xxxx52 Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 Moja dziewiecioletnia Funia (francuski buldozek)odeszla ,juz nie cierpiac ze swiata zyjacych istot:placz::placz::placz:Byla u mnie w domu 3 lata,i cale 3 lata walczylam o jej zycie!!! Kupilam ja z hodowli z Wrzesni juz chora,ale nie sadzilam ,ze jest tak ciezko chora.Mimo ciezkiej choroby serca,wody w plucach ,zwyrodnienia stawow,musiala 2x do roku rodzic chociaz by to urodzil sie jeden szczeniak:placz:.Obrzydliwy hodowca trzymal ta chora Funie w klatce metalowe na dworze:mad::mad::mad:i czyni to teraz z innymi psiakami tej rasy.Funia ma rodowod ,gdzie sa kontrole ZK,gdzie jest prawo dla tak biednych chorych zwierzat. na szczescie dostala sie do mojego domu ,spala pod kolderka,wygrzewala sie na sloneczku,chodzila tylko na krotkie spacerki,kochala jezdzic autem,ale niestety zaczela cierpiec ,mimo podawania tabletek ,do tego dostala raka oka.Lekrze zadecydowal sie na etanazje.Juz Funia nie cierpi.Spoczywa w moim ogrodeczku pod brzuska,spi spokojnie kolo mojego Maxia(dozyl do 18 lat) Spi w spokoju moja malutka rycerko:placz: Jes taka pustka w moim domu!!!!!! Quote
dadiii Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 strasznie mi przykro :( ja tez wiem co to znaczy stracic przyjaciela :( (*) (*) (*) Quote
epe Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 Ja również kieruję wyrazy współczucia. To dzięki Tobie zaznała najlepszych chwil w całym swym życiu- dzięki Tobie dowiedziała się,że człowiek może być kochający. Śpij spokojnie malutka! Quote
xxxx52 Posted October 28, 2008 Author Posted October 28, 2008 Piesku kochany ,tyle wycierpialas u hodowcy ,cale 6 lat bylas fabryka produkujaca szczeniaki.Zli ludzie wyrzadzili Tobie wielka krzywde,przyczynili sie do Twojej kochaniutka choroby.Dlatego mam wzgledem Ciebie dlug ,i zrobie wszystko ,zeby Twoi "bracia i siostry"uwolnily sie od takich ludzkich kanali. Teraz juz nie cierpisz :shake:spisz w spokoju ,sluchasz spiewu ptaszkow,dobrze oddychasz,biegasz na pewno na lakch w psim niebie,gdyz na ziemi pare metrow spaceru byl dla CXiebie problem,moze i tam kotki poganiasz? Zal mnie tylko ,ze tego szczescia nie doczekalacs na ziemi:placz::placz: Spiuchnaj slodka morduchno:placz::placz::placz: Quote
Cockermaniaczka Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 :-(:-(trzymaj sie cieplutko:-( Zrobilas dla niej wiecej przez te 3 lata niz mogla sie spodziewac,dzieki Tobie poznala milosc i kochajacego czlowieka... Spij spokojnie malenka:-( Quote
Charly Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 xxxx52 napisał(a):Piesku kochany ,tyle wycierpialas u hodowcy ,cale 6 lat bylas fabryka produkujaca szczeniaki.Zli ludzie wyrzadzili Tobie wielka krzywde,przyczynili sie do Twojej kochaniutka choroby.Dlatego mam wzgledem Ciebie dlug ,i zrobie wszystko ,zeby Twoi "bracia i siostry"uwolnily sie od takich ludzich kanali. Teraz juz nie cierpisz :shake:spisz w spokoju ,sluchasz spiewu ptaszkow,dobrze oddychasz,biegasz na pewno na lakch w psim niebie,gdyz na ziemi pare metrow spaceru byl dla CXiebie problem,moze i tam kotki poganiasz? Zal mnie tylko ,ze tego szczescia nie doczekalacs na ziemi:placz::placz: Spiuchnaj slodka morduchno:placz::placz::placz: biedna Funia- to straszne co piszesz:-( Quote
okurasan Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 bardzo mi przykro, łzy cisną sie do oczu. ja tez wiem co to znaczy stracic przyjaciela. bardzo bardzo smutno. Quote
xxxx52 Posted October 29, 2008 Author Posted October 29, 2008 Dzisiaj rankiem poszlam na jej maly grobik ,caly jeszcze w kwiatkach ,na ktorym byl szron,i pomyslalam ,jak nam mojej rodzinie ,moim starszym pieskom brakuje tej malej "pewniaczki",wspanialej czworonoznej dziewuszki,co codziennie rano przed swoim sniadankiem dostawala chlebek z watrobianka.:-(Chlebek czeka ,a jej nie ma:placz::placz: Quote
dii Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 Współczuję , ja też nie mogę pogodzić się ze stratą swojej Doruni . Quote
JustynaM. Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 Funieczko dla Ciebie wiem co to znaczy stracic ukochanego pieska:calus: Quote
Odi Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 xxxx52, szczere wyrazy współczucia ... Dla Funi [*] Quote
xxxx52 Posted November 1, 2008 Author Posted November 1, 2008 Funieczko napewno sie ucieszysz,ale zakochalam sie dzisiaj w nocy w piesku imieniem Antos,i pragne zeby zamieszkal w naszej cztero i dwunoznej rodzine.Chyba nie bedziesz zazdrosna gdyz bylas Ty mala damusiu;)Szkoda ze nie dozylas tej chwili,ale mam nadzieje ze teraz jestes szczesliwa i zdrowa.Nigdy nie zapomne tego Twojego wzroku,Twojej modrosci.Bylas poprostu jedyna niepowtarzalna:-( Brakuje nam Ciebie Funciu:placz: Quote
JustynaM. Posted November 1, 2008 Posted November 1, 2008 Funieczko dla Ciebie Funieczka na pewno sie ucieszy ze jej pancia da domek innemu psiakowi Quote
xxxx52 Posted December 16, 2008 Author Posted December 16, 2008 Funieczko ciagle o Tobie mysle:placz::placz::placz: Quote
Recommended Posts