WIELKA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:loveu:
Wizyta ustalona na czwartek
we wtorek by było cięcie
to może w sobote można by było go wieżć :multi:[/QUOTE]

Czyli we wtorek 9marca, tak? Bo ja muszę parę dni wcześniej uprzedzić.

Kinia super! Całuski dla TZ:)
Teraz tylko kciuki za domek dla Homera i Banana.

A kto by zawiózł Homera do Trójmiasta i Banana na Śląsk?

Posted

Mam ją :) Mam!

I wiecie co? Mały skubaniec dobrze wie co to jest kanapa :)
Az normalnie Skiper przyszedl ja przywitac. Nie skomentuje obsikanych szafek, drzwi i napalonego Skipera :) Pozniej wstawie fotki...

Jutro musze z nia jechac do lekarza. Sluchajcie w tym Klembowie panuje jakies chorobsko albo cos. Mija/Kropka ma to samo z uszami co Klementynka. Czyli łysiejące placki na skórze...

Dziewczyny, będę prosiła o wsparcie na leczenie, bo widze, ze leczenie bedzie potrzebne. Mam tylko nadzieje, ze towarzystwo sie nie pochoruje....

Posted

Opcję z dobrym żywieniem ma zapewnioną. Właśnie wtrążoliła kawał dobrej suchej karmy :)
Snuje się o domu dziewczynka. Wącha wszystko i wszystkich a Skiper nie odstępuje jej na krok i czeka.... żeby ją dosiąść :) KASTRACJA MUSOWO dla KASANOWY!

Zaczyna jej ogonek dygać..powoli, powoli. Za kilka dni dziewczyna będzie nie do poznania!

eeee! wcześniej! Zaczyna się bawić! :)

Posted

czekamy na zdjęcia z niecierpliwością :)
A ja właśnie przeglądam wątek w poszukiwaniu info dot. Kizi, bo zapomniałam na której stronie była opisana ;)
Szykuje się do ogłoszeń dla niej...

Posted

Madallena te placki to pewnie nużeniec - krople ADWOKAT załatwią sprawę - koszt pewnie jakieś 35 zł - to są takie krople co się daje na skórę jak Spot on.
Zabija również robale wewnętrzne ale niestety nie wszystkie dlatego i tak Aniprazol byłby wskazany zarówno u Banana jak i u Miji.

Nużeńca ma każdy pies, ale uaktywnia się dopiero w momencie osłabienia organizmu.

Faktycznie Bananowi przydałaby się kastracja przed adopcją - jego zachowanie może zniechęcić przyszły dom, nie każdy lubi jak pies gwałci wszystko dookoła :)
Mogę załatwić kastrację za 200 zł - chyba że ktoś ma tańszą opcję. Ale i tak zbiórka by się przydała. Banan może zwiać z nowego domu jak tylko poczuje sukę z cieczką - wiosna się zbliża więc i takich panienek będzie więcej.

Posted

anouk . Nie strasz mnie nuzencem :)
Nie wydaje mi sie, ze to nuzeniec, nie wiem, moze sie myle. Ona ma tylko jedno ucho do polowy lyse. Reszta cialka ok. Lapki tez nie maja lysych plackow i wokol oczu jest normalnie...

Jutro pojede z nia do weta. To pilna sprawa. Mam oprocz niej dwa inne psiaki (moj i DT) i dwie fretki. Mam nadzieje, ze to chorobsko nie przejdzie na pozostale ;/ bo bede miala klopot.

ps. aniprazol juz jej dalam.

Posted

kastracje bede miala tansza, chyba za 120 albo 150. jutro sie dowiem
jestem jak najbardziej za tym, zeby go ciachnac. I to mozliwie jak najszybciej ...

Czy Mija jest sterylizowana? Od kiedy byla w schronie? Czy ma szczepienia?

Posted

Właśnie może nie jest tak źle-nużeniec chyba właśnie bardziej atakuje okolice oczu i robią się łyse placki.
Mam nadzieję że to nic takiego.

Cioteczki Banana naprawdę trzeba szybko ciachność -Madallena nie wiem jak Ty się na to zapatrujesz ale ja już bym pomyślała o zbiórce kaski. Ja mogę dać skromne 20 zł, więcej nie dam rady :(

Mija była sterylizowna - tak mówiła Celina. Trzeba wyciągnąć jej książeczkę - kto się w weekend wybiera do Klembowa? Tomka nie ma więc pewnie dlatego nikt nie dał jej książeczki ale trzeba się o nią upomnieć. Myślę że miała też szczepienie na wściekliznę.

Posted

Warto, pewnie, ze warto. Tylko daj mi klinike sprawdzona z lekarzem, ktorego znasz ( z tych co sa na liscie)

ad SKIPER (on jest juz SKIPI! ja tez czasem powiem do niego Banan :P ) jestem za!

Posted

[quote name='Akrum']czekamy na zdjęcia z niecierpliwością :)
A ja właśnie przeglądam wątek w poszukiwaniu info dot. Kizi, bo zapomniałam na której stronie była opisana ;)
Szykuje się do ogłoszeń dla niej...[/QUOTE]

Akrum a czy ja mogę się ładnie uśmiechnąć i poprosić o serię ogłoszeń dla Klembowskiej Fibi które obecnie jest na DT w Warszawie u cioteczki karol.la

Tu jest ogłoszenie na cafeanimal ale bardzo prosimy o inne ogłoszenia. Cioteczka Karol.la robiła jej chyba też allegro więc tam już nie trzeba. Dziękuję :)

[URL]http://www.cafeanimal.pl/zwierzaki/Fibi,35531[/URL]

Posted

[quote name='Madallena']Warto, pewnie, ze warto. Tylko daj mi klinike sprawdzona z lekarzem, ktorego znasz ( z tych co sa na liscie)

ad SKIPER (on jest juz SKIPI! ja tez czasem powiem do niego Banan :P ) jestem za![/QUOTE]

Posprawdzam tych lekarzy.

Posted

[quote name='obraczus87']Wizyta przedadopcyjna dla Banana bedzie we czwartek w Katowicach, przeprowadzi Ja Monika z Katowic. Dla Homera również wizyta we czwartek, Trójmiasto ;)[/QUOTE] cioteczko, mnie się wydawało że 3 marca jest wizyta a to już jutro :)

Posted

ja normalnie drżę z niepokoju.
i powtarzam po raz kolejny . SKIPER to pies najcudowniejszy! Idealny (tylko ma jajka wiec do idealu brakuje mu jeden zabieg :) ) weic i dom musi byc taki!

A Mii czyli kropce, bo jezyk sobie lamie na jej imieniu zaloze jutro wieczorem watek bo dzisiaj to lece z nia na spacerek i kąpanko!!!

ps. Kropka też nie chce leżeć na różowym posłanku ;/ wybrała kanapę...