Jump to content
Dogomania

Nie ma już z nami Neosia.11 marca 2015r pobiegł zaTM [']. Jamniś Neo z Koszalina już w SWOIM DOMKU w SIEDLCACH.

Recommended Posts

Posted

Nie wspomnę o słynnym kopaczu Harutku, który robi mi w domku prywatne "tajfunki" :eviltong: z pluszaczków zakupionych w szmateksie. Gdzieś tą energię muszą wyładować.:p Neosiek od normy nie odstaje , one (jamnisie) tak mają.:evil_lol:
A łagodny nie musi być, królewna go na pewno "ustawi".

• 3 weeks later...
Posted

[IMG]http://img10.imageshack.us/img10/568/90337979.jpg[/IMG]
Siwa mordka Pajdy!

[IMG]http://img10.imageshack.us/img10/8098/pajdusiaiklopsik.jpg[/IMG]
Tutaj Pajda stoi słupka,(nie widać, ale Pajda jak o coś prosił to machał łapkami) a obok jego braciszek Klopsik.
On też jest już za TM. Umarł dokładnie miesiąc przed Pajdusią.

Dziś u nas bardzo smutny dzień:placz:
Dokładnie rok temu zginął pod kołami samochodu 14 letni Pajda - jamniś mojego Tz, którego miał od maleńkiego szczeniaczka.
Tym bardziej jest to przykre, że nawet nie odzyskaliśmy ciałka:-(:-(:-(
Do dzisiaj nie możemy się z tym pogodzić.

Ale każdy nasz dzień rozwesela teraz Neoś:evil_lol:

Posted

smutne są takie dni i wspomnienia o nich ale przeznaczenia nie da się niestety ominąć.Pocieszeniem w takich dniach są mieszkające z nami następcy tych którzy odeszli jak dla Was Neoś,niech wnosi jak najwiecej radosci i niech sie wreszcie ustatkuje.:eviltong::loveu:

Posted

Wczoraj Neoś znowu pokazał zębiska!!!!!!!!!!!!
Siedzę sobie wczoraj wieczorkiem sama z Neosiem w domku, trzymam tą parówkę na kolankach (a jest co!) i miziam, a on do mnie z zębiskami:diabloti::mad: "paskudnik". Aż się bałam ruszyć, bo Tz już kilka razy capnął!!!!
A jego mordula była blisko mojej twarzy, więc wzięłam go pod włos i powiedziałam o spacerku:eviltong:(a dopiero co wróciliśmy z długiego) wtedy wydarł pod drzwi i już merdola ogoneckiem.
Taka to niedobrota z naszego Neosia i prawie po roku potrafi jeszcze pokazać zębiska!!!:shake:
A dzisiaj jest do zacałowania, taka przylepka.

Posted

[quote name='pajda67']Dzięki, już tam byłam, ale się nie zarejestrowałam. Kiedyś próbowałam, ale jakoś nie mogłam. Jak będę miała czas to ponowię próbę.[/quote]
a pamietasz czemu nie moglas? ;)

[B]przypoomnij mi litraz akwa i obecna obsade? ;)[/B]

Posted

Nasze akwa ma 112l.
A jeśli chodzi o obsadę to mamy taką zbieraninę. Z tego co zdążyłam się zorientować to nie do końca dobrą.
Są mieczyki 2+2, 9 neonków inessa +jeden czarny, już tylko 1 welonek, 3 skalary, w tym dwa strasznie już urosły, 2 glonojady, 2 bojowniki- my dopiero 3 dni temu kupiliśmy tą dziewczynkę, 2 molinezje i dwa gupiki, acha i dwa kiryśniki.

Posted

[quote name='pajda67']Jak Tz skończy granie w soboty to się weźmiemy i trochę u "dziewczynek" zmienimy, trzeba dokupić parę roślinek, bo jest za mało.[/quote]

Rozumiem ze pojawią się zdjęcia :)

Posted

[quote name='pajda67']Nasze akwa ma 112l.
A jeśli chodzi o obsadę to mamy taką zbieraninę. Z tego co zdążyłam się zorientować to nie do końca dobrą.
Są mieczyki 2+2, 9 neonków inessa +jeden czarny, już tylko 1 welonek, 3 skalary, w tym dwa strasznie już urosły, 2 glonojady, 2 bojowniki- my dopiero 3 dni temu kupiliśmy tą dziewczynkę, 2 molinezje i dwa gupiki, acha i dwa kiryśniki.[/quote]
Niom bo np. bojownik to cieplolubny a welonek zimnolubny no i jeden welonek potrzebuje 50 litrow. a tak ogolnie to wlasnie wyglada na troche mieszanie ale wiem ze to sie czesto zdarza na poczatku bo taka sie podoba i taka a nie wie ze np molinezje czy mieczyki to tez stadne jak neonki ;)

