Jump to content
Dogomania

Nie ma już z nami Neosia.11 marca 2015r pobiegł zaTM [']. Jamniś Neo z Koszalina już w SWOIM DOMKU w SIEDLCACH.

Recommended Posts

Posted

[CENTER][COLOR=#008000][SIZE=4][FONT=book antiqua][I][B]Pokój na ziemi ludziom,[/B][/I][/FONT][/SIZE][/COLOR]
[COLOR=#008000][SIZE=4][FONT=book antiqua][I][B] a w niebie cisza gwiazd, [/B][/I][/FONT][/SIZE][/COLOR]
[COLOR=#008000][SIZE=4][FONT=book antiqua][I][B]grają anieli, świat się chlebem dzieli. [/B][/I][/FONT][/SIZE][/COLOR]
[COLOR=#008000][SIZE=4][FONT=book antiqua][I][B]Świat ma dziś świąteczny blask… [/B][/I][/FONT][/SIZE][/COLOR]

[IMG]http://magia-swiat.web21.pl/wp-content/uploads/2008/07/crechenoel05ve8.gif[/IMG][COLOR=#008000][SIZE=4][FONT=book antiqua][I][B]

Życzymy:
[/B][/I][/FONT][/SIZE][/COLOR][COLOR=#008000][SIZE=4][FONT=book antiqua][I][B]Nastrojowych i Radosnych Świąt Bożego Narodzenia!!!
Niech te Święta będą pełne
Ciepła, Dobra, Nadziei, [SIZE=4]R[/SIZE]adości, Pokoju i Miłości!![SIZE=4]!

Korunia, Nercio, [SIZE=4]Maxio, Killerek i ja...[/SIZE][/SIZE][/B][/I][/FONT][/SIZE][/COLOR]

[/CENTER]

Posted

[INDENT] [COLOR=#ff0000][SIZE=4]Kochani najserdeczniejsze życzenia - Zdrowych i Pogodnych Świąt, dobrej zabawy w Sylwestra, życzy Fundacja SOS dla Jamników.
Do życzeń dołącza [SIZE=4]Ferka z Harutkiem i rudzielce z Gangą.[/SIZE]
[/SIZE][/COLOR]
[IMG]http://img688.imageshack.us/img688/2788/jamsos11111111111111164.jpg[/IMG] [/INDENT]

Posted

[I][SIZE=4][FONT=georgia]Pomódlmy się w Noc Betlejemską,
W Noc Szczęśliwego Rozwiązania,
By wszystko się nam rozwiązało,
Węzły, konflikty, powikłania,
Oby się wszystkie trudne sprawy
Porozkręcały jak supełki,
Własne ambicje i urazy
Zaczęły śmieszyć jak kukiełki.
Oby w nas paskudne jędze
Pozamieniały się w owieczki,
A w oczach mądre łzy stanęły
Jak na choince barwnej świeczki.
Niech anioł podrze każdy dramat
Aż do rozdziału ostatniego,
I niech nastraszy każdy smutek,
Tak jak goryla niemądrego.
Aby wątpiący się rozpłakał
Na cud czekając w swej kolejce,
A Matka Boska – cichych, ufnych,
Na zawsze wzięła w swoje ręce.

[SIZE=2]"wiersz staroświecki"
Ks. Jan Twardowski [/SIZE][/FONT][/SIZE][/I]

Posted

Boże Narodzenie wkrótce, więc życzę Ci szczerze
Ciepłych chwil w rodzinie w Wigilijną Wieczerzę
Wszystko w złocie, zieleni, czerwieni
Niech Nowy Rok będzie pełen nadziei
By spełniło się choć jedno z twoich marzeń
Dużo szczęścia i niezapomnianych wrażeń!

Posted

SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU
∗∗∗∗∗2013∗∗∗∗∗

.•´ (¸.•` * ¸).•´ (¸.•` * ¸)
░░░░░▓███▓¸.•´ (¸.•` * ¸)
░░░░▓█████▓ ¸.•´ (¸.•` * ¸)
░░░░░▓███▓ ¸.•´ (¸.•` * ¸
░░░░ *;;;;;;;;;*¸.•´ (¸.•` * ¸)
░░░░* ;;;;;;;;;;* ¸.•´ (¸.•` * ¸)
░░░ * ;;;;;;;;;;;;* ¸.•´ (¸.•` * ¸)
░░░░▓█████▓ .•´ (¸.•` * ¸) *
░░░▓███████▓ * ¸) * ¸)
░░▓█████████▓ * ¸) * ¸)
░▓███████████▓ ;o* * ¸)
▓█████████████▓ ;* o;*
▓███░░░░░░░▀▀▀▓ o; o
▓███░░█████████████
▓███░░░█▒▒▒▒▒▒▒▒▒█
▓███░░░░█▒▒▒▒▒▒▒█
▓███░░░░░█▒▒▒▒▒█
▓███░░░2░░█▒▒▒█
▓███░░░0░░░████
▓███░░░1░░░▌██▌
▓███░░░3░░░▌██▌
▓███░░░░░░░▌██▌
░▓██░░░░░░▓████▓
░░▓███▓ ▓████████▓ ∗
,* ∗ ,* ∗ ,* ∗ ,* ∗ ,* ∗ ,* 

Posted

[I][FONT=Arial Black][SIZE=4]"Daj ludziom wiary...
Idź już Nowy Roku -
tak mówi Rok Stary
i znika... z łzą w oku.
Z ostatnią kartką kalendarza
zerwij wszystkie złe nastroje,
zapomnij o wszystkich nieudanych dniach,
przekreśl niewarte w pamięci chwile
i wejdź w Nowy Rok jak w nowej sukni
wchodzi się na najwspanialszy bal świata."[/SIZE][/FONT][/I]

Posted

[CENTER][COLOR=#cc9933][FONT=georgia][B][SIZE=7]Dla całej Rodzinki Neusia
[/SIZE][/B][/FONT][FONT=georgia]

[IMG]http://img829.imageshack.us/img829/9536/banne2013.gif[/IMG]
[SIZE=7][B]
tylko dobra na cały Nowy Rok 2013!!![/B][/SIZE]
[/FONT][/COLOR][/CENTER]

Posted (edited)

WITAMY NOWOROCZNIE !!!!!
Neoś przeżył wczorajszą noc całkiem znośnie.
Od popołudnia nie odstępował nas na krok- łącznie z łazienką.:-(
Podczas wystrzałów trochę szczekał, ale najchętniej siedział na kolankach wtulony w pańciostwo!
Dzisiaj śpi już zrelaksowany:lol:, rozłożony brzusiem do góry:loveu:

:multi:[COLOR=#ff0000][SIZE=3]ŻYCZYMY WSZYSTKIEGO NAJ!!!!!!!! W NOWYM ROKU!!!!!!!![/SIZE][/COLOR]

Edited by pajda67
LITERÓWKA
  • 2 weeks later...
Posted

Neoś ma się dobrze:lol:
Na dworek pomimo śniegu wychodzi chętnie. Teraz leży wtulony w paneczka, który jest chory.
Neoś pełni rolę termoforka, panek nie pozwala sie lizakoniać, żeby Neoś czegoś nie podłapał.
Neoś jest tym niepocieszony i cały czas próbuje:evil_lol: Komicznie to wygląda.

Posted

Dziękujemy za życzenie zdrówka, ale nieciekawie to wygląda. Mąż nie idzie do lekarza i nie jest lepiej.
:diabloti:Ale, ale nasz Neoś znów pokazał swoje ciemne oblicze:diabloti:
Mąż w dobrej wierze chciał poprawić dupsko Neosiowi, żeby się nie zsunął z łóżka, a ten "niewdzięcznik"
znowu złapał TZ za twarz zębiskami. Rozciął skórę na nosie w okolicy oka i zostawił jeszcze trzy slady na twarzy.
No i jest obrażony majestat. Tz ignoruje Neosia.:shake: Jest na niego zły.
Neoś wie, że zrobił źle.
Ale jakoś to będzie - do wesela sie zagoi.:lol:

Posted

Z tym przesuwaniem , czy podsadzaniem jak chce wskoczyć na łóżko ,to Harutek też ma jazdy warkolące. Ale widocznie Neoś musiał być bity i bardzo pilnuje pupy:angryy:. To samo jest z Harutkiem. Trzeba uważać, niestety:shake:. Ale do łóżka zabroniłabym wskakiwać:mad:. [B]Nie kategorycznie[/B]. On już ma swoje latka i nie daj Panie, żeby źle wymierzył. Kręgosłup w robocie. Moje już śpią w swoich lego, ale jeszcze wylegują się na kanapach w salonie. Wiesz gdyby Neo zahaczył o oko.... to nie żarty:shake:. Ja staram się być ostrożna i czy kąpiel, czy inne zabiegi to w namordniku. A żeby mu założyć to podchody pół dnia robię :diabloti:. Tylko u weta grzecznie robi siad i daje sobie założyć. Czy przeciw tężcowi był TZ szczepiony? Jeśli nie to powinien, jak pies podgryza, tak mi powiedziała lekarka ze szpitala, jak mnie Harek pogryzł pierwszy raz.

Posted

[quote name='yunona']Z tym przesuwaniem , czy podsadzaniem jak chce wskoczyć na łóżko ,to Harutek też ma jazdy warkolące. Ale widocznie Neoś musiał być bity i bardzo pilnuje pupy:angryy:. To samo jest z Harutkiem. Trzeba uważać, niestety:shake:. Ale do łóżka zabroniłabym wskakiwać:mad:. [B]Nie kategorycznie[/B]. On już ma swoje latka i nie daj Panie, żeby źle wymierzył. Kręgosłup w robocie. Moje już śpią w swoich lego, ale jeszcze wylegują się na kanapach w salonie. Wiesz gdyby Neo zahaczył o oko.... to nie żarty:shake:. Ja staram się być ostrożna i czy kąpiel, czy inne zabiegi to w namordniku. A żeby mu założyć to podchody pół dnia robię :diabloti:. Tylko u weta grzecznie robi siad i daje sobie założyć. Czy przeciw tężcowi był TZ szczepiony? Jeśli nie to powinien, jak pies podgryza, tak mi powiedziała lekarka ze szpitala, jak mnie Harek pogryzł pierwszy raz.[/QUOTE]

Tz stwierdził, że już trzeba oduczać skakania na kanapę. Ale ja uwielbiam się do Neosia przytulać. A on uważa, że jak ja go nie wsadzę, to wskoczy sobie sam!!!:diabloti: Też często śpi już na swoim legowisku. Z kąpielą Yunono też jest różnie. Wykąpać się da, ale wyjąć i wytrzeć jest problem, bo kłapie zębiskami.
Nawet jak wracamy ze spaceru, kiedy podwozie jest mokre, pójdzie do łazienki, żeby go wytrzeć, ale podgryza moją rękę i się marszczy. Powolutku oduczymy skakania na łóżko.
Dziękuję za wskazówki i pozdrawiamy cieplutko:lol:

Posted

Oj ten Neoś... niby taki opiekuńczy, tatusia pielęgnuje w chorobie, aż tu nagle kłap zębiskami...
Ech, Neosiu - nie wolno tak...
Dziwne są zachowania tych naszych jamniczych sierot... u mnie do tej pory nie było problemu kłapania zębiskami, ale Maxio mój tymczasik też ma nieprzewidywalne zachowania...
Na cale szczęście zanim kłapnie ostrzega warkoleniem... szkoda tylko, że zdarza Mu się o w zupełnie niespodziewanych momentach...
Mam nadzieję, że zawsze będzie ostrzegał, jednak pracujemy nad tym i ufam, że Maxiulina pozbędzie się takich zachowań...

• 2 weeks later...