Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ważne pytanie
powiedzmy ze w przyszłosci karmiłabym psy tą dietą barf no i mam szczenięta mają juz tyle tygodni ze trzeba je dokarmiać no i jak to zrobić teraz? :O

Posted

Ja mam male pytanko do doświadczonych barfiarzy: jak podajecie liscie szpinaku np? do niedawna kupowałam mrożony i piekna ciapa wychodziła, a dzis szatkowałam liście tyle ile sie udalo, ale jakos tak malo "ciapowate" mi wyszło. Reszte trę na tarce drobnej, dodaje kefir i w sumie wychodzi wszystko pół-płynne, ale te liście troche słabo rozdrobnione mi wyszły...ma ktos jakiś pomysł?
Myślę , że cenowo przystępnie wychodzi...

Posted

[quote name='Wiza']ważne pytanie
powiedzmy ze w przyszłosci karmiłabym psy tą dietą barf no i mam szczenięta mają juz tyle tygodni ze trzeba je dokarmiać no i jak to zrobić teraz? :O[/quote]
Ta niemiecka hodowla aussików [URL]http://www.truefriends.de/[/URL] odchowuje maluchy na barfie. Możesz napisać, po angielsku dogadasz się bez problemu ;)

Posted

mój lab dostaje Orijen ( dla dużych szczeniakow )..teraz ciepło,więc zjada ( nie pełną porcję suszu tego ) ok 20-21 szej..czy łączył ktoś tą karmę ( a dużo o niej ,ze to taki "suchy barf " ) z surowym miesem? myślałam piesowi rano dawać surowe,a na wieczór Orijen ..

Posted

[B]krooffcia[/B] ja łączę barfa z suchym z holistyczną karmą Chicken Soup. Rano karma - do ćwiczeń, spaceru itp. a wieczorem surowe pyszności.

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='la_pegaza']Przyszedł dziś nowy blender :multi: i testowe sobie zrobiłam truskawkowego shake'a :evil_lol:[/quote]
To czekamy na "barfowy test" nowego nabytku:evil_lol:
bo ja nadal trę te marchewki i trę.....przydałaby mi sie mechanizacja jakowaś....;)

Posted

Wlasnie, a propos maszyn...

Mozecie napisac z czego korzystacie?
Mam taki niezbyt mlody robot kuchenny, w ktorym lataja noze :razz: ale te nozyki tylko siekaja bardzo drobno, a wydaje mi sie ze jarzynki powinny byc bardziej zmiazdzone raczej, niz posiekane. Nie wiem czy psy przyswajaja jak nalezy.

Zamierzam kupic jakis sprzet do tego, ale nie bardzo wiem co :roll: Tak zeby nie tylko fajnie robilo papke, ale tez mialo spora moc przerobowa, tzn duzy pojemnik.

A i jeszcze jedno, czy w takie upaly jak dzis mozna dawac psom dla ochlody nie do konca rozmrozone kosteczki?

Posted

[quote name='PATIszon']Nam tez tak mowili na studiach, ale.....
Taki brojler w ciagu 2 miesiecy osiaga wage doroslego kurczaka....niby na samej paszy wysokobialkowej.... :hmmmm:[/quote]

Pati, psy na suchej wysokobialkowej karmie tez rosna szybko i wielkie, moze nie w dwa miesiace, ale podobno to ze psy sa przerosniete to nie tylko wina genetyki i slepych hodowcow :cool3:

Posted

[B]Ruselek,[/B]
[COLOR=red][B]przejrzyj temat a znajdziesz odpowiedź na swoje pytanie o to co sie podaje gdy się stosuje BARF.[/B][/COLOR]
[COLOR=black][Mod][/COLOR]

Posted

[quote name='Ruselek']A ja mam do Was prośbę. Czy możecie napisać mi ile u Was kosztuję np. 1kg kurzych skrzydełek itd. Prooszę:evil_lol:[/quote]

ok 4-6 zł [taniej na rynku w sklepie gdzie maja sam drob, drozej w jakis "markowych" sklepach].. nie łatwiej sie w swoim skepie zapytac o cene?

Posted

Ma-ja, ja kupiłam na allegro blender AEG M 2500 (od honitech - sprzedają sklep powystawowy, więc dałam za niego połowę ceny rynkowej, czyli 60zł)

Moc 530W
Pojemność 1,5 l
2 stopnie prędkości + Pulse
Przycisk pulsacyjny, także do szybkiego czyszczenia
Zintegrowane sitko w pokrywie
Zwijacz kabla
Kolor biały/srebrny

Jak na razie sprawuje się super :) Kruszy nawet lód ;)

Posted

Dzieki :) ale 1,5 l to mniejszy niz mam teraz :( ja len smierdzacy jestem i wole robic sobie zapas na tydzien :oops:
i nozyki mam podobne tlyko wieksze, probowalas w tym zmiksowac np. marchewke albo buraki, takie twardsze jarzyny?
moze ktos ma cos co przeciera :cool3:

• 2 weeks later...
Posted

Po przeczytaniu kilku informacji na temat BARF postanowiłam wprowadzić dietę mojej 5-cio miesięcznej goldence. Jednak po wzięciu do ręki opakowania kurzych łapek "stchórzyłam". Na myśl, że pies miałby to jeść surowe zrobiło mi się niedobrze...
Może jeszcze muszę "dorosnąć" do tej decyzji.