Bura Posted May 14, 2007 Posted May 14, 2007 [url]http://www.dogomania.pl/forum/showpost.php?p=5386451&postcount=86[/url] Tu wkleiłam foty mojej barfowej weteranki AJeczki :) Quote
Wiza Posted May 19, 2007 Posted May 19, 2007 ważne pytanie powiedzmy ze w przyszłosci karmiłabym psy tą dietą barf no i mam szczenięta mają juz tyle tygodni ze trzeba je dokarmiać no i jak to zrobić teraz? :O Quote
UTAAP Posted May 19, 2007 Posted May 19, 2007 Cos mi sie kojarzy ze Bilinghurst napisal tez ksiazke dla hodowcow o wychowaniu miotu na barfie :hmmmm: Quote
Ruselek Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 Widzę, że wszyscy zadowoleni taką dietą, ale koszty chyba są duże takiej diety?:roll: Quote
la_pegaza Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 [quote name='Ruselek']Widzę, że wszyscy zadowoleni taką dietą, ale koszty chyba są duże takiej diety?:roll:[/quote] Nie ;) Jakiego masz psa ? Quote
Milkat Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 Ja mam male pytanko do doświadczonych barfiarzy: jak podajecie liscie szpinaku np? do niedawna kupowałam mrożony i piekna ciapa wychodziła, a dzis szatkowałam liście tyle ile sie udalo, ale jakos tak malo "ciapowate" mi wyszło. Reszte trę na tarce drobnej, dodaje kefir i w sumie wychodzi wszystko pół-płynne, ale te liście troche słabo rozdrobnione mi wyszły...ma ktos jakiś pomysł? Myślę , że cenowo przystępnie wychodzi... Quote
Ruselek Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 [quote name='la_pegaza']Nie ;) Jakiego masz psa ?[/quote] Jack russell terrier. Quote
zakla Posted May 21, 2007 Posted May 21, 2007 [quote name='Wiza']ważne pytanie powiedzmy ze w przyszłosci karmiłabym psy tą dietą barf no i mam szczenięta mają juz tyle tygodni ze trzeba je dokarmiać no i jak to zrobić teraz? :O[/quote] Ta niemiecka hodowla aussików [URL]http://www.truefriends.de/[/URL] odchowuje maluchy na barfie. Możesz napisać, po angielsku dogadasz się bez problemu ;) Quote
Wiza Posted May 22, 2007 Posted May 22, 2007 ja z angielskiego mało umiem, chodze do 5 klasy poctawówki XD Quote
krooffcia Posted May 24, 2007 Posted May 24, 2007 mój lab dostaje Orijen ( dla dużych szczeniakow )..teraz ciepło,więc zjada ( nie pełną porcję suszu tego ) ok 20-21 szej..czy łączył ktoś tą karmę ( a dużo o niej ,ze to taki "suchy barf " ) z surowym miesem? myślałam piesowi rano dawać surowe,a na wieczór Orijen .. Quote
Milkat Posted May 29, 2007 Posted May 29, 2007 [B]krooffcia[/B] ja łączę barfa z suchym z holistyczną karmą Chicken Soup. Rano karma - do ćwiczeń, spaceru itp. a wieczorem surowe pyszności. Quote
la_pegaza Posted June 8, 2007 Posted June 8, 2007 Przyszedł dziś nowy blender :multi: i testowe sobie zrobiłam truskawkowego shake'a :evil_lol: Quote
Milkat Posted June 8, 2007 Posted June 8, 2007 [quote name='la_pegaza']Przyszedł dziś nowy blender :multi: i testowe sobie zrobiłam truskawkowego shake'a :evil_lol:[/quote] To czekamy na "barfowy test" nowego nabytku:evil_lol: bo ja nadal trę te marchewki i trę.....przydałaby mi sie mechanizacja jakowaś....;) Quote
la_pegaza Posted June 8, 2007 Posted June 8, 2007 Ja, w okresie bezblenderowej, serwowałam bakłażana z ogórkami, albo pomidory jogurtem/śmietaną - to co dało się zmiażdżyć tłuczkiem :evil_lol: Quote
sisay Posted June 9, 2007 Posted June 9, 2007 Wlasnie, a propos maszyn... Mozecie napisac z czego korzystacie? Mam taki niezbyt mlody robot kuchenny, w ktorym lataja noze :razz: ale te nozyki tylko siekaja bardzo drobno, a wydaje mi sie ze jarzynki powinny byc bardziej zmiazdzone raczej, niz posiekane. Nie wiem czy psy przyswajaja jak nalezy. Zamierzam kupic jakis sprzet do tego, ale nie bardzo wiem co :roll: Tak zeby nie tylko fajnie robilo papke, ale tez mialo spora moc przerobowa, tzn duzy pojemnik. A i jeszcze jedno, czy w takie upaly jak dzis mozna dawac psom dla ochlody nie do konca rozmrozone kosteczki? Quote
sisay Posted June 9, 2007 Posted June 9, 2007 [quote name='Ruselek']Jack russell terrier.[/quote] Łeeee, to pikuś :p dwa skrzydelka dziennie i lyzka jarzynek :cool3: Quote
sisay Posted June 9, 2007 Posted June 9, 2007 [quote name='PATIszon']Nam tez tak mowili na studiach, ale..... Taki brojler w ciagu 2 miesiecy osiaga wage doroslego kurczaka....niby na samej paszy wysokobialkowej.... :hmmmm:[/quote] Pati, psy na suchej wysokobialkowej karmie tez rosna szybko i wielkie, moze nie w dwa miesiace, ale podobno to ze psy sa przerosniete to nie tylko wina genetyki i slepych hodowcow :cool3: Quote
Ruselek Posted June 10, 2007 Posted June 10, 2007 A ja mam do Was prośbę. Czy możecie napisać mi ile u Was kosztuję np. 1kg kurzych skrzydełek itd. Prooszę:evil_lol: Quote
AM Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 [B]Ruselek,[/B] [COLOR=red][B]przejrzyj temat a znajdziesz odpowiedź na swoje pytanie o to co sie podaje gdy się stosuje BARF.[/B][/COLOR] [COLOR=black][Mod][/COLOR] Quote
mia_mia Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 [quote name='Ruselek']A ja mam do Was prośbę. Czy możecie napisać mi ile u Was kosztuję np. 1kg kurzych skrzydełek itd. Prooszę:evil_lol:[/quote] ok 4-6 zł [taniej na rynku w sklepie gdzie maja sam drob, drozej w jakis "markowych" sklepach].. nie łatwiej sie w swoim skepie zapytac o cene? Quote
la_pegaza Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 Ma-ja, ja kupiłam na allegro blender AEG M 2500 (od honitech - sprzedają sklep powystawowy, więc dałam za niego połowę ceny rynkowej, czyli 60zł) Moc 530W Pojemność 1,5 l 2 stopnie prędkości + Pulse Przycisk pulsacyjny, także do szybkiego czyszczenia Zintegrowane sitko w pokrywie Zwijacz kabla Kolor biały/srebrny Jak na razie sprawuje się super :) Kruszy nawet lód ;) Quote
sisay Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 Dzieki :) ale 1,5 l to mniejszy niz mam teraz :( ja len smierdzacy jestem i wole robic sobie zapas na tydzien :oops: i nozyki mam podobne tlyko wieksze, probowalas w tym zmiksowac np. marchewke albo buraki, takie twardsze jarzyny? moze ktos ma cos co przeciera :cool3: Quote
la_pegaza Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 Ja marchewki i buraki robiłam nawet w tym starym - kroiłam je na mniejsze kawałki i było ok :) No i robię na bieżąco :lol: Quote
zonajoanna Posted June 21, 2007 Posted June 21, 2007 Po przeczytaniu kilku informacji na temat BARF postanowiłam wprowadzić dietę mojej 5-cio miesięcznej goldence. Jednak po wzięciu do ręki opakowania kurzych łapek "stchórzyłam". Na myśl, że pies miałby to jeść surowe zrobiło mi się niedobrze... Może jeszcze muszę "dorosnąć" do tej decyzji. Quote
Recommended Posts