kasiek. Posted March 25, 2011 Posted March 25, 2011 [quote name='koosiek']Nie rozumiem - jak to za mało danych? To nad psem się znęcali, czy nie? Po interwencji Ingi pojechała tam jakaś fundacja, więc można było. Ja nie piszę o wynikach interwencji, bo wiem, że nie zawsze da się odebrać psa. Piszę o tym, ile ten pies musiał czekać na jakąkolwiek interwencję.[/QUOTE] No na melinie to raczej nie rozpieszczają psów ,wiec wiadomo ,ze sie znęcali tylko ,ze nie wiem czy zauważyłaś,że nawet foty nie udało sie zrobić ,a znecanie trzeba udokumentować ,nie wiem czy kiedykolwiek załatwiałaś coś z policją ,bo widać z tego ,ze nie -a na tym trzeba się znać,ja mogłam mieć swoje zdanie,ale nie mialam świadków na potwierdzenie tego stanu-wiedziałam ,ze jest b,źle ,ale to za mało .Na interwencje czekał b.długo-skoro byl tam od szczeniaka... Może podyskutujesz ze mną na jego wątku ,bo taki mu założyłam. Quote
koosiek Posted March 25, 2011 Posted March 25, 2011 Kasiek, ja nie piszę o interwencji policji, tylko fundacji. Do tego nie potrzeba zdjęć psa. EOT, to nie miejsce na tą dyskusję. Quote
mona0205 Posted March 25, 2011 Posted March 25, 2011 [quote name='obraczus87']Ciebie o to również proszę :) Gdybys miała pytania odnośnie psów przebywających w Klembowie - najlepiej pytać tutaj na wątku albo bezpośrednio AGA35. (zaznaczam, ze Aga wraca dopiero w pon. żeby potem nie było nie ktoś pisze do Niej, a Ona nie odpisuje.)[/QUOTE] Po tych wszystkich wypowiedziach kasiek to ja będę stanowczo odradzać również Aga35 wysyłanie jej jakichkolwiek materiałów - to jak wykorzystała moje zdjęcia na wydarzeniu mi wystarczy. A to na potwierdzenie jak lubi manipulować:" [URL="http://www.facebook.com/event.php?eid=207976792547893#"][/URL] [B][URL="http://www.facebook.com/profile.php?id=100001561345044"][COLOR=#3b5998]Katarzyna Dogo[/COLOR][/URL] Dałam ogłoszenie na watek klembowski,że można odebrać za darmo dwie budy ,wiadomo wszystko trzeba sprawdzić odp"że sama mogę sobie je przywieźć,jak nie mam co robić" [/B] Quote
kasiek. Posted March 25, 2011 Posted March 25, 2011 [quote name='mona0205']Po tych wszystkich wypowiedziach kasiek to ja będę stanowczo odradzać również Aga35 wysyłanie jej jakichkolwiek materiałów - to jak wykorzystała moje zdjęcia na wydarzeniu mi wystarczy.[/QUOTE] Mówiliście ,że nie przedstawiam aktualnej sytacji na wydarzeniu ,foty są aktualne dlatego je zamieściłam ,no i przydały się do ogłoszeń ,ktoś sie zadeklarował je porobić. To nie ja zaczynałam tą wojne trzeba sie bylo zastanowić co sie wypisuje ,u mnie atak ,zawsze kończy się też atakiem -tak raczej psiakom się nie pomoże ,a chyba o to chodzi .Miała być też akcja pomocowa ,którą zadeklarowałam się prowadzić na Fb,ale zrezygnowałam co po niektórych wpisach ,już o groźbach nawet nie wspominając ,nie chcecie ,żebym ja pomagała przez FB ,odrzucacie propozycje ,nie ma sprawy nic na siłę Co do psiaków i ogłoszeń,mogę się postarać tu o pomoc bokserka -Sonia ,tylko info potrzebne. [IMG]http://images40.fotosik.pl/597/ec6e3d472fa31efamed.jpg[/IMG] może być gotowy napisany tekst -nic nie zmienię a budy taka była odp mniej więcej,to jak to rozumieć? Quote
mona0205 Posted March 25, 2011 Posted March 25, 2011 Na bokserkę już czeka jej nowy dom. Jak dla mnie możliwość współpracy z tobą jest równa zeru - obraziłaś zbyt wiele osób, które szanuję Quote
kasiek. Posted March 25, 2011 Posted March 25, 2011 [quote name='mona0205']Na bokserkę już czeka jej nowy dom. Jak dla mnie możliwość współpracy z tobą jest równa zeru - obraziłaś zbyt wiele osób, które szanuję[/QUOTE] To mnie próbowano obrażać wypisując rożne głupoty ,pisząc o moim psie ,wyłudzaniu pieniędzy itp To był akt mojej dobrej woli w sprawie ogłaszania psów ,jak pisałam z napisanym gotowym tekstem -też nie ,to czego chcecie? Ten tekst został napisany przez internautę ,który mogę dodać do wydarzenia,było pytanie o poprawki nikt sie nie wypowiedział ,wiec zamieszczę go tu [COLOR=#000000][FONT=Times New Roman][LEFT][COLOR=#333333][FONT=lucida grande]Rok temu po wykryciu nielegalnie działającego schroniska w Klembowie zwierzęta miały zostać zabrane stamtąd przez Straż dla Zwierząt, a samo schronisko miało zostać zamknięte. Zwierzęta do dziś jednak tam żyją a schronisko dalej prowadzi swoją działalność. Rok temu wójt nie podpisał decyzji o odebraniu zwierząt, bojąc się, że nie będzie miał gdzie ich ulokować. Sprawa trafiła do prokuratury i teraz Straż oczekuje na datę procesu. W samym schronisku warunki techniczne są w dalszym ciągu bardzo złe. Brakuje pieniędzy na leczenie zwierząt i jedzenie a ponieważ schronisko jest nielegalne, nie może przyjmować datków. Mimo działań podejmowanych przez wolontariuszy na rzecz poprawy warunków bytowych zwierząt, niewiele przez ten rok się zmieniło. Właściciele azylu, nie mogą go rozbudować nie tylko ze względów ekonomicznych ale również dlatego, że ziemia na której azyl stoi nie należy do nich. Gmina, której ustawowym obowiązkiem jest zapewnienie zwierzętom bezdomnym opieki, przez cały ten rok nie podjęła stosownych działań w celu poprawy losu tych zwierząt. Sytuacja jest tym bardziej skomplikowana, że ludzie przyzwyczaili się już podrzucać zwierzęta właśnie w to miejsce. Najlepszym wyjściem z sytuacji zdaje się być rozbudowa i legalizacja tego schroniska ale do tego trzeba konkretnych działań podejmowanych przez władze. Prosimy Was o pomoc dla tych zwierząt. Potrzebna jest karma dla nich, słoma, koce - dary można przesyłać na adres (tutaj adres placówki) Potrzebna jest też pomoc w naciskaniu władz, by zainteresowały się poważnie tematem a zrobić to można np. wysyłając maile, których gotowce znajdziecie tutaj (link podany ) ale to co najważniejsze to możecie adoptować zwierzę dając mu swoją miłość i darując mu odrobinę szczęścia, oto link do piesków (link stowarzyszenia, najlepiej bezpośredni do adopcji) A tych, którzy mają czas i chęci serdecznie zapraszamy do fizycznej pomocy poprzez wolontariat.[/FONT][/COLOR][/LEFT][/FONT][/COLOR] Quote
obraczus87 Posted March 25, 2011 Posted March 25, 2011 Kasiek. ciagle piszesz - "informowałam o wydarzeniu na FB", "prosiłam o porawki". Zrozum, że NIKT nie ma czasu non stop siedziec na Dogomani czy Fb.. ja osobiście nie przegladam nowych wątkow na dogo - o tym zalozonym przez Ciebie nt. Klembowa, dowiedzialam sie przypadkiem kiedy to juz była rozpętana afera. A na Fb - szczerze - ale nie mam siły wchodzic. To walka z wiatrakami.. Ja swoje, Ty swoje. Ja widziałam, Ty nigdy nie byłas. Moze warto byłoby kierowac zapytania np na PW do osób, od których oczekujesz swoich odpowiedzi... Napisze tylko tyle odnośnie tego tekstu - że warto byloby porozmawiac z osobami, które wiedzą ile się zmieniło przez ten rok. Bo zmieniło się. Ponadto jeśli chodzi o pomoc finansową na zakup karmy - Fundacja udostepniła konto do wpłat na zakup karmy do Klembowa ( oczywiście z pieniedzy sumiennie się rozliczyła) Quote
kasiek. Posted March 25, 2011 Posted March 25, 2011 No tak pisałam na swoim wątku o tym ,ze zakładam wyd na FB ,myślałam ,ze wystarczy ,było sporo wejść. Tak ja nie byłam w Klembowie ,inni byli ,więc jesli chcą zmian w tym tekście to to jest dobre miejsce na umieszczenie go ,możecie pisać na pw ,jeśli nie chcecie tu.ja na pw ,nie mam czasu ,zresztą nie znam Was ,tak samo jak i wy mnie i nie wiem do kogo najlepiej kierować zapytania ? Co do pomocy ,czyli nie zbiórka karmy w dane miejsce ,tylko fundusze na karmę ,tego nie mogę zrobić na FB,ale mogę podać do udostępniania na tym wydarzeniu ,natomiast kwestię rozliczenia ,bedzie trzeba też jakoś zamieścić na FB ,bo to b.ważne dla wszyskich.Wolałabym tylko podać konto ,a to rozliczenia jakoś od Fundacji,nie wiem zbiorowo wkleić ,czy cos w tym stylu jaki dopisek dokładnie? Quote
obraczus87 Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 Kasiek. - osobami z Fundacji są: mona0205, Kago oraz Aga35. do Nich mozesz zawsze napisac. Musisz ustalac z Dziewczynami kwestie dotyczace udostepniania ich fundacyjnego konta i informowania o wplatach - bo ja nie mam dostępu do tego konta. Quote
Merys Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 Moze ta akcja przyspieszy budowe nowego schroniska: [url]http://www.facebook.com/event.php?eid=134750819931930[/url] Quote
mala_czarna Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 No jak tam po szeroko zakrojonej akcji zorganizowanej przez kasiek? Była jakaś interwencja? Policja pojechała? Telewizja? Straż dla Zwierząt? Bo jakos tak cicho się zrobiło. Quote
Kago Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 wczoraj byłyśmy w schronie, to co jest na tu i teraz potrzebne to kojce na wymianę tych bud, które budzą tyle emocji, karma, która budzi dużo mniej zainteresowania i pieniąchy na weta, bo mamy problem z kastracja i sterylizacją psiaków do adopcji. Kto chce realnie pomóc zapraszam. Dodam, że przelazłam schron wzdłuż i wszerz sprawdzając czy skrzynia z ubiegłorocznych zdjęć gdziekolwiek jest - otóż NIE MA! Nie została nigdzie przestawiona, zaadaptowana do innych potrzeb...nie ma jej. Za to w głównym budynku są nowe wygodne boksy - fotorelacja, jak wróci Aga, bo ja wklejać fotek na dogo nie umiem. Quote
Kago Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 nasze telefony są na stronie [url]www.zwierzakiwpotrzebie.pl[/url] dostałam pw od [B]Kasiek[/B], ale odpowiem tutaj, bo jakoś po ostatnich przejściach z Kasiek odpowiadam, że ja osobiście nie jestem zainteresowana jakąkolwiek z Nią współpracą. Miesza jak "u cyganki w tobołku" - nie mam na pierdoły czasu. W naszej Fundacji zasada jest w Zarządzie 2 do 1 czyli ja jestem na - nie, ale jeśli pozostałe dwie: [B]Aga35[/B] i [B]Mona [/B]będą chciały tej współpracy, wtedy ja jestem również do usług. [B]Na tu i teraz mówię dziękuję nie [/B] Quote
obraczus87 Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 Kago dzieki za relację. Jak cos, ja zdjęcia mogę wstawic, czy teraz czy przy innej okazji. :) Quote
