Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='olekg18']Moje 3l miske dziennie na dwoje,jak leją po nocy to słychać jakby ktoś kran odkręcił:evil_lol:[/quote]

czyli wychodzi tyle samo choc niewiadomo ktore ile pije;) no taka ilosc to jest dosc duzo, dlatego moja nie wytrzymuje dlugo bez spaceru...tym bardziej ze potrafi nie pic caly dzien a potem sie dorywa i pije litr...

[B]Agathee[/B] dokladnie tak bylo tego dnia kiedy pojawilo sie zdjecie - bylo szaro buro i ponuro;)

• Replies 7.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='zaba14']Miki w zimie chodzi 2 razy dziennie na spacer, bo nie lubi sniegu :D zapiera sie nogami ze nie chce.. to nie :razz:[/QUOTE]

haha, u mnie odwrotnie.. co galina w śniegu wyprawia to przechodzi ludzkie pojęcie :mdleje:
a potem przynosi do domu na łapach i brodzie przecudowne śnieżno-lodowe kule które przez 30 min rozpuszczam :diabloti:
a jeszcze lepiej jak jej się wbije między opuszki śniegowa kulka, to z wyrzutem patrząc na mnie podnosi łapę do góry :mdleje: cobym jej wyjęła to paskudztwo :diabloti:

Agnes gdzie foty??? :diabloti:

Posted

[quote name='Justa']Agnes gdzie foty??? :diabloti:[/quote]

nie ma:evil_lol:
bylam ostatanio w stajni i robilam zdjecia na treningu skokowym na zyczenie:eviltong: ale zdjecia prywatne to wstawic nie moge:diabloti: chodze codziennie z Aza w towarzystwie kolezanki cc do lasu ale tam zjdecia ciezo sie robi i nie ma na to czasu:eviltong:

a tak w ogole to za godzinke mam pierwsza jazde:multi: jutro trening na koniu:multi: jestem przeszczesliwa:loveu: [SIZE=1]jeszcze jak prace znajde to bedzie po prostu bosko:eviltong:[/SIZE]

Posted

A na pola chodzić nie możecie? :razz::cool3: Tylko do lasu trzeba ? :diabloti:

Jejku, jak Ci zazdroszczę.. też bym chciała dopiero zaczynac jazdy, a tu zaraz egzamin :placz: :placz: :placz:

Posted

[quote name='Justa']A na pola chodzić nie możecie? :razz::cool3: Tylko do lasu trzeba ? :diabloti:[/quote]

przez pole przechodzimy:cool3: ale unikamy go (a przynajmniej ja) jak ognia bo moja sucz prawie zawsze cos znajdzie do wytarzania sie na polach:roll: a kapac jej nie moge non stop...i psy zdecydowanie lepiej sie wybiegaja w lesie niz na polu:diabloti:

[quote name='Justa'] Jejku, jak Ci zazdroszczę.. też bym chciała dopiero zaczynac jazdy, a tu zaraz egzamin :placz: :placz: :placz:[/quote]

nie wiem czy bys chciala ZACZYNAC i nie wiedziec slownie ZERO:evil_lol::eviltong: mam nadzieje, ze chodziac Pan bedzie laskawy:eviltong: lece:multi:

Posted

[quote name='Agnes']nie wiem czy bys chciala ZACZYNAC i nie wiedziec slownie ZERO:evil_lol::eviltong: mam nadzieje, ze chodziac Pan bedzie laskawy:eviltong: lece:multi:[/QUOTE]

Chciałabym ! Fajnie było, czlowiek zajarany był i miał usprawiedliwienie, że czegos tam nie widzi, albo w kogoś wjeżdża, bo przecież to POCZĄTKI :diabloti:
A przy 28 godzinie to cięzko się już usprawiedliwiać :placz:

Posted

[quote name='Justa']Chciałabym ! Fajnie było, czlowiek zajarany był i miał usprawiedliwienie, że czegos tam nie widzi, albo w kogoś wjeżdża, bo przecież to POCZĄTKI :diabloti:
A przy 28 godzinie to cięzko się już usprawiedliwiać :placz:[/quote]

dasz rade:diabloti:
mi sie jezdzilo przesuperasnie:multi::multi::multi: i nie moge sie doczekac nastepnego dnia:cool3:

a teraz...ide szukac kogos z dogo kto kupi ze mna na pol wor karmy PPP - w moim sklepie sa super promocje i dwupak 18 kg kosztuje 250 zl - no za darmo...a ja nie zrobie przecie zapasow na kilka m-cy:roll: Moze ktos jest tu chetny?:cool3:

Posted

[quote name='Agnes']dasz rade:diabloti:
mi sie jezdzilo przesuperasnie:multi::multi::multi: i nie moge sie doczekac nastepnego dnia:cool3:

a teraz...ide szukac kogos z dogo kto kupi ze mna na pol wor karmy PPP - w moim sklepie sa super promocje i dwupak 18 kg kosztuje 250 zl - no za darmo...a ja nie zrobie przecie zapasow na kilka m-cy:roll: Moze ktos jest tu chetny?:cool3:[/quote]
pytasz osoby ktore maja mikrusy.. no chyba ze Olek chce ;) ma wieksze stwory w domu :evil_lol:

Posted

[quote name='zaba14']pytasz osoby ktore maja mikrusy.. no chyba ze Olek chce ;) ma wieksze stwory w domu :evil_lol:[/quote]

ojjj moze ktos wejdzie akurat kto ma takiego cielaka jak ja i mieszka w Warszawie:cool3: No grzech nie kupic karmy za taka cene:eviltong:

Posted

[quote name='Agnes']a teraz...ide szukac kogos z dogo kto kupi ze mna na pol wor karmy PPP - w moim sklepie sa super promocje i dwupak 18 kg kosztuje 250 zl - no za darmo...a ja nie zrobie przecie zapasow na kilka m-cy:roll: Moze ktos jest tu chetny?:cool3:[/QUOTE]

dla mnie 9kg to zapas na conajmniej 3 miesiące :eviltong::evil_lol:

A jeśli chodzi o jazdy - na początku tak jest :loveu: a potem jak sama zaczniesz panowac nad samochodem to juz wogóle sie nakręcisz :loveu:
a kiedy kolejne?
no i gdzie zdajesz egzamin/jeździsz?

Posted

[quote name='Justa']dla mnie 9kg to zapas na conajmniej 3 miesiące :eviltong::evil_lol:

A jeśli chodzi o jazdy - na początku tak jest :loveu: a potem jak sama zaczniesz panowac nad samochodem to juz wogóle sie nakręcisz :loveu:
a kiedy kolejne?
no i gdzie zdajesz egzamin/jeździsz?[/quote]

jakbym kupila taki dwupak tez bym miala zapas na 3-4 m-ce:eviltong:

emmm kolejne? Kolejna godzina w czwartek, piatek potem chyba dopiero 6ego i tak co 2-3 dni bo sie nie dalo codziennie:placz: Ale potem bede chciala codziennie juz do konca najlepiej...
Egzamin? Pojecia nie mam:eviltong: Pewnie stanie na odlewniczej....zobacze, jak bede konczyc jazdy zadzwonie do faceta z ktorym bede miala dodatkowe jazdy i z nim ustale gdzie lepiej i gdzie bede z nim jezdzic itp
Obecnie jezdze dokladnie na Kabatach - w czwartek bede sie krecic po osiedlowych mini rondach:loveu:A pozniej mam nadzieje wyrusze na Ursynow:multi: A potem...:eviltong:

Posted

Bo wiesz, najlepiejby było gdybyś jeździła tam gdzie potem będziesz zdawać egzamin.
U nas na bemowie jest mnóstwo kruczków, które lubią wykrozystywać egzaminatorzy i które mówią nam instruktorzy.. które ćwiczymy, żeby potem nie spalić się na egzaminie (bo przeciez i tak jest to gigantyczny stres i człowiek myśli mało trzeźwo :evil_lol:)

Posted

[quote name='Justa']Bo wiesz, najlepiejby było gdybyś jeździła tam gdzie potem będziesz zdawać egzamin.
U nas na bemowie jest mnóstwo kruczków, które lubią wykrozystywać egzaminatorzy i które mówią nam instruktorzy.. które ćwiczymy, żeby potem nie spalić się na egzaminie (bo przeciez i tak jest to gigantyczny stres i człowiek myśli mało trzeźwo :evil_lol:)[/quote]

Nie ma szans zebym robila kurs na Bemowie - odpada na 100% bo pol dnia by mi zajelo dojazd tam i powrot. Dlatego kurs robie tu na Ursynowie i w Centrum, a potem jak sie zapisze na egzamin i bede czekac to odrazu lece do "mojego" pana znajomego ktory mieszka przy Raclawickiej i maglujemy miejsce egzaminacyjne. Wtedy do niego dojezdzam i od niego licza sie 2 godziny wiec mam wieksze szanse nacieszyc sie np Bemowem;) Bo tu...2 godziny zanim dojade...to na miejscu niewiele mi czasu zostanie zeby jeszcze wrocic. Niestety wszystkie 3 punkty sa dosc daleko, ale wiem ze wlasnie tak ludzie robia - kurs u siebie a potem dodatkowe jazdy juz w miejscu egzaminacynym. Musi sie udac;)

Posted

Teraz to nie tak źle, bo metrem śmigniesz na wawrzyszew, 10 min i jesteś na Bemowie ;)

Ale fakt faktem, dojazdy są dobijające - ja wiem jak to jest bo dojeżdżam na uczelnie na ćwiczenia które trwają 1,5 godziny a jadę w sumie prawie 3 godziny w obie strony :shake:

A ja po prostu mam komfortową sytuację, bo wszystko pod nosem. Jeszcze rowerem sie przejade, oblookam te jednokierunkowe i inne ustąp pierwszeństwa :evil_lol:

Posted

[quote name='Justa']Teraz to nie tak źle, bo metrem śmigniesz na wawrzyszew, 10 min i jesteś na Bemowie ;)[/quote]

po pierwsze jako ze juz nie jestem student nie mam biletu narazie i staram sie nie kupowac poki nie musze:eviltong: cena jest kosmiczna...a po drugie - nie chce mi sie tyle jechac jak moge w 10 min sie przejsc do siebie:eviltong:

