Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Moja dziewiecioletnia Funia (francuski buldozek)odeszla ,juz nie cierpiac ze swiata zyjacych istot:placz::placz::placz:Byla u mnie w domu 3 lata,i cale 3 lata walczylam o jej zycie!!!
Kupilam ja z hodowli z Wrzesni juz chora,ale nie sadzilam ,ze jest tak ciezko chora.Mimo ciezkiej choroby serca,wody w plucach ,zwyrodnienia stawow,musiala 2x do roku rodzic chociaz by to urodzil sie jeden szczeniak:placz:.Obrzydliwy hodowca trzymal ta chora Funie w klatce metalowe na dworze:mad::mad::mad:i czyni to teraz z innymi psiakami tej rasy.Funia ma rodowod ,gdzie sa kontrole ZK,gdzie jest prawo dla tak biednych chorych zwierzat.
na szczescie dostala sie do mojego domu ,spala pod kolderka,wygrzewala sie na sloneczku,chodzila tylko na krotkie spacerki,kochala jezdzic autem,ale niestety zaczela cierpiec ,mimo podawania tabletek ,do tego dostala raka oka.Lekrze zadecydowal sie na etanazje.Juz Funia nie cierpi.Spoczywa w moim ogrodeczku pod brzuska,spi spokojnie kolo mojego Maxia(dozyl do 18 lat)
Spi w spokoju moja malutka rycerko:placz:
Jes taka pustka w moim domu!!!!!!

Posted

Ja również kieruję wyrazy współczucia. To dzięki Tobie zaznała najlepszych chwil w całym swym życiu- dzięki Tobie dowiedziała się,że człowiek może być kochający.
Śpij spokojnie malutka!

Posted

Piesku kochany ,tyle wycierpialas u hodowcy ,cale 6 lat bylas fabryka produkujaca szczeniaki.Zli ludzie wyrzadzili Tobie wielka krzywde,przyczynili sie do Twojej kochaniutka choroby.Dlatego mam wzgledem Ciebie dlug ,i zrobie wszystko ,zeby Twoi "bracia i siostry"uwolnily sie od takich ludzkich kanali.
Teraz juz nie cierpisz :shake:spisz w spokoju ,sluchasz spiewu ptaszkow,dobrze oddychasz,biegasz na pewno na lakch w psim niebie,gdyz na ziemi pare metrow spaceru byl dla CXiebie problem,moze i tam kotki poganiasz?
Zal mnie tylko ,ze tego szczescia nie doczekalacs na ziemi:placz::placz:
Spiuchnaj slodka morduchno:placz::placz::placz:

Posted

xxxx52 napisał(a):
Piesku kochany ,tyle wycierpialas u hodowcy ,cale 6 lat bylas fabryka produkujaca szczeniaki.Zli ludzie wyrzadzili Tobie wielka krzywde,przyczynili sie do Twojej kochaniutka choroby.Dlatego mam wzgledem Ciebie dlug ,i zrobie wszystko ,zeby Twoi "bracia i siostry"uwolnily sie od takich ludzich kanali.
Teraz juz nie cierpisz :shake:spisz w spokoju ,sluchasz spiewu ptaszkow,dobrze oddychasz,biegasz na pewno na lakch w psim niebie,gdyz na ziemi pare metrow spaceru byl dla CXiebie problem,moze i tam kotki poganiasz?
Zal mnie tylko ,ze tego szczescia nie doczekalacs na ziemi:placz::placz:
Spiuchnaj slodka morduchno:placz::placz::placz:

biedna Funia- to straszne co piszesz:-(

Posted

Dzisiaj rankiem poszlam na jej maly grobik ,caly jeszcze w kwiatkach ,na ktorym byl szron,i pomyslalam ,jak nam mojej rodzinie ,moim starszym pieskom brakuje tej malej "pewniaczki",wspanialej czworonoznej dziewuszki,co codziennie rano przed swoim sniadankiem dostawala chlebek z watrobianka.:-(Chlebek czeka ,a jej nie ma:placz::placz:

Posted

Funieczko napewno sie ucieszysz,ale zakochalam sie dzisiaj w nocy w piesku imieniem Antos,i pragne zeby zamieszkal w naszej cztero i dwunoznej rodzine.Chyba nie bedziesz zazdrosna gdyz bylas Ty mala damusiu;)Szkoda ze nie dozylas tej chwili,ale mam nadzieje ze teraz jestes szczesliwa i zdrowa.Nigdy nie zapomne tego Twojego wzroku,Twojej modrosci.Bylas poprostu jedyna niepowtarzalna:-(
Brakuje nam Ciebie Funciu:placz:

• 2 weeks later...
  • 1 month later...
  • 2 weeks later...