malvaaa Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 i wlasnie tak to jest pisac a nie sprawdzic jak jest naprawde... dobrze ze Kago zrobilas zdjecia, moze to troche otworzy nie ktorym oczy... Quote
kasiek. Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 [quote name='Kago']wczoraj byłyśmy w schronie, to co jest na tu i teraz potrzebne to kojce na wymianę tych bud, które budzą tyle emocji, karma, która budzi dużo mniej zainteresowania i pieniąchy na weta, bo mamy problem z kastracja i sterylizacją psiaków do adopcji. Kto chce realnie pomóc zapraszam. Dodam, że przelazłam schron wzdłuż i wszerz sprawdzając czy skrzynia z ubiegłorocznych zdjęć gdziekolwiek jest - otóż NIE MA! Nie została nigdzie przestawiona, zaadaptowana do innych potrzeb...nie ma jej. Za to w głównym budynku są nowe wygodne boksy - fotorelacja, jak wróci Aga, bo ja wklejać fotek na dogo nie umiem.[/QUOTE] Pisałam o dwóch budach ,za darmo -i nikogo to nie zainteresowało,więc to trochę dziwne co tu piszesz. O skrzyni jest w tytule i nigdzie wiecej ,a jest dodano info ,ze to sprzed roku,tak samo jak foty.Ale zamieszczone później 3 foty ,ktore wkleiłam do wyd na FB,mają zamieszczoną datę i to jest 2011-a są to te stare budy z kratą ,więc żadnej nieprawdy nie napisałam ,skoro są też inne to te foty jak tylko będą wkleję .Mi jest wszystko jedno czy ktoś odpowie na pw ,czy na forum ,ale chodzi o to ze była sugestia zeby pisać pw ,a chodziło mi w ogóle o odpowiedź ,co do tekstu napisanego przez internautę ,żadnych zmian nie ma ,więc pozostanie taki jaki jest,o charakter pomocowy prosili niektórzy internauci ,wiec zapytałam czy coś zmienić jak nie to nie ,napisze na wyd jaka jest odpowiedź z tej strony. Ja też nie wyobrażam sobie współpracy z chamami,jakimi okazały się co poniektóre osoby,wystarczy spojrzeć na ich komentarze ,wiec tu jesteśmy zgodni i nie piszę tego o Kago. Quote
Kinia1984 Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 sluchaj to weź za przeproszeniem tyłek w troki , skombinuj transport i zawieź te budy i skończ jęczeć, ja jak mam siano do bud to nie zawracam tyłka innym kombinuje transport, oplacam go lub sama wioze ...Skombinuj jakiegos znajomego i budy przywieź po prostu...Na pewno jakby któras z nas miała mozliwość przewiezienia bud to by to zrobiła. Najłatwiej jest klepac w klawiature nie wnosząc nic od siebie,... Quote
kasiek. Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 [quote name='Kinia1984']sluchaj to weź za przeproszeniem tyłek w troki , skombinuj transport i zawieź te budy i skończ jęczeć, ja jak mam siano do bud to nie zawracam tyłka innym kombinuje transport, oplacam go lub sama wioze ...Skombinuj jakiegos znajomego i budy przywieź po prostu...Na pewno jakby któras z nas miała mozliwość przewiezienia bud to by to zrobiła. Najłatwiej jest klepac w klawiature nie wnosząc nic od siebie,...[/QUOTE] A to już pozostawiam wam,ja dałam info ,można było chociaż inaczej odpowiedzieć ,ja tez nie mam możliwości wożenia bud.. Quote
malvaaa Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 zrob chociaz raz cos dobrego dla psiakow z Klembowa i przywiez te budy a nie pozostawiasz to nam... ps. obraczus masz te fotki z Klembowa? Quote
Kinia1984 Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 a czemu nam ? myślisz że my mamy więcej kasy, czasu niż ty? Quote
mala_czarna Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 [quote name='Kinia1984']a czemu nam ? myślisz że my mamy więcej kasy, czasu niż ty?[/QUOTE] Kinia, pamiętasz co ja Ci wczoraj powiedziałam? Uwierz mi, to święta prawda.;):evil_lol: Quote
kasiek. Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 [quote name='Kinia1984']a czemu nam ? myślisz że my mamy więcej kasy, czasu niż ty?[/QUOTE] No myślę ,ze tak możecie sie w kilka złożyć załatwić transport -macie samochody.itd.to jest watek klembowski ,którym sie zajmujecie ,inni mogą tylko pomóc ,ale takie sprawy to juz nie ,chyba ze ktos akurat może tak wszystko zorganizować ,ze załatwi ,przywiezie na wlasny koszt ,ale takich osób jest mało.Jakos jak ostatnio załatwiłam budę dla znajdy ,to nikt nie wpadł na pomysl,zebym ją teraz przywiozła na swoj koszt ,tylko podziękował ,samo załatwienie budy to czasami kilka dni szukania ogłoszeń itp Quote
kasiek. Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 I jeszcze mam pytanie od kilku miesiecy szukam zaginionych psów na różnych forach ,na te z Klembowa trafilam tylko raz i po fotach pomyślałam ,ze to koło W-wy,nie moze być ,czemu na stronie nie jest dopisane ,że kolo W-wy?,a aktualizacja fot jest z 2010 a mamy marzec 2011,to jak można w miarę szybko odnaleźć psa? (tylko kilka psów jest z stycznia 2011 i foty nie chronologicznie,nawet nie ma info ,ze Klembów to woj.mazowieckie. Quote
marian Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 [quote name='kasiek.']No myślę ,ze tak możecie sie w kilka złożyć załatwić transport -macie samochody.itd.to jest watek klembowski ,którym sie zajmujecie ,inni mogą tylko pomóc ,ale takie sprawy to juz nie ,chyba ze ktos akurat może tak wszystko zorganizować ,ze załatwi ,przywiezie na wlasny koszt ,ale takich osób jest mało.Jakos jak ostatnio załatwiłam budę dla znajdy ,to nikt nie wpadł na pomysl,zebym ją teraz przywiozła na swoj koszt ,tylko podziękował ,samo załatwienie budy to czasami kilka dni szukania ogłoszeń itp[/QUOTE] Rany kasiek. no normalnie nóż się w kieszeni prostuje. Wiesz ja Ci załatwię wygraną w totolotka. No weź, padnij na kolana i mi dziękuj do usranej śmierci, że taka dobra dla Ciebie jestem i tak bardzo Ci pomagam. Tylko wiesz? Weź najpierw wymyśl numerki, skreśl i wyślij sobie kupon. Dziewczyno ile ty masz lat? Ty osiągnęłaś już pełnoletniość? A jeśli tak to co Ci dolega? SCHN(syndrom chronicznego niedoj....) Jest tyle innych for - napewno znajdziesz takie, na którym zabłyśniesz. Quote
malvaaa Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 [quote name='kasiek.']I jeszcze mam pytanie od kilku miesiecy szukam zaginionych psów na różnych forach ,na te z Klembowa trafilam tylko raz i po fotach pomyślałam ,ze to koło W-wy,nie moze być ,czemu na stronie nie jest dopisane ,że kolo W-wy?,a aktualizacja fot jest z 2010 a mamy marzec 2011,to jak można w miarę szybko odnaleźć psa? (tylko kilka psów jest z stycznia 2011 i foty nie chronologicznie,nawet nie ma info ,ze Klembów to woj.mazowieckie.[/QUOTE] teraz sie do tego przyczepilas? dopisz to koniecznie na wydarzeniu fb! ps. czy to twoje zamieszanie wnioslo jakies korzysci dla psiakow? Quote
Recommended Posts