[quote name='Justa'] Ale fakt faktem, dojazdy są dobijające - ja wiem jak to jest bo dojeżdżam na uczelnie na ćwiczenia które trwają 1,5 godziny a jadę w sumie prawie 3 godziny w obie strony :shake:[/quote]

no...ja dlatego odkad poszlam do liceum powtarzalam sobie - bede studiowac SGGW bo mam blisko:eviltong: i tak sie stalo choc nie do konca to bylo powodem mojego wyboru:eviltong: Ale na uczelnie mialam 15 min autobusem - na ktory potrafilam czekac 30 min ale to juz inna bajka;)

[quote name='Justa'] A ja po prostu mam komfortową sytuację, bo wszystko pod nosem. Jeszcze rowerem sie przejade, oblookam te jednokierunkowe i inne ustąp pierwszeństwa :evil_lol:[/quote]

hehe to wiesz ja potem przyjade do ciebie przed egzaminem ze niby na spacerek z psami tiu tiu tiu a pojdziemy polazic po Bemowie:evil_lol::eviltong:

Posted

[quote name='Agnes']hehe to wiesz ja potem przyjade do ciebie przed egzaminem ze niby na spacerek z psami tiu tiu tiu a pojdziemy polazic po Bemowie:evil_lol::eviltong:[/QUOTE]

Alez ja zapraszam serdecznie !!! :multi:

Posted

Tego pana Borysa znam :)
[url]http://i248.photobucket.com/albums/gg186/Prejska/DSC_0795.jpg[/url]

i panią Hexę znam :)
[url]http://i248.photobucket.com/albums/gg186/Prejska/4-14.jpg[/url]

oraz jeszcze kilka innych psiaków z pól okołogórkowych :cool3:
więc jak to możliwe, że na Was się jeszcze nie natknęłam?! :crazyeye:;)

Posted

[quote name='Bonsai'][URL="http://i248.photobucket.com/albums/gg186/Prejska/4-14.jpg"][/URL] oraz jeszcze kilka innych psiaków z pól okołogórkowych :cool3:
więc jak to możliwe, że na Was się jeszcze nie natknęłam?! :crazyeye:;)[/quote]

zdradz w jakich godzinach chodzisz a sie wszystko wyjasni;) w wakacje my na pole nie chodzimy - to dlugo nas nie bylo. Teraz zaczelysmy ale glownie przez pole nawet nie zaczepiajac i odrazu do lasu

Posted

[quote name='Agnes']zdradz w jakich godzinach chodzisz a sie wszystko wyjasni;) w wakacje my na pole nie chodzimy - to dlugo nas nie bylo. Teraz zaczelysmy ale glownie przez pole nawet nie zaczepiajac i odrazu do lasu[/QUOTE]

To różnie, zależy jak kończą mi się zajęcia. Generalnie to w godzinach 14-17.
Chociaż dzisiaj nie jestem pewna, ale może Was widziałam. Na polu pod górką zaczepił Was szczeniak setera?

Posted

[quote name='Bonsai']To różnie, zależy jak kończą mi się zajęcia. Generalnie to w godzinach 14-17.
Chociaż dzisiaj nie jestem pewna, ale może Was widziałam. Na polu pod górką zaczepił Was szczeniak setera?[/quote]

no i w tych godzinach nie chodze;) najczesciej 13-15 ew po 14...
a dzisiaj wyjatkowo bylam rowniez pozno;)

zaczepil nas i odczepic sie nie chcial:lol: a to puchate obok to bylo Twoje?

Posted

To białe w czerwonych szelkach było moje. ;) Czy puchate? nie wiem , nie mnie oceniać. W avatarze masz mojego psa, bądź w galerii (link w podpisie).
No to już jakiś sukces, widziałam Was. :lol:

Posted

[quote name='Bonsai']To białe w czerwonych szelkach było moje. ;) Czy puchate? nie wiem , nie mnie oceniać. W avatarze masz mojego psa, bądź w galerii (link w podpisie).
No to już jakiś sukces, widziałam Was. :lol:[/quote]

wlasnie nadrabiam zaleglosci i siedze w Waszej galerii czytajac i ogladajac zdjecia;)
puchaty puchaty - porownujac do mojej suki;)

kolejny krok to podejscie i zapoznanie sie:lol::eviltong: tylko nie wiem kiedy ja bede na polach w tych godzinach kiedy Wy jestescie;)

Posted

Zostają jeszcze weekendy. ;) Poza tym nie w każdy dzień mam zajęcia, więc wtedy mogę wcześniej pójść na spacer (to tylko kwestia wstania wcześniej niż o 12... :evil_lol: )

Posted

[quote name='Bonsai']Zostają jeszcze weekendy. ;) Poza tym nie w każdy dzień mam zajęcia, więc wtedy mogę wcześniej pójść na spacer (to tylko kwestia wstania wcześniej niż o 12... :evil_lol: )[/quote]

jakby co odzywaj sie;) tu czy na gg