[quote name='pajda67']Jak Tz skończy granie w soboty to się weźmiemy i trochę u "dziewczynek" zmienimy, trzeba dokupić parę roślinek, bo jest za mało.[/quote]
No to czekam na zdjecia :D

Posted

dziewczyny, mam kolegę Neona, w Koszalinie.
wprawdzie ciut krótszy ( na razie :evil_lol:) i ciut bardziej szorstki, ale... :loveu:

same zobaczcie - i pamiętajcie o nas, jakby cos fajnego na horyzoncie sie kroiło ;)

[URL="http://www.adoptuj-psa.cba.pl/cent.html"][COLOR=red][B]Cent[/B][/COLOR][/URL]

Posted

U nas wszystko po staremu.
Neonisław wyleguje się na łóżeczku i czeka kiedy dostanie coś do jedzonka.:eviltong:
NIe do końca z niego jamnior- nie przepada za kocykiem jako przykryciem, :shake: ale uwielbia w dalszym ciągu rozpruć kazdy kocyk i rozdziela na czynniki pierwsze.:eviltong::evil_lol:

Posted

[quote name='pajda67']U nas wszystko po staremu.
Neonisław wyleguje się na łóżeczku i czeka kiedy dostanie coś do jedzonka.:eviltong:
NIe do końca z niego jamnior- nie przepada za kocykiem jako przykryciem, :shake: ale uwielbia w dalszym ciągu rozpruć kazdy kocyk i rozdziela na czynniki pierwsze.:eviltong::evil_lol:[/quote]

Eee to prucie to bardzo jamnicze :):):)

Posted

[quote name='Isadora7']Eee to prucie to bardzo jamnicze :):):)[/quote]
Zgadzam sie z Tobą w zupełności.

Ale brak ochoty do zakopywania się pod kocyk to trochę mało jamnicze:eviltong:

Ale kołderkę uwielbiam, a szczególnie dotykanie paniusię zimnym i mokrym nochalkiem w te deszczowe i chlodne dni:loveu::diabloti::loveu:(oczywiście pod kołderką)

Posted

przesyłamy buziaczki dla Neosia,
mój poprzedni jamnis Gucio tez nie lubił sie przykrywać kocykiem ale spać pod kołderką i owszem,szczególnie w nocy dlatego długo nie mogłam się nadziwić Tofikowi ze nawed latem ciągle sie przykrywa.
[B]Kinga,czy ten maluszek ma jakies ogłoszenia?moze potrzebuje?[/B]

Posted

[quote name='danka1234']
[B]Kinga,czy ten maluszek ma jakies ogłoszenia?moze potrzebuje?[/B][/quote]

[B]Danusiu [/B]- chwała Bogu, malec już w nowym domu, w Starogardzie Gdańskim ;). Właśnie dostałam zdjęcia, od których rozmaśliłam się zupełnie :loveu:
melduję zatem, ze na razie Koszalin odjamniczony :eviltong:.

[B]pajda [/B]- mimo, ze nie kibicuję Neosiowi na wątku pisemnie - zawsze pilnie śledzę wieści z Waszego domu. Nieodmiennie pamiętając, że chciał mnie w schronisku zjeść :diabloti:...

Posted

[quote name='kinga']
[B]pajda [/B]- mimo, ze nie kibicuję Neosiowi na wątku pisemnie - zawsze pilnie śledzę wieści z Waszego domu. Nieodmiennie pamiętając, że chciał mnie w schronisku zjeść :diabloti:...[/quote]

Do dzisiaj tak mu zostało i czasem ma wielką ochotę dziabnąć mnie lub Tz.:mad:
Ale my się nie dajemy "Czekoladce w obszernym wydaniu" - niech sobie powarkola i poświeci zębiskami.
My i tak kochamy tą naszą NIEDOBROTĘ:diabloti:

Posted

Ale, ale Cioteczki, może Wy nie pamiętacie w nawale pracy i ogromie tych biedulków, którym trzeba pomóc, ale zbliża sie wielki dzień w naszym domku.
Już niedługo minie roczek, kiedy NEOŚ zawitał do naszego domku:loveu:
Dzisiaj mija rok jak nasz piesiunio miał założony wątek na Dogo przez cudowną cioteczkę Danusię

• 2 weeks later...
Posted

Wielkimi krokami zbliża się bardzo ważna rocznica w naszym domku, a ta "paskuda" dzisiaj znowu dziabnęła Panka:mad:
Potem udawał że nic się nie stało, ale Tz był na Neosia obrażony:shake:
Po jakimś czasie przyszedł i robił podchody jak udobruchać Paneczka i jak zwykle - te maślane oczęta- i jak tu się gniewać na niego.:evil_